Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Pánik asistoval pri prehre, Tatar a Černák sa tešili z výhier

V ôsmich štvrtkových zápasoch NHL sa predstavila trojica Slovákov. Bodoval iba Richard Pánik, ktorý sa z nich ako jediný netešil z výhry. Erik Černák opäť rozdal najviac bodyčekov v dueli. Zvíťazili iba domáce mužstvá, pričom dve na to potrebovali predĺženie. Connor McDavid dosiahol míľnik.

Sabres natiahli Arizone sériu prehier, Pánik bodoval

Buffalo tentokrát nepotrebovalo predĺženie a po prvýkrát od 21. novembra vyhralo po 60 minútach, keď doma zdolalo Arizonu 3:1. O druhej výhre Sabres po sebe rozhodol po prečíslení Jeff Skinner, ktorý zužitkoval prihrávku Jacka Eichela na strelenie svojho 22. gólu v ročníku. „Bolo dobré, že sme to dnes nenaťahovali a nevyčerpávali sme sa,“ poznamenal Eichel, ktorého tím dosiahol 11 výhier z 20 po 60 minútach. Do čierneho sa vo štvrtok trafili aj Casey Mittelstadt a Evan Rodrigues, kým Carter Hutton zaznamenal 25 zákrokov pri svojom prvom štarte po zranení. Ako jediný ho za stavu 0:2 prekonal Christian Fischer, ktorému na gól prihrával Richard Pánik. Slovenský útočník odohral 17 a pol minúty a prezentoval sa aj dvoma streleckými pokusmi a dvoma bodyčekmi. Darcy Kuemper kryl 30 striel. Coyotes prehrali aj štvrtý zápas po štvorzápasovej víťaznej sérii. Pri všetkých troch inkasovaných góloch bol neistý pár Hjalmarsson-Goligoski.

Pánikova 4. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Mittelstadt, 2. E. Rodrigues, 3. J. Eichel (všetci BUF)

Článok pokračuje pod reklamou

Skvelý návrat: Vasilevskij doviedol Tampu k výhre nad Torontom

Andrej Vasilevskij sa vrátil do akcie a ani mesačná absencia mu nezabránila v tom, aby hneď podal fantasticky výkon. V zápase proti ofenzívne ladenému Torontu predviedol 48 zákrokov, aby doviedol Tampu Bay k triumfu 4:1. Viac zákrokov ešte nikdy v NHL neurobil, pričom urobil aj niekoľko veľkých, vrátane jedného, ktorí komentátori označili za kandidáta na zákrok roka. V počte zákrokov v zápase vyrovnal klubový rekord Bena Bishopa z roku 2014. „Bol naším najlepším hráčom na ľade a to jednoznačne,“ povedal tréner Jon Cooper. Anthony Cirelli v oslabení vyrovnal stav na 1:1 a v druhej tretine sa postupne presadili aj Nikita Kučerov, Alex Killorn a Tyler Johnson. Poslední dvaja skórovali v rozmedzí 34 sekúnd poslednej minúty. Erik Černák odohral 20 a pol minúty, ďalšie dve strávil za hrubosť na trestnej lavici. Prezentoval sa aj dvoma strelami a piatimi bodyčekmi – viac ich v zápase neurobil nikto. O jediný gól Maple Leafs sa postaral Kasperi Kapanen, kým Frederik Andersen inkasoval štyri góly z 21 striel. Tampa Bay vyhrala ôsmy zápas po sebe a v Atlantickej divízii si zvýšila náskok pred druhým Torontom na osem bodov. Kanadský tím prehral tretí zápas z posledných štyroch.

Vasilevského skvelý zákrok:

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. A. Cirelli, 3. N. Kučerov (všetci TBL)

Montreal porazil v divokom zápase Carolinu, Tatar si nepripísal ani bod

Montreal zareagoval na svoj najhorší výkon v sezóne dôležitou domácou výhrou 6:4 nad Carolinou. Jeff Petry strelil dva góly (druhý do prázdnej brány), po jednom pridali Matthew Peca, Brendan Gallagher, Artturi Lehkonen a Andrew Shaw. Ku štvrtej výhre z posledných piatich zápasov pomohli s dvoma asistenciami Phillip Danault a Kenny Agostino. Tomáš Tatar, ktorý odohral 16 a štvrť minúty, nebodoval. Zaznamenal plusový bod, tri bodyčeky a na bývalého spoluhráča Petra Mrázka vyslal jednu strelu. Kým český brankár inkasoval päť gólov z 39 striel, Carey Price predviedol 27 zákrokov. Dvakrát ho pokoril Andrej Svečnikov, raz Jaccob Slavin a Sebastian Aho. Hurricanes prehrali piaty zápas zo šiestich. Kým tímy v prvej tretine neskórovali, v tretej strelili až sedem gólov. „Bolo to trochu divoké. Nie je to ideálny spôsob, ako odohrať tretiu tretinu, ale bolo dobré, že sme nakoniec tie body získali. Trojzápasovú sériu domácich duelov sme odštartovali dobre,“ poznamenal Petry.

Hviezdy duelu: 1. J. Petry (MTL) , 2. A. Svečnikov (CAR) , 3. S. Weber (MTL)

Columbus potešil svojich divákov výhrou nad Los Angeles

Columbus doma nevyhral od 29. novembra a vo štvrtok to chcel zmeniť. Podarilo sa. Sergej Bobrovskij síce inkasoval ako prvý už vo štvrtej minúte, ale po góle Dustina Browna už nekapituloval a s 29 zákrokmi doviedol svoj tím k výhre 4:1 nad Los Angeles. Významne k nej prispel aj Artemij Panarin, ktorý nadviazal na vyrovnávajúci gól Lukáša Sedláka, jeho prvý od 20. decembra 2017, dvoma presnými zásahmi po sebe. Len 20 sekúnd po jeho druhom góle skóroval aj Josh Anderson. Cam Atkinson si pripísal dve asistencie a Blue Jackets sa udržali na druhom mieste Metropolitnej divízie. Kings sú na dne celej ligy a vo štvrtok si pripísali tretiu prehru po sebe a piatu z posledných šiestich duelov. Jonathan Quick urobil 37 zákrokov. „Musíme byť omnoho lepší, ak chceme v tejto lige víťaziť,“ skonštatoval Jeff Carter.

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin, 2. C. Atkinson, 3. L. Sedlák (všetci CBJ)

Nashville prerušil víťaznú šnúru Vancouveru

Nashville prišiel o náskok 2:0 aj 3:1, ale Colton Sissons skóroval vo štvrtej minúte predĺženia, čím rozhodol o domácej výhre lídra Západnej konferencie 4:3 nad Vancouverom. Kanadský tím neodvrátil koniec trojzápasovej víťaznej série, ale tú bodovú si predĺžil na štyri duely. Ryan Hartman, Nick Bonino a Calle Järnkrok vybudovali náskok Predators, ktorí zmazali hostia troma gólmi v špeciálnych formáciách. Brock Boeser využil presilovku a Jay Beagle s Bo Horvatom sa presadili vo vlastnom oslabení. Horvat pritom vyrovnal stav na 3:3 až v poslednej minúte tretej tretiny. Pekka Rinne prispel k triumfu Nashville 19 zákrokmi, Bonino a Sissons pridali ku gólu asistenciu. Anders Nilson opustil zápas s 30 zákrokmi. Canucks strelili dva góly v oslabení v jednom dueli prvýkrát od 5. októbra 2013 proti Edmontonu. V celej histórii sa im to podarilo 23-krát. Nashville mal späť v zostave Kylea Turrisa, ktorý si pripísal asistenciu.

Sissonsov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Sissons, 2. R. Hartman, 3. N. Bonino (všetci NSH)

Rozbehnutá Minnesota predĺžila Floride sériu prehier

Nino Niderreiter strelil dva góly, vrátane víťazného a pridal asistenciu, Ryan Suter nazbieral tri prihrávky a Devan Dubnyk kryl 30 striel pri domácom víťazstve Minnesoty 5:1 nad Floridou. Eric Staal, dvojbodový Zach Parise a Jonas Brodin tiež skórovali, Jared Spurgeon dvakrát asistoval. James Reimer inkasoval všetkých päť gólov z 26 striel. Z jeho spoluhráčov skóroval iba Denis Malgin, ktorý v tretej minúte poslal Panthers do vedenia 1:0. Napokon však prehrali štvrtý zápas v sérii. Wild inkasovali v druhom dueli po sebe iba jeden gól, pričom v oboch ich strelili spolu 12. Len v apríli 2009 a v januári 2017 zaznamenali aspoň 12 gólov v dvoch nasledujúcich zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. N. Niederreiter, 2. R. Suter, 3. J. Spurgeon (všetci MIN)

Winnipeg ukončil víťaznú sériu Edmontonu, McDavid s míľnikom

Winnipeg prehrával 0:1, potom prišiel o náskok 3:1 a prehrával 3:4, ale napokon vydrel domáci triumf 5:4 nad Edmontonom, tretí v sérii. Rozhodol o ňom po 41 sekundách predĺženia dvojbodový Josh Morrissey. Mark Scheifele vyrovnal stav na 4:4 a pridal dve asistencie, Mathieu Perreault, Nikolaj Ehlers a Patrik Laine otáčali skóre z 0:1 na 3:1. Dustin Byfuglien a Bryan Little dvakrát asistovali, kým Connor Hellebuyck predviedol 22 zákrokov. Prekonali ho Ryan Spooner, Darnell Nurse, Jujhar Khaira a dvojbodový Alex Chiasson v presilovke. Connor McDavid s Leonom Draisaitlom nazbierali po dve prihrávky a Cam Talbot sa prezentoval 35 zákrokmi. Nezabránil však koncu štvorzápasovej víťaznej série Oilers, ktorým sa vrátili do zostavy Tobias Rieder a Drake Caggiula. Bodovali však v piatom dueli po sebe. McDavid dosiahol métu 300 bodov už v 240. zápase NHL. Ako deviaty hráč histórie to dokázal pred 22. narodeninami a len ako piaty za posledných 20 rokov skôr ako v 250. dueli. Bodovú šnúru si natiahol na sedem stretnutí.

Morrisseyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Byfuglien (WPG), 2. C. McDavid (EDM), 3. M. Perreault (WPG)

San Jose predĺžilo Dallasu negatívnu sériu

Timo Meier strelil dva góly, Logan Couture mu na oba prihral a San Jose zdolalo doma Dallas 3:2, aby si predĺžilo víťaznú sériu na tri zápasy. Z posledných šiestich vyhralo päť, kým súperovi uštedrilo tretiu prehru po sebe. Joe Thornton strelil tretí gól Sharks v rade, ktorý bol napokon víťazný. Martin Jones prispel k triumfu 20 zákrokmi. Recept na neho našli Radek Faksa, ktorý otváral skóre duelu a Miro Heiskanen, ktorý ho uzatváral. Anton Chudobin opustil zápas s 21 zákrokmi. Stars prišli o sériu troch výhier proti San Jose. Meier strelil od začiatku roka 2018 už 33 gólov, druhý najvyšší počet v kalifornskom tíme po Joeovi Pavelskim (34).

Hviezdy duelu: 1. T. Meier, 2. E. Karlsson, 3. L. Couture (všetci SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (ARI) 17:33 0 1 1 0 0 2 2
T. Tatar (MTL) 16:13 0 0 0 +1 0 1 3
E. Černák (TBL) 20:31 0 0 0 0 2 2 5



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár znepokojuje, expert vyzýva fanúšikov: Urobíte najlepšie, ak na toto zabudneteCelebrini vytvoril nový rekord! Aké šance majú tímy NHL na jeho zisk? Príde ruský brankár, ktorý musel slúžiť v armáde, konečne do NHL? Slafkovský varuje: Len sa zahrievam! Aj ja chcem dosiahnuť túto métu V hre o post nového trénera Senators sú aj veľké mená Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Vzácnosť: Binnington bol produktívnejší ako autor víťazného gólu + videoJeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísali zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-offVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies