Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Rybár si pýta miesto jednotky. Každým zápasom je to lepšie, tvrdí

Jozef Struhár  
15.11.2018

Tento rok nájdeme v dvoch najvyšších severoamerických súťažiach troch brankárov spod Tatier. Kým v NHL teší Jaroslav Halák, v nižšej AHL nás môže tešiť to, ako sa postupne rozbehol Patrik Rybár.

Dvadsaťpäťročný rodák zo Skalice potvrdil formu aj v stredu, keď sa stal druhou hviezdou zápasu, v ktorom s 29 zákrokmi doviedol Grand Rapids, záložný tím Detroitu, k výhre 3:1 nad Rockfordom. Duel pritom začal netypicky už o jedenástej dopoludnia.

„Bolo to fajn. Bolo to trochu odlišné, lebo sme začali o niečo skôr. Normálne tak skoro nehrávame. Chlapci mi však pomohli a po pár strelách to bolo len lepšie a lepšie. Sme spokojní a toto víťazstvo si ceníme,“ povedal Rybár po zápase.

Rybár je v zámorí nováčikom a jeho vstup nebol ideálny. Momentálne však ťahá štvorzápasovú bodovú sériu (3-0-1). Postupne si pritom znížil priemer inkasovaných gólov z 5,01 na 1,97 a úspešnosť zákrokov zvýšil zo 79,2 % na 92,0 %. Slovák pripisuje zlepšenie aj práci, ktorú s ním odvádza Brian Mahoney-Wilson.

Článok pokračuje pod reklamou

„Hokej je tu iný, klzisko je menšie a hra je tu rýchlejšia ako v Európe. Myslím si však, že po každom zápase je to lepšie. Máme dobrého trénera brankárov, ktorý so mnou pracuje. Je to tu odlišné ako v Európe a on mi s tým prechodom pomohol,“ skonštatoval Rybár.

Rybár začal sezónu ako dvojka Griffins za skúseným Harrim Säterim, ktorý si už zachytal aj v NHL. Ak by sa však udržoval doterajší trend, čoskoro by si gólmani mohli pozíciu v hierarchii vymeniť. Fín má totiž pri bilancii 4-5-0 len 86,7% úspešnosť zákrokov a priemer 3,71 inkasovaného gólu na zápas.

„Patrik dnes chytal veľmi dobre. Súpera sme pustili až do príliš veľkého počtu únikov, ale on to zvládol a podržal nás. Podal skvelý výkon. V bráne je pokojný, nenechá sa ľahko vyviesť z miery, dobre kontroluje dorážky. Má skvelé čísla. Stále si pritom zvyká, zoznamuje sa s novou kultúrou, novým mestom, novými spoluhráčmi,“ poznamenal tréner Ben Simon.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies