Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Pánik opäť bodoval pri výhre, Bobrovskij s nulou

V poslednom hracom dni pred vianočnou prestávkou sa v NHL odohralo osem zápasov s jediným Slovákom. Richard Pánik opäť prispel bodovo k výhre Arizony. Sergej Bobrovskij vychytal nulu, Trevor Daley odohral 1 000. duel v lige. Carolina hrala v retro dresoch Hartfordu.

Pánik prispel asistenciou k výhre Arizony v San Jose, Thornton s míľnikom

Slovenský útočník Richard Pánik bodoval v druhom zápase po sebe, keď šiestou asistenciou v sezóne pomohol Arizone zvíťaziť v San Jose 4:3 po samostatných nájazdoch. Ten jediný premenil v prvej sérii Alex Galchenyuk, ktorý rozhodol o druhej výhre Coyotes po predošlých troch prehrách. V normálnom hracom čase skóroval hneď dvakrát, keď otáčal stav z 0:1 na 2:1. Conor Garland posielal hostí do vedenia 3:2 svojím druhým gólom v NHL po prihrávke Pánika, ktorý odohral 17 minút a 42 sekúnd aj s plusovým bodom, strelou, blokom a jedným prehraným vhadzovaním. Taktiež stratil tri puky, no súperovi odobral len jeden. Clayton Keller dvakrát asistoval, kým Darcy Kuemper predviedol 35 zákrokov a chytil všetky tri nájazdy. Predtým ho prekonali Tim Heed, ktorý otvoril skóre duelu v presilovke svojím prvým gólom v sezóne a dvojgólový Tomáš Hertl, ktorý vyrovnával stav na 2:2 aj 3:3. Justin Braun a Marc-Edouard Vlasic dvakrát asistovali, Aaron Dell kryl 23 striel a jeden z dvoch nájazdov. Sharks prehrali tretí zápas v sérii, v ktorom hrali bez suspendovaného Erika Karlssona. Joe Thornton získal 1 041. asistenciu v NHL, čím sa dostal na 10. miesto historického poradia pred Marcela Dionneho.

Pánikova 6. asistencia v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. A. Galchenyuk (ARI), 2. T. Hertl (SJS), 3. C. Keller (ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

Bobrovskij vynuloval New Jersey, Columbus natiahol víťaznú i bodovú sériu

Sergej Bobrovskij zastavil všetkých 39 striel, vrátane 19 v tretej tretine, pri jeho druhom čistom konte v sezóne a 26. v kariére. Doviedol ním Columbus k výhre 3:0 v New Jersey, štvrtej v sérii a druhej za dva dni. Znamenala predĺženie bodovej šnúry na šesť zápasov. Rozhodol o nej presný zásah Cama Atkinsona z piatej minúty. O 88 sekúnd neskôr strelil druhý gól Blue Jackets Oliver Bjorkstrand a tretí pridal v strede duelu dvojbodový Artemij Panarin. Keith Kinkaid inkasoval z prvých dvoch striel v zápase, celkovo trikrát z 11 striel a potom pustil do brány MacKenzieho Blackwooda. Ten v jeho treťom zápase v NHL chytil zvyšných deväť striel. Ani on však nezabránil štvrtej prehre Devils v posledných piatich stretnutiach a piatej v sérii proti Columbusu. Len pred dvomi dňami prehrali v Ohiu 1:2. Výsledok mohol byť iný, ak by tím z Newarku využil v závere druhej tretiny 100-sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Ryan Murray odohral 300. zápas v NHL a odniesol si z neho asistenciu. Bobrovskij vedie ligu so 14 nulami od začiatku sezóny 2016/17.

Bobrovskij takto podržal Columbus v oslabení 3 na 5:

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. A. Panarin, 3. C. Atkinson (všetci CBJ)

Carolina v dresoch Whalers zdolala Bruins, dvaja hráči štvorbodoví

V nedeľu sme v PNC Aréne mohli vidieť Noc Whalers. Do Raleigh prišiel zostávajúci tím z Nového Anglicka a domáci Hurricanes sa rozhodli pri tejto príležitosti obliecť si dresy Hartfordu, niekdajšieho štátneho rivala Bostonu. A hoci sa Bruins ujali v prvých deviatich minútach dvojgólového vedenia, nakoniec si Carolina pripísala tretiu výhru z posledných 11 zápasov, keď triumfovala pomerom 5:3. Po dva góly a dve asistencie si pripísali Fíni Sebastian Aho a Teuvo Teräväinen. Obaja skórovali raz aj v oslabení. Zvyšný gól vsietil Justin Faulk a Petr Mrázek kryl 27 striel. Prekonali ho dvakrát Ryan Donato a raz Steven Kampfer. Brad Marchand si pripísal dve asistencie a Tuukka Rask 32 zákrokov. Fínsky brankár v závere urobil chybu, ktorá viedla k obnoveniu dvojgólového vedenia domácich. „Bola to obrovská chyba, po ktorej bolo po zápase. Vidím to tak, že to bol predčasný vianočný darček pre mojich krajanov,“ poznamenal. Boston prehral prvýkrát po troch úspešných štartoch Jaroslava Haláka. Hurricanes si oblečú dres Whalers ešte 5. marca na ľade Bruins.

Bývalý kapitán Whalers, Mike Rogers, vhodil čestné buly:

Hviezdy duelu: 1. S. Aho, 2. T. Teräväinen, 3. J. Faulk (všetci CAR)

Debutový strelec doviedol Floridu k výhre nad Chicagom

Chicago po úspešnom piatkovom zápase s Coloradom hostilo Floridu, ktorá nastúpila na druhý zápas za dva dni. Napriek tomu sa jej podarilo uspieť pomerom 6:3 a prvou hviezdou sa stal Jayce Hawryluk, ktorý strelil svoje prvé dva góly v NHL. Po jednom pridali Mike Hoffman, Jared McCann, Denis Malgin a Frank Vatrano (prázdna brána). Panthers vyhrali štvrtý zápas z ostatných piatich a ukončili štvorzápasový výjazd s bilanciou 3-1-0 aj vďaka 26 zákrokom Jamesa Reimera. Toho prekonali Connor Murphy, Alex DeBrincat a trojbodový Dylan Strome. Cam Ward opustil duel s 21 zákrokmi a Blackhawks prišli o trojzápasovú sériu výhier.


Hviezdy duelu: 1. J. Hawryluk, 2. M. Weegar, 3. J. Reimer (všetci FLA)

Patrick uspel v nájazdoch a Flyers potvrdili, že sa im v MSG darí

V Madison Square Garden sa v nedeľu stretli tímy, ktoré chceli odčiniť sobotné prehry. Domáci Rangers sa ujali vedenia, a hoci majú doma dobrú bilanciu, nakoniec prehrali ôsmy zápas z posledných desiatich, keď Flyers triumfovali 3:2 po samostatných nájazdoch. Ako jediný v nich uspel vo štvrtej sérii Nolan Patrick. V normálnom hracom čase sa presadili Michael Raffl a Wayne Simmonds, kým Michala Neuvirtha z 34 striel pokorili Chris Kreider a Boo Nieves. Henrik Lundqvist čelil 31 strelám. Philadelphia vyhrala v New Yorku piaty vzájomný zápas po sebe a od výmeny trénera uspela v troch zápasoch zo štyroch.

Víťazný nájazd Patricka:

Hviezdy duelu: 1. M. Neuvirth (PHI), 2. K. Hayes (NYR), 3. W. Simmonds (PHI)

Toronto si natiahlo sériu výhier. Kapanen rozhodol o výhre nad Detroitom

Pred dvoma týždňami sa Detroit tešil z výhry v Toronte. Oba tímy sa následne vydali opačnými cestami a Red Wins dúfali, že si na ľade favorita vylepšia pred Vianocami náladu. Nestalo sa tak, hoci viedli 3:1 aj 4:3. Kasperi Kapanen strelil dva góly a druhým v predĺžení rozhodol o výhre Maple Leafs 5:4, ktorá natiahla víťaznú sériu kanadského tímu na štyri zápasy. Frederik Gauthier, Morgan Rielly a John Tavares sa tiež trafili do čierneho, Garret Sparks predviedol 26 zákrokov. Martin Marinčin už nehral, šancu za neho dostal Justin Holl. Kým Toronto vyhráva, Detroit si pripísal siedmu prehru z deviatich zápasov, ktoré odohral od posledného vzájomného stretnutia. Filip Hronek, Michael Rasmussen, Christoffer Ehn a Frans Nielsen sa presadili pred Vianocami, Jonathan Bernier zastavil 19 striel. Obranca Trevor Daley odohral svoj 1 000. zápas v kariére, Luke Glendening štvorstý. Patrick Marleau sa s 1 621 duelmi v NHL vyrovnal Rayovi Bourqueovi na 10. mieste historického poradia. Dylan Larkin bodoval v 11. zápase po sebe, čo v drese Detroitu naposledy dokázal Henrik Zetterberg na prelome rokov 2010 a 2011.

Kapanenov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. K. Kapanen, 2. J. Tavares, 3. M. Rielly (všetci TOR)

Toffoli ukončil suchoty a rozhodol o výhre Kings v Las Vegas

Tyler Toffoli ukončil 18-zápasové strelecké suchoty, keď po 100 sekundách predĺženia rozhodol o víťazstve Los Angeles 4:3 v Las Vegas. Pre kalifornský tím bolo preň tretím v sérii a predĺžilo mu bodovú šnúru na štyri zápasy. Gólmi k nemu prispeli aj Michael Amadio, Alex Iafallo a Jeff Carter v presilovke. Calvin Petersen sa pri návrate do akcie prezentoval 22 zákrokmi. Recept na neho našli Tomáš Nosek, Reilly Smith a Ryan Reaves, ktorý vyrovnal stav na 3:3 pri početnej výhode. Nick Holden dvakrát asistoval a Marc-Andre Fleury urobil 28 zákrokov pri druhej prehre Vegas po sebe. Golden Knights však bodovali v ostatných troch dueloch celkovo a v posledných ôsmich na domácom ľade (6-0-2). Wes McCauley rozhodoval svoj 1 000. zápas v NHL. Kings vedú ligu s 36 gólmi v predĺžení základnej časti, odkedy sa v ňom zaviedol formát troch proti trom v sezóne 2015/16.

Toffoliho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Toffoli (LAK), 2. R. Smith, 3. N. Schmidt (obaja VGK)

Islanders na záver úspešného výjazdu zdolali Dallas

Anders Lee prelomil nerozhodný stav v strede tretej tretiny v presilovej hre a rozhodol o výhre New Yorku Islanders 3:1 v Dallase. Štvorzápasový výjazd ukončil s bilanciou 3-1-0 a vyhral štvrtý duel z posledných piatich. Casey Cizikas vyrovnával stav na 1:1 po tom, ako Tyler Pitlick prerušil 15-zápasové strelecké suchoty otváracím gólom v druhej tretine. Leo Komarov pridal v závere poistku do prázdnej brány a Robin Lehner pomohol Islanders ukončiť sériu troch prehier proti Stars s 19 zákrokmi. O šesť viac ich urobil Anton Chudobin, ale neodvrátil šiestu prehru Dallasu v posledných ôsmich zápasoch. Devin Shore odohral 200. duel v NHL. Islanders hrali prvýkrát v sezóne bez Johnnyho Boychuka, ktorému sa v piatok narodilo dieťa. Martin Hanzal ani Cal Cluitterbuck nedohrali súboj po vzájomnej kolízii.

Hviezdy duelu: 1. A. Lee, 2. N. Leddy (obaja NYI), 3. T. Pitlick (DAL)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (ARI) 17:42 0 1 1 +1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies