Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar i Černák asistovali, Gáborík prišiel o rekord

V trinástich silvestrovských zápasoch NHL hrali aj dvaja Slováci. Tomáš Tatar i Erik Černák si pripísali asistenciu, ktorou prispeli k výhre svojho tímu. MacKenzie Blackwood vychytal ďalšiu nulu, Sidney Crosby dosiahol veľký míľnik.

Montreal uspel v Dallase po predĺžení, Tatar asistoval

Jeff Petry skóroval už po 14 sekundách predĺženia, aby Montreal zvíťazil v Dallase 3:2 a ukončil najdlhší výjazd v sezóne s pozitívnou bilanciou 4-2-0. Phillip Danault strelil oba jeho góly v normálnom hracom čase a Antti Niemi predviedol 45 zákrokov. Prekonali ho Radek Faksa a Jamie Benn v presilovke, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1. Ben Bishop sa prezentoval 35 zásahmi a Stars bodovali v treťom zápase po sebe. Slovenský útočník Tomáš Tatar vyslal na fínskeho brankára tri strely za viac ako 20 minút v akcii. Predĺžil si bodovú sériu na štyri zápasy, keď asistoval pri druhom góle Danaulta na 2:2. Okrem 17. prihrávky v sezóne zaznamenal aj plusový bod, bodyček a blok. Canadiens vyhrali tretí duel z posledných štyroch. Pre zranenie ho nedohral Andrew Shaw.

Petryho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Petry, 2. P. Danault (obaja MTL), 3. Ja. Benn (DAL)

Článok pokračuje pod reklamou

Tampa natiahla bodovú sériu výhrou v Anaheime, Černák asistoval

Do bodovania sa zapísal aj obranca Erik Čenák, keď prihrával Nikitovi Kučerovovi na jediný gól Tampy Bay v riadnom hracom čase. Siedmou asistenciou v ročníku pomohol floridskému tímu k víťazstvu 2:1 v Anaheime, ktorým si predĺžil bobovú sériu už na 15 zápasov (14-0-1). Len druhýkrát v histórii neprehral v celom mesiaci ani raz po 60 minútach hry (13-0-1). Postaral sa o to Brayden Point, ktorý skóroval v 35. sekunde predĺženia po prihrávke Kučerovova. Ten bodoval v 11. dueli po sebe. Andrej Vasilevskij prispel k šiestemu triumfu Lightning v sérii 35 zákrokmi a dosiahol métu 100 výhier v NHL už v jeho 175. zápase. Žiadnemu brankárovi Tampy v histórii sa to nepodarilo skôr. Ako jediný na neho našiel recept Nick Ritchie, kým John Gibson opustil duel s 33 zákrokmi. Nezabránil šiestej prehre Ducks v sérii. Černák odohral takmer 18 minút aj so ziskom plusového bodu, strely, dvoch bodyčekov a bloku.

Černák naservíroval puk Kučerovovi:

Hviezdy duelu: 1. B. Point (TBL), 2. J. Gibson (ANA), 3. S. Stamkos (TBL)

Blackwood vychytal pre Devils ďalšiu nulu a prekonal zápis Brodeura

MacKenzie Blackwood sa na Silvestra ešte viac zapísal do histórie New Jersey. Zastavil všetkých 25 striel a vychytal druhé čisté konto po sebe, ktorým tentoraz doviedol svoj tím k domácej výhre 4:0 nad Vancouverom. Stal sa najmladším brankárom v celej histórii Devils s nulou v dvoch zápasoch po sebe. Rekord Martina Brodeura prekonal takmer o rok (22 rokov a 22 vs 338 dní). Je len druhý gólman v klubovej histórii, ktorý to dokázal v jeho prvých šiestich dueloch v lige. O tretej výhre tímu z Newarku v sérii a štvrtej v posledných piatich zápasoch rozhodol Brian Boyle. V prvej tretine skóroval aj Miles Wood, v tretej ich na listine strelcov doplnili Sami Vatanen a Pavel Zacha v rozmedzí necelých dvoch minút. Wood a Vatanen si pripísali aj po asistencii, pričom obaja využili presilovky. Anders Nilsson inkasoval všetky štyri góly z 23 striel. Canucks prišli o krátku sériu dvoch výhier a prehrali prvýkrát na aktuálnom výjazde.

Hviezdy duelu: 1. M. Blackwood, 2. M. Wood, 3. S. Vatanen (všetci NJD)

Nashville zdolal majstra a ukončil dve negatívne série

Nashville prehrával vo Washingtone 0:2 aj 1:3, ale piatimi gólmi po sebe zvrátil stav a zvíťazil 6:3. Ukončil tak najdlhšiu sériu prehier v sezóne na šiestich zápasoch a vyhral na súperovom klzisku prvýkrát od 10. novembra, po desiatich dueloch. Ryan Johansen zaznamenal gól a dve asistencie, skórovali aj dvojbodoví Viktor Arvdisson s Roccom Grimaldim, Miika Salomäki, Frederick Gaudreau a Ryan Ellis. Mattias Ekholm dvakrát asistoval a Pekka Rinne predviedol 22 zákrokov. Prekonali ho Michal Kempný, Jakub Vrána a Chandler Stephenson. Pri jeho góle asistoval aj brankár Braden Holtby, ktorý opustil duel s 28 zákrokmi. Nezabránil však koncu víťaznej série Capitals na štyroch zápasoch. Alex Ovečkin natiahol svoje gólové suchoty na šesť stretnutí.

Hviezdy duelu: 1. R. Johansen, 2. R. Grimaldi (obaja NSH), 3. J. Vrána (WSH)

Pittsburgh si v Minnesote natiahol sériu výhier, Koivu vyrovnal Gáboríka

Riley Sheahan strelil víťazný gól pri výhre Pittsburghu 3:2 nad Minnesotou, ktorá bola pre Penguins už šiesta v sérii. Phil Kessel zaznamenal gól a dve asistencie, Sidney Crosby gól a asistenciu. Ako druhý hráč v klubovej histórii odohral 900 zápasov. Na Maria Lemieuxa ich stráca už len 15. Casey DeSemith kryl 31 striel a jeho tím uzavrel december s bilanciou 11-3-1. Skóre zápasu otvoril Mikko Koivu, ktorý neskôr prihrával aj na posledný gól zápasu. Jeho autorom bol Zach Parise. Koivu inak skóroval v presilovke po 59. raz v kariére, čím vyrovnal klubový rekord Mariána Gáboríka. Devan Dubnyk opustil duel s 29 zákrokmi. Wild prehrali šiesty duel z posledných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. C. DeSmith (PIT), 2. P. Kessel (PIT), 3. M. Koivu (MIN)

Lehner zažil úspešný návrat do Buffala, Trotz prepísal dejiny

Robin Lehner zneškodnil 39 striel a doviedol Islanders k výhre 3:1 nad jeho bývalým tímom, Buffalom. Do čierneho sa trafili Nick Leddy a Brock Nelson, do prázdnej brány Ryan Pulock. Pre trénera Barryho Trotza išlo o 783. výhru v kariére, čím sa v historickom poradí posunul pred Ala Arboura na štvrté miesto. Jeho zverenci vyhrali štvrtý zápas po sebe. O jediný gól Sabres sa postaral Kyle Okposo, zatiaľ čo Carter Hutton zastavil 30 z 32 striel. Nepríjemnosťou pre „Šable“ bolo aj zranenie, pre ktoré duel nedohral hviezdny Jack Eichel. Trápilo ho už pred zápasom. Pre Buffalo išlo o tretiu prehru po sebe a piatu z posledných šiestich zápasov.

Hviezdy duelu: 1. R. Lehner (NYI), 2. B. Nelson (NYI), 3. K. Okposo (BUF)

Carolina zdolala trápiacu sa Philadelphiu

Lucas Wallmark, Jordan Martinook a Andrej Svečnikov vytvorili do 23. minúty trojgólové vedenie. To sa síce Caroline nepodarilo udržať celé, ale stačilo na to, aby porazila Philadelphiu pomerom 3:1. Curtis McElhinney čelil 23 strelám, z ktorých ho prekonal v tretej tretine Jakub Voráček. V bráne Flyers štartoval Carter Hart, ktorý inkasoval všetky tri góly z desiatich striel. Michal Neuvirth následne kryl všetkých 23 striel. Flyers prehrali tretí zápas po sebe a štvrtý z posledných piatich. Duel bol jubilejný 1 200. v kariére pre kapitána Hurricanes Justina Williamsa.

Hviezdy duelu: 1. L. Wallmark, 2. A. Svečnikov, 3. C. McElhinney (všetci CAR)

Lundqvist zažiaril pri tesnej výhre nad St. Louis

Boo Nieves v úvode druhej tretiny zavŕšil malý obrat Rangers pri ceste za výhrou 2:1 nad Blues. Na konci prvej tretiny strelil vyrovnávajúci gól Mats Zuccarello a Henrik Lundqvist zažiaril s 39 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Ryan O’Reilly, ktorý otvoril skóre v strede prvej tretiny. Jake Allen predviedol 21 zákrokov. Rangers vyhrali druhý zápas po sebe, Blues posledné dva prehrali. Duel bol významný pre Kevina Shattenkirka, ktorý sa vrátil do akcie zo zranenia ramena práve v zápase proti bývalému tímu. V St. Louis si zahral po prvýkrát od výmeny.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. B. Nieves (NYR), 3. R. O'Reilly (STL)

Dubois doviedol Columbus k výhre nad Ottawou

Pierre-Luc Dubois strelil dva góly a pridal dve asistencie, aby doviedol Columbus k výhre 6:3 nad Ottawou, ktorá si pripísala už piatu porážku po sebe. K návratu na víťaznú koľaj pomohol dvoma gólmi aj Zach Werenski. Gól a dve asistencie si pripísal Cam Atkinson, ktorý skóroval do prázdnej brány. Do nej sa trafil aj Josh Anderson. Sergej Bobrovskij čelil 25 strelám, z ktorých ho pokorili Bobby Ryan a dvakrát Ryan Dzingel. Marcus Högberg inkasoval štyri góly z 36 striel. Blue Jackets aj bez kapitána Nicka Foligna vyhrali šiesty zápas z posledných siedmich. Bodovali v ôsmich z posledných deviatich.

Hviezdy duelu: 1. P. Dubois (CBJ), 2. Z. Werenski (CBJ), 3. R. Dzingel (OTT)

Florida zmazala trojgólovú stratu, Huberdeau rozhodol o výhre nad Detroitom v nájazdoch

Detroit prišiel doma o trojgólové vedenie a nakoniec aj o víťazstvo. Jonathan Huberdeau ako jediný uspel v samostatných nájazdoch a Florida vyhrala 4:3 napriek tomu, že po prvej tretine doháňala trojgólovú stratu. Už v druhej dvadsaťminútovke ju zmazali Jared McCann, Henrik Borgström a Jayce Hawryluk. James Reimer kryl všetkých 12 striel po tom, čo vystriedal Roberta Luonga. Toho z ôsmich striel prekonali Andreas Athanasiou, Gustav Nyquist a Thomas Vanek. Jimmy Howard opustil duel s 24 zákrokmi. Kým Panthers vyhrali štvrtý zápas z piatich a šiesty z ôsmych, Red Wings prehrali už piaty zápas po sebe a deviaty z posledných desiatich.

Rozhodujúci nájazd Huberdeaua:

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau (FLA), 2. G. Nyquist (DET), 3. J. McCann (FLA)

Colorado zmazalo náskok LA, ale natiahlo sériu prehier

Colorado dobehlo stratu 0:2, ale dvojbodový Dustin Brown rozhodol po 54 sekundách predĺženia o výhre Los Angeles 3:2 na ľade Colorada, ktoré prehralo piaty zápas v sérii. Drew Doughty v presilovke a Sean Walker prvým gólom v NHL vybudovali náskok, ktorý zmazali Nathan MacKinnon a Carl Söderberg. Ten vyrovnal stav na 2:2 v 59. minúte. Jonathan Quick prispel k piatemu triumfu v posledných šiestich dueloch 22 zákrokmi, Semion Varlamov ich urobil ešte o sedem menej. Kings mali späť v zostave Diona Phaneufa. Brown má na konte už deväť gólov v predĺžení, o jeden menej ako je klubový rekord Jeffa Cartera.

Brownov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. D. Brown, 2. A. Kopitar (obaja LAK), 3. N. MacKinnon (COL)

Calgary vyhralo prestrelku so San Jose, Monahan päťbodový

Johnny Gaudreau s Matthewom Tkachukom zaznamenali po dva góly a dve asistencie, Sean Monahan nazbieral päť asistencií a Calgary zdolalo doma San Jose 8:5. Mikael Backlund strelil dva góly, Elias Lindholm si pripísal gól a dve prihrávky. James Neal vsietil víťazný gól, Michael Frolík dvakrát asistoval a David Rittich kryl 28 striel pri druhej výhre Flames v posledných šiestich zápasoch. Prekonali ho dvojgólový Joonas Donskoi, dvojbodový Brent Burns, Lukáš Radil a Joe Thornton. Evander Kane s Erikom Karlssonom dvakrát asistovali a Aaron Dell inkasoval osemkrát z 27 striel. Monahan sa stal deviatym rôznym hráčom v klubovej histórii s piatimi asistenciami v zápase. Thornton odohral 1 525. duel v NHL, čím sa dostal pred Brendana Shanahana na 17. miesto historického poradia.

Gaudreau skóroval dvakrát za 41 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau, 2. S. Monahan, 3. M. Tkachuk (všetci CGY)

Winnipeg uštedril Edmontonu šiestu prehru v sérii

Brendan Lemieux strelil dva góly, pričom tým druhým rozhodol v 55. minúte o víťazstve Winnipegu 4:3 v Edmontone. Znamenalo koniec krátkej série dvoch prehier, kým pre Oilers išlo už o šiestu porážku v rade. Dlhšiu negatívnu šnúru ešte v sezóne neťahali. Brandon Tanev a Blake Wheeler tiež prispeli k výhre Jets gólmi, Andrew Copp dvakrát asistoval a Connor Hellebuyck urobil 21 zákrokov pri jeho 100. víťazstve v NHL. Potreboval naň 179 zápasov, štvrtý najnižší počet v histórii spomedzi amerických brankárov. Prekonali ho len dvojgólový Leon Draisaitl a dvojbodový Ryan Nugent-Hopkins. Connor McDavid dvakrát asistoval a Mikko Koskinen opustil duel s 32 zákrokmi

Hviezdy duelu: 1. B. Lemieux (WPG), 2. L. Draisaitl (EDM), 3. A. Copp (WPG)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 20:18 0 1 1 +1 0 3 1
E. Černák (TBL) 17:51 0 1 1 +1 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Vybavte sa na play-off: Čiapky tímov NHL so zľavou až 50 % Pospíšil sa vyrovnal Tatarovi i Nemcovi. V dvoch ohľadoch viedol tím, v jednom aj celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies