Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Tatar opäť skóroval, Halák striedal, Slováci zbierali mínusky

Vo štvrtok v noci sa v NHL odohralo deväť zápasov aj s piatimi Slovákmi, no ani jeden sa netešil z výhry. Ako jediný bodoval Tomáš Tatar, ktorý opäť skóroval. Všetci korčuliari zbierali mínusové body, kým Jaroslav Halák striedal.

Tatar opäť skóroval, ale Canadiens nestačili na Sabres

Tomáš Tatar sa opäť trafil do čierneho, ale jeho šiesty gól v sezóne nepomohol Montrealu k víťazstvu. V zápase, v ktorom Buffalo prišlo štyrikrát o vedenie a nakoniec dobiehalo stratu, bol rozhodujúcim presný zásah Rasmusa Ristolainena z druhej minúty predĺženia. Sabres vďaka tomu vyhrali nad Canadiens 6:5. Po dva góly strelili z víťazného mužstva Vladimír Sobotka a Jeff Skinner, jeden pridal Conor Sheary. Linus Ullmark inkasoval päť gólov z 32 striel, Carter Hutton od tretej tretiny zastavil päť striel. Okrem Tatara sa o góly domáceho tímu postarali Jonathan Drouin, Matthew Peca, Andrew Shaw a Nicolas Deslauriers. Max Domi bodoval v piatom zápase po sebe, keď zaznamenal tri asistencie. Carey Price inkasoval šesť gólov z 31 striel a vinu za prehru zobral na seba: „Dnes večer som nechytal veľmi dobre.“ Tatar v zápase odohral 16 minút a pripísal si aj dva mínusové body a dva strelecké pokusy.

Tatarov 6. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Skinner (BUF), 2. M. Domi (MTL), 3. V. Sobotka (BUF)

Článok pokračuje pod reklamou

Halák striedal v divokom zápase proti Canucks, Boeser pri výhre štvorbodový

Jaroslav Halák nezareagoval na svoj prvý bezbodový zápas víťazne. Naopak, vo štvrtok zažil najhorší duel v ročníku. Z 19 striel inkasoval päť gólov a po 35 minútach prenechal miesto v bráne Bostonu Tuukovi Raskovi. Tomu sa nedarilo oveľa lepšie a inkasoval tri góly zo 14 striel. „Snažil som sa to udržať pod 10 gólmi,“ povedal sarkasticky. Nad sily Bruins boli tentokrát hráči Vancouveru, ktorí potvrdili formu triumfom 8:5, už piatym v sérii. Bo Horvat zaznamenal dva góly a dve asistencie, Loui Eriksson dva góly a jednu asistenciu. Z gólov mali radosť aj Ben Hutton, Antoine Roussel, Erik Gudbranson a Jake Virtanen. Jacoba Markströma prekonali z 28 striel Matt Grzelcyk, Patrice Bergeron, Danton Heinen a dvakrát Jake DeBrusk. Ten pridal aj asistenciu, David Krejčí ich nazbieral tri. Kapitán Zdeno Chára odohral 19 minút, počas ktorých si pripísal mínusový bod a dve strely. Bruins prehrali tretí zápas z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. B. Horvat (VAN), 2. J. DeBrusk (BOS), 3. L. Eriksson (VAN)

Gostisbehere rozhodol o výhre nad Coyotes, Pánik bez bodu

Dale Weise vynútil predĺženie dve a štvrť minúty pred koncom tretej tretiny a Shayne Gostisbehere po prihrávke Jakuba Voráčka rozhodol minútu po začiatku nadstaveného času o triumfe Philadelphie 5:4 nad Arizonou. Scott Laughton strelil dva góly, Travis Konecny sa tiež zapísal do listiny strelcov. Calvin Pickard inkasoval štyri góly z 18 striel, Brian Ellliot následne zneškodnil všetkých 16 pokusov Coyotes. O ich góly sa postarali Oliver Ekman-Larsson, Brad Richardson, Derek Stepan a Michael Grabner, ktorí otočili stav z 0:2 na 4:2. Posledné dva pritom padli počas rovnakého oslabenia. Dvakrát svoj tím oslabil aj Richard Pánik, ktorý inak odohral 13 minút a 20 sekúnd. Pripísal si mínusový bod, jednu strelu, dva bodyčeky a dva bloky. Darcy Kuemper opustil duel s 26 zákrokmi.

Gostisbehereho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Laughton (PHI), 2. O. Ekman-Larsson (ARI), 3. D. Weise (PHI)

Luongo doviedol Panthers k ďalšej výhre

Roberto Luongo kryl 26 striel pri svojom druhom štarte po zranení kolena, aby doviedol Floridu k výhre 4:1 nad Edmontonom. Aj vďaka nemu tak Panthers po prvýkrát v sezóne vyhrali dva zápasy po sebe. „Dnes bol naším najlepším hráčom. Len v úvode zastavil dve alebo tri veľké šance,“ poznamenal tréner Bob Boughner. K prvej domácej výhre viedli aj góly Jevgenija Dadonova, Nicka Bjugstada, Jonathana Huberdeaua a Coltona Scevioura (prázdna brána). Mike Hoffman, ktorý bodoval v desiatom zápase po sebe ako štvrtý hráč klubovej histórie a Vincent Trocheck pridali po dve asistencie a tím zo Sunrise vyhral doma nad Oilers po prvýkrát od roku 2002. Kanadský tím prehral tretí zápas po sebe. Okrem Leona Draisaitla sa nedokázal strelecky presadiť nikto. Cam Talbot kryl 29 striel, Connor McDavid asistoval.

Hviezdy duelu: 1. R. Luongo, 2. J. Dadonov, 3. A. Barkov (všetci FLA)

Vegas prišlo o náskok, ale uspelo v Ottawe

Vegas viedlo v Ottawe v závere druhej tretiny už 3:0, ale domáci tím vyrovnal stav. William Carrier však v strede tretej tretiny rozhodol o víťazstve finalistu ostatnej sezóny 5:3, druhom v posledných troch zápasoch. Jonathan Marchessault so Shea Theodorom v presilovkách a Nich Holden vybudovali náskok, dvojbodový Pierre-Edouard Bellemare dal gólovú bodku za duelom. Alex Tuch a Colin Miller dvakrát asistovali, kým Marc-Andre Fleury predviedol 27 zákrokov. O desať viac ich urobil Craig Anderson, ktorý nezabránil tretej prehre Senators v posledných štyroch zápasoch a tiež tretej v štyroch vzájomných súbojoch s Vegas. O góly kanadského tímu sa postarali Matt Duchene, Ryan Dzingel a dvojbodový Thomas Chabot. Mark Stone bodoval v piatom zápase po sebe. Slovenský obranca Christán Jaroš odohral vyše 12 a pol minúty s bilanciou mínusový bod, dve strely a bodyček.

Hviezdy duelu: 1. P. Bellemare (VGK), 2. T. Chabot (OTT), 3. J. Marchessault (VGK)

Tampa Bay si predĺžila víťaznú sériu a vedie ligu

Tyler Johnson prelomil nerozhodný stav 86 sekúnd pred koncom tretej tretiny a rozhodol o domácej výhre Tampy Bay 4:2 nad New Yorkom Islanders, štvrtej v sérii. V druhej sezóne po sebe nazbierala 25 bodov v prvých 16 zápasoch a usadila sa na čele Východnej konferencie i celej ligy. J.T. Miller a Steven Stamkos (prázdna brána) zaznamenali po góle a asistencii, zvyšný gól Lightning strelil Mathieu Joseph a Andrej Vasilevskij kryl 35 striel. Prekonal ho iba Josh Bailey, ktorý otváral skóre duelu a potom vyrovnával stav na 2:2. Robin Lehner sa prezentoval 23 zákrokmi pri druhej prehre Islanders po sebe. Prišili o sedemzápasovú bodovú sériu. Tampa zase prišla o Braydena Pointa, ktorý nedohral zápas pre zranenie.

Hviezdy duelu: 1. A: Vasilevskij, 2. T. Johnson (obaja TBL), 3. J. Bailey (NYI)

Carolina ukončila sériu prehier na úkor Chicaga s novým trénerom

Carolina si v domácom zápase proti Chicagu vypracovala náskok 4:0, ktorý jej napokon stačil na víťazstvo 4:3. Znamenalo koniec päťzápasovej série prehier, kým súperovi uštedrila šiestu prehru v rade pri debute nového trénera Jeremyho Collitona. Andrej Svečnikov, Jaccob Slavin v presilovke, Phillip Di Giuseppe a Calvin de Haan prekonali Coreyho Crawforda do 22. minúty z celkového počtu 34 striel Hurricanes. Lucas Wallmark dvakrát asistoval, Scott Darling chytil 35 striel pri jeho prvej výhre v sezóne a prvom štarte proti bývalému kolegovi z bránkoviska Blackhawks. Recept na neho našli dvojbodový Patrick Kane, David Kämpf a Nick Schmaltz.

Hviezdy duelu: 1. C. de Haan (CAR), 2. P. Kane (CHI), 3. A. Svečnikov (CAR)

Dallas si poradil so San Jose, Thornton a Burns s míľnikmi

Devin Shore strelil dva góly, vrátane víťazného z 55. minúty, Tyler Seguin si pripísal gól a asistenciu a Dallas zdolal doma San Jose 4:3. Gemel Smith tiež prispel k výhre gólom, zatiaľ čo Anton Chudobin urobil 33 zákrokov. Prekonali ho Timo Meier, Joe Pavelski a Evander Kane, ktorí zmazali stratu 0:1 aj 1:3. Brent Burns dvakrát asistoval a Martin Jones opustil duel s 18 zákrokmi. Joe Thornton odohral 1 500. zápas v NHL ako 19. hráč histórie a s 1 032 asistenciami mu chýba jediná na Maria Lemieuxa, ktorému patrí 11. miesto v historickom poradí. Burns sa stal tretím obrancom z draftu 2003, ktorý dosiahol métu 400 prihrávok v NHL. Napodobnil Duncana Keitha (458) a Ryana Sutera (428). Stars ukončili krátku sériu dvoch prehier.


Hviezdy duelu: 1. D. Shore, 2. T. Seguin (obaja DAL), 3. B. Burns (SJS)

Parise rozhodol o výhre Wild nad Kings a dosiahol míľnik

Zach Parise strelil víťazný gól, ktorý bol zároveň jeho 700. bodom v NHL a pridal asistenciu pri triumfe Minnesoty 3:1 na ľade Los Angeles. Nino Niederreiter využil presilovú hru a Mikael Granlund trafil v závere zápasu prázdnu bránu pri vlastnom oslabení. Mikko Koivu asistoval pri všetkých troch góloch a Devan Dubnyk zastavil 27 striel. Ako jediný ho pokoril Jake Muzzin, ktorý otvoril skóre duelu v piatej minúte. Wild potom skórovali raz v každej tretine. Jake Campbell čelil 23 strelám.

Pariseov 700. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. Z. Parise (MIN), 2. J. Muzzin (LAK), 3. M. Koivu (MIN)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 14/19 (73,7 %)
R. Pánik (ARI) 13:20 0 0 0 -1 4 1 2
Z. Chára (BOS) 18:50 0 0 0 -1 0 2 0
T. Tatar (MTL) 15:58 1 0 1 -2 0 2 1
Ch. Jaroš (OTT) 12:39 0 0 0 -1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies