Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Daňo sa vrátil do Winnipegu, ale Colorado opäť neuspelo

V piatok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo šesť zápasov a v jednom malo zastúpenie aj Slovensko. Marko Daňo sa pri návrate do Winnipegu bodovo nepresadil a netešil sa ani z výhry. Päťbodový výkon zažil jeho niekdajší spoluhráč Blake Wheeler.

Päťbodový Wheeler doviedol Jets k výhre nad Avs, Daňo pri návrate nebodoval

Slovenský útočník Marko Daňo sa po prvýkrát od zmeny pôsobiska vrátil do Winnipegu, kde sa mu však za šesť minút a 20 sekúnd v akcii bodovať nepodarilo. Zaspomínal si však, aká je atmosféra v hale, keď domáci tím vyhráva. Jeho Colorado totiž dvakrát strelilo kontaktný gól, ale na viac sa nezmohlo a z výhry 5:2 sa tešili Jets. Ich hrdinom bol najmä Blake Wheeler, ktorý mal prsty vo všetkých góloch – jeden strelil, na štyri prihrával. Bodoval pritom v deviatom zápase po sebe. Gólom do prázdnej brány uzavrel stav zápasu, v ktorom sa do čierneho trafili aj Kyle Connor, trojbodový Mark Scheifele, Nikolaj Ehlers a Patrik Laine. Connor Hellebuyck kryl 28 striel a puk vyberal z brány len po góloch Erika Johnsona a Tysona Josta. Semion Varlamov opustil duel s 19 zákrokmi. Avalanche prehrali piaty zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler, 2. M. Scheifele, 3. D. Byfuglien (všetci WPG)

Šesť hráčov Toronta skórovalo pri výhre nad New Jersey

Toronto bez Martina Marinčina využilo hĺbku svojej zostavy na to, aby porazilo New Jersey 6:1. Frederik Andersen eliminoval 38 striel a o góly sa postarali šiesti rôzni hráči – John Tavares, Nazem Kadri, Connor Brown, Andreas Johnson, Morgan Rielly a Tyler Ennis. Patrick Marleau ako 88. hráč histórie zaznamenal svoju 600. asistenciu a Maple Leafs sa tešili z tretej výhry po sebe. O čestný úspech Devils sa postaral Travis Zajac, kým Keith Kinkaid opustil duel s 26 zákrokmi. New Jersey má na aktuálnom výjazde bilanciu 1-5 a v posledných desiatich zápasoch si pripísalo až osem prehier. Tímu nepomohli ani návraty Jespera Bratta a Stefana Noesena. Zápas bol súčasťou ceremónií súvisiacich s uvedením nových členov do Siene slávy. Pred jeho začiatkom sa tak ušla aj pocta Martinovi Brodeurovi, Martinovi St. Louisovi, Alexandrovi Jakuševovi a Jayne Heffordovej, ako aj Williemu O’Reeemu a Garymu Bettmanovi.

Článok pokračuje pod reklamou

600. asistencia Marleaua:

Hviezda duelu: 1. F. Andersen (TOR)

Presilovky a Bobrovskij pomohli Columbusu k výhre nad Capitals

Columbus má síce najhoršiu presilovku v lige, ale v piatok strelil dva presilovkové góly, aby porazil Washington 2:1. Sebavedomie si začína zvyšovať aj Sergej Bobrovskij, ktorý zneškodnil 33 striel. Oliver Bjorkstrand strelil gól pri svojom návrate do zostavy a Anthony Duclair strelil už svoj siedmy gól v ročníku. V prvých 16 dueloch v drese Blue Jackets to dokázali už len Thomas Vanek, Sam Gagner a Antoine Vermette. Bjorkstrand sa gólom odmenil trénerovi, ktorý ho zaradil do prvého útoku i do prvej presilovkovej formácie, aby tak vykryl absenciu chorého Cama Atkinsona. Aj Capitals skórovali počas početnej prevahy. V druhej tretine vyrovnával stav na 1:1 Matt Niskanen. Braden Holtby zastavil 34 z 36 striel. Obhajca titulu síce prišiel o sériu dvoch výhier, ale v posledných troch zápasoch neinkasoval pri hre v plnom počte hráčov. „Momentálne nedokážeme ubrániť oslabenia a v tesných zápasoch nás to poškodzuje,“ povedal Niskanen.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (CBJ), 2. B. Holtby (WSH), 3. A. Duclair (CBJ)

Larkinov neskorý gól v predĺžení zakončil obrat Detroitu

V Detroite sa nálada v posledných zápasoch prudko zlepšila. Po mizernom začiatku ročníka začali prichádzať výhry a ďalšiu si tím pripísal v domácom zápase proti Rangers, ktorých zdolal 3:2 po predĺžení. Rozhodnutie priniesol Dylan Larkin len 5,1 sekundy pred vypršaním nadstaveného času. Ten pritom vynútil až dve minúty pred koncom tretej tretiny Andreas Athanasiou po tom, čo kontaktný gól v jej úvode strelil Justin Abdelkader. Red Wings vyhrali piaty zápas z posledných šiestich napriek tomu, že prehrávali 0:2. Ani náskok, ktorý v rozmedzí 40 sekúnd druhej tretiny vybudovali Kevin Shattenkirk a Neal Pionk, nestačil New Yorku na predĺženie víťaznej série. Skončila sa na čísle štyri. „Za stavu 2:0 sme to začali flákať a toto je výsledok. Myslel som si, že sme sa už o tom niečo naučili, ale evidentne nie. V tejto lige to robiť nemôžete,“ povedal tréner Rangers David Quinn. Obaja brankári, Jimmy Howard i Henrik Lundqvist, predviedli v zápase 28 zákrokov. Detroitu sa zranil Jacob de la Rose.

Larkinov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Howard (DET), 2. D. Larkin (DET), 3. H. Lundqvist (NYR)

Johnson vynuloval Sharks, Blues vyhrali štvrtý duel z piatich

Chad Johnson zneškodnil všetkých 33 striel, aby so svojím prvým čistým kontom v drese St. Louis doviedol tím k výhre 4:0 nad San Jose. Alex Pietrangelo, Ryan O'Reilly, Jaden Schwartz a Alexander Steen sa postarali o góly, keď prekonali Aarona Della z 31 striel. Vyzerá to tak, že sa Blues po slabom úvode sezóny rozbehli – vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich. Sharks prehrali druhý duel po sebe a gól nestrelili druhýkrát v tejto sezóne. O'Reilly inak bodoval už v deviatom zápase po sebe, čo je najdlhšia bodová séria hráča v premiérovej sezóne v organizácii St. Louis od ročníka 2001/02, v ktorom to dokázal Doug Weight. Vladimír Tarasenko asistoval, aby bodoval v šiestom zápase po sebe.

Skvelý zákrok Della:

Hviezdy duelu: 1. Ch. Johnson, 2. J. Schwartz, 3. R. O'Reilly (všetci STL)

Granlund a Stalock pomohli Wild k výhre nad Ducks

Minnesota vyhrala štvrtý zápas z posledných piatich a deviaty z posledných 11, keď si v piatok poradila s Anaheimom 5:1. Náhradný brankár Alex Stalock kryl 20 striel. Mikael Granlund strelil dva góly, keď najskôr pomohol spolu s Jordanom Greenwayom a Jasonom Zuckerom vybudovať náskok 3:0 a potom s Jonasom Brodinom upravili v tretej tretine stav na konečných 5:1. Granlund pridal aj jednu asistenciu, Zucker dve. Jediný gól domácich vsietil Pontus Aberg počas presilovky, ktorú jeho tím využil prvýkrát z posledných 16 príležitostí. V bráne Ducks mal opäť veľa práce John Gibson, ktorý čelil 43 strelám, v prvej tretine 19. Kalifornský tím nevyhral dva zápasy po sebe od 18. októbra a prehral deviaty z posledných 11.

Hviezdy duelu: 1. M. Granlund (MIN), 2. J. Zucker (MIN), 3. P. Aberg (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Daňo (COL) 06:20 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies