Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Sumáre

Petersen poslal Chicago na kolená, Rask kapituloval len raz

V piatok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo šesť zápasov bez slovenskej účasti. V piatich z nich sa predlžovalo. Vydarené duely majú pritom za sebou partneri slovenských brankárov – Petersen i Rask kapitulovali len raz.

Bishop a Dickinson doviedli Stars k futbalovej výhre nad Bruins

Jason Dickinson využil dorážku v druhej minúte predĺženia na to, aby rozhodol o výhre Dallasu 1:0 nad Bostonom. Bol to zápas brankárov. Domáci Ben Bishop prispel k triumfu 23 zákrokmi, ktoré viedli k jeho 26. čistému kontu v NHL. Jeho najväčší zákrok prišiel v druhej tretine pri šanci Joakima Nordströma. Viac práce mal Tuukka Rask, ktorý pri svojom prvom štarte po týždňovej absencii predviedol 36 zákrokov. Oba tímy sa vyrovnávajú s absenciami v obrane, a tak až traja obrancovia zažili debut v NHL – v drese Stars Gavin Bayreuther, v drese Bruins Jakub Zbořil a Connor Clifton. Oba tímy už dlho nezažili zápas, ktorý po 60 minútach končil pomerom 0:0 – Dallas od marca 2009, Boston od apríla 2012. Brad Marchand opustil duel s 18 trestnými minútami, 16 si ich pripísal v druhej tretine. „Predĺženie nebolo naším priateľom. Nemali sme puk pod kontrolou a súperovi sme umožnili prečíslenia. Nezaslúžili sme si vyhrať,“ poznamenal tréner Bruins Bruce Cassidy.

Dickinsonov dôraz sa vyplatil:

Hviezdy duelu: 1. B. Bishop (DAL), 2. T. Rask (BOS), 3. J. Dickinson (DAL)

Článok pokračuje pod reklamou

Shearyho nájazd priniesol Buffalu ďalšiu výhru v sérii

Conor Sheary premenil svoj nájazd v siedmej sérii, aby Buffalo uspelo vo Winnipegu 2:1 a zaknihovalo štvrté víťazstvo po sebe. Skóre stretnutia otvoril v priebehu druhej tretiny domáci Kyle Connor, ktorý strelil svoj deviaty gól v sezóne. Víťaznému tímu sa podarilo vyrovnať v úvodnej minúte tretieho dejstva, keď využil presilovku Jeff Skinner. Gól strelil vo štvrtom zápase po sebe a v ročníku ich na konte má už 14. „Výhry nad Lightning a Jets by nám mali dodať sebavedomie,“ povedal. Carter Hutton pomohol k výhre 25 zákrokmi, Laurent Brossoit ich pri svojom štvrtom štarte v sezóne urobil 31 a prvýkrát zo zápasu neodchádzal ako víťaz. O bodovú sériu prišiel po 11 zápasoch kapitán Jets Blake Wheeler.

Hviezdy duelu: 1. C. Hutton (BUF), 2. L. Brossoit (WPG), 3. K. Connor (WPG)

Petersen zažil vydarený debutový štart, Chicago opäť na kolenách

Cal Petersen má za sebou vydarený premiérový štart v NHL. Predviedol v ňom 34 zákrokov, eliminoval samostatné nájazdy Jonathana Toewsa a Patricka Kanea a doviedol Los Angeles k výhre 2:1 nad Chicagom. „Sú to najlepšie pocity na svete. Samozrejme, chlapci predo mnou bojovali skutočne tvrdo. Takýto koniec duelu je však mimoriadny. Pravdepodobne to bol najzábavnejší zápas môjho života,“ priznal po zápase. Rozhodnutie priniesli úspešné nájazdy Iľju Kovaľčuka a Anžeho Kopitara. K ukončeniu trojzápasovej série prehier pomohol aj gól Tylera Toffoliho, ktorý otvoril skóre v druhej tretine. V tretej ho vyrovnal Brandon Saad. Pre oboch išlo o piaty gól v sezóne. Corey Crawford opustil duel s 31 zákrokmi a trápiaci sa Blackhawks prehrali deviaty zápas z posledných desiatich. Prvý zápas za Kings odohral Carl Hagelin, do zostavy Chicaga sa vrátil Marcus Krüger.

Hviezdy duelu: 1. C. Petersen (LAK), 2. C. Crawford (CHI), 3. A. Kopitar (LAK)

Bäckström rozhodol o výhre Capitals nad Avalanche

Nicklas Bäckström dokázal potrestať faul Iana Colea a 22 sekúnd po začatí predĺženia rozhodol o výhre Washingtonu 3:2 nad Coloradom, ktoré opäť hralo bez Marka Daňa. Bäckström prihrával aj na gól Alexa Ovečkina, ktorý sa so 681 gólmi v základnej časti aj v play-off dotiahol na Dina Ciccarelliho na 17. mieste historického poradia NHL. Do čierneho sa trafil aj Devante Smith-Pelly, kým Tom Wilson zaznamenal dve asistencie. Pheonix Copley čelil 26 strelám, z ktorých ho prekonali Carl Söderberg a Colin Wilson. Ten v 58. minúte vyrovnal stav na 2:2. V bráne Avalanche dostal šancu Philipp Grubauer, ktorý vlani získal s Capitals Stanleyho pohár. Piatkový duel opustil s 26 zákrokmi. „Na tréningoch som sa zvykol proti nemu trápiť. A on si zrejme zvykol na to, že puky viac prihrávam,“ povedal o ňom Bäckström.

Rozhodujúce zakončenie Bäckströma:

Hviezdy duelu: 1. N. Bäckström (WSH), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. P. Grubauer (COL)

O'Reilly a Allen doviedli Blues k výhre v Las Vegas

Jediný piatkový zápas, v ktorom sa nepredlžovalo, sa stal korisťou St. Louis. To uspelo na ľade Vegas 4:1, aby si vylepšilo bilanciu proti tímom z Pacifickej divízie na 4-1-0. Dva góly strelil Ryan O'Reilly, kým Jake Allen zneškodnil 32 striel. Ako jediný ho prekonal William Carrier po šiestich minútach hry. O'Reilly však vyrovnal stav o 38 sekúnd neskôr a v druhej tretine zavŕšil obrat svojím desiatym gólom v sezóne. Po ňom sa z gólov tešili ešte Brayden Schenn a Oskar Sundqvist. V domácej bráne stál Marc-Andre Fleury, ktorý opustil duel s 31 zákrokmi. Golden Knights prehrali tretí zápas z ostatných štyroch. Blues sa v zápase zranil Carl Gunnarsson.

Fleury vs. Sanford:

Hviezdy duelu: 1. R. O'Reilly (STL), 2. J. Allen (STL), 3. W. Carrier (VGK)

Riellyho gól v predĺžení rozhodol o úspešnom konci tripu Leafs

Toronto po druhýkrát vo svojej histórii a po prvýkrát od roku 1995 ukončilo trojzápasový trip v Kalifornii bezchybnou bilanciou. V piatok tomu vďačilo Morganovi Riellymu, ktorý uspel v predĺžení pri prečíslení dvoch na jedného, aby rozhodol o triumfe 2:1 nad Anaheimom. Prihrával mu Mitch Marner. Do streleckej listiny sa zapísal aj Patrick Marleau, ktorý už v šiestej minúte otvoril stav zápasu. Garret Sparks predviedol 38 zákrokov. Najviac v kariére. „Cítim sa dobre. Nepáčil sa mi ten inkasovaný gól, ale inak to bolo všetko o bojovnosti a snahe pokryť ďalší puk,“ skonštatoval. Maple Leafs vyhrali šiesty zápas z posledných siedmich a vylepšili si bilanciu na 14-6-0. Viac víťazstiev v prvých 20 zápasoch sezóny zaknihovali len raz – v ročníku 1934/35 (15). O čestný úspech Ducks sa postaral Pontus Aberg. John Gibson kapituloval dvakrát z 35 striel. Kalifornský tím prehral tretí zápas z posledných štyroch.

Víťazný gól Riellyho:

Hviezdy duelu: 1. M. Rielly (TOR), 2. R. Getzlaf (ANA), 3. R. Rakell (ANA)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Rebríček experta: Uvidíme na drafte 2025 návrat Slováka do prvého kola? Zomrel bývalý hráč Penguins. Mal len 42 rokov Blíži sa play-off. Dvorský má fantastickú formu, no darilo sa viacerým SlovákomVšetci Slováci bodovali, štyria zahviezdili. Najproduktívnejší boli Kelemen a Koch Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal preradil svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies