Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Jaroš skóroval i asistoval, Tatar hviezdou zápasu

Po chudobnom utorku bolo v stredu v noci na programe až 14 zápasov aj s piatimi Slovákmi. Ako jediný bodoval Christián Jaroš, ktorý strelil prvý gól v NHL a pridal asistenciu. Tomáš Tatar síce nebodoval, ale dostal sa medzi hviezdy duelu. Z výhry sa tešil iba Erik Černák, ktorý zbieral plusové body. Peter Budaj si zachytal.

Jaroš s prvým gólom aj dvojbodovým výkonom pri prehre Ottawy s Minnesotou

Obranca Christián Jaroš má za sebou životný zápas. Strelil v ňom premiérový gól v NHL a pridal k nemu asistenciu, aby zaznamenal aj prvý viacbodový duel v lige. Jeho dva body však neodvrátili prehru Ottawy 4:6 na ľade Minnesoty. Matt Dumba s Ericom Staalom vsietili po dva góly, Mikael Granlund trikrát asistoval a Wild sa vyhli tretej prehre v sérii. Jordan Greenway a Eric Fehr (prázdna brána) tiež skórovali, kým Devan Dubnyk kryl 22 z 26 striel. Na posledných sedem minút ho vystriedal Alex Stalock, ktorý čelil jedinej strele a inkasoval aj víťazný gól z hokejky Staala. Chris Tierney, Thomas Chabot (oslabenie) a Colin White sa strelecky presadili z hráčov Senators, ktorí zmazali stratu 1:4 troma gólmi po sebe. Jaroš znižoval stav na 3:4 v 52. minúte. Odohral 11 a trištvrte minúty aj s plusovým bodom, strelou, bodyčekom a tromi blokmi. Craig Anderson urobil pri druhej prehre v rade 28 zákrokov. Zack Smith dvakrát asistoval, rovnako ako domáci Ryan Suter.

Jarošov 1. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. E. Staal, 2. M. Dumba, 3. E. Greenway (všetci MIN)

Článok pokračuje pod reklamou

Zacha doviedol Devils k výhre nad Habs, Tatar treťou hviezdou

Slovenský útočník Tomáš Tatar sa stal tretou hviezdou zápasu, ale určite by to vymenil na víťazstvo. Jeho Montreal neuspel v New Jersey, ktoré sa tešilo z výhry 5:2. Pavel Zacha ukázal, že mu pobyt v AHL pomohol a strelil dva góly. „Sebavedomie mám teraz o trochu vyššie ako predtým,“ skonštatoval. Pri návrate do akcie po zranení sa presadil aj Nico Hischier, rovnako ako aj Kyle Palmieri a Taylor Hall, ktorý zaznamenal aj asistenciu. Keitk Kinkaid kryl 24 striel a prekonať ho dokázali len dvojbodový Jonathan Drouin a Max Domi, ktorý bodoval v 11. zápase po sebe ako šiesty hráč vo svojej prvej sezóne v tíme v klubovej histórii. Dve asistencie si pripísal Andrew Shaw a Carey Price urobil 23 zákrokov. Päť gólov inkasoval v druhom zápase po sebe. Tatar strávil na ľade 16 minút a 18 sekúnd. Nebodoval a pripísal si dva mínusové body a dve trestné minúty za zobratie puku, ktoré potrestal druhým gólom v zápase Zacha. Tatar bol aj na jednom vhadzovaní, ale nevyhral ho. New Jersey sa v prvej tretine zranil Joey Anderson.

Hviezdy duelu: 1. P. Zacha (NJD), 2. T. Hall (NJD), 3. T. Tatar (MTL)

Stamkos, Kučerov zariadili triumf Tampy v štátnom derby, Černák zbieral plusky

Steven Stamkos zaznamenal gól a tri asistencie, Nikita Kučerov s Ryanom McDonaghom gól a dve prihrávky pri domácej výhre Tampy Bay 7:3 v štátnom derby nad Floridou. Mathieu Joseph, Yanni Gourde, Adam Erne a Dan Girardi ich doplnili na listine strelcov, J.T. Miller nazbieral tri asistencie, Victor Hedman dve a Louis Domingue predviedol 40 zákrokov. Prekonali ho Troy Brouwer, Aleksander Barkov a Mike Hoffman, ktorý si predĺžil bodovú sériu už na 17 zápasov. Dokázal to ako piaty hráč v ligovej histórii v prvej sezóne v novom tíme. Poslední dvaja využili presilovky, Jonathan Huberdeau s Keithom Yandleom dvakrát asistovali. Roberto Luongo inkasoval šesťkrát z 28 striel, striedajúci James Reimer raz zo zvyšných piatich. Obranca Erik Černák ich vo svojom piatom dueli NHL ohrozil jednou strelou. Za 17 minút v akcii si pripísal na konto aj bodyček a až tri plusové body, najviac v kariére. Lightning vyhrali tretí zápas z posledných štyroch, Panthers tretí z ostatných štyroch prehrali a na výjazde majú bilanciu 2-3-0. Stamkos zaznamenal 12. štvorbodový zápis v NHL, najviac v klubovej histórii.

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos, 2. N. Kučerov, 3. L. Domingue (všetci TBL)

Pacioretty dvoma gólmi pokoril Arizonu, Pánik nebodoval

Max Pacioretty strelil dva góly, pričom tým druhým rozhodol vo štvrtej minúte predĺženia o víťazstve Vegas 3:2 na ľade Arizony. Tomáš Nosek k nemu tiež prispel gólom, Marc-Andre Fleury 19 zákrokmi. Ako jediný na neho našiel recept dvojgólový Derek Stepan, ktorý otváral skóre duelu a potom vyrovnával stav na 2:2 v presilovej hre. Darcy Kuemper sa prezentoval 22 zásahmi pri tretej prehre Coyotes v posledných štyroch zápasoch. Slovenský útočník Richard Pánik odohral až 20 a pol minúty, ale nebodoval. Zaznamenal mínusový bod, dva bodyčeky a blok. Pacioretty má na konte 11 gólov v predĺženiach zápasov základnej časti, tretí najvyšší počet v lige od sezóny 2008/09.

Paciorettyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty (VGK), 2. D. Stepan (ARI), 3. T. Nosek (VGK)

Colorado rozobralo Los Angeles siedmimi gólmi, zachytal si aj Budaj

Peter Budaj sa po dlhšom čase vrátil do brány Los Angeles, aj keď iba na krátko. Odchytal posledných 17 a štvrť minúty domáceho zápasu proti Coloradu, ktoré zvíťazilo 7:3. Slováka ako jediný prekonal Matt Calvert, Calvin Petersen striedal po šiestich inkasovaných góloch z 31 striel. Nathan MacKinnon, Vladislav Kamenev a Tyson Barrie zaznamenali po góle a asistencii, zvyšné góly strelili Patrik Nemeth, Colin Wilson a Nikita Zadorov. Carl Söderberg, Mikko Rantanen a Tyson Jost nazbierali po dve asistencie, Alex Kerfoot tri a Semion Varlamov sa prezentoval 33 zákrokmi pri štvrtej výhre Avalanche v posledných piatich dueloch. Kapituloval po strelách Kylea Clifforda a dvojbodových Matta Luffa s Austinom Wagnerom, ktorý skóroval premiérovo v NHL. Colorado bodovalo v piatom zápase po sebe. Barrie sa so 63 gólmi dostal na tretie miesto v klubovej histórii medzi obrancami. S 204 asistenciami je už druhý len o tri za John-Michael Lilesom.


Hviezdy duelu: 1. M. Rantanen, 2. A. Kerfoot, 3. N. MacKinnon (všetci LAK)

Athanasiou rozhodol o výhre Detroitu nad Bostonom

Andreas Athanasiou vyrovnal stav v strede tretej tretiny a následne strelil gól v úvodnej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Detroitu 3:2 nad Bostonom. Jimmy Howard zneškodnil 34 striel a Tyer Bertuzzi sa tiež tešil z gólu. Red Wings vyhrali deviaty zápas z posledných 11 a po prvýkrát v sezóne sú nad 50% bodovou hranicou s bilanciou 10-9-2. Stratu dokázali zmazať v piatom z posledných siedmich duelov. „Štarty nemáme veľmi dobré a vieme to. Je to niečo, na čom potrebujeme popracovať. Ale ukazuje to tiež, že máme na to, aby sme dokázali otáčať takéto zápasy,“ poznamenal Bertuzzi. Jakob Forsbacka Karlsson a Chris Wagner sa postarali o góly Bruins, ktorí prehrali s Detroitom len po tretí raz z posledných 18 vzájomných duelov. Tuukka Rask predviedol 24 zákrokov. Po 13 zápasoch si v drese „medveďov“ zahral aj obranca Kevan Miller, ktorého trápilo zranenie ruky.

Athanasiou a jeho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Athanasiou (DET), 2. J. Howard (DET), 3. T. Rask (BOS)

McElhinneymu vyšiel štart proti bývalému tímu, Carolina zdolala Toronto

Bývalý brankár Toronta Curtis McElhinney zastavil 30 striel, aby doviedol Carolinu k víťazstvu 5:2 nad Torontom, ktoré prišlo o štvorzápasovú víťaznú sériu. „Sú to dobré pocity. Nebudem klamať, bolo ťažké opustiť Toronto, ale určite chápem, aké boli vtedy okolnosti. Pre nás je to dnes veľké víťazstvo, najmä ak zvážime, kde sa v tabuľke nachádzajú,“ poznamenal gólman. Hurricanes naštartovali Trevor van Riemsdyk a Justin Williams, ktorí otvorili skóre zápasu dvoma gólmi v rozmedzí 22 sekúnd. Víťazný gól vsietil Micheal Ferland a góly do prázdnej brány pridali Sebastian Aho a Andrej Svečnikov. Jordan Staal si pripísal dve asistencie. Carolina si vylepšila bilanciu v posledných šiestich dueloch na 4-1-1. Svoj 14. gól v sezóne strelil John Tavares a z hosťujúcich hráčov sa presadil aj Kasperi Kapanen. Frederik Andersen sa na nedostatok práce sťažovať nemohol – inkasoval tri góly zo 43 striel.

Hviezdy duelu: 1. C. McElhinney, 2. M. Ferland, 3. A. Svečnikov (všetci CAR)

Sabres pokračujú v najdlhšej víťaznej šnúre od ročníka 2006/07

Sabres hovorili, že už ich začínajú unavovať víťazstvá po „comebackoch“. V stredu sa uistili, že tomu tak opäť nebude. Jeff Skinner, Tage Thompson, Evan Rodrigues a Johan Larsson skórovali v prvej tretine, aby si Buffalo vypracovalo štvorgólový náskok na ceste z víťazstvom 5:2 nad Philadelphiou, jeho siedmym po sebe. Dlhšiu sériu tím neťahal od sezóny 2006/07, v ktorej vyhral 10 zápasov po sebe. Gól do prázdnej brány potom pridal Sam Reinhart. Carter Hutton čelil 25 strelám, z ktorých ho pokorili Claude Giroux a Wayne Simmonds. V bráne Flyers sa vystriedali obaja brankári. Alex Lyon v nej vydržal len 20 minút a inkasoval štyri góly z 12 striel. Calvin Pickard následne kryl zvyšných osem striel. „Je to neakceptovateľné. Som z toho dosť vytočený,“ povedal Giroux, ktorého tím prehral štvrtý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. E. Rodrigues, 2. J. McCabe, 3. J. Eichel (všetci BUF)

Georgiev pomohol ukončiť nadvládu Islanders v newyorských derby

Alexandar Georgiev dostal šancu štartovať vo veľkom newyorskom derby. Pred zrakmi svojich rodičov zneškodnil 29 striel, aby so svojím prvým čistým kontom v NHL doviedol Rangers k výhre 5:0 nad Islanders. „Urobili, čo mohli, aby mi pomohli, a tak som im veľmi vďačný. Bolo špeciálne, že tu mohli byť pri mojej prvej nule,“ poznamenal prvý Bulhar v lige. Filip Chytil skóroval v piatom zápase po sebe a na listine strelcov ho doplnili Chris Kreider, Cody McLeod, Neal Pionk a Kevin Hayes. Kreider pridal asistenciu, dve si pripísali Kevin Shattenkirk a Mika Zibanejad. Rangers vyhrali doma siedmy zápas po sebe a ukončili osemzápasovú sériu prehier v dueloch proti Islanders. Za hostí odchytal celý duel Robin Lehner, ktorý urobil 22 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. A. Georgiev, 2. Ch. Kreider , 3. K. Shattenkirk (všetci NYR)

Crosby doviedol Penguins k výhre nad Stars

Sidney Crosby sa vrátil do akcie a bolo to cítiť. Strelil gól, pridal dve asistencie a pomohol Pittsburghu k triumfu 5:1 nad Dallasom. Víťazný gól strelil v presilovke Jevgenij Malkin, z gólov sa tešili aj Jake Guentzel, Patric Hörnqvist a Tanner Pearson. Casey DeSmith kryl 18 striel a čisté konto mu v tretej tretine zničil Roope Hintz, ktorý strelil svoj druhý gól v ostatných troch zápasoch. Anton Chudobin inkasoval päť gólov zo 16 striel, Landon Bow následne kryl 14 striel zo 14. Bol to jeho prvý zápas v NHL. Kým Stars prehrali druhý zápas po sebe, Penguins ukončili sériou štyroch prehier.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby, 2. P. Hörnqvist, 3. C. DeSmith (všetci PIT)

Capitals vyhrali tretí zápas po sebe, proti Chicagu skóroval aj Kempný

Tom Wilson skóroval už po 54 sekundách hry, aby stanovil tempo zápasu, v ktorom jeho Washington porazil trápiace sa Chicago pomerom 4:2 a po prvýkrát v sezóne vyhral tri zápasy po sebe. Braden Holtby eliminoval 37 striel a do čierneho sa trafili ešte Andre Burakovsky, bývalý „jastrab“ Michal Kempný a Devante Smith-Pelly. „Sú to fajn pocity, ale na druhú stranu, nebol to pre mňa ľahký zápas. Poznám tam veľa hráčov, bol som tam takmer dva roky. Boli to aj trochu zvláštne pocity,“ povedal Kempný. Jeho krajan Jakub Vrána si pripísal dve asistencie. Blackhawks, ktorí majú pod vedením nového trénera bilanciu 2-3-2, skórovali po prvýkrát až za stavu 0:3, keď sa presadil Brandon Saad. Druhý gól mal na svedomí Erik Gustafsson. Corey Crawford opustil duel s 23 zákrokmi. Chicago neuspelo v hlavnom meste USA v ôsmom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. M. Kempný, 2. A. Burakovsky, 3. T. Wilson (všetci WSH)

Nashville pokazil debut trénerovi St. Louis, Rinne s rekordom

Filip Forsberg strelil rozdielový gól v oslabení a Pekka Rinne zastavil 28 z 29 striel pri domácej výhre Nashville 4:1 nad St. Louis, tretej v sérii. Rinne vychytal svoj 320. triumf v kariére a vytvoril fínsky rekord v NHL, ktorý patril Miikkovi Kiprusoffovi. Frederick Gaudreau, Austin Watson a Ryan Ellis (prázdna brána) doplnili Forsberga na streleckej listine a prispeli k neúspešnej premiére nového trénera Craiga Berubeho na lavičke Blues. Z jeho zverencov skóroval iba Robert Thomas, ktorý vyrovnával stav na 1:1 jeho prvým gólom v NHL. Jake Allen chytil 30 striel, ale neodvrátil tretiu prehru v sérii a piatu v ostatných šiestich dueloch. Nick Bonino odohral 500. zápas v lige.


Hviezdy duelu: 1. F. Gaudreau, 2. P. Rinne, 3. F. Forsberg (všetci NSH)

Ducks ukončili sériu prehier na úkor Canucks, Gibson s míľnikom

Ryan Getzlaf strelil gól a pridal asistenciu, John Gibson predviedol 25 zákrokov a Anaheim doma zdolal trápiaci sa Vancouver 4:3, čím ukončil sériu troch prehier. Gibson vychytal 100. víťazstvo v NHL už v 196. zápase, najskôr v klubovej histórii. Ondřej Kaše, Adam Henrique a Kalle Kossila tiež prispeli k výhre gólmi. Derrick Pouliot, dvojbodový Nikolaj Goldobin a Bo Horvat v presilovej hre sa postarali o góly Canucks, ktorí prehrali už siedmy duel v sérii. Jacob Markström ho opustil s 33 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf, 2. A. Henrique, 3. B. Montour (všetci ANA)

Calgary opäť strelilo päť gólov v tretine a zdolalo Winnipeg

Calgary strelilo v druhom zápase po sebe päť gólov v prvej tretine, čo dokázalo ako štvrtý tím v ligovej histórii. Pripísalo si vďaka tomu tretiu výhru v sérii, keď zvíťazilo doma nad Winnipegom 6:3. Johnny Gaudreau, Matthew Tkachuk, Mark Jankowski aj Sam Bennett zaznamenali po góle a asistencii, Derek Ryan a Dillon Dube (1. gól v NHL) tiež skórovali a David Rittich urobil 37 zákrokov. Prekonali ho Brandon Tanev, ktorý otvoril skóre už v 15. sekunde duelu a dvojgólový Patrik Laine. Dustin Byfuglien dvakrát asistoval. Connor Hellebuyck striedal už v 12. minúte po treťom inkasovanom góle z deviatich striel, Laurent Brossoit kryl 14 zo zvyšných 16. Jets prišli o päťzápasovú bodovú sériu.


5-gólová 1. tretina Flames:

Hviezdy duelu: 1. S. Bennett, 2. D. Rittich (obaja CGY), 3. P. Laine (WPG)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 2/3 (66,7 %) 17:13
Ch. Jaroš (OTT) 11:45 1 1 2 +1 0 1 1
R. Pánik (ARI) 20:27 0 0 0 -1 0 0 2
T. Tatar (MTL) 16:18 0 0 0 -2 2 0 0
E. Černák (TBL) 17:03 0 0 0 +3 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies