Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Černák sa tešil z výhry, Pánik nebodoval pri prehre

V jedenástich utorkových zápasoch NHL hrali len dvaja Slováci. Erik Černák sa pri návrate do zostavy tešil z výhry, kým Richard Pánik nebodoval pri ďalšej prehre. Philadelphia vyhrala vyhrala hneď prvý duel po zmene trénera a s novým brankárom.

Tampa Bay uspela vo Vancouveri, Černák opäť hral

Slovenský obranca Erik Černák sa vrátil do zostavy Tampy Bay a tešil sa z jej výhry 5:2 vo Vancouveri, deviatej v posledných desiatich zápasoch. Znamenala predĺženie bodovej šnúry práve na desať duelov. Nikita Kučerov, Adam Erne a Cedric Paquette si pripísali po góle a asistencii, Steven Stamkos a Ondřej Palát (prázdna brána) tiež skórovali. Andrej Vasilevskij sa prezentoval 36 zákrokmi, o štyri viac ako domáci Anders Nilsson. Černák vyslal na Švéda dve strely za 19 minút na ľade. Zaznamenal aj mínusový bod, menší trest za hákovanie, tri bloky a päť bodyčekov, najviac v zápase. Tyler Motte a Christopher Tanev sa postarali o góly Canucks, ktorí prehrali len druhý duel z ostatných siedmich. Kučerov, ktorý odohral 400. zápas v NHL, dosiahol métu 50 bodov v 35. zápase sezóny, o jeden neskôr ako v minulej sezóne. Klubový rekord drží Vincent Lecavalier (33). Stamkos sa s 365. gólom vyrovnal Martinovi St. Louisovi na druhom mieste histórie Lightning. Rekordér Lecavalier ich má na konte 383.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. Ch. Tanev (VAN), 3. N. Kučerov (TBL)

Islanders natiahli víťaznú sériu na úkor Arizony, Pánik bez bodu

New York islanders inkasoval v domácom zápase proti Arizone ako prvý, ale potom strelil tri góly a zvíťazil 3:1. Predĺžil si sériu výhier na tri zápasy. Na otvárací presný zásah z hokejky Maria Kempeho odpovedal ešte v prvej tretine Joshua Ho-Sang. Obaja skórovali prvýkrát v sezóne, pričom pre Kempeho išlo o prvý gól od 24. októbra 2017. V druhej tretine zariadili triumf „Ostrovanov“ Brock Nelson s Anthonym Beauvillierom. Ryan Pulock dvakrát asistoval a Robin Lehner predviedol 35 zákrokov, aby ukončil osobnú sériu šiestich prehier (0-4-2). Slovenský útočník Richard Pánik na neho vystrelil štyrikrát. Za 17 minút v akcii zaznamenal aj jeden bodyček a jeden odobraný puk súperovi. Darcy Kuemper kryl 29 striel pri šiestej prehre Coyotes v posledných siedmich dueloch.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. B. Nelson, 2. A. Beauvillier (obaja NYI), 3. M. Kempe (ARI)

Florida opäť zdolala Sabres. Zvrat prišiel v tretej tretine

Florida dvakrát v zápase prehrávala, ale v tretej tretine dostala šancu strhnúť zápas na svoju stranu a aj ju využila. Aleksander Barkov najskôr využil presilovku, aby vyrovnal stav na 2:2 a Jevgenij Dadonov krátko na to premenil trestné strieľanie, aby poslal Panthers do vedenia. Nakoniec porazili Sabres 5:2, aby si pripísali druhú výhru po sebe. Do čierneho sa trafili aj Troy Brouwer a Frank Vatrano, kým trojbodový Dadonov ešte pridal gól do prázdnej brány. Roberto Luongo kryl 30 striel a prekonať ho dokázali len Jeff Skinner a Rasmus Ristolainen. Skinner pridal aj asistenciu, Sam Reinhart ich nazbieral dve. Carter Hutton inkasoval štyri góly z 35 striel. Buffalo prehralo s Floridou siedmy vzájomný zápas po sebe.

Dadonov a jeho trestné strieľanie:

Hviezdy duelu: 1. E. Dadonov, 2. F. Vatrano, 3. R. Luongo (všetci FLA)

Marleau vyrovnal Richarda, Toronto sfúklo New Jersey

Toronto predviedlo v New Jersey ofenzívne predstavenie, ktoré dobrým výkonom podporila aj obrana a bránkovisko. Smerovanie zápasu k výhre 7:2 bolo jasné už po 14 minútach hry, v ktorých sa dokázali presadiť John Tavares, Auston Matthews a Patrik Marleau. Ten s 544. gólom kariéry vyrovnal zápis Mauricea Richarda na 30. mieste historického poradia NHL. Mitchell Marner a Morgan Rielly skórovali v druhej tretine, Tyler Ennis pridal dva góly v tretej a Nazem Kadri si s troma asistenciami vyrovnal osobné maximum. Nazbieral ich aj Connor Brown. Frederik Andersen kryl 27 striel a Maple Leafs zahanbili Devils po druhý raz v tomto ročníku, aby ukončili päťzápasový trip s bilanciou 2-2-1. Sami Vatanen a Nico Hischier strelili góly domácich, ktorí prehrali 12. zápas z posledných 15. Keith Kinkaid inkasoval päť gólov z 21 striel predtým, ako ho nahradil Mackenzie Blackwood. Ten pri svojom debute v NHL kryl osem striel z desiatich. Do zostavy Devils sa vrátil Taylor Hall. Pripísal si asistenciu.

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews, 2. J. Tavares, 3. N. Kadri (všetci TOR)

Rangers ukončili sériu troch prehier výhrou nad Ducks

Po dvoch nevýrazných tretinách pridali Rangers na obrátkach a v tretej tretine si uchmatli dva body pre seba. Vladislav Namestnikov strelil vyrovnávajúci gól v 50. minúte, Kevin Hayes po jeho prihrávke strelil v oslabení víťazný gól len 40 sekúnd pred koncom tretej tretiny. New York porazil Anaheim 3:1, keď gól do prázdnej brány pridal Filip Chytil a Alexandar Georgiev predviedol 14 zákrokov. V tretej tretine čelil len jednej strele. Ducks poslal do vedenia v druhej tretine Pontus Aberg. Chad Johnson čelil v prvých dvoch tretinách len 10 strelám, v tretej na jeho smerovalo 13 striel. Dokopy tak urobil 21 zákrokov. „V tretej tretine sme prestali hrať a oni zatlačili. Potom sme dostali šancu hrať presilovku, ale oni počas nej strelili gól,“ povedal Randy Carlyle, ktorého zverenci prišli o sériu štyroch výhier. Tímy hrali dokopy osem presiloviek, ale ani jedna nebola využitá.

Hayesov neskorý víťazný gól v oslabení:

Hviezdy duelu: 1. K. Hayes, 2. V. Namestnikov, 3. A. Georgiev (NYR)

Úľava proti Detroitu: Hart a Gordon zažili u Flyers víťazné premiéry

Carter Hart zažil večer, na ktorý tak ľahko nezabudne. Pri svojej premiére v NHL predviedol 20 zákrokov, aby ako prvá hviezda zápasu doviedol Philadelphiu k výhre 3:2 nad Detroitom. „Bolo to dnes niečo mimoriadne. Snažil som sa na to pred zápasom nemyslieť a teraz to začínam spracovávať,“ povedal dvadsaťročný brankár, šiesty, ktorého Flyers v tomto ročníku využili – viac ich v prvých 35 zápasoch sezóny nikto nevyužil. Shayne Gostisbehere a James van Riemsdyk zaznamenali po góle a asistencii, do čierneho sa trafil aj Radko Gudas a Flyers ukončili sériu štyroch prehier pri premiére Scotta Gordona na lavičke tímu. „Je to veľká úľava pre každého,“ poznamenal nástupca Davea Hakstola. Štyri zápasy po sebe teraz prehrali Red Wings, o ktorých góly sa postarali Dennis Cholowski a Jacob de la Rose. Jonathan Bernier urobil 30 zákrokov a Detroit nevyhral v normálnom hracom čase vo Philadelphii od 25. januára 1997.

Hviezdy duelu: 1. C. Hart, 2. J. van Riemsdyk, 3. S. Gostisbehere (všetci PHI)

Jones vynuloval Wild, Couture pomohol k ďalšej výhre Sharks dvoma gólmi

Martin Jones kryl všetkých 26 striel, aby so svojím prvým čistým kontom v sezóne a 20. v kariére doviedol San Jose k výhre 4:0 na ľade Minnesoty. Dvakrát sa strelecky presadil Logan Couture, Joe Pavelski strelil svoj 21. gól v sezóne, Lukáš Radil pridal gól do prázdnej brány a asistenciu, Tomáš Hertl ich nazbieral dve. Kým Sharks vyhrali piaty zápas po sebe a siedmy z posledných ôsmich, Wild prehrali sedem zápasov z posledných desiatich a v utorok im nepomohli ani návraty kapitána Mikka Koiva či Jasona Zuckera. Devan Dubnyk opustil zápas s 21 zákrokmi. Prvýkrát kapituloval v strede druhej tretiny, keď Couture a Pavelski strelili dva góly len za 29 sekúnd.

Hviezdy duelu: 1. L. Couture, 2. T. Hertl, 3. R. Šimek (všetci SJS)

Chicago ukončilo bodovú sériu Nashville

Dva góly za necelé dve minúty v druhej tretine a 30 zákrokov Cama Warda viedli k domácemu víťazstvu Chicaga 2:1 nad Nashville, len druhom v posledných dvanástich zápasoch. Rozhodol o ňom v 38. minúte v presilovej hre Erik Gustafsson, ktorý nadviazal na vyrovnávajúci gól Gustava Forslinga. Predators viedli 1:0, keď v závere prvej tretiny otvoril skóre Kevin Fiala. Ani 34 zákrokov Pekku Rinneho však neodvrátilo ich druhú prehru za dva dni, ktorá znamenala koniec štvorzápasovej bodovej série. Prehrali ôsmy duel na ľade súpera po sebe. Cam Ward prispel k triumfu 30 zákrokmi. Marcus Krüger nedohral súboj po kolízii s Ryanom Hartmanom, kým Colton Sissons sa zranil pri páde.


Hviezdy duelu: 1. C. Ward (CHI), 2. P. Rinne (NSH), 3. E. Gustafsson (CHI)

Dallas vynuloval Calgary a pretrhol šnúru prehier

Ben Bishop s Antonom Chudobinom nakombinovali 24 zákrokov a doviedli Dallas k domácej výhre 2:0 nad Calgary, prvej po štyroch prehrách v sérii. Zároveň bola piatou domácou v rade a kanadskému súperovi ukončila trojzápasovú víťaznú sériu. Rozhodol o nej presný zásah Jamieho Benna z prvej tretiny, druhý gól pridal v druhej časti hry Radek Faksa. Oba inkasoval David Rittich z 28 striel. Bishop opustil duel v druhej tretine po zákroku Garnetta Hathawaya, ale na úvod tretej tretiny už bol späť v bráne. Spolu chytil 21 striel, Anton Chudobin pri záskoku zvyšné tri. Postarali sa o prvý spoločný shutout v klubovej histórii. Benn má na konte už 42 víťazných gólov a len jeden mu chýba na vyrovnanie Brendena Morrowa na druhom mieste klubovej histórie. Lídrom je Mike Modano (92).

Hviezdy duelu: 1. B. Bishop, 2. R. Faksa, 3. E. Lindell (všetci DAL)

Schenn, Allen doviedli Blues k výhre nad Oilers

Brayden Schenn nazbieral tri asistencie a Jake Allen urobil 22 zákrokov pri víťazstve St. Louis 4:1 v Edmontone, treťom v posledných štyroch zápasoch. Rozhodla o ňom trojgólová tretia tretina, v ktorej skórovali Pat Maroon, Vladimir Tarasenko v presilovke a dvojbodový Jaden Schwartz do prázdnej brány. Skóre duelu otvoril David Perron, o vyrovnanie sa postaral Jesse Puljujärvi. Cam Talbot kryl 26 striel, ale nezabránil tretej prehre Oilers v ostatných štyroch stretnutiach a ukončeniu šesťzápasovej série domácich výhier. Connor McDavid prišiel o deväťzápasovú bodovú šnúru.

Hviezdy duelu: 1. B. Schenn, 2. V. Tarasenko (obaja STL), 3. C. Jones (EDM)

Kings ukončili sériu prehier na úkor Winnipegu

Austin Wagner strelil prvýkrát v NHL dva góly a Jonathan Quick zastavil 27 z 28 striel, aby Los Angeles zvíťazilo doma nad Winnipegom 4:1 a ukončilo sériu štyroch prehier. Kanadskému tímu zároveň pretrhlo šnúru piatich triumfov celkovo aj na súperových klziskách. Rozdielový gól vsietil Alex Iafallo v strede zápasu a Nate Thompson trafil v závere prázdnu bránu. Connor Hellebuyck v nej predtým čelil 30 strelám. Jediný gól Jets vsietil Mathieu Perreault, ktorý skóroval v piatom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick, 2. A. Wagner, 3. D. Doughty (všetci LAK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 19:03 0 0 0 -1 2 2 5
R. Pánik (ARI) 17:02 0 0 0 0 0 4 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies