Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Studenič očaril svojho trénera. Čo ho odlišuje od množstva iných hráčov?

Slovenský útočník Marián Studenič ešte vlani hrával medzi juniormi a teraz zažíva mimoriadne vydarenú sezónu v záložnom tíme New Jersey Devils z nižšej AHL.

Čerstvý dvadsiatnik v prvých 24 zápasoch strelil deväť gólov a pridal osem asistencií, aby so 17 bodmi viedol produktivitu tímu Binghamton Devils. Tréner Mark Dennehy je pritom očarený predovšetkým jeho rýchlosťou.

„Má veľkú rýchlosť a na rozdiel od množstva hráčov, nespomaľuje ani vtedy, keď dostane puk. Niekedy to vyzerá tak, že s ním na hokejke korčuľuje ešte rýchlejšie,“ povedal Dennehy pre 12NEWS.

Nováčikom v tíme je aj Jegor Šarangovič, s ktorým Studenič hráva v jednom útoku. Obaja si stále zvykajú na nové prostredie, ale pomocnú ruku im podáva o dva roky starší John Quenneville, ktorý už má skúsenosti aj z NHL.

Článok pokračuje pod reklamou

„Quenneville s nimi robí skutočne dobrú prácu, pokiaľ ide o komunikáciu. Hovoria inými jazykmi. Jeden po bielorusky, druhý po slovensky. Obaja sa učia angličtinu a Q urobil skutočne dobrú robotu v tom, ako si ich zobral pod svoje krídlo. Je dôvod za tým, že obaja hrajú tak dobre,“ poznamenal Dennehy.

Na začiatku sezóny Studenič s Quennevilleom nehral. Ich vzájomná spolupráca sa osvedčila najmä v čase, keď New Jersey poslalo na farmu českého útočníka Pavla Zachu. Kormidelník nechcel rušiť ich súhru, a tak k nim po odchode Zachu pridal len Šarangoviča.

„Studenič hral s Quennevilleom, keď tu bol Pavel Zacha a vyzeralo to tak, že si medzi sebou vytvorili puto. Majú medzi sebou chémiu,“ dodal Dennehy, ktorému bude Studenič, dúfajme, robiť radosť aj naďalej.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies