Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Pánik skóroval, Halák vyhral, Černák opäť rozdával bodyčeky

V desiatich sobotných zápasoch NHL sa predstavila aj trojica Slovákov. Richard Pánik skóroval pri prehre, kým Jaroslav Halák aj Erik Černák sa tešili z výhier. Jeden brankár vychytal nulu, dvaja hráči nazbierali po štyri body.

Halák pomohol k výhre nad rivalom z Toronta

Jaroslav Halák sa v sobotu vrátil na víťaznú koľaj, keď kryl 29 striel z 32, aby pomohol Bostonu k triumfu 6:3 nad rivalom z Toronta. David Krejčí zaznamenal gól a asistenciu, aby sa s 592 bodmi dostal v historickom bodovaní tímu na 10. miesto pred Cama Neelyho. O góly sa postarali aj Jakob Forsbacka-Karlsson, David Backes, Ryan Donato, Danton Heinen a Torey Krug, ktorý pridal aj dve asistencie. Tri ich nazbieral Brad Marchand. Bruins hrali tak ako to od nich chcel skôr počas týždňa tréner Bruce Cassidy – tvrdšie. Videli sme viac bodyčekov i tri bitky, pričom vyhrotený bol najmä záver zápasu, čo spôsobil neskorý bodyček Zacha Hymana na Charlieho McAvoya. Maple Leafs strelili svoje góly v tretej tretine. Na svedomí ich mali Travis Dermott, ako aj dvojbodoví Auston Matthews a Andreas Johnsson. Frederik Andersen inkasoval šesť gólov z 28 striel, Garret Sparks následne kryl zvyšné štyri pokusy domácich. Martin Marinčin opäť nenastúpil. V drese Bruins debutoval útočník Gemel Smith, ktorého tím získal z waiver listiny.

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand, 2. T. Krug, 3. C. McAvoy (všetci BOS)

Pánik skóroval, ale Arizona podľahla doma aj San Jose

Richard Pánik zavŕšil v 46. minúte návrat Arizony do zápasu, keď vyrovnal stav na 3:3 svojím šiestym gólom v sezóne. San Jose prišlo o náskok 3:0, ale Lukáš Radil v 55. minúte rozhodol o jeho triumfe v Glendale 4:3 svojím prvým presným zásahom v NHL. Joe Pavelski, dvojbodový Logan Couture a Evander Kane vypracovali pre Sharks náskok, ktorí zmazali Nick Schmaltz v presilovke, dvojbodový Brad Richardson a Pánik. Slovenský útočník odohral 18 minút aj s plusovým bodom, bodyčekom a blokom. Tomáš Hertl spečatil tretiu výhru kalifornského tímu v posledných štyroch dueloch strelou do prázdnej brány a pridal asistenciu, Timo Meier ich získal dve a Aaron Dell predviedol 17 zákrokov. Adin Hill ich urobil o 11 viac, ale neodvrátil druhú prehru Coyotes po sebe.

Článok pokračuje pod reklamou

Pánikov 6. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. L. Radil (SJS), 2. B. Richardson (ARI), 3. E. Kane (SJS)

Stamkos doviedol Tampu k hladkej výhre nad Coloradom, Černák bez bodu

Tampa Bay porazila jeden z najlepších tímov opačnej konferencie veľmi presvedčivým spôsobom. Steven Stamkos zaznamenal dva góly a dve asistencie, aby Lightning zdolali doma Colorado pomerom 7:1 a pripísali si šieste víťazstvo po sebe. „Bolo zábavné byť toho súčasťou. Myslím si, že sme si zaslúžili všetko, čo sme dnes dosiahli. Keď budete hrať tak ako my dnes, pre súperov to bude ťažké,“ povedal Stamkos, ktorý štyri body v jednom zápase zaknihoval po 13-krát. Viac ich v histórii tímu nemal nikto. Dva góly strelil aj Ondřej Palát, po jednom pridali Tyler Johnson, Alex Killorn a Anthony Cirelli. Slovenský obranca Erik Černák nebodoval, ale prezentoval sa dvoma strelami. V akcii strávil viac ako 19 a pol minúty, pričom predviedol aj šesť bodyčekov – druhý najvyšší počet v zápase. Louis Domingue zastavil 29 striel a ako jediný na neho našiel recept Nathan MacKinnon. Semion Varlamov zotrval v bráne Avalanche 28 minút a po piatom inkasovanom góle z 23 striel ho nahradil Philipp Grubauer. Ten kryl 13 z 15 striel. Coloradu sa v prvej tretine zranil Vladislav Kamenev.

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos, 2. O. Palát, 3. T. Johnson (všetci TBL)

Buffalo vybuchlo v tretej tretine duelu proti Flyers a natiahlo sériu prehier

Jack Eichel poslal Buffalo do vedenia 2:0, ale Philadelphia šiestimi gólmi po sebe, vrátane štyroch v tretej tretine, otočila stav a zvíťazila na jeho ľade 6:2. Po rekordnej víťaznej sérii to bola pre Sabres piata prehra v rade. James van Riemsdyk ešte do prvej prestávky strelil kontaktný gól, Ivan Provorov v druhej časti hry vyrovnal skóre a Claude Giroux zaznamenal v úvode tretej tretiny víťazný gól vo vlastnom oslabení. Po ňom skórovali v rozmedzí necelých troch minút ešte Wayne Simmonds, Dale Weise a Travis Konecny. Giroux si pripísal aj tri asistencie, Riemsdyk pridal ku gólu jednu a Michael Raffl ich nazbieral dve. Anthony Stolarz prispel 28 zákrokmi k druhej výhre Flyers v posledných troch zápasoch, pričom vo všetkých bodovali. Linus Ullmark opustil duel s 35 zásahmi, ale nezabránil koncu deväťzápasovej bodovej série Buffala na domácom ľade (7-0-2).

Girouxov víťazný gól v oslabení:

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux, 2. J. van Riemsdyk, 3. W. Simmonds (všetci PHI)

Dzingel rozhodol v predĺžení o výhre Senators nad Penguins

Ottawe sa v sobotu vrátil do akcie Maxime Lajoie a tréner chcel hrať systémom s 12 útočníkmi a 6 obrancami, čo znamenalo, že musel jedného obrancu zo základu vyradiť. A bol to Christián Jaroš, ktorý z tribúny sledoval, ako jeho tím porazil Pittsburgh tesne 2:1. Víťazný gól strelil v presilovke v druhej minúte predĺženia Ryan Dzingel. „Mal som dnes ráno zvláštny pocit. Mali sme trénovať presilovku 5 na 4 a neviem prečo, ale nechal som chlapcov trénovať presilovky 5 na 3 a 4 na 3. Bol dobrý, šťastný deň,“ prezradil tréner Guy Boucher. Asistencie si pripísali Mark Stone a Thomas Chabot, ktorí mali prsty v prvom góle zápasu – strelil ho Chabot po prihrávke Stonea. Craig Anderson predviedol 25 zákrokov a ako jediný ho prekonal v druhej tretine Jean-Sebastien Dea. Casey DeSmith opostil duel s 27 zákrokmi.

Dzingelov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Dzingel (OTT), 2. C. Anderson (OTT), 3. C. DeSmith (PIT)

Islanders otočili zápas proti Red Wings

Detroit mal veľmi dobrý vstup do sobotného zápasu, keď si vďaka gólom Justina Abdelkadera a Niklasa Kronwalla, na ktoré prihrával Dylan Larkin, vytvoril vedenie 2:0. Krátko po svojom góle Kronwall tvrdo a vysoko bodyčekoval Andersa Leeho, čím emocionálne naštartoval Islanders. Tí v druhej tretine stratu zmazali vďaka Caseymu Cizikasovi a Ryanovi Pulockovi, aby mohol v tretej tretine rozhodnúť o výhre 3:2 Matt Martin. „Myslím si, že keď sa stal ten bodyček a Bailey tam išiel, aby ho potrestal, tak práve vtedy zatiahol celé mužstvo do zápasu. Odvtedy boli chlapci skutočne dobrí,“ skonštatoval tréner Barrry Trotz. Lee sa do zápasu bol schopný vrátiť, ale prišiel o štvorzápasovú gólovú sériu. Thomas Greiss sa pri triumfe prezentoval 23 zákrokmi, Jonathan Bernier ich urobil 16.

Kronwallov hit na Leeho:

Hviezdy duelu: 1. T. Greiss (NYI), 2. D. Larkin (DET), 3. M. Martin (NYI)

Kings zdolali Vegas presvedčivo hladko

Los Angeles prelomilo ofenzívnu mizériu, strelilo najviac gólov v sezóne a porazilo Vegas hladko 5:1. „Bolo to jedno z našich najdominantnejších víťazstiev a to sme hrali proti dobrému tímu, veľmi dobrému tímu. Hrali sme celých 60 minút. Keď to budete robiť, budete vyhrávať viac zápasov. Hádam sme si to dnes uvedomili,“ poznamenal Drew Doughty, ktorý odohral 800. zápas v NHL. Štart mali lepší Golden Knights, keď skóre otvoril už v piatej minúte Oscar Lindberg. O necelé štyri minúty neskôr však strelil svoj prvý gól v novom drese Nikita Sčerbak, v druhej tretine skórovali Matt Luff a Jeff Carter, v tretej Derek Forbort a Nate Thompson. K druhej výhre z posledných šiestich duelov pomohol s 29 zákrokmi aj Jonathan Quick. Jeho náprotivok, Marc-Andre Fleury, ich urobil 20. Zápas nedohral Kyle Clifford z L.A., do ktorého vrazil v druhej tretine Pierre-Edouard Bellemare a zasiahol ho pritom do hlavy.

Hviezdy duelu: 1. D. Doughty, 2. J. Quick, 3. T. Toffoli (všetci LAK)

Rangers ukončili v Sunrise sériu prehier výhrou po nájazdoch

Mika Zibanejad, Kevin Shattenkirk aj Kevin Hayes premenili svoje samostatné nájazdy, aby New York Rangers zdolal Floridu na jej ľade 5:4 a ukončil trojzápasovú sériu prehier. Poriadne sa však natrápil, keďže prišiel o náskok 2:0, 3:2 aj 4:3. O góly hostí v normálnom hracom čase sa postarali Zibanejad, Vladislav Namestnikov v oslabení, Matt Beleskey a dvojbodový Frederik Claesson. Hayes dvakrát asistoval a Henrik Lundqvist chytil okrem 27 striel aj jeden z dvoch nájazdov. Vychytal už 61. víťazstvo po nájazdoch v kariére, čím vylepšil svoj ligový rekord. Ako jediný ho v nich prekonal Jonathan Huberdeau, ktorý skóroval aj v druhej tretine a pridal dve asistencie. Prekonal hranicu 300 bodov v NHL. Keith Yandle, Aaron Ekblad a Aleksander Barkov ho doplnili na listine strelcov. Yandle taktiež získal dve prihrávky, rovnako ako Mike Hoffman. Roberto Luongo urobil 26 zákrokov pri tretej prehre Panthers v ostatných štyroch dueloch. Osemzápasovú domácu sériu ukončili s bilanciou 3-2-3. V zostave privítali späť Denisa Malgina.

Hayesov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J: Huderdeau (FLA), 2. K. Shattenkirk, 3. F. Claesson (obaja NYR)

Holtby vynuloval Columbus, Ovečkin natiahol bodovú šnúru

Braden Holtby zastavil všetkých 28 striel pri jeho druhom čistom konte v sezóne a 34. v kariére. Doviedol ním majstrovský Washington k výhre 4:0 v Columbuse, druhej po sebe. Zariadil ju Brett Connolly už po 102 sekundách zápasu. V prvej tretine okrem neho skórovali aj Dmitrij Jaškin (1. gól v drese Capitals) a Alex Ovečkin, ktorý si predĺžil bodovú sériu už na 11 duelov a s 22 gólmi sa dostal na čelo ligových strelcov. Štvrtý gól a jeho premiérový v NHL pridal v tretej tretine Travis Boyd. Spolu s Ovečkinom si pripísali aj po asistencii. Sergej Bobrovskij striedal po prvej tretine, v ktorej inkasoval trikrát z 13 striel. Joonas Korpisalo kryl 14 zo zvyšných 15 striel. Cam Atkinson prišiel o šancu vyrovnať klubový rekord, keďže jeho bodová šnúra sa skončila na 12 dueloch. Blue Jackets prehrali tretí zápas z posledných štyroch.


Hviezdy duelu: 1. B. Holtby, 2. A. Ovečkin, 3. T. Boyd (všetci WSH)

Calgary si predĺžilo víťaznú sériu triumfom nad Nashville

Sean Monahan, Elias Lindholm a Oliver Kylington zaznamenali po góle a asistencii, aby doviedli Calgary k domácemu triumfu 5:2 nad Nashville, piatemu v sérii. Pre Kylingtona išlo o prvé dva body v NHL. Garnet Hathaway strelil víťazný gól a Alan Quine skóroval pri debute v drese Flames. Bol to jeho prvý presný zásah od 31. januára 2017, po 45 zápasoch. Johnny Gaudreau dvakrát asistoval a Mike Smith sa prezentoval 25 zákrokmi. Prekonali ho Colton Sissons a Craig Smith, kým Juuse Saros čelil 24 strelám. Inkasoval len štyrikrát, lebo Lindholm trafil už prázdnu bránu. Predators prehrali aj druhý zápas na aktuálnom výjazde.


Hviezdy duelu: 1. O. Kylington, 2. S. Monahan, 3. A. Quine (všetci CGY)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 29/32 (90,6 %)
R. Pánik (ARI) 17:59 1 0 1 +1 0 1 1
E. Černák (TBL) 19:36 0 0 0 0 0 2 6



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies