Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Tatar sa strelecky prebudil, zažiaril, ale prehral. Jaroš sa tešil z výhry

V deviatich utorkových zápasoch NHL hrali aj dvaja Slováci. Christán Jaroš nebodoval pri výhre, kým Tomáš Tatar strelil dva góly a dostal sa medzi hviezdy duelu. Ryan O´Reilly zaznamenal hetrik.

Tatar hviezdou zápasu, ktorý pre Habs skončil prehrou s Rangers

Slovenský útočník Tomáš Tatar sa konečne prebudil strelecky, ukončil deväťzápasové suchoty rovno dvoma gólmi, ale nepomohol Montrealu k výhre, hoci ho dvakrát posielal do vedenia. Canadiens po góle Maxa Domiho viedli dokonca aj 3:1, ale nakoniec sa z výhry 5:3 tešili Rangers. Chris Kreider odpovedal na prvý gól Tatara z úvodnej minúty, Tony DeAngelo strelil v druhej tretine kontaktný gól a v tretej dokonali obrat Pavel Bučnevič, Neal Pionk a Mika Zibanejad. Kevin Hayes nazbieral tri asistencie. Henrik Lundqvist predviedol 31 zákrokov, Carey Price o štyri menej. Tatar sa stal treťou hviezdou zápasu, v ktorom odohral 18 minút a okrem gólov si pripísal aj dva plusové body, šesť streleckých pokusov a dve trestné minúty. Absolvoval aj dve vhadzovania a jedno vyhral. Tímy nakombinovali 44 trestných minút a hrali dokopy 13 presiloviek, ale jedinú početnú prevahu využil Montreal. Ten však počas jednej aj kapituloval.

Tatarov 4. a 5. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. K. Hayes (NYR), 2. N. Pionk (NYR), 3. T. Tatar (MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Stone päťbodový, Ottawa vyhrala prvý zápas po zverejnení zahanbujúceho videa

Ottawa nemala najlepší štart do zápasu, keď prehrávala v strede prvej tretiny 0:2, ale nakoniec docválala k celkom pohodlnej výhre 7:3 nad trápiacim sa New Jersey. Mark Stone strelil dva góly a pridal tri asistencie, aby po Alfredssonovi, Hossovi, Jašinovi a Spezzovi zaznamenal ako piaty hráč Senators svoj druhý aspoň päťbodový zápas v ročníku. Prvý gól bol pritom jeho 100. v NHL. „Myslím, že sme prehrali šesť zápasov zo siedmich, takže sme víťazstvo potrebovali. Nehrali sme náš najlepší hokej, tak nás hádam toto nakopne,“ poznamenal po zápase. Colin White strelil dva góly, Thomas Chabot, Ryan Dzingel a Magnus Pääjärvi (prázdna brána) sa postarali o zvyšné. Chabot pridal aj dve asistencie, Matt Duchene ich nazbieral tri. Craig Anderson urobil 30 zákrokov predtým, ako bol v poslednej päťminútovke nahradený Mikeom McKennom. Ten kryl šesť striel. Taylor Hall, Kyle Palmieri a Travis Zajac strelili góly Devils, ktorí nevyhrali dva zápasy po sebe od úvodu ročníka, v ktorom vyhrali prvé štyri zápasy. Cory Schneider inkasoval štyri góly z 22 striel, Keith Kinkaid dva z 19. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Ottawy Christián Jaroš, ktorý odohral 14 minút a 20 sekúnd Zaznamenal plusový bod a jednu strelu.

Hviezdy duelu: 1. M. Stone, 2. C. White, 3. T. Chabot (všetci OTT)

Andersen doviedol Leafs k výhre nad Knights

Frederik Andersen urobil 36 zákrokov, aby doviedol Toronto k výhre 3:1 nad Vegas. Connor Brown, Mitch Marner a Nazem Kadri (prázdna brána) sa postarali o góly, Brown pridal aj asistenciu. Maple Leafs vyhralo svoj 10. zápas v sezóne po 11-krát pri odohraní 15 alebo menej zápasov. Naposledy sa im to podarilo v ročníku 2013/14 (14 zápasov). Jediný gól hostí strelil Cody Eakin, zatiaľ čo Marc-Andre Fleury zastavil 18 z 20 striel. Zlatí rytieri boli jasne lepším tímom v posledných dvoch tretinách a vypracovali si aj niekoľko šancí na vyrovnanie stavu, ale Andersen bol proti. Do zostavy nevadského tímu sa vrátil Max Pacioretty, ale v tretej tretine utrpel zranenie pravej nohy Erik Haula. Slovenský obranca Martin Marinčin v drese domácich nenastúpil.


Hviezdy duelu: 1. F. Andersen, 2. M. Marner, 3. C. Brown (všetci TOR)

Columbus porazil Dallas po šiestykrát po sebe

Sergej Bobrovskij, ktorému úvod sezóny nevychádzal podľa predstáv, urobil 27 zákrokov a Columbus ukončil sériu dvoch prehier, keď po návrate domov zdolal Dallas pomerom 4:1. „Dnes bol skutočne dobrý. Mali niekoľko šancí z prvej a niekoľko únikov, no on vyzeral, že má všetko pod kontrolou,“ skonštatoval tréner John Tortorella. Anthony Duclair, Markus Nutivaara a Nick Foligno sa trafili do čierneho, Ryan Murray do prázdnej brány. Hosťujúci Ben Bishop kryl 30 striel a Jamie Benn sa postaral o čestný úspech. Stars prehrali po trojzápasovej víťaznej šnúre druhý zápas po sebe. Blue Jackets ukázali, že to na nich vedia – vyhrali šiesty vzájomný zápas po sebe. Bobrovskij má bilanciu proti texaskému tímu 11-1-1.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. M. Nutivaara, 3. B. Jenner (všetci CBJ)

Larkinov nájazd rozhodol o výhre Detroitu nad Canucks

Dylan Larkin sa v samostatných nájazdoch presadil ako jediný, aby Detroit porazil Vancouver 3:2 a potvrdil tak nárast formy. Ku štvrtej výhre z posledných piatich zápasov pomohli aj Justin Abdelkader a Gustav Nyquist, ktorým sa podarilo v normálnom hracom čase zmazať dvojgólovú stratu. Jimmy Howard predviedol 40 zákrokov a v nájazdoch si na ňom vylámali zuby Elias Pettersson, Nikolaj Goldobin i Bo Horvat. Pettersson a Ben Hutton strelili góly Canucks, Jacob Markström kryl 28 striel a kanadský tím prišiel o trojzápasovú víťaznú sériu. Pettersson sa stal 17. hráčom histórie NHL, ktorí strelili 10 a viac gólov v prvých 10 zápasoch kariéry a len piatym, ktorý to dokázal v inauguračnej sezóne. Do zostavy Vancouveru sa vrátil obranca Christopher Tanev.

Hviezdy duelu: 1. J. Howard (DET), 2. J. Markström (VAN), 3. G. Nyquist (DET)

O´Reillyho prvý hetrik viedol k výhre St. Louis nad Carolinou

Ryan O´Reilly strelil prvý hetrik v NHL, ktorým doviedol St. Louis k domácemu triumfu 4:1 nad trápiacou sa Carolinou. Jeho tretí gól padol do prázdnej brány, pričom si natiahol bodovú šnúru na osem zápasov, najviac v kariére. Víťazný gól však putoval na konto Robbyho Fabbriho, ktorý skóroval prvýkrát od 28. decembra 2016. Vladimir Tarasenko s Tylerom Bozakom dvakrát asistovali a Chad Johnson prispel k tretej výhre v posledných štyroch zápasoch 38 zákrokmi. Jeho náprotivok Curtis McElhinney čelil iba 19 strelám a o jediný presný zásah Hurricanes sa postaral Jaccob Slavin v presilovej hre. Tím z Raleigh prehral piaty duel v sérii a aj posledné štyri vzájomné súboje s Blues.


Hviezdy duelu: 1. R. O´Reilly, 2. Ch. Johnson, 3. R. Fabbri (všetci STL)

Kučerov, Stamkos zariadili triumf Tampa Bay nad Edmontonom

Nikita Kučerov strelil dva góly na pridal asistenciu, Steven Stamkos si pripísal gól a dve prihrávky a Andrej Vasilevskij predviedol 33 zákrokov pri domácom víťazstve Tampy Bay 5:2 nad Edmontonom. Zvyšné góly vsietili Brayden Point a Yanni Gourde. Lightning vyhrali tretí zápas v sérii a uštedrili Oilers druhú prehru po sebe na aktuálnom štvorzápasovom výjazde (1-2-0). Mikko Koskinen kryl 30 striel pri jeho prvej prehre v sezóne. Bodová séria jeho spoluhráča Connora McDavida sa skončila na ôsmich dueloch.

Hviezdy duelu: 1. Kučerov, 2. A. Vasilevskij, 3. S. Stamkos (všetci TBL)

San Jose doma tesne zdolalo Minnesotu

Marcus Sörensen zaznamenal gól a dve asistencie, Barclay Goodrow pridal k víťaznému gólu jednu prihrávku a San Jose zvíťazilo na domácom ľade nad Minnesotou 4:3. Gólmi k tomu prispeli aj Antti Suomela a Joe Thornton, ktorý odohral 1 499. zápase v NHL. Vyrovnal sa Mikeovi Modanovi na 19. mieste historického poradia. Brent Burns dvakrát asistoval a Martin Jones sa prezentoval 23 zákrokmi. Prekonali ho Zach Parise v presilovke, Jared Spurgeon a Matt Dumba, ktorí zmazali stratu 1:3. Mikko Koivu si pripísal dve asistencie a Devan Dubnyk opustil duel s 18 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. M. Sörensen, 2., B. Burns, 3. B. Goodrow (všetci SJS)

Kovaľčuk, Campbell doviedli Kings k výhre v derby nad Ducks

Debut novému trénerovi L.A. Williemu Desjardinsovi vyšiel. Iľja Kovaľčuk strelil gól a pridal dve asistencie, Jack Campbell chytil 30 z 31 striel a Los Angeles zdolalo doma štátneho rivala z Anaheimu 4:1. Dustin Brown v presilovke, Kyle Clifford a dvojbodový Tyler Toffoli doplnili ruskú hviezdu na listine strelcov, kým Alec Martinez nazbieral dve gólové prihrávky. Toffoli trafil už prázdnu bránu hostí. O jediný presný zásah Ducks sa postaral Ryan Kesler, ktorý znižoval stav na 1:3. John Gibson sa prezentoval 23 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. I. Kovaľčuk, 2. J. Campbell, 3. K. Clifford (všetci LAK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 18:03 2 0 2 0 2 6 0
Ch. Jaroš (OTT) 14:20 0 0 0 +1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies