Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Golden Knights dokážu hrať lepšie, verí generálny manažér

Jozef Struhár  
15.11.2018

Tí, ktorí od tímu Vegas Golden Knights očakávali v tejto sezóne útlm, sa zatiaľ môžu tešiť z toho, že im ich predtuchy vychádzajú. Generálny manažér najnovšieho tímu NHL však varuje pred podceňovaním jeho mužstva.

„Rytieri“ zažili vlani úžasnú inauguračnú sezónu, keď počas základnej časti prekonávali jeden rekord za druhým a v play-off to dotiahli až do finále Stanleyho pohára. Momentálne však patria medzi najslabšie tímy ligy – pred stredajším duelom mali len 41,7% víťaznú úspešnosť, čo ich radilo na predposledné miesto NHL.

„Dokážeme hrať lepšie,“ povedal generálny manažér George McPhee.

Jedným z dôvodov úpadku nie sú ani tak letné zmeny, ale skôr úpadok u hráčov, ktorým sa vlani darilo nad očakávania. Najlepším príkladom je William Karlsson, ktorý pred minulou sezónou nestrelil viac ako deväť gólov. V nej skóroval 43-krát. V tej aktuálnej má nábeh na 18 gólov. Navyše, súperi im v tomto ročníku venujú viac pozornosti.

Článok pokračuje pod reklamou

„Nezáleží na tom, aký tím ste. Ak sa dostanete do finále Stanleyho pohára, ľudia vás začnú využívať v ďalšej sezóne ako merítko. Ak vás porazia, je to veľká výhra. A tak tímy hrajú proti Vegas snaživejšie ako hrali predtým,“ poznamenal McPhee.

Golden Knights však môžu nájsť dôvod na optimizmus v absenciách kľúčových hráčov. K zlepšeniu im totiž môžu pomôcť návraty obrancu Natea Schmidta zo suspendácie či centra Paula Stastnyho, ktorý na začiatku sezóny utrpel zranenie dolnej časti tela. Ten by mal zároveň pomôcť k lepším výkonom Maxovi Paciorettymu, s ktorým si herne sedí.

„Radi by sme videli, akí sme dobrí, keď sme v plnej sile. Ak by sme mali k dispozícií kompletné mužstvo, bolo by to fajn,“ skonštatoval McPhee, ktorý by mohol vidieť dôvod trápenia aj v bránkovisku. Marc-Andre Fleuryho si však obhajuje. „Je to o tíme. Ak chcete, aby bol váš brankár dobrý, musíte ho chrániť. A my v tom dokážeme urobiť lepšiu robotu.“

Povzbudzujúce je, že tím má na hokejkách puk často. Vysiela na bránu tretí najvyšší počet striel v lige a naopak, súperom umožní vyslať najmenej striel v celej súťaži.

„Každý večer je to o niečom inom, ale máme dobrý tím. Hráme veľmi dobrý hokej, len nezbierame body. Potrebujeme len trošku viac šťastia s pukom a mali by sme sa zlepšiť,“ dodal McPhee.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies