Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Sumáre

Halák hviezdou zápasu, Tatar opäť skóroval, Černák zbieral trestné minúty

V jedenástich sobotných zápasoch NHL hrali aj štyria Slováci. Tomáš Tatar opäť skóroval, kým Jaroslav Halák vyhral súboj s Richardom Pánikom a stal sa hviezdou duelu. Erik Černák zbieral trestné minúty. Dvaja hráči strelili hetrik, traja dosiahli veľké míľniky a jeden brankár vychytal nulu.

Halák vychytal výhru nad Arizonou ako hviezda zápasu

Jaroslav Halák sa vrátil na víťaznú koľaj, keď zastavil 32 z 33 striel a doviedol Boston k výhre 2:1 na ľade Arizony, prvej na aktuálnom výjazde po dvoch prehrách. Okrem iného zneškodnil aj únik dvoch súperov proti nemu samému a vylepšil si kariérnu bilanciu proti Coyotes na 9-3-2. Vyslúžil si post druhej hviezdy zápasu. V priamom súboji zdolal aj krajana Richarda Pánika, ktorý na neho vystrelil dvakrát za 19 a pol minúty v akcii. Zaznamenal aj plusový bod, bodyček a blok. Trináste víťazstvo Bruins proti Arizone v sérii zariadili už v prvých troch minútach zápasu Jakob Forsbacka Karlsson, ktorý skóroval premiérovo v NHL a Jake DeBrusk. Jediný gól domácich strelil Brad Richardson v strede druhej tretiny. Darcy Kuemper kryl 21 striel pri piatej prehre jeho tímu v ostatných siedmich dueloch.

Halák vs Grabner:


Hviezdy duelu: 1. J. DeBrusk, 2. J. Halák (obaja BOS), 3. B. Richardson (ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

Tatar opäť pomohol gólom k výhre Canadiens

Slovenský útočník Tomáš Tatar v druhom zápase po sebe strelil prvý gól Montrealu pri ceste za víťazstvom 3:2. Tentokrát nad Vancouverom. Víťazný gól strelil v presilovke Jonathan Drouin menej ako tri minúty pred koncom tretej tretiny, aby Canadiens vyhrali tretí zápas z posledných štyroch. Do čierneho sa trafil aj Andrew Shaw a Carey Price zneškodnil 36 striel. Asistenciu si pripísal Max Domi, ktorý bodoval v deviatom zápase po sebe. Sttal sa prvým hráčom Canadiens od ročníka 1918/19 (Odie Cleghorn, 30 bodov), ktorý v prvých 20 zápasoch s organizáciou nazbieral 24 a viac bodov. Pricea prekonali Michael Del Zotto a Elias Pettersson, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1. Jacob Markström urobil 28 zákrokov a Canucks po veľmi dobrom úvode sezóny prehrali piaty zápas po sebe. Tatar v stretnutí odohral 16 minút a 22 sekúnd, počas ktorých získal aj jeden plusový bod. Prezentoval sa celkovo štyrmi strelami na bránu.

Tatarov 9. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. E. Pettersson (VAN), 3. J. Drouin (MTL)

Tampa aj vďaka Černákovi prišla o veľký náskok, ale uspela vo Philadelphii

Tampa Bay viedla v zápase vo Philadelphii v strede tretej tretiny už 5:1, ale o náskok prišla. Spasil ju však Anthony Cirelli, ktorý po 107 sekundách nadstaveného času rozhodol o jej výhre 6:5. Brayden Point strelil po hetriku v predošlom dueli ďalšie dva góly, Adam Erne zaznamenal gól a dve asistencie. Skórovali aj Cedric Paquette a Tyler Johnson, Nikita Kučerov dvakrát asistoval a Louis Domingue urobil 40 zákrokov. Prekonali ho za šesť minút dvakrát Travis Konecny a raz Wayne Simmonds s dvojbodovým Seanom Couturierom, ktorí zmazali stratu. James van Riemsdyk vsietil zvyšný gól Flyers a pridal dve prihrávky, Claude Giroux tiež dvakrát asistoval a prekonal hranicu 700 bodov v NHL ako štvrtý hráč v klubovej histórii. Calvin Pickard čelil 26 strelám, dvom aj z hokejky Erika Černáka. Ten si v jeho treťom zápase v lige vytvoril osobné maximum s časom na ľade 17 minút a 16 sekúnd. Pripísal si na konto aj mínusový bod, štyri bodyčeky, dva bloky a až šesť trestných minút, najviac zo všetkých hráčov. Dva z troch jeho menších trestov potrestali Flyers gólmi. Ani to však neodvrátilo ich tretiu prehru v sérii. Lightning tiež využili tri presilovky a vyhrali druhý zápas po sebe. Slovenský obranca bol v ňom obeťou tvrdého krosčeku od Jakuba Voráčka pri súboji, po ktorom boli vzájomne vylúčení.

Cirelliho víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. A. Cirelli (TBL), 2. J. van Riemsdyk (PHI), 3. B. Point (TBL)

Duchene, Stone doviedli Senators k triumfu nad Penguins

Mark Stone a Matt Duchene strelili po dva góly, aby Ottawa porazila na domácom ľade trápiaci sa Pittsburgh 6:4. Duchene pridal asistenciu a dosiahol métu 500 bodov v NHL ako druhý hráč draftovaný v roku 2009 po Johnovi Tavaresovi. K druhej výhre po sebe viedli aj góly Bradyho Tkachuka a Codyho Cecicho, zatiaľ čo Craig Anderson predviedol 31 zákrokov. V druhom zápase po sebe slovenský obranca Christián Jaroš nehral. Spolu s Maxom McCormickom bol zdravým náhradníkom. Penguins boli opäť bez kapitána Sidneyho Crosbyho, ale do zostavy sa im vrátil Derick Brassard, ktorý odohral svoj prvý zápas v Ottawe od februárovej výmeny. Ani on však nepomohol k odvráteniu ôsmej prehry z posledných deviatich duelov. Neviedli k tomu ani góly Krisa Letanga, Zacha Aston-Reeseho, Matta Cullena a Patrica Hörnqvista. Matt Murray inkasoval tri góly z 10 striel, Casey DeSmith tri góly z 15 striel.

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene, 2. M. Stone, 3. D. Batherson (všetci OTT)

Detroit otočil zápas v New Jersey, rozhodol Larkin v predĺžení

Detroit prehrával ešte v závere druhej tretiny v New Jersey 0:2, ale podarilo sa mu vyrovnať stav a Dylan Larkin zavŕšil víťazný obrat na 3:2 len 51 sekúnd pred koncom predĺženia. Pavel Zacha svojím prvým gólom v sezóne a Blake Coleman vo vlastnom oslabení vybudovali náskok Devils, ktorí zmazali Luke Glendening a Michael Rasmussen. Tyler Bertuzzi prihrával na oba góly Red Wings, kým Jonathan Bernier predviedol 38 zákrokov. Jeho náprotivok Keith Kinkaid kryl 27 striel, ale nedoviedol svoj tím k tretiemu triumfu v sérii. Detroit sa vrátil na víťaznú koľaj piatou výhrou v ostatných šiestich zápasoch. Prišiel však o Darrena Helma, ktorý sa zranil v prvej tretine. Rasmussen sa stal tretím tínedžerom v klubovej histórii, ktorý skóroval v troch dueloch po sebe.

Larkinov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. D. Larkin (DET), 2. P. Zacha, 3. B. Coleman (obaja NJD)

Buffalo vyhráva. Zdolalo aj Minnesotu

Jason Pominville skóroval minútu a pol pred koncom tretej tretiny a Buffalo si predĺžilo víťaznú sériu na päť zápasov víťazstvom 3:2 nad Minnesotou. Dlhšiu neťahalo od roku 2012. „Myslím si, že to ukazuje, že tu máme odlišné mužstvo a odlišný prístup ako vlani. Včera sme hrali vo Winnipegu, išli sme cez hranice, leteli sem a hrali o piatej, kým oni mali predtým voľno. Ukazuje to veľa o našom tíme,“ skonštatoval Pominville. Rasmus Dahlin vsietil svoj druhý gól v NHL a pridal asistenciu, aby pomohol Sabres zmazať dvojgólovú stratu. S rovnakou bilanciou okrem neho a Pominvillea skončil aj Jake McCabe, ktorý strieľal kontaktný gól. Jack Eichel zaznamenal dve asistencie a Linus Ullmark 37 zákrokov. Prekonali ho len Zach Parise, ktorý sa s 341 gólmi stal najlepším strelcom histórie NHL spomedzi rodákov z Minnesoty a Matt Dumba, ktorý skóroval v treťom zápase po sebe. Devan Dubnyk kryl 26 striel. Sabres majú po 20 zápasoch na konte 26 bodov, čo sa im nestalo od ročníka 2009/10. Wild nezískali ani bod vo vzájomnom zápase len po druhý raz z posledných 16 prípadov.

Hviezdy duelu: 1. L. Ullmark (BUF), 2. R. Dahlin (BUF), 3. D. Dubnyk (MIN)

Lundqvist porazil Luonga a prekonal legendárneho Planteho

Henrik Lundqvist sa stal siedmym brankárom histórie NHL, ktorý dosiahol 438. víťazstvo, keď s 39 zákrokmi doviedol Rangers k triumfu 4:2 nad Floridou. Chris Kreider strelil gól a pridal dve asistencie, Vladislav Namestnikov, Brendan Smith a Filip Chytil sa tiež tešili z gólov. Český mladík pritom skóroval už v treťom zápase po sebe, čo sa doteraz nepodarilo žiadnemu tínedžerovi v drese New Yorku. Kľúčový bol gól Namestnikova za stavu 2:2, proti ktorého platnosti namietali Panthers, ale rozhodcovia ho uznali a povedali, že puk prekročil gólovú čiaru. „Bolo to kontroverzné rozhodnutie, ktoré ovplyvnilo zápas. Som zmätený, stále tomu nerozumiem. Myslím si, že sme mali do tretej tretiny ísť za stavu 2:2,“ poznamenal tréner hostí Bob Boughner. Z jeho zverencov skórovali dvojbodový Mike Hoffman a Aaron Ekblad. Roberto Luongo urobil 20 zákrokov a Florida má po polovici šesťzápasového tripu bilanciu 1-2. Hoffman sa stal 11. hráčom v histórii NHL aspoň s 15-zápasovou bodovou sériou v prvej sezóne v novom tíme.


Hviezdy duelu: 1. Ch. Kreider, 2. H. Lundqvist, 3. F. Chytil (všetci NYR)

Atkinson s Panarinom doviedli Columbus k výhre nad Carolinou

Cam Atkinson strelil tri góly a asistoval pri ďalšom, aby doviedol Columbus k víťazstvu 4:1 nad Carolinou. K piatemu triumfu z posledných šiestich stretnutí viedol aj gól Zacha Werenskiho, tri asistencie Artemija Panarina a 30 zákrokov Sergeja Bobrovského. Blue Jackets bodovali už v siedmom zápase po sebe. Z hráčov Hurricanes skóroval len Sebastian Aho, ktorý znižoval stav na 1:2. Scott Darling opustil duel s 20 zákrokmi a jeho tím si pripísal siedmu porážku z posledných deviatich zápasov. „Hrali sme proti dobrému tímu, ktorý vyhrával všetky súboje o puk. Boli prví pri všetkom a hrali ako tím na prvom mieste,“ poznamenal tréner Caroliny Rod Brind’Amour, ktorý si po štvrtom inkasovanom góle vybral timeout.


Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson (CBJ), 2. A. Panarin (CBJ), 3. S. Aho (CAR)

Järnkrok pomohol hetrikom ukončiť sériu prehier Nashville

Calle Järnkrok strelil prvý hetrik v NHL, ktorým zariadil domáce víťazstvo Nashville 5:3 nad Los Angeles. Skóroval pri rovnovážnom počte hráčov na ľade, v presilovke aj v oslabení, v ktorom zaznamenal rozdielový gól. Kyle Turris tiež využil presilovku a Nick Bonino trafil v závere prázdnu bránu. Ryan Ellis, Roman Josi a Colton Sissons dvakrát asistovali a Pekka Rinne pomohol ukončiť sériu troch prehier 25 zákrokmi. Prekonali ho Nate Thompson, dvojbodový Anže Kopitar a Alex Iafalo, ktorí posielali Kings do vedenia 2:1 aj 3:2. Predators však troma gólmi v tretej tretine otočili skóre. Calvin Petersen sa prezentoval 38 zákrokmi, ale neodvrátil štvrtú prehru v ostatných piatich dueloch. Peter Budaj nebol pre chorobu ani na striedačke. Dion Phaneuf odohral 1 000. zápas v NHL.


Hviezdy duelu: 1. C. Järnkrok, 2. R. Ellis, 3. R. Josi (všetci NSH)

Calgary predviedlo víťazný obrat v albertskom derby

Calgary prehrávalo v strede domáceho zápasu proti štátnemu rivalovi z Edmontonu 0:2, ale štyrmi gólmi po sebe otočilo stav a zvíťazilo 4:2. Posledné dva, víťazný a do prázdnej brány, strelil Elias Lindholm, o vyrovnanie sa postarali Derek Ryan v presilovke a dvojbodový Sean Monahan. Travis Hamonic a Noah Hanifin dvakrát asistovali, kým David Rittich chytil 24 striel. Recept na neho našli Alex Chiasson vo vlastnom oslabení a Connor McDavid v presilovej hre. Mikko Koskinen opustil duel s 33 zákrokmi, ale nezabránil piatej prehre Oilers v posledných šiestich zápasoch. Flames ukončili krátku sériu dvoch prehier.


Hviezdy duelu: 1. E. Lindholm, 2. D. Rittich, 3. T. Hamonic (všetci CGY)

Dell sa revanšoval St. Louis čistým kontom

Aaron Dell zastavil všetkých 30 striel pri jeho prvom čistom konte v sezóne a štvrtom v kariére. Doviedol ním San Jose k domácej výhre 4:0 nad St. Louis, ktorému sa revanšoval za prehru rovnakým výsledkom spred týždňa. Vtedy naposledy stál v bráne Sharks, ktorí vyhrali tretí zápas z posledných štyroch aj vďaka dvom gólom Joea Pavelskiho a trom asistenciám Logana Couturea. Erik Karlsson skóroval premiérovo v drese kalifornského tímu a ukončil 23-zápasové gólové suchoty. Evander Kane sa tiež presadil strelecky a Timo Meier nazbieral dve prihrávky. Karlsson i Kane pridali ku gólom asistenciu. Chad Johnson, ktorý 9. novembra vynuloval Sharks, inkasoval všetky štyri góly z 29 striel. Prvé tri padli v druhej tretine za štyri minúty. Blues prehrali tretí duel z ostatných štyroch. Pavelski skóroval vo štvrtom zápase po sebe a s 13 gólmi v prvých 21 dueloch sezóny vyrovnal klubový rekord Danyho Heatleyho.

Hviezdy duelu: 1. A. Dell, 2. E. Karlsson, 3. L. Couture (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 32/33 (97 %)
E. Černák (TBL) 17:16 0 0 0 -1 6 2 4
T. Tatar (MTL) 16:22 1 0 1 +1 0 4 0
R. Pánik (ARI) 19:26 0 0 0 +1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal poslal svoju jednotku draftu do AHLFlames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Slovenský súboj v NHL je za nami, zažiaril v ňom Ovečkin. Prepisoval dejiny Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Anaheim priniesol nemilú správu o RegendoviVytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Gretzky odmietol podiel v kanadskom tíme! Aký som len hlúpy, ľutuje s odstupom časuBoj o Celebriniho: Aké šance majú aktuálne tímy na zisk draftovej jednotky? Petrovský zatienil Dvorského a bol terčom veľkej špinavosti! Slovák vychytal výhru nad Mešárom + videoKelemen a Kňažko potvrdili formu pri víťazných góloch. Koch prišiel o sériu Latkóczy to dokázal, zahrá si finálový turnaj! Výhru vychytal aj ďalší Slovák Zhodenie rukavíc sa mu vypomstilo: Obranca Oilers utrpel zlomeninuZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies