Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Tatar bodoval pri víťaznom súboji s Jarošom, Halák inkasoval päťkrát

V desiatich utorkových zápasoch NHL sa predstavilo aj päť Slovákov. Tomáš Tatar ako jediný bodoval vo víťaznom súboji proti Christiánovi Jarošovi, z výhier sa tešili aj Erik Černák a Richard Pánik. Jaroslav Halák inkasoval pri prehre na nulu päť gólov. Traja hráči strelili hetrik.

Tatar bodoval a vyhral súboj s Jarošom v Montreale

Tomáš Tatar si pripísal 11. asistenciu v sezóne, ktorou pomohol Montrealu k domácemu víťazstvu 5:2 nad Ottawou. Tím z hlavného mesta Kanady prišiel o sériu troch výhier. Slovenský útočník za vyše 14 minút na ľade získal aj plusový bod, štyri strely, bodyček a blok. O tri minúty viac odohral jeho krajan Christián Jaroš, ktorý zaznamenal dve strely na bránu a dve sám zblokoval. O druhom triumfe Canadiens v posledných troch zápasoch rozhodol Max Domi, ktorý strelil v druhej tretine dva góly po sebe, vrátane rozdielového na 3:1. Pridal k nim asistenciu, Jonathan Drouin otvoril skóre duelu a dvakrát asistoval. Artturi Lehkonen a Brendan Gallagher tiež skórovali a Carey Price predviedol 28 zákrokov. Prekonali ho Dylan DeMelo a Mark Stone. Craig Anderson čelil 41 strelám.

Tatar vybojoval puk pre Gallaghera:


Hviezdy duelu: 1. M. Domi, 2. J. Drouin, 3. B. Gallagher (všetci MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Tampa vyhrala vyrovnaný duel s Detroitom po nájazdoch

Detroit viedol v domácom zápase proti Tampe Bay 2:0, 3:2 aj 5:3, ale napokon sa netešil z výhry. Súper vždy zmazal náskok a zvíťazil 6:5 po samostatných nájazdoch. Ten rozhodujúci premenil v tretej sérii Nikita Kučerov, ktorý v normálnom hracom čase nebodoval a prišiel o 10-zápasovú bodovú šnúru. Victor Hedman tiež premenil svoj nájazd, Edward Pasquale kryl pri víťaznom debute v NHL 19 striel a dva z troch nájazdov. Prekonal ho v nich iba Gustav Nyquist, ktorý strelil aj dva z piatich gólov v riadnom hracom čase. O zvyšné tri sa postaral hetrikom Frans Nielsen. Andreas Athanasiou s Dylanom Larkinom dvakrát asistovali a Jimmy Howard urobil 30 zákrokov. Raz musel zasahovať po strele Erika Černáka, ktorý odohral takmer 22 minút aj s bodyčekom a blokom. Z jeho spoluhráčov skórovali dvakrát trojbodový Mathieu Joseph, Steven Stamkos, J.T. Miller a Cedric Paquette v oslabení. Ryan Callahan dvakrát asistoval a Lightning vyhrali štvrtý zápas po sebe. Red Wings im podľahli už v 13. súboji v sérii od 3. februára 2016. Danny DeKeyser nedohral duel po zásahu pukom od Stamkosa.

Kučerovov víťazný nájazd:


Hviezdy duelu: 1. F. Nielsen (DET), 2. M. Joseph (TBL), 3. G. Nyquist (DET)

Špeciálne formácie viedli k ďalšej výhre Arizony, Pánik bez bodu

Lawson Crouse otvoril skóre v závere prvej tretiny vo vlastnom oslabení a Nick Schmaltz skóroval v druhej tretine v presilovej hre. Jeho gól bol napokon rozdielový pri víťazstve Arizony 2:1 v Los Angeles, štvrtej v sérii. Adin Hill k nej pomohol 25 zákrokmi. Slovenský útočník Richard Pánik nebodoval a odohral vyše 16 a pol minúty. Hillovi pokazil čisté konto v 55. minúte Alec Martinez, ktorý kontaktným gólom zdramatizoval duel. Jonathan Quick v ňom predviedol 18 zákrokov. Kings prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Coyotes majú v tejto sezóne na konte už 11 gólov v oslabení, čo od presťahovania klubu do Glendale dokázali len v dvoch celých ročníkoch. Ich rekord je 14 zo sezóny 1999/2000. Prví v NHL sú aj v počte inkasovaných gólov v oslabeniach (8) a s úspešnosťou ubránenia súperových presiloviek až 90 %. Kings si pred zápasom uctili niekdajšieho slovenského obrancu Ľubomíra Višňovského.

Ocenenie Višňovského:

Hviezdy duelu: 1. A. Hill, 2. O. Ekman-Larsson (obaja ARI), 3. D. Doughty (LAK)

Luongo vynuloval Bruins, Halák inkasoval päť gólov

Hráči Panthers si vytvorili maximum v tejto sezóne so 44 strelami, ktoré vyslali na Jaroslava Haláka. Ten zastavil 39 z nich. Jeho spoluhráči vyslali na Roberta Luonga 33 striel. On ich zastavil všetky, aby so svojím 77. čistým kontom kariéry doviedol Floridu k výhre 5:0 nad Bostonom, ktorý prehral tretí zápas z posledných štyroch. Luongo, ktorý sa vrátil do akcie po piatich vynechaných dueloch, sa s týmto počtom núl dostal na deviate miesto historického poradia pred Eda Belfoura a Tonyho Esposita. „Bolo skvelé pre Loua, že bol späť v bráne. Dorážky dnes kontroloval úžasne. Mám z neho radosť,“ povedal tréner Bob Boughner. Jonathan Huberdeau zaznamenal gól a dve asistencie, dvakrát skóroval Mike Hoffman a slovenského brankára prekonali aj Jevgenij Dadonov a Mike Matheson. Aleksander Barkov zaznamenal tri asistencie, Keith Yandle dve.

Halák zastavil únik Brouwera:

Hviezdy duelu: 1. R. Luongo, 2. B. Kiselevič, 3. J. Huberdeau (všetci FLA)

Matthews rozhodol o výhre nad Sabres

Trojbodový Auston Matthews strelil svoj druhý gól v zápase tri sekundy pred koncom predĺženia a Toronto si pripísalo piatu výhru po sebe, keď zdolalo Buffalo 4:3. Tiež vyrovnalo svoj najlepší štart do sezóny za posledných 84 rokov, keď zaknihovalo 20 výhier v prvých 28 zápasoch – to sa mu podarilo ešte v sezóne 1934/35. Predĺženie vynútil Patrick Marleau a do čierneho sa trafil aj dvojbodový Jake Gardiner. Frederika Andersena zo 41 striel prekonali Sam Reinhart a dvakrát Jack Eichel. Reinhart pridal aj asistenciu, Ramus Ristolainen ich zaznamenal dve. Linus Ullmark predviedol 26 zákrokov, ale štvrtú prehru po desaťzápasovej víťaznej sérii neodvrátil. „Práve teraz to nie je ľahké, je to sklamaním. Musíme nájsť spôsob, ako sa vrátiť na víťaznú koľaj a musíme to urobiť už v ďalšom zápase,“ poznamenal Reinhart. Buffalu sa do zostavy vrátil Conor Sheary.

Matthewsov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. J. Eichel (BUF), 3. R. Ristolainen (BUF)

Jets uspeli v Brooklyne, rozhodol Lowry

Jacob Trouba a Adam Lowry skórovali v rozmedzí 22 sekúnd v úvode tretej tretiny, aby sa Winnipegu podarilo prikloniť misky váh na svoju stranu a poraziť Islanders pomerom 3:1. Nikolaj Ehlers pridal gól do prázdnej brány a Connor Hellebuyck zastavil 27 striel. „Boli sme schopní tvrdo pracovať a držať sa našej hry. Veríme si a robíme všetko tak ako máme,“ povedal brankár, ktorého tím vyhral štvrtý zápas po sebe a piaty z posledných šiestich. Prvý gól zápasu strelil domáci Anders Lee, kým Thomas Greiss kryl 21 z 23 striel. New York prehral tretí zápas z posledných štyroch. Napriek prehre boli Islanders so svojím výkonom spokojní. „Mali sme niekoľko dobrých príležitostí na skórovanie, ale Hellebuyck ich zneškodnil. Väčšinu zápasu sme hrali dosť dobre,“ skonštatoval Lee.

Dva góly Jets za 22 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. A. Lowry (WPG), 2. J. Trouba (WPG), 3. A. Lee (NYI)

Hörnqvistov rýchly hetrik pomohol Penguins k výhre nad Avs

Pittsburgh viedol po prvej tretine o tri góly, po druhej bol stav vyrovnaný a po tretej sa domáci hráči tešili z obnovenia trojgólového vedenia a víťazstva 6:3 nad Coloradom. Zásluhu na tom mal Patric Hörnqvist, ktorý v tretej tretine skóroval trikrát po sebe v priebehu 2 minút a 47 sekúnd, čím sa postaral o klubový rekord. Predtým ešte zaknihoval aj asistenciu. Jevgenij Malkin zaznamenal gól a asistenciu, strelecky sa presadili aj Jake Guentzel a Derick Brassard. Casey DeSmith čelil 45 strelám, z ktorých ho prekonali Tyson Barrie v presilovke, Carl Söderberg pri hre piatich proti piatim a Matt Nieto v oslabení. Semion Varlamov opustil duel s 26 zákrokmi. Avalanche nebodovali prvýkrát po 11 zápasoch a vonku prehrali prvýkrát po šiestich. V drese Penguins hral aj obranca Marcus Pettersson, ktorého tím získal v pondelok z Anaheimu.


Hviezdy duelu: 1. P. Hörnqvist, 2. J. Malkin, 3. O. Määttä (všetci PIT)

Divočina v Columbuse: Flames vyhrali 9:6, domácim nepomohol hetrik Atkinsona

Diváci v Nationwide Aréne sa na nudu sťažovať nemohli. Videli 15 gólov a potešil ich aj ich hráč s hetrikom. Nakoniec však samotný výsledok až taký pozitívny nebol. Calgary strelilo v druhej tretine päť gólov, tri pridalo v tretej a nakoniec vyhralo v Columbuse 9:6. Po dva góly strelili štvorbodoví Johnny Gaudreau a Sean Monahan, po jednom pridali Elias Lindholm, Matt Tkachuk, Noah Hanifin, T.J. Brodie a Austin Czarnik. Tkachuk zaznamenal aj dve asistencie, tri nazbieral Mark Giordano. Brankári David Rittich (11/14) a Mike Smith (13/16) nakombinovali 24 zákrokov. Blue Jackets prehrali aj napriek tomu, že v úvode druhej tretiny viedli 4:1. K výhre im nepomohol ani hetrik Cama Atkinsona, ktorý bodoval v 11. zápase po sebe. Okrem neho skórovali aj Zach Werenski, Josh Anderson a Nick Foligno. Sergej Bobrovskij inkasoval osem gólov z 26 striel, Joonas Korpisalo jeden z dvoch. „Mali 11 streleckých šancí a strelili z nich 9 gólov. Nikdy som nezažil podobný zápas,“ povedal po zápase John Tortorella.

Päťgólová 2. tretina Calgary:


Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau (CGY), 2. C. Atkinson (CBJ), 3. S. Monahan (CGY)

Zucker dvoma gólmi v presilovkách zariadil triumf Wild vo Vancouveri

Jason Zucker využil v druhej tretine dve presilovky za 55 sekúnd, prvú o dvoch hráčov, čím otočil stav z 1:2 a rozhodol o víťazstve Minnesoty 3:2 vo Vancouveri. Znamenalo koniec trojzápasovej série prehier, kým kanadský tím prehral štvrtý zápas po sebe a 12. z ostatných 13. Zach Parise vyrovnával stav na 1:1 tiež v početnej výhode, Mikael Granlund dvakrát asistoval a Devan Dubnyk sa prezentoval 29 zákrokmi. Recept na neho našli Josh Leivo, ktorý debutoval v drese Canucks po výmene z Toronta a Tyler Motte. Anders Nilsson opustil duel s 25 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Zucker (MIN), 2. J. Leivo (VAN), 3. Z. Parise (MIN)

Vegas rozhodlo zápas s majstrom v závere a vrátilo sa na víťaznú koľaj

Nate Schmidt strelil svoje prvé dva góly v sezóne v posledných 90 sekundách zápasu a pridal asistenciu, aby zariadil domácu výhru Vegas 5:3 nad Washingtonom. Víťazný gól zaznamenal v presilovke. Vo štvorgólovej tretej tretine skórovali z jeho spoluhráčov Pierre-Edouard Bellemare a Cody Eakin, v prvej tretine otváral skóre tiež v presilovke Ryan Reaves, ktorý nedohral zápas po zákroku na Toma Wilsona. Oscar Lindberg nazbieral dve asistencie a Marc-Andre Fleury prispel 23 zákrokmi k šiestej výhre v posledných siedmich zápasoch. Prekonali ho dvojgólový Jakub Vrána a Alex Ovečkin, ktorý dosiahol 20-gólovú hranicu a natiahol svoju bodovú šnúru na deväť stretnutí. Brett Connolly dvakrát asistoval a Braden Holtby chytil 23 striel. Capitals prehrali aj druhý zápas po predošlej sérii siedmich výhier. Eakin si s 11. gólom v sezóne už teraz vyrovnal maximum z celého predošlého ročníka (80 zápasov).


Hviezdy duelu: 1. N. Schmidt, 2. P. Bellemare, 3. C. Eakin (všetci VGK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 39/44 (%) - - - - - - -
R. Pánik (ARI) 16:37 0 0 0 0 0 0 0
T. Tatar (MTL) 14:10 0 1 1 +1 0 4 1
E. Černák (TBL) 21:55 0 0 0 0 0 1 1
Ch. Jaroš (OTT) 17:22 0 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies