Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Stralman je späť a Černák je stále v prvom tíme. Čo sa stane teraz?

Slovenský obranca Erik Černák po prvýkrát od povolania do prvého tímu Tampy Bay nehral. Stalo sa tak v nedeľu a z jednoduchého dôvodu – do akcie sa vrátil Anton Stralman, pre ktorého absenciu dostal mladík šancu vyniknúť.

A práve skutočnosť, že sa tak dobre mladému Košičanovi na úrovni NHL darilo, skomplikovala situáciu vedeniu Lightning, ktoré mohlo urobiť pohodlné rozhodnutie a poslať mladíka späť na „farmu“, no neurobilo to.

Tak ako sme už viackrát v tejto súvislosti písali, Černák ukázal, že jeho miesto je v NHL a AHL už prerástol. Obstál aj v úlohe obrancu prvej štvorky, čo je vzhľadom na jeho vek úctyhodné. A uvedomuje si to evidentne aj floridský tím.

„Skutočne nám otvoril oči a dodal nášmu tímu hĺbku,“ poznamenal tréner Jon Cooper.

Článok pokračuje pod reklamou

Ten však tiež vie, že ak by dvadsaťjedenročný „zadák“ nemal hrávať, lepšie by bolo poslať ho naspäť do Syracuse, kde by si zahral do sýtosti. Vyzerá to však tak, že sa v Tampe pracuje na inej alternatíve a 81-ku v hre ešte uvidíme.

Joe Smith z The Athletic informuje, že Cooper počíta s tým, že Černák bude hrať na štvorzápasovom tripe, ktorý Lightning začali v nedeľu vo Winnipegu.

Hrať by mal buď vďaka rotácii so skúseným Danom Girardim, alebo by tréner zvolil systém s 11 útočníkmi a 7 obrancami, ktorý napríklad často využíva Guy Boucher v Ottawe, kde vďaka tomu hráva pravidelne Černákov bratranec Christián Jaroš.

„Myslím si, že sa rozvinul rýchlejšie ako si ktokoľvek myslel. Myslím si, že po kempe si nemyslel, že si zahrá nejaký zápas v NHL a teraz ich má na konte skoro 20. To, čo dokázal, zanechalo v nás skvelý dojem. Stále je tu s nami,“ poznamenal Cooper.

Zaradenie Černáka naspäť do zostavy by umožnilo zapísanie zraneného útočníka Mathieua Josepha na listinu zranených hráčov. To by dalo čas Lightning, aby prišli na to, ako si udržať Černáka v prvom tíme nastálo tak, aby aj hrával.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies