Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Luongo sa stále snaží zvyknúť na nové chrániče

Jozef Struhár  
07.11.2018

Brankári NHL si v tejto sezóne zvykajú na nové chrániče hrudníka a rúk. Kým niektorí si na ne zvykli rýchlo, iní s tým majú stále problém. Aj Roberto Luongo patrí medzi tých, čo si na zmenu stále nezvykli.

Veterán v službách Floridy síce zmenu pravidiel odmieta kritizovať, ale poukazuje na to, čo už skritizovalo pár brankárov pred ním – zásahy pukom viac cítiť. Aj preto mu trvá dlhšie, aby sa so zmenou zžil.

„Doteraz som bol schopný sa prispôsobiť zmenám, ktoré boli urobené v minulosti. Táto je ťažšia, pretože ochrana je o trochu znížená a puky viac cítime, hlavne na rukách,“ povedal Luongo. „Stále sa na to snažím zvyknúť a určite je zatiaľ ťažké zvyknúť si na to.“

Tridsaťdeväťročný rodák z Montrealu debutoval v NHL v sezóne 1999/2000, a tak zažil všeličo. Rokmi sa hra stávala rýchlejšia a väčší dôraz sa kládol na ofenzívne zručnosti. Brankári boli medzitým úpravami výstroja zmenšovaní. Napriek tomu však populárny „Lou“ na svojej výkonnosti nič nestratil.

„Vždy som sa snažil prispôsobiť svojej pozícii. Počas rokov sa vyvíjala a ja som sa snažil vyvíjať s ňou. Myslím si, že bolo pre mňa dôležité zmeniť pár vecí, určitými spôsobmi sa tomu prispôsobiť. Nie všetko mi vychádzalo, ale vždy som mal myseľ otvorenú a bol pripravený urobiť pár úprav, aby som si udržal výkonnosť v daných obdobiach,“ skonštatoval Luongo.

Väčšinu doterajšieho priebehu sezóny Luongo vynechal pre zranenie kolena, ktoré utrpel v otváracom zápase. V piatok sa však vrátil do akcie a kryl 32 striel z 34. Vlani mal 92,9% úspešnosť zákrokov a priemer 2,47 inkasovaného gólu na zápas.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies