Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Halák nezabránil koncu víťaznej série, Ovečkin s ďalším hetrikom

V ôsmich piatkových zápasoch NHL hrali iba dvaja Slováci. Richard Pánik nebodoval, ale bol pri veľkom víťaznom obrate, kým Jaroslav Halák zažil neúspešný návrat do brány. Alex Ovečkin strelil hetrik v druhom zápase po sebe, Sebastian Aho zažiaril štyrmi bodmi.

Halák nezabránil ukončeniu víťaznej série Bostonu

Jaroslav Halák nezažil najlepší návrat do brány Bostonu. Inkasoval štyrikrát z 27 striel a jeho tím prehral v Pittsburghu 3:5, čím prišiel o trojzápasovú víťaznú sériu. Penguins prišli o náskok 2:0 aj 3:1, ale Jake Guentzel prelomil nerozhodný stav v strede tretej tretiny a rozhodol o ich štvrtej výhre v posledných šiestich zápasoch. Zach Aston-Reese zaznamenal dva góly a asistenciu, pričom prvý strelil v oslabení a druhý do prázdnej brány. Derek Grant a Phil Kessel tiež skórovali, Sidney Crosby dvakrát asistoval a Case DeSmith si vytvoril osobný rekord so 48 zákrokmi. Prekonali ho Brandon Carlo, ktorý ukončil 115-zápasové gólové suchoty trvajúce od 4. marca 2017 a dvojbodový Chris Wagner s Davidom Krejčím, ktorí za 54 sekúnd vyrovnali stav z 1:3 na 3:3. Sean Kuraly získal dve prihrávky. Kris Letang nedohral zápas po kolízii s Joakimom Norströmom v tretej tretine. Kessel odohral 277. duel po sebe a dostal sa na štvrté miesto v klubovej histórii pred Nicka Harbaruka.

Halákove veľké zákroky proti Crosbymu a Rustovi:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. DeSmith, 2. Z. Aston-Reese (obaja PIT), 3. Ch. Wagner (BOS)

Arizona predviedla skvelý obrat na Manhattane, Pánik nebodoval

Richard Pánik tentoraz nebodoval, ale bol svedkom skvelého obratu Arizony, ktorá zmazala stratu 0:3 a zvíťazila na ľade New Yorku Rangers 4:3. O ukončení série štyroch prehier rozhodol 32 sekúnd pred koncom predĺženia dvojbodový Derek Stepan, bývalý hráč Rangers. Tím z Manhattanu poslali do vedenia troma presilovkovými gólmi Pavel Bučnevič, dvojbodový Kevin Hayes a Mika Zibanejad. V strede duelu naštartoval obrat presilovkovým gólom Jordan Oesterle, v tretej tretine vyrovnali stav Josh Archibald a Oliver Ekman-Larsson. Clayton Keller s Nickom Schmaltzom dvakrát asistoval a Adin Hill predviedol 27 zákrokov, o tri menej ako domáci Henrik Lundqvist. Toho dvakrát strelecky ohrozil Pánik, ktorý odohral 18 a pol minúty aj s plusovým bodom, menším trestom za tvrdosť a bodyčekom. Coyotes tiež pretrhli šnúru deviatich prehier proti Rangers, ktorú ťahali od 24. marca 2014. Newyorský tím mal späť v zostave Matsa Zuccarella, ale prehral siedmy zápas z ostatných deviatich.

Stepanov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Stepan, 2. C. Keller (obaja ARI), 3. K. Hayes (NYR)

Ovečkin vsietil ďalší hetrik, Vrána rozhodol o výhre nad Hurricanes

Alexander Ovečkin strelil druhý hetrik po sebe, Jakub Vrána premenil rozhodujúci samostatný nájazd v šiestej sérii a Washington porazil Carolinu tesne 6:5. Tom Wilson, ktorý sa vrátil do akcie a Travis Boyd tiež skórovali, aby majstrovský tím vyhral 11. zápas z posledných 13. Práve v posledných 13 zápasoch dokázal Ovečkin zakaždým bodovať, čím vyrovnal svoju najdlhšiu bodovú šnúru v kariére z ročníka 2006/07. Braden Holtby ukončil zápas s 22 zákrokmi, domáci Scott Darling pri prvom štarte od 24. novembra urobil o dva zákroky viac. Dva góly a dve asistencie si pripísal Sebastian Aho, ktorého na listine strelcov doplnili Jordan Martinook, Teuvo Teräväinen a Justin Williams. Carolina viedla 1:0 aj 4:1, no nakoniec prehrala tretí zápas po sebe.

Vránov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. S. Aho (CAR), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. T. Teräväinen (CAR)

Colorado hralo presilovku v predĺžení, keď O’Reilly rozhodol o výhre Blues

Ryan O’Reilly strelil gól v oslabení v nadstavenom čase, aby rozhodol o výhre St. Louis 4:3 nad Coloradom. Stalo sa tak z úniku v tretej minúte predĺženia po tom, čo Vladimír Tarasenko putoval na trestnú lavicu za použitie dlhšej hokejky ako povoľujú pravidlá. Z ľadu si totiž zobral hokejku spoluhráča Coltona Parayka, ktorý má na jej dĺžku výnimku. Parayko strelil dva góly v normálnej hracej dobe, Ivan Barbašev jeden a Jake Allen pomohol k druhej výhre po sebe s 39 zákrokmi. Prekonali ho Sven Andrighetto, Matt Calvert a J.T. Compher, ktorý si pripísal aj asistenciu. Mikko Rantanen si s jednou asistenciou predlžil bodovú sériu na 13 zápasov a Philipp Grubauer sa prezentoval 24 zákrokmi. Tretiu prehru Avalanche po sebe však neodvrátil.

O´Reillyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Parayko (STL), 2. R. O'Reilly (STL), 3. J. Compher (COL)

Ottawa prišla o náskok, ale uspela v Detroite

Chris Tierney strelil štvrtýkrát v kariére dva góly (druhý do prázdnej brány), Ryan Dzingel mu na oba prihral a Craig Anderson chytil 26 striel pri víťazstve Ottawy 4:2 v Detroite, prvom po predošlých dvoch prehrách. Bolo len štvrté v 15 zápasoch Senators na ľade súpera v sezóne. Thomas Chabot a Mark Stone k nemu tiež prispeli gólmi, Chabot aj asistenciou. S deviatimi gólmi si už teraz vyrovnal zápis z nováčikovskej sezóny. Luke Glendening a Dylan Larkin vyrovnali stav z 0:2 na 2:2, no ani 28 zákrokov Jimmyho Howarda nezabránilo ich piatej prehre v posledných siedmich dueloch. Larkin bodoval v šiestom zápase po sebe. Ottawa mala späť v zostave Bobbyho Ryana, ale Christián Jaroš ešte nehral.

Hviezdy duelu: 1. M. Stone (OTT), 2. D. Larkin, 3. M. Rasmussen (obaja DET)

New Jersey otočilo zápas s Vegas, prvýkrát vyhralo v predĺžení

New Jersey prehrávalo v domácom zápase proti Vegas už 0:3 po prvej tretine a 1:4 v strede druhej, ale štyrmi gólmi po sebe otočilo stav a zvíťazilo 5:4. Obrat zavŕšil svojím prvým gólom v predĺžení v kariére Nico Hischier už 41 sekúnd po jeho začatí. Bolo to zároveň prvé víťazné predĺženie Devils zo siedmich v tejto sezóne. Gól musel odobriť video rozhodca pre reklamovaný ofsajd. Travis Zajac využil presilovku a pridal asistenciu, Miles Wood, Kyle Palmieri a Brett Seney tiež prispeli gólmi k len druhej výhre tímu z Newarku v posledných 10 zápasoch. Marcus Johansson dvakrát asistoval a Keith Kinkaid (14/15) s Corym Schneiderom (4/7) kryli 18 striel. Schneidera vyhnali z brány úspešní strelci Alex Tuch, William Karlsson a William Carirer, Kinkaida prekonal už len Karlsson v presilovke. Jonathan Marchessault dvakrát asistoval a Marc-Andre Fleury sa prezentoval 37 zákrokmi. Paul Stastny sa vrátil do akcie po 30-zápasovej abssencii. Vegas prehralo len tretí duel z ostatných 12.

Hischierov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. N. Hischier, 2. T. Zajac (obaja NJD), 3. W. Karlsson (VGK)

Scheifele rozhodol o výhre Jets nad Blackhawks

Mark Scheifele strelil dva góly, pričom ten druhý v prvej minúte nadstaveného času, aby tak rozhodol o výhre Winnipegu 4:3 nad Chicagom. „Dnes to nebolo naše najkrajšie víťazstvo, ale sme určite radi, že sme ho získali,“ povedal Scheifele. Ten otvoril skóre, ale Jets prehrávali 1:2, keď stav otočili Patrik Laine a Mathieu Perreault. Bod Blackhawks zaistili osem sekúnd pred koncom tretej tretiny Erik Gustavsson. Jonathan Toews strelil prvé dva góly a pridal asistenciu. Obaja brankári mali dosť roboty. Laurent Brossoit pri výhre kryl 34 striel, Corey Crawford pri prehre 38. Kým pre Winnipeg išlo o štvrtú výhru po sebe, Chicago prehralo deviaty zápas z ostatných desiatich.

Scheifeleho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele (WPG), 2. J. Toews (CHI), 3. B. Wheeler (WPG)

McDavid, Koskinen doviedli Oilers k ďalšej výhre

Connor McDavid zaznamenal dva góly a asistenciu, Leon Draisaitl pridal tri asistencie a Edmonton porazil Philadelphiu hladko 4:1. Alex Chiasson a Adam Larsson sa tiež tešili z gólov a k piatej výhre Oilers z posledných šiestich zápasov pomohol aj Mikko Koskinen, ktorý urobil 31 zákrokov a vylepšil si bilanciu doma na 7-0-0. Ako jediný ho pokoril Jakub Voráček, hoci pôvodne bol gól pripísaný Seanovi Couturierovi. Anthony Stolarz inkasoval tri góly z 21 striel a Flyers prehrali tretí zápas po sebe, ako aj šiesty z posledných ôsmich. V drese Edmontonu zažil debut v NHL obranca Caleb Jones, mladší brat Setha Jonesa z Columbusu.

Hviezdy duelu: 1. M. Koskinen, 2. C. McDavid, 3. A. Chiasson (všetci EDM)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 23/27 (85,2 %)
R. Pánik (ARI) 18:38 0 0 0 +1 2 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies