Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

5 tém, ktoré dominovali minulému roku v NHL

Jozef Struhár  
01.01.2019

Minulý rok bol v NHL bohatý na množstvo zaujímavých tém. My sme sa vám rozhodli priniesť päť takých, ktoré dominovali pozornosti fanúšikov najviac, či už v pozitívnom alebo negatívnom svetle, v čom sa stal preborníkom jeden kanadsky klub.

Budúcnosť Johna Tavaresa

Jednou z dvoch veľkých hviezd NHL, o ktorých budúcnosti sa toho veľa napísalo, bol kanadský útočník John Tavares. Tomu končila zmluva a neustále sa špekulovalo o tom, či zostane v tíme Islanders alebo si vyberie nový domov. Fanúšikovia newyorského tímu boli nervózni, keď sa osobne stretol s piatimi tímami. Všetko nasvedčovalo jeho odchodu a ten sa nakoniec aj stal skutočnosťou. A to v New Yorku viedlo aj k páleniu jeho dresov. Boj o jeho služby vyhralo Toronta, ktorému ako dieťa veľmi fandil. Splnil si tak svoj sen hrať za Maple Leafs a v úvode aktuálnej sezóny si užíval v ich drese vynikajúci štart.

Ottawa v žiari kontroverzií

Druhým hráčom, ktorý bol neustále predmetom špekulácii, bol obranca Erik Karlsson. Ten chcel zostať, ale nakoniec bol vymenený do San Jose. Stalo sa tak po tom, čo Ottawa vymenila aj Mikea Hoffmana. Jeho priateľka sa postarala o škandál, keď cez internet údajne útočila na Karlssonovu manželku. V hlavnom meste Kanady to však nebola jediná kontroverzia. Pripomenúť môžeme volanie fanúšikov po odchode majiteľa Eugena Melnyka. Ten sa dostal do konfliktu s obchodným partnerom po tom, čo skrachoval projekt novej arény. Nemôžeme zabudnú ani na sexuálne obťažovanie už bývalého asistenta generálneho manažéra Randyho Leeho či „spanilú jazdu“ hráčov Senators, ktorí boli v Arizone nahraní na video, ako ohovárali asistenta trénera Martina Raymonda.

Vegas Golden Knights

Jedným z trhákov minulého roka bola aj osud tímu Vegas Golden Knights. Nováčik mal skvelý vstup do inauguračnej sezóny, ale koniec bol ešte lepší. Tím z Nevady prakticky neustále prepisoval historické zápisy a nečakane sa už v prvej sezóne prebojoval do play-off ako najlepším tím Západnej konferencie. V play-off tiež prekvapil nejedného odborníka, keď sa dostal až do finále Stanleyho pohára. Hokejová horúčka v nehokejovom meste bola počas celej sezóny, čo dokumentovali aj pravidelné návštevnosti nad kapacitu T-Mobile Arény. Na jeseň zase tím pútal pozornosť zo zvedavosti, či sa dokáže udržať medzi elitou.

Článok pokračuje pod reklamou

NHL a Seattle

Vegas sa stalo 31. tímom NHL, ale tento počet tu dlho už nebude. Po prvej sezóne Golden Knights sa očakávalo rozhodnutie ligy o ďalšej expanzii na západ. Nakoniec sa v decembri záujemcovia zo Seattlu dočkali a ich tím pribudne na ligovú mapu v ročníku 2021/22 po renovácii miestnej haly. Osud mesta zo severozápadu USA sa riešil prakticky celý kalendárny rok a od začiatku všetko smerovalo k jeho odobreniu. NHL bola veľkou témou aj v Seattli, kde sa napríklad marci vypredalo 10 000 záloh na permanentky len za 12 minút!

Stanleyho pohár pre Ovečkina a Washington

Vegas nebolo ďaleko od historického úspechu, ale nakoniec ho dosiahol Washington, ktorý nováčika vo finálovej sérii zdolal 4:1 na zápasy. Capitals sa dočkali svojho prvého Stanleyho pohára v histórii, ktorá sa píše od roku 1974. Už keď sa mohlo zdať, že jeho čas sa blíži ku koncu a nedokáže to, Alexander Ovečkin dokázal svoje mužstvo doviesť k historickému triumfu. Svojou hrou ukázal, že bol tomuto cieľu skutočne podriadený, hral výborne ako individualita i robil všetky malé vecí, ktoré pravý tímový hráč robí. Napokon získal aj Conn Smythe Trophy, cenu pre najužitočnejšieho hráča play-off.

A aby nebol smutný, spomenieme aj Grittyho. Ten pútal veľkú pozornosť od svojho uvedenia za maskota Flyers. Vďaka tomu ho dnes spoznávajú aj fanúšikovia iných zámorských športov...



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies