Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Tatar skóroval, nebojácny Černák trestal súperov bodyčekmi

V deviatich štvrtkových zápasoch NHL hrali aj traja Slováci. Bodoval iba Tomáš Tatar, ktorý prispel gólom k výhre. Erik Černák rozdával bodyčeky. Anthony Beauvillier a Brayden Boint zažiarili hetrikmi, Keith Kinkaid čistým kontom.

Tatar prispel gólom k výhre Montrealu v Calgary

Tomáš Tatar skóroval vo štvrtom z posledných piatich zápasov, keď poslal Montreal do vedenia 1:0 presne po ôsmich minútach hry svojím ôsmym gólom v sezóne. Jeho tím síce prišiel v druhej tretine o náskok, ale v tretej si ho prinavrátil a zvíťazil v Calgary 3:2. Matthew Tkachuk dvoma gólmi po prihrávkach Marka Giordana otočil stav z 0:1 na 2:1, ale Jonathan Drouin a Artturi Lehkonen zariadili druhú výhru Canadiens v ostatných troch dueloch. Lehokonen ukončil 17-zápasové strelecké suchoty. Carey Price zareagoval na kritiku 43 zákrokmi. Mike Smith ich urobil iba 19, pričom raz na neho vystrelil Tatar. Slovenský útočník zaznamenal aj plusový bod, blok a jedno prehrané vhadzovanie za 15 a pol minúty v akcii. Flames prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Max Domi natiahol bodovú sériu na osem duelov, najdlhšiu v prvej sezóne v drese Montrealu od Martina Ručínského (1995/96).

Tatarov 8. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. M. Tkachuk (CGY), 3. A. Lehkonen (MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Kuemper doviedol Arizonu k triumfu nad Nashville, Pánik nebodoval

Richard Pánik tentoraz nebodoval, ale Arizona aj bez jeho pomoci zdolala doma Nashville 2:1 a uštedrila mu tretiu prehru vonku v sérii. Veľkou mierou sa o to zaslúžil Darcy Kuemper, ktorý zastavil 44 striel. Michael Grabner otvoril skóre svojím štvrtým gólom v oslabení v sezóne, čo v prvých 18 zápasoch dokázal ako 17. hráč histórie. Bol to 10. gól Coyotes pri presilovke súpera, čo je tretí najvyšší počet v ligovej histórii v prvých 18 zápasoch od sezóny 1933/34. Jason Demers strelil v druhej tretine víťazný gól. Výsledok skorigoval v tretej tretine Nick Bonino kontaktným gólom. Pekka Rinne kryl 21 striel. Najviac ich na neho vyslal Pánik, ktorý ho ohrozil štyrikrát. Odohral takmer 16 a pol minúty aj s mínusovým bodom a tromi bodyčekmi. Predators nevyužili ani jednu z piatich presiloviek a majú v nich najhoršiu bilanciu v NHL (11 %). Arizona vyhrala druhý z posledných troch duelov.

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper, 2. M. Grabner, 3. J. Demers (všetci ARI)

Černák sa tešil z prvej výhry, Point z rýchleho hetriku

Nádejný obranca Erik Černák odohral vo štvrtok svoj druhý zápas v NHL a hoci nebodoval, dočkal sa svojej prvej výhry. Jeho Tampa Bay porazila trápiaci sa Pittsburgh hrajúci bez Sidneyho Crosbyho pomerom 4:3. Najväčšiu zásluhu na tom mal Brayden Point, ktorý strelil tri góly v rozmedzí 91 sekúnd. Nikita Kučerov asistoval pri každom z nich. Víťazný gól napokon pripadol na Yanniho Gourdeho. Všetky štyri góly „Bleskov“ padli v presilovkách. Zaujímavé však je, že v nich nepadol len jeden gól v celom zápase – druhý z hokejky domáceho Patrica Hörnqvista. Penguins viedli 2:0, keď na prvý presný zásah trojbodového Švéda nadviazal Phil Kessel. Nakoniec prehrali siedmy zápas z posledných ôsmich. Boli pritom aj strelecky aktívnejší, keď na Louisa Domingueho vyslali 31 striel. Matt Murray čelil 26 strelám. Černák odohral 15 a pol minúty so ziskom mínusového bodu. Prezentoval sa však aj troma blokmi a šiestimi bodyčekmi. V oboch smeroch bol lídrom zápasu.


Hviezdy duelu: 1. B. Point (TBL), 2. N. Kučerov (TBL), 3. P. Hörnqvist (PIT)

Kinkaid vynuloval Flyers, Devils k výhre pomohlo aj šťastie

Keith Kinkaid pri svojej tretej nule v sezóne zneškodnil 29 striel, Kyle Palmieri strelil už svoj 11. gól v sezóne a New Jersey uspelo vo Philadelphii pomerom 3:0, aby vyhralo dva zápasy po sebe po prvýkrát od víťaznej série na začiatku sezóny. K len druhej výhre na ľade súpera pomohol svojím prvým gólom v NHL Joey Anderson, ktorý otváral skóre. Uzavrel ho strelou do prázdnej brány Blake Coleman. „Je dôležité, že sme späť na víťaznej koľaji. Bolo dôležité ukončiť to obdobie prehier,“ skonštatoval tréner John Hynes. Dve prehry po sebe si pripísali Flyers, ktorí mali pri zakončeniach smolu – štyrikrát trafili tyčku a raz im gól neuznali pre nedovolené bránenie hry brankárovi. Stál za nim James van Riemsdyk, ktorý sa po 16 vynechaných zápasoch vrátil do akcie. Brian Elliott kryl 23 z 25 striel, Calvin Pickard zastavil jednu strelu v záverečných štyroch minútach. Elliott sa totiž zranil.


Hviezdy duelu: 1. K. Kinkaid (NJD), 2. B. Elliott (PHI), 3. J. Anderson (NJD)

Beauvillier doviedol Islanders k výhre v mestskom derby

Anthony Beauvillier sa stal hviezdou newyorského derby. S troma gólmi a asistenciou doviedol Islanders k triumfu 7:5 nad Rangers. V predošlých 16 zápasoch pritom skóroval len raz. Jeho tím vyhral siedmy zápas z posledných desiatich aj vďaka gólom Brocka Nelsona, Andersa Leeho, Lea Komarov a Cala Clutterbucka, ktorý uzavrel stav strelou do prázdnej brány. Valtteri Filppula nazbieral tri asistencie. Thomas Greiss pomohol udržať svojmu tímu neporaziteľnosť v zápasoch proti divíznym rivalom s 36 zákrokmi. Henrik Lundqvist striedal po tom, čo inkasoval päť gólov zo 17 striel. Alexandar Georgiev následne kryl päť striel zo šiestich. Rangers môže prehra mrzieť, pretože po góloch Chrisa Kreidera a Fredrika Claessona viedli 2:0, po góle Kevina Hayesa 3:2. Kreider pridal ešte jeden gól v tretej tretine, v ktorej skóroval aj Filip Chytil. Islanders vyhrali veľké derby 12-krát z posledných 13 zápasov od ročníka 2015/16. Rangers mali späť v zostave Matsa Zuccarella.


Hviezdy duelu: 1. A. Beauvillier (NYI), 2. V. Filppula (NYI), 3. Ch. Kreider (NYR)

Oslabení Columbus ukončil víťaznú sériu Panthers

Bez brankárskej jednotky a najlepšieho útočníka si Columbus musel poradiť v zápase proti rozbehnutej Floride, ktorá si brúsila zuby na šiestu výhru po sebe. Nakoniec sa z nej tešil oslabený tím, ktorý triumfoval pomerom 7:3 vďaka 40 zákrokom Joonasa Korpisala a siedmim rôznym strelcom – do čierneho sa trafili Cam Atkinson, Brandon Dubinsky, Pierre-Luc Dubois, Markus Hännikäinen, Anthony Duclair a Josh Anderson, do prázdnej brány Boone Jenner. Sergej Bobrovskij, Artemij Panarin a Riley Nash nehrali pre chorobu. Panthers viedli 2:0 po góloch Nicka Bjugstada a Aarona Ekblada. Skóroval aj Keith Yandle a Mike Hoffman vďaka asistencii vytvoril nový klubový rekord so 14-zápasovou bodovou sériou. Robeto Luongo opustil duel s 30 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson, 2. A. Duclair, 3. J. Korpisalo (všetci CBJ)

Ottawa bez Jaroša zastavila rozbehnutý Detroit

Drake Batherson strelil pri premiére v NHL rozdielový gól v presilovej hre a Craig Anderson chytil okrem 34 striel aj dve trestné strieľania pri domácom víťazstve Ottawy 2:1 nad Detroitom. Michael Rasmussen vyrovnával stav na 1:1 po vedúcom góle Codyho Ceciho, ale v tretej tretine nepremenil trestné strieľanie. Pred ním v rovnakej situácii neuspel ani Andreas Athanasiou. Senators čelili dom trestným strieľaniam v zápase prvýkrát v histórii. Predtým sa to stalo v NHL iba 16-krát. Matt Duchene prihrával na oba góly Ottawy, ktorá ukončila Detroitu štvorzápasovú víťaznú sériu. Jimmy Howard predviedol rovnako 34 zákrokov. Christián Jaroš bol tentoraz zdravým náhradníkom.


Hviezdy duelu: 1. D. Batherson, 2. M. Duchene, 3. C. Anderson (OTT)

Wild jasne zdolali Canucks, ktorí natiahli sériu prehier

Šesť rôznych strelcov a 25 zákrokov Devana Dubnyka viedlo k domácej výhre Minnesoty 6:2 nad Vancouverom, ktorý prehral štvrtý zápas v sérii a ukončil šesťzápasový výjazd s bilanciou 1-3-2. Mikko Koivu zaznamenal gól a dve prihrávky, Ryan Suter dvakrát asistoval. Do listiny strelcov sa zapísali aj Charlie Coyle, Nino Niederreiter, dvojbodový Eric Staal, Matt Dumba a Jason Zucker. Wild vyhrali štvrtý duel z ostatných piatich aj bez chorého Zacha Pariseho. Bo Horvat a Markus Granlund skórovali z hráčov Canucks, Richard Bachman kryl 23 striel. Elias Pettersson po skvelom úvode sezóny nebodoval vo štvrtom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. M. Koivu, 2. Ch. Coyle, 3. R. Suter (všetci MIN)

Kapanen, Marner doviedli Toronto k triumfu v San Jose

Kasperi Kapanen strelil dva góly, vrátane víťazného vo vlastnom oslabení, Mitchell Marner zaznamenal gól a dve asistencie a Toronto zvíťazilo v San Jose 5:3. John Tavares a Josh Leivo tiež skórovali, Frederik Andersen predviedol 42 zákrokov a pripísal si aj prvú asistenciu v sezóne pri góle Marnera na 5:3. Prekonali ho Kevin Labanc, dvojbodový Joe Pavelski v presilovke a Marc-Edouard Vlasic, ktorý posielal Sharks do vedenia 3:2. Erik Karlsson dvakrát asistoval a Martin Jones opustil duel s 29 zákrokmi. Kapanen strelil v ročníku už osem gólov, čím vyrovnal svoj zápis z predošlých 55 zápasov v kariére NHL. Tavares bodoval v siedmom zápase po sebe, čo dokázal ako štvrtý hráč v prvej sezóne v drese Maple Leafs.

Hviezdy duelu: 1. K. Kapanen, 2. M. Marner, 3. F. Andersen (všetci TOR)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 15:38 0 0 0 -1 0 0 6
T. Tatar (MTL) 15:38 1 0 1 +1 0 0 0
R. Pánik (ARI) 16:24 0 0 0 -1 0 4 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies