Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Tatar opäť bodoval v súboji s Jarošom, Pánik premárnil trestné strieľanie

V jedenástich štvrtkových zápasoch NHL hrali aj štyria Slováci. Bodoval iba Tomáš Tatar, ktorý vyhral aj druhý súboj s Christiánom Jarošom po sebe. Z výhry sa tešil ešte Erik Černák, Richard Pánik nepremenil trestné strieľanie. Mike Smith vychytal čisté konto.

Byron skóroval dvakrát, Canadiens opäť zdolali Senators, Tatar asistoval

Montreal v utorok porazil v domácom prostredí Ottawu 5:2 a o dva dni neskôr si tímy zmerali sily opäť. Odveta sa odohrala v hlavnom meste Kanady, ale víťaz aj pomer gólov zostali rovnaké. Paul Byron strelil dva góly (druhý do prázdnej brány), Jeff Petry zaznamenal gól a asistenciu, aby pomohli Canadiens k výhre 5:2. Andrew Shaw strelil svoj 100. gól v NHL a do čierneho sa trafil aj Brendan Gallagher, pri ktorého góle asistoval Tomáš Tatar. Odohral 16 minút a prezentoval sa aj troma bodyčekmi. Kým Craig Anderson urobil 38 zákrokov, Carey Price čelil len 21 strelám. Prekonali ho dvojbodoví Mark Stone a Colin White. Senators prišli nielen o body, ale aj o Bobbyho Ryana a Matta Duchenea, ktorí utrpeli zranenia. Slovenský obranca Christián Jaroš odohral 14 minút a 41 sekúnd, počas ktorých zaznamenal jeden blok a jeden plusový bod – ako jediný z tímu.

Hviezdy duelu: 1. P. Byron (MTL), 2. C. White (OTT), 3. J. Petry (MTL)

Tampa Bay i Domingue natiahli víťazné série, Černák rozdával bodyčeky

Tampa Bay odpovedala na vedúci gól Bostonu hneď troma a zvíťazila nad ním doma 3:2, aby si predĺžila sériu výhier na päť zápasov. K jej ôsmemu triumfu v posledných deviatich zápasoch výrazne prispel brankár Louis Domingue, ktorý predviedol 33 zákrokov a vyhral svoj štvrtý štart po sebe. David Pastrňák ho prekonal už v tretej minúte, David Krejčí uzatváral skóre minútu a trištvrte pred koncom duelu. Patrňák, ktorý si pripísal aj asistenciu, dosiahol 20-gólovú métu už v 28. zápase sezóny. Zo všetkých Čechov v histórii NHL to dokázal skôr iba Jaromír Jágr, a to hneď štyrikrát. Tuukka Rask dostal prednosť v bráne pred Jaroslavom Halákom a kryl 27 striel. Recept na neho našli Brayden Point, Mathieu Joseph a Anthony Cirelli, ktorý strelil víťazný gól vo vlastnom oslabení. Poslední dvaja menovaní skórovali za 83 sekúnd v úvode tretej tretiny. Slovenský obranca Lightning Erik Černák odohral rovných 20 minút ako tretí najvyťaženejší hráč tímu. Zaznamenal strelu a štyri bodyčeky. Bruins prehrali tretí zápas v sérii a štvrtý z ostatných piatich, aj keď sa im vrátil do zostavy Charlie McAvoy.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. M. Joseph, 2. L. Domingue (obaja TBL), 3. D. Pastrňák (BOS)

Majster ukončil víťaznú sériu Arizony, Pánik zahodil trestné strieľanie

Arizona v domácom zápase proti úradujúcemu majstrovi dvakrát viedla o gól, ale o náskok vždy prišla a napokon podľahla Washingtonu 2:4. Prišla tak o štvorzápasovú víťaznú sériu, kým tím z hlavného mesta USA zabránil tretej prehre po sebe. Na presné zásahy Christiana Fischera a Lawsona Crousa odpovedali Jakub Vrána s dvojbodovým Mattom Niskanenom. Práve pri jeho góle si pripísal brankár Pheonix Copley prvý bod v NHL v podobe asistencie. Inak predviedol 27 zákrokov, o dva viac ako Adin Hill, ktorý prehral prvýkrát v sezóne. Obaja chytili po jednom trestnom strieľaní. O výhre Capitals rozhodol v 56. minúte Andre Burakovsky, Alex Ovečkin trafil v závere prázdnu bránu. Slovenský útočník Coyotes Richard Pánik nebodoval, pričom odohral vyše 19 minút. Zaznamenal mínusový bod, strelu, bodyček a blok. Absolvoval aj jedno vhadzovanie, ktoré prehral. V úvode druhej tretiny mohol poslať svoj tím do vedenia 2:0, ale nepremenil trestné strieľanie. Na opačnej strane to nedokázal ani Vrána v tretej tretine.

Hviezdy duelu: 1. A. Burakovsky, 2. M. Niskanen (obaja WSH), 3. Ch. Fischer (ARI)

Séria Toronta sa končí: Larkin rozhodol o výhre Detroitu

Štvrtkový zápas v Toronte pútal zvýšenú pozornosť, pretože sa v ňom prvýkrát od podpisu novej zmluvy v akcii predstavil William Nylander. Švéd nebodoval a nezažil ani víťazný debut. Toronto sa síce ujalo vedenia a dokázalo neskôr zmazať trojgólovú stratu, ale v strede predĺženia rozhodol o výhre Detroitu 5:4 Dylan Larkin. S troma gólmi v predĺžení v jednej sezóne vyrovnal klubový rekord. V normálnej hracej dobe sa po sebe presadili Jonathan Ericsson, Luke Glendening, Gustav Nyquist a Mike Green. Nyquist pridal aj dve asistencie. Góly domácich strelili Kasperi Kapanen v prvej tretine a John Tavares, Zach Hyman a Andreas Johnsson v tretej. Jake Gardiner dvakrát asistoval. Obaja brankári, Jonathan Bernier i Garret Sparks, urobili 27 zákrokov. Martin Marinčin nehral. „Cítil som sa dobre. Bol tam však cítiť veľký rozdiel oproti trénovaniu osamote,“ poznamenal Nylander, ktorý zostal sedieť na striedačke v posledných 15 minútach zápasu. Jeho tím prišiel o päťzápasovú sériu výhier. Niklas Kronwall odohral 900. duel v NHL.

Larkinov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Larkin (DET), 2. A. Johnsson (TOR), 3. G. Nyquist (DET)

Colorado rozhodlo v tretej tretine o svojej výhre nad Floridou

Carl Söderberg strelil dva góly, J.T. Compher prelomil v tretej tretine nerozhodný stav a Colorado porazilo Floridu 5:1, aby vyhralo už svoj 11. zápas vonku v sezóne po tom, čo ich vlani vyhralo dokopy len 15. Mikko Rantanen a Gabriel Landeskog (prázdna brána) sa tiež objavili na listine strelcov, kým Philipp Grubauer urobil 33 zákrokov. Panthers dokázali dvakrát vyrovnať skóre vďaka gólom Aarona Ekblada a Coltona Scevioura. Roberto Luongo v druhom zápase po zranení kryl 32 z 36 striel. „Majú dobrý tím a ak robíte chyby, tak vás za to potrestajú. My sme mali dobrých prvých 40 minút, ale z nejakého dôvodu sme na to v tretej tretine nenadviazali. Oni dali dva rýchle góly a bolo po všetkom,“ poznamenal skúsený brankár. Stav duelu bol po dvoch tretinách nerozhodný 2:2.

Hviezdy duelu: 1. C. Soderberg (COL), 2. J. Compher (COL), 3. A. Ekblad (FLA)

Jones rozhodol v predĺžení o výhre Jackets nad Flyers

John Tortorella mal na sebe mikinu, ale nestanovoval nové trendy v obliekaní trénerov, len sa teplejšie obliekol, pretože ho trápili symptómy chrípky. V predošlom dueli ho trápili aj výkony jeho zverencov, ktorí však tentokrát dokázali zareagovať na trpkú prehru a výsledkom toho bol triumf Columbusu 4:3 na ľade Philadelphie. O výhre rozhodol 10 sekúnd po začatí predĺženia obranca Seth Jones, pre ktorého to bol druhý gól v zápase. Zároveň bol najrýchlejší v predĺžení v klubovej histórii. Presadili sa aj Brandon Dubinsky a Boone Jenner, Cam Atkinson si predĺžil bodovú sériu na 12 duelov a Sergej Bobrovskij predviedol 23 zákrokov. Anthony Stolarz ich urobil o tri viac. Z jeho spoluhráčov strelili góly Claude Giroux, ktorý otvoril skóre a Travis Sanheim, ktorý dvoma gólmi v tretej tretine vymazal dvojgólovú stratu. Flyers, ktorí hrali prvý zápas po vymenovaní nového generálneho manažéra, prehrali siedmykrát z posledných deviatich duelov.

Jonesov rekordný víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Jones (CBJ), 2. T. Sanheim (PHI), 3. B. Dubinsky (CBJ)

Kessel, Letang doviedli Penguins k výhre nad Islanders

Kris Letang a Phil Kessel strelili po dva góly, aby doviedli Pittsburgh k výhre 6:2 v domácom zápase proti Islanders. Kessel, ktorý pridal aj dve asistencie, sa s 342 gólmi v kariére vyrovnal Edovi Olczykovi, Scottovi Youngovi a Brianovi Rolstonovi na 10. mieste historického poradia Američanov. Letang zase prekonal klubový rekord Larryho Murphyho v počte viacgólových domácich zápasov obrancu. Aj Sidney Crosby vyrovnal klubový zápis, konkrétne druhého Jaromíra Jágra v počte gólov strelených doma. Strelil svoj 232. domáci gól a pridal k nemu dve asistencie. Štvrtý gól tímu strelil Riley Sheahan. Jake Guentzel nazbieral tri asistencie a Casey DeSmith urobil 19 zákrokov. Prekonali ho Anders Lee a Brock Nelson. Thomas Greiss zastavil 16 striel z 21, Christopher Gibson v tretej tretine šesť striel zo siedmich. Islanders prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Penguins sa v zápase zranil Patric Hörnqvist, pričom od začiatku im chýbal aj Dominik Simon.

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel, 2. K. Letang, 3. S. Crosby (všetci PIT)

Smith vynuloval Minnesotu, Flames si predĺžili sériu výhier

Mike Smith zastavil všetkých 31 striel pri jeho druhom čistom konte v sezóne a 38. v kariére. Doviedol ním Calgary k domácemu víťazstvu 2:0 nad Minnesotou, štvrtému v sérii a sám si predĺžil víťaznú šnúru na päť zápasov. O oba góly sa postaral Elias Lindholm, ktorý strelil ten otvárací a zároveň víťazný v 50. sekunde druhej tretiny. Po 73 sekundách tretej časti hry pridal druhý. Pri oboch mu asistovali Mark Giordano a Johnny Gaudreau. Alex Stalock inkasoval dvakrát z 20 striel pri štvrtej prehre Wild v posledných piatich dueloch. Lindholm bodoval v ostatných piatich, Gaudreau natiahol bodovú šnúru na šesť stretnutí.

Lindholmov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. M. Smith, 2. E. Lindholm, 3. J. Gaudreau (všetci CGY)

Vancouver prerušil negatívnu sériu výhrou nad Nashville

Elias Pettersson, Jake Virtanen a Bo Horvat zaznamenali po góle a asistencii, aby doviedli Vancouver k domácemu triumfu 5:3 nad Nashville. Znamenal koniec štvorzápasovej série prehier. Pettersson strelil víťazný gól z trestného strieľania v závere druhej tretiny. Z tejto hernej situácie skóroval ako tretí nováčik v histórii Canucks po Ivanovi Hlinkovi a Pavlovi Burem. Alex Edler v presilovke a Loui Eriksson tiež skórovali, Antoine Roussel dvakrát asistoval a Jacob Markström sa prezentoval 26 zákrokmi. Kapituloval po strelách Ryana Hartmana, dvojbodového Coltona Sissonsa a Matta Irwina. Yanick Weber získal dve prihrávky. Pekka Rinne striedal po dvoch tretinách, v ktorých inkasoval štyrikrát z 25 striel. Juuse Saros kryl v tretej tretine štyri zo zvyšných piatich striel. Predators prišli o krátku sériu dvoch výhier.

Petterssonovo trestné strieľanie:

Hviezdy duelu: 1. E. Pettersson, 2. J. Virtanen, 3. B. Horvat (všetci VAN)

Vegas predĺžilo trápenie Chicaga, Karlsson s míľnikom

Vegas prišlo o dvojgólový náskok z prvej tretiny a v tretej už prehrávalo 2:3, ale podarilo sa mu otočiť stav a zdolať doma trápiace sa Chicago 4:3. Jonathan Marchessailt s Alexom Tuchom rozhodli o výsledku dvoma gólmi za 12 sekúnd, pričom na vedúci gól súpera odpovedali už po 41 sekundách. Marchessault získal aj asistenciu, Reilly Smith zaznamenal gól a dve prihrávky, Deryk Engelland tiež skóroval a Max Pacioretty dvakrát asistoval. Marc-Andre Fleury pomohol k ôsmej výhre v posledných desiatich zápasoch s 32 zákrokmi. Prekonali ho Jonathan Toews, Dylan Strome a Artem Anisimov. Duncan Keith dvakrát asistoval a Corey Crawford kryl 32 striel pri šiestej prehre Chicaga v sérii. William Karlsson asistoval a stal sa prvým hráčom v krátkej histórii Vegas, ktorý dosiahol métu 100 bodov v jeho drese.

Hviezdy duelu: 1. R. Smith, 2. J. Marchessault, 3. D. Engelland (všetci VGK)

Devils ukončili sériu prehier na ľade Los Angeles

Los Angeles dvakrát odpovedalo na vedúci gól New Jersey, ale do tretice mu to už nevyšlo a prehralo doma 3:6. Devils ukončili sériu šiestich prehier najmä vďaka dvom gólom Kylea Palmieriho a trom asistenciám Taylora Halla. Travis Zajac a Will Butcher zaznamenali po góle a asistencii, Nico Hischier a Blake Coleman (prázdna brána) tiež skórovali. Keith Kinkaid predviedol 29 zákrokov. Prekonali ho Brendan Leipsic, Adrian Kempre a Kyle Clifford. Jonathan Quick chytil 29 striel, ale nezabránil štvrtej prehre Kings v posledných piatich dueloch.

Hviezdy duelu: 1. T. Hall, 2. K. Palmieri (obaja NJD), 3. A. Kempe (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 15:59 0 1 1 0 0 0 3
R. Pánik (ARI) 19:07 0 0 0 -1 0 1 1
E. Černák (TBL) 20:00 0 0 0 0 0 1 4
Ch. Jaroš (OTT) 14:41 0 0 0 +1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies