Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Reprezentácia

MSJ 2019: Slováci inkasovali od Rusov osem gólov a na turnaji skončili ôsmi + video


Slovenskí hokejisti do 20 rokov nezvládli štvrťfinále proti rovesníkom z Ruska, keď prehrali vysoko 3:8. V ostatných dueloch potvrdili úlohu favorita iba Američania, ktorí vyradili Čechov. Fíni zdolali domácich Kanaďanov a Švajčiari poslali domov Švédov.

ŠTVRŤFINÁLE

Rusko – SLOVENSKO 8:3 (4:0, 3:0, 1:3)

Góly: 6. Denisenko (K. Kostin, Kravcov), 7. Starkov (Kovalenko, Romanov), 8. Alexejev (Šen, Starkov), 11. Šaškov (Romanov, Podkolzin), 32. Kostin (Denissenko, Olšanski), 39. Kostin (Slepec, Alexejev)(PP), 40. Slepec (Galimov, Guranov), 53. Morozov (Šaškov, Olšanski) – 44. Fehérváry (Ivan, Pospíšil), 59. Roman (Ivan, Fehérváry), 60. Ivan (Fehérváry, Liška)(PP)
Strely: 30-35 (10-11, 13-12, 7-12), Trestné minúty: 16-8 (0-0, 10-4, 6-4)
Brankári: Hlavaj/Sklenár – Kočetkov/Tarasov

Zostava SLOVENSKA: Hlavaj (Sklenár) – Ivan, Fehérváry, Korenčík, Žiak, Dlugoš, Demo, Golian – Liška, Roman, Hrehorčák – Pospíšil, Ružička, Krivošík – Kelemen, Kollár, Fafrák – Regenda, Baláž, Kukuča.

Zostava Ruska: Kočetkov (Tarasov) – Ilja Morozov, Žuravljov, Romanov, Samorukov, Olšanskij, Alexejev, Rubinčik – Slepec, Galimov, Muranov – K. Kostin, Kravcov, Denisenko – Starkov, Šen, Kovalenko – Marčenko, Šaškov, Ivan Morozov – Podkolzin

Článok pokračuje pod reklamou

Slováci vstúpili do zápasu nebojácne a v prvých minútach hrali s Rusmi vyrovnanú partiu. V piatej minúte mohli ísť do vedenia, keď Regenda našiel pred bránou Kukuču. Kočetkova však neprekonal. Vzápätí Slováci smolne inkasovali dva rýchle góly. Najskôr otvoril skóre Grigorij Denisenko, ktorý zblízka dorazil za Hlavaja strelu Samorukova. O 31 sekúnd Kovalenko prihral spoza brány voľnému Stepanovi Starkovovi, ktorý aj s prispením odrazu puku od korčule Dlugoša zvýšil náskok Rusov na 2:0. V ôsmej minúte si Alexander Alexejev nakorčuľoval od mantinelu medzi kruhy a presnou strelou prekonal Hlavaja, ktorý potom prenechal miesto v bráne Sklenárovi. Ten si dlho neudržal čisté konto. V 11. minúte sa presadil v predbránkovom priestore Slovenska Nikita Šaškov a Rusi viedli 4:0. Slováci sa potom trochu osmelili a v 15. minúte mali veľkú šancu na prvý gól. Ružička s Fehérvárym sa dostali do prečíslenia, ale Kočetkov chytil zakončenie slovenského kapitána. V 18. minúte mal Sklenár šťastie, lebo Slepec trafil peknou strelou tyčku jeho brány.

V úvode druhej tretiny dostali Slováci šancu znížiť stav v úvodnej presilovke. Bližšie ku gólu však v nej boli Rusi, keď sa Šen dostal do úniku. Aj s prispením obrany Sklenára neprekonal. V 27. minúte sa to podarilo ruskému kapitánovi Kostinovi, ale jeho spoluhráč Denisenko bránil Sklenárovi v hre a rozhodcovia gól po konzultácii neuznali. O minútu neskôr sa Pospíšil rútil sám na súperovu bránu, ale Kočetkov z nej vybehol a zachránil svoj tím. V 32. minúte sa Kostin predsa len dočkal prvého gólu na turnaji, keď mu Denisenko po rýchlej akcii Ruska naservíroval puk pred odkrytú bránu Sklenára. Krátko predtým mohol skórovať Ružička, no odrazený puk neupratal za chrbát Kočetkova. V závere tretiny Rusi pridali ďalšie dva góly za 78 sekúnd. Kostin najskôr využil presilovú hru a 22 sekúnd pred druhou prestávkou zvýšil stav na 7:0 Kirill Slepec.

Už po pár sekundách tretej tretiny Muratov zasiahol Hrehorčáka hokejkou do tváre a Slováci získali štvorminútovú presilovku. Najväčšiu šancu mal v nej Krivošík, ktorý v skrumáži pred ruskou bránou nedotlačil puk za Kočetkova. Dlugoš skrátil presilovku Slovenska na polovicu, keď sa nechal vylúčiť. Pri hre štyroch proti štyrom však Martin Fehérváry zaznamenal prvý gól Slovákov strelou z prvej z medzikružia po prihrávke Ivana. V strede tretiny mal opäť gól na hokejke Ružička, ale Kočetkov aj so šťastím neinkasoval. Sklenár však v 53. minúte už áno po tvrdej strele Iľju Morozova spoza kruhov. Kočetkova následne vystriedal v ruskej bráne Tarasov. Ten inkasoval dvakrát v posledných 62 sekundách duelu. Parádny gól Miloša Romana uznali rozhodcovia až po porade, na konečných 3:8 upravil skóre deväť sekúnd pred koncom v presilovke Michal Ivan, ktorý mal prsty vo všetkých góloch Slovenska. Fehérváry mal tiež bilanciu 1+2. Slováci vyhrali na strely 35:30 a tretiu tretinu na góly 3:1, ale s turnajom sa lúčia.

Za najlepších hráčov zápasu vyhlásili trojbodového Ivana a Kostina. Najlepšími Slovákmi na turnaji sa stali Samuel Hlavaj, Adam Liška a Fehérváry. Slováci obsadia na turnaji konečné ôsme miesto.

„V prvom rade musím povedať, že nás táto prehra i výsledok veľmi mrzia. Dva dni sme sa na štvrťfinále pripravovali, žiaľ, začiatok zápasu sme nezachytili. Z prvých šiestich striel sme dostali tri góly, z prvých desiatich štyri. Musím ale priznať, že sme v obrannej tretine po defenzívnej stránke trochu zlyhali a to veľmi poznačilo ako chlapcov, tak i našu hru počas celého zápasu. Myslím si, že to poznamenalo aj celkový výkon viacerých hráčov, vinou čoho sme neboli schopní dať kontaktný gól. Druhá tretina sa skončila 0:3, čo už bolo pre nás všetkých veľmi deprimujúce. Stále sme však nabádali chlapcov, aby sme hrali za seba a aspoň poslednú tretinu sme vyhrali 3:1,“ povedal tréner Ernest Bokroš pre oficiálny web SZĽH.

OSTATNÉ ZÁPASY:

Švédsko – Švajčiarsko 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Švajčiari šokovali škandinávskeho favorita, ktorého vyradili na MS len druhýkrát v histórii – v roku 1998 sa im to podarilo pri zisku ich jediného bronzu. Hollenstein zastavil všetkých 41 striel pri jeho druhom čistom konte na turnaji a Bruschweiler s Wyssom sa postarali o presné zásahy. Ersson kryl 35 striel pri jeho prvej prehre na šampionáte. Švajčiarov čakajú v semifinále Fíni, ktorí vyradili domácich Kanaďanov.

Kanada – Fínsko 1:2 PP (0:0, 1:0, 0:1, 0:1)
Utunen skóroval v šiestej minúte predĺženia a rozhodol o výhre Fínska 2:1 nad domácou Kanadou. Tá viedla po góle Mitchella z úvodu druhej tretiny, ale Heponiemi vyrovnal stav 47 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Comtois zahodil šancu Kanady na postup, keď v druhej minúte predĺženia nepremenil trestné strieľanie. Luukkonen kryl 24 striel, DiPietro o deväť viac. Kanada bude prvýkrát bez medaily na domácom turnaji po predošlých 12 úspešných. V súboji týchto tímov padlo najmenej gólov od roku 1979.

USA – Česko 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Američania prestrieľali Čechov 41:19 a po výhre 3:1 zaslúžene postúpili do semifinále. Cates, Norris a Chmelevski prekonali Dostála, jediný český gól strelil Kaut. Primeau prispel k výhre 18 zákrokmi. Česko nevyhralo nad USA vo štvrťfinále MS od roku 1997 a v 14. roku po sebe nezíska medailu. Američania, naopak, môžu odísť s cenným kovom štvrtý rok v rade. V semifinále narazia na zatiaľ nezdolaných Rusov.

BOJ O ZÁCHRANU

Kazachstan – Dánsko 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)
Dáni strelili svoje prvé tri góly na turnaji, ale prehrali aj piaty zápas. Kazachovia ich v prvom súboji o udržanie sa v elitnej kategórii MS zdolali 4:3 napriek tomu, že na strely prehrali 19:43. Boiko, Musabajev, Sajan Danijar a Gatiatov skórovali, Jeremejev prispel k prvej výhre na šampionáte 40 zákrokmi. Prekonali ho Rondbjerg, Grundtvig a Setkov. Sögaard opustil duel len s 15 zákrokmi. Dáni musia druhý zápas v piatok o 18:00 SEČ vyhrať, inak zostúpia.

SEMIFINÁLOVÉ DVOJICE:

Rusko vs USA (4. januára)
Švajčiarsko vs Fínsko (4. januára)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies