Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Černák debutoval v NHL, Budaj striedal

V deviatich utorkových zápasoch NHL hrali štyria Slováci, pričom ani jeden nebodoval a všetci prehrali. Erik Černák má za sebou ligovú premiéru, Peter Budaj striedal pri jeho prvom štarte v sezóne. Tomáš Tatar a Richard Pánik zbierali mínusové body.

Budaj striedal pri prvom štarte v sezóne proti Torontu

Peter Budaj nezažil ideálny prvý štart v bráne Los Angeles v tejto sezóne. Inkasoval štyri góly z 19 striel a už v 25. minúte ho vystriedal debutant Calvin Petersen. Ten pustil za chrbát jedinú zo zvyšných 16 striel. Kings doma podľahli Torontu 1:5 a zaznamenali tretiu prehru v sérii. Budaja prekonali v prvej tretine Nazem Kadri a John Tavares v presilovkách, v druhej dvojbodový Morgan Rielly a Andres Johnsson. Kadri pridal neskôr druhý presilovkový gól, Tavares nazbieral aj dve asistencie, Mitchell Marner tiež dvakrát asistoval. Frederik Andersen predviedol 22 zákrokov pri štvrtej výhre Maple Leafs v ostatných piatich dueloch. Kapituloval iba po strele Adriana Kempeho, ktorý ešte v prvej tretine znižoval stav na 1:2. John Tavares bodoval v šiestom zápase po sebe. Kanadský tím začal výjazd po Kalifornii.

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares, 2. N. Kadri, 3. M. Rielly (všetci TOR)

Tampa prehrala v Buffale, Černák s pluskou pri debute

Erik Ćernák má za sebou ligovú premiéru, pri ktorej nesklamal. Jeho Tampa Bay síce prvýkrát v sezóne prehrala dva zápasy po sebe, ale slovenský obranca si napriek tomu pripísal na konto plusový bod. Odohral vyše 17 minút aj s menším trestom za nedovolené bránenie a až piatimi bodyčekmi, najviac v dueli. Bol na ľade pri jedinom strelenom góle tímu, ktorým Anthony Cirelli znižoval stav v druhej tretine na konečných 1:2 len 15 sekúnd po druhom góle domácich. Buffalo vyhralo tretí zápas v sérii vďaka presným zásahom Jeffa Skinnera a Kylea Okposa, dvom asistenciám Nathana Beaulieua a 29 zákrokom Cartera Huttona. Louis Domingue čelil v bráne Lightning iba 19 strelám.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. Hutton, 2. K. Okposo, 3. J. Skinner (všetci BUF)

Detroit strelil Arizone šesť gólov, Pánik zbieral mínusky

Rozbehnutý Detroit zaznamenal štvrté víťazstvo v sérii, keď uspel v domácom zápase nad Arizonou 6:1. Anthony Mantha, Dennis Cholowski, Michael Rasmussen, Luke Glendening, dvojbodový Andreas Athanasiou a trojbodový Mike Green sa postarali o góly Red Wings, ktorí vyhrali aj štvrtý duel po sebe nad Coyotes. Frans Nielsen dvakrát asistoval a Jimmy Howard predviedol 24 zákrokov. Ako jediný ho prekonal už za stavu 6:0 Lawson Crouse. Darcy Kuemper inkasoval päťkrát zo 17 striel, striedajúci Hunter Miska kryl osem zo zvyšných deviatich striel. Slovenský útočník Richard Pánik po vydarenom predošlom zápase opäť zaváhal. Odohral necelých 15 minút s bilanciou bodyček, menší trest za narazenie, jedno prehrané vhadzovanie a až štyri mínusové body, najviac zo všetkých hráčov. Jeho tím prehral štvrtý z ostatných piatich duelov.

Hviezdy duelu: 1. M. Green, 2. A. Athanasiou, 3. D. Cholowski (všetci DET)

McDavid, Draisaitl doviedli Oilers k ukončeniu série prehier

Ich opätovné zaradenie do jednej formácie prinieslo svoje ovocie. Leon Draisaitl zaznamenal gól a dve asistencie, Connor McDavid trikrát asistoval a Edmonton doma zvíťazil nad Montrealom 6:2, čím ukončil sériu štyroch prehier. Draisaitla doplnili na streleckej listine Matt Benning, Drake Caggiula, Ryan Nugent-Hopkins, Kris Russell a Darnell Nurse. Mikko Koskinen sa prezentoval 27 zákrokmi. Ani raz na neho nevystrelil Tomáš Tatar, ktorý odohral vyše 16 a štvrť minúty s dvomi mínusovými bodmi a dvomi bodyčekmi. Prišiel o trojzápasovú gólovú i bodovú šnúru. Súperovi však odobral jeden puk. Z jeho spoluhráčov skórovali Max Domi a dvojbodový Andew Shaw, Antti Niemi inkasoval šesťkrát zo 43 striel pri druhom štarte v rade. Canadiens prehrali tretí duel z posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl, 2. M. Benning, 3. K. Russell (všetci EDM)

New Jersey doma zdolalo Pittsburgh, Hall štvorbodový

Taylor Hall podal ôsmy štvorbodový výkon v NHL, keď s dvoma gólmi a dvoma prihrávkami doviedol New Jersey k domácej výhre 4:2 nad Pittsburghom. Mal prsty vo všetkých góloch svojho tímu, strelil aj ten víťazný a pripísal si 100. asistenciu v 164. zápase v drese Devils. Travis Zajac a Damon Severson zaznamenali po góle a asistencii a Keith Kinkaid pomohol ukončiť sériu troch prehier s 29 zákrokmi. Recept na neho našli dvojbodový Phil Kessel v presilovke a Jake Guentzel, kým Sidney Crosby dvakrát asistoval a Casey DeSmith chytil 31 striel. Inkasoval iba trikrát, lebo Hall pridal svoj druhý gól do prázdnej brány. Jevgenij Malkin sa stal štvrtým hráčom v histórii Penguins s 800 odohranými duelmi. Pittsburgh prehral šiesty zápas z posledných siedmich. Zajac dosiahol métu 300 asistencií v lige.

Hviezdy duelu: 1. T. Hall, 2. T. Zajac, 3. D. Severson (všetci NJD)

Islanders prerušili sériu prehier na úkor Vancouveru

New York Islanders odpovedal na vedúci gól súpera hneď tromi a dokráčal k domácemu triumfu 5:2 nad Vancouverom, ktorý znamenal koniec trojzápasovej série prehier. Tom Kühnhackl strelil prvýkrát v drese tímu z Brooklynu dva góly, Jordan Eberle pridal k víťaznému gólu asistenciu a Thomas Greiss kryl 22 z 24 striel. Mathew Barzal dvakrát asistoval a dosiahol métu 100 bodov už v jeho 101. zápase v NHL. Len piati z aktívnych hráčov to dokázali skôr ako on. Josh Bailey a Cal Clutterbuck tiež skórovali, pričom pre Clutterbucka to bol prvý gól od 13. januára, po 51 dueloch. Brock Nelson taktiež získal dve prihrávky, vrátane 200. bodu v NHL. O góly Canucks, ktorí si zhoršili bilanciu na šesťzápasovom výjazde na 1-2-2 treťou prehrou po sebe, sa postarali dvojbodový Brendan Leipsic a Jake Virtanen v presilovke. Jacob Markström opustil zápas s 29 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. T. Kühnhackl, 2. J. Eberle, 3. M. Barzal (všetci NYI)

Florida pretrhla bodovú šnúru Flyers, Hoffman vyrovnal rekord

Aaron Ebklad v presilovke a Jevgenij Dadonov vybudovali v druhej tretine náskok 2:0, ktorý napokon stačil Floride na domáce víťazstvo 2:1 nad Philadelphiou. Pre Panthers bolo piatym v sérii a znamenalo koniec šesťzápasovej bodovej šnúry Flyers. Roberto Luongo k nemu prispel 30 zákrokmi a stal sa štvrtým brankárom v histórii vo veku 39 a viac rokov, ktorý začal ročník s bilanciou 4-0-0. Ako jediný ho prekonal Jakub Voráček, ktorý skorigoval prehru. Brian Elliott urobil 28 zákrokov. Ekblad skóroval prvýkrát od 29. marca po 20 zápasoch a s 54 gólmi v NHL predbehol Jaya Bouwmeestera na druhom mieste klubovej histórie medzi obrancami. Lídrom je Róbert Švehla (61). Mike Hoffman natiahol bodovú sériu na 13 duelov, čím vyrovnal klubový rekord Pavla Bureho z roku 2000. S Dadonovom sú prvými spoluhráčmi v lige, ktorí spolu ťahajú aspoň 12-zápasové bodové série, od roku 2007 (Crosby a Malkin). Jonathan Huberdeau odohral 400. zápas v NHL.

Hviezdy duelu: 1. J. Dadonov, 2. A. Ekblad (obaja FLA), 3. J. Voráček (PHI)

Majster ukončil víťaznú sériu MInnesoty, Wilson skóroval pri návrate

Dmitrij Orlov strelil prvé dva góly v sezóne a pridal asistenciu, Tom Wilson skóroval pri návrate do akcie po suspendácii a Washington zvíťazil na ľade Minnesoty 5:2, čím jej ukončil trojzápasovú sériu výhier. T.J. Oshie a dvojbodový Andre Burakovsky sa tiež zapísali do streleckej listiny, Lars Eller dvakrát asistoval a Pheonix Copley prispel k úspešnému začiatku štvorzápasového výjazdu 26 zákrokmi. Prekonali ho iba dvojbodový Mikko Koivu a Matt Dumba v presilovke. Devan Dubnyk opustil duel s 28 zákrokmi. Wild prehrali doma prvýkrát v sezóne v normálnom hracom čase a natiahli sériu prehier proti Capitals na osem zápasov od 5. marca 2015. Jevgernij Kuznecov si pripísal 200. asistenciu v NHL, Nicklas Bäckström bodoval v šiestom zápase po sebe. Wilson po 16-zápasovej absencii dlho neotáľal a hneď sa aj pobil.


Hviezdy duelu: 1. D. Orlov, 2. A. Burakovsky (obaja WSH), 3. M. Foligno (MIN)

Sharks nedopustili víťazný obrat Predators, ktorí prišli o bodovú sériu

San Jose prišlo o náskok 3:0 z prvej tretiny a v tretej dokonca prehrávalo 3:4, ale dvoma gólmi za 13 sekúnd strhlo vedenie späť na svoju stranu a napokon doma zdolalo Nashville 5:4. Ukončilo mu tak šesťzápasovú bodovú sériu. Joe Pavelski strelil dva góly, Marcus Sörensen zaznamenal gól a dve prihrávky. Víťazný gól išiel na konto Joea Thorntona, ktorý dosiahol métu 400 presných zásahov v NHL. Ako 11. hráč histórie nazbieral v lige 400 gólov aj 1 000 asistencií. Antti Suomela tiež skóroval z hráčov Sharks a Martin Jones chytil 30 striel. Erik Karlsson sa stal 13. obrancom v ligovej histórii so 400 prihrávkami. Potreboval na ne 646 zápasov, piaty najnižší počet zo všetkých Švédov. Ďalší jeho krajan Filip Forsberg strelil dva góly a pridal asistenciu, dvojbodový Craig Smith a Rocco Grimaldi tiež prispeli gólmi k obratu Predators z 0:3 na 4:3. Juuse Saros inkasoval päťkrát z 37 striel. Nashville prehral vonku prvýkrát v sezóne v riadnom hracom čase.

Thorntonov 400. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Thornton, 2. J. Pavelski, 3. M. Sörensen (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 15/19 (78,9 %) - - - - - - -
T. Tatar (MTL) 16:18 0 0 0 -2 0 0 2
E. Černák (TBL) 17:06 0 0 0 +1 2 2 5
R. Pánik (ARI) 14:48 0 0 0 -4 2 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies