Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Erik Černák nadchol aj víťaza Norrisovej trofeje

Mladý slovenský obranca Erik Černák bol blízko k svojmu prvému gólu v NHL aj v pondelkovom zápase proti Rangers. Napokon k výhre Tampy Bay prispel asistenciou a na záver sa aj stihol pobiť.

Černák v prvých 15 zápasoch odohral v priemere 17 a pol minúty, pripísal si päť asistencií, osem plusových bodov a 13 trestných minút. V pondelok potešil aj úspešnou premiérou v „klube bitkárov“, keď zdolal skúseného Matta Beleskeyho.

Lightning sa do pästných súbojov príliš nehrnú, ale to, ako sa darilo dvadsaťjedenročnému nováčikovi, ich potešilo. Potešilo to aj hviezdneho obrancu Victora Hedmana, ktorý však slová chvály nesmeroval len na fyzické schopnosti Černáka.

„Myslím si, že jeho celková hra je dobrá. Je veľký a na ľade hrá fyzicky. S pukom hrá dobre, na svoju postavu veľmi dobre korčuľuje a my máme veľkú radosť z toho, ako mu to ide. Myslím si, že sa mu dnes darilo v bitke skvelo a ukázal, že si nedá brnkať po nose. Spôsob, akým hrá, je fenomenálny,“ povedal po zápase Hedman.

Budeme sa opakovať, ale Černák každým zápasom dokazuje, že už patrí do NHL. Medzičasom začal Anton Stralman robiť pokroky v zotavovaní sa a bude zaujímavé, ako vedenie Lightning situáciu s nadbytkom obrancov nakoniec vyrieši, keď sa vráti do akcie.

Momentálne sa tímu nenúka žiadne ľahké riešenie, pretože ani jeden hráč nehral tak, aby si jednoznačne zaslúžil poslanie na „farmu“. Verme, že tá sa nakoniec nestane cieľovou destináciou košického rodáka.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies