Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Nemá ani 30 a už sa z neho stáva rešpektovaný generálny manažér

Najmladší generálny manažér v štyroch hlavných profesionálnych športových ligách v zámorí je aj najvyťaženejším manažérom v NHL. John Chayka urobil v priebehu 30 mesiacov 21 obchodov. Každý s cieľom urobiť z Arizony úspešný tím.

„Na svoj vek je vyspelý," povedal prezident Coyotes Ahron Cohen pre USA TODAY „Jeho premyslené hodnotenie a rozhodovanie je neporovnateľné.“

Tohtosezónny nováčik Kyle Dubas získava pozornosť ako mladý a energický generálny manažér Maple Leafs. Dubas je ale o tri a pol roka starší ako dvadsaťdeväťročný Chayka, ktorý je už vo svojej tretej sezóne NHL.

Vo svojej krátkej kariére získal brankárov Anttiho Raantu a Darcyho Kuempera, útočníkov Dereka Stepana, Alexa Galchenyuka, Richarda Pánika a Vinnieho Hinostrozu, ako aj obrancov Niklasa Hjalmarssona, Alexa Goligoskiho, Jasona Demersa a Jordana Oesterleho.

Článok pokračuje pod reklamou

„Urobili sme veľa krokov a teraz sa zbiehajú dokopy, aby mali aj nejaký význam," poznamenal Chayka.

Tiež draftoval útočníka Claytona Kellera a predĺžil zmluvu s obrancom Oliverom Ekman-Larssonom, keď už mnohí v médiách predpovedali, že švédska hviezda odíde po tejto sezóne z Arizony ako voľný hráč.

„Bol to odmeňujúci pocit, keď Ekman-Larsson zostal,“ priznal Chayka. „Mohol podpísať zmluvu s 30 ďalšími tímami, kde by dostal toľko peňazí, ak nie viac. Mal páku. Skutočnosť, že bol ochotný podpísať tu dlhodobý kontrakt bola veľký hlasom dôvery pre našich majiteľov, mňa a trénerov. Zhodnotilo to veľa vecí, ktoré sa snažíme robiť.“

Cieľom Coyotes je zapáliť vášeň u fanúšikov tým, že sa po prvýkrát od roku 2012 kvalifikujú do play-off. Je to reálny cieľ, pretože sa Chaykova manažérska odvaha začala vyplácať.

Po 6. februári tohto kalenndárneho roka mali Coyotes v rámci minulej sezóny bilanciu 17-9-3. Bola piata najlepšia v tomto časovom úseku, lepšia ako mali Zlatí rytieri z Vegas, ktorí si zahrali vo finále Stanleyho pohára.

„V našom meste je teraz skutočný šum,“ povedal Cohen. „Posledných pár dní môj telefón a e-mail zaplavovali správy od ľudí, ktorí hovorili, že sú na nás hrdí, alebo, že si myslia, že robíme dobrú prácu. Ľudia vidia víziu, vidia pokrok."

Cohen povedal, že Coyotes zaznamenávajú zvýšenie predaja lístkov, väčší záujem o sponzorstvo klubu, nárast televíznych ratingov, vyšší predaj suvenírov. Práca Chayku sa tak zrazu ocitla v centre optimizmu.

On samotný sa však viac koncentruje na chválu trénera Ricka Toccheta za prácu, ktorú urobil pri zvyšovaní konkurencieschopnosti tohto tímu. Mužstvo vychádza zo zabezpečenej obrany, brankári tím vedia podržať a útočníci sa už rozbehli. Aj preto teraz Arizona vyhrala šesť zápasov z posledných ôsmich a v poradí Západnej konferencie ide nahor.

A hoci bez trénera a hráčov by žiadne výsledky neboli, zodpovednosť za skladbu mužstva má práve generálny manažér. Chayka si zaslúži uznanie aj za svoj prístup - odmieta sa hodnotiť skôr, ako dosiahne s tímom veľký úspech. Odmieta sa uspokojiť a neustále sa snaží zlepšovať.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies