Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Chára sa tešil z výhry, Jaroš sa vrátil do akcie

V deviatich sobotných zápasoch NHL hrali aj štyria Slováci. Zdeno Chára sa ako jediný tešil z výhry, Christián Jaroš sa vrátil do akcie. Michael Hutchinson a Jonathan Quick vychytali čisté kontá, Keith Yandle dosiahol okrúhly míľnik.

Rask doviedol Bruins k výhre nad Sabres, Chára nebodoval

Chris Wagner strelil gól, ktorý mu rozhodcovia neuznali. Netrvalo dlho a strelil ďalší, ktorým naštartoval cestu Bostonu za víťazstvom 2:1 nad Buffalom. „Môj starý otec včera zomrel, takže toto bol pre mňa špeciálny zápas. Možno ma tam sledoval, keď ma neustále prenasledoval ten puk. Ak videl ten prvý neuznaný gól, tak sa asi smial,“ priznal. David Backes tiež skóroval a Tuukka Rask, ktorý zaznamenal aj asistenciu, predviedol 31 zákrokov, aby Bruins zaknihovali štvrtú výhru po sebe. Fínsky brankár mal blízko k čistému kontu, ale dve a pol minúty pred koncom na neho našiel recept krajan Rasmus Ristolainen. Linus Ullmark kryl 39 striel a Sabres si v posledných piatich zápasoch pripísali až štyri prehry. Kapitán Bostonu, Zdeno Chára, strávil na ľade 21 a pol minúty bez bodového zisku. Pripísal si jeden plusový bod, jednu strelu a jeden bodyček.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Wagner, 2. T. Rask, 3. S. Kuraly (všetci BOS)

Subban uspel v Montreale, Weber skóroval, Tatar bol aktívny

Do Montrealu zavítal Nashville, a tak sa pozornosť venovala najmä Sheovi Weberovi a P.K. Subbanovi. A hoci obaja dali o sebe vedieť, zatienil ich Craig Smith, ktorý dvoma gólmi doviedol hostí k triumfu 4:1. Do čierneho sa trafil aj Mattias Ekholm, kým Viktor Arvidsson pridal gól do prázdnej brány. Subban zaznamenal dve asistencie, vrátane svojej 300. v kariére. Predators hrali druhý zápas za dva dni, ale vôbec nepôsobili unavene. Juuse Saros k tomu pridal 27 zákrokov. Ako jediný ho dokázal prekonať práve Weber. Slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý odohral 18 a pol minúty, zaznamenal mínusový bod a päť streleckých pokusov – najviac v tíme i v celom zápase. Carey Price, ktorý nedokončil piatkový tréning, sa prezentoval 28 zákrokmi.

Článok pokračuje pod reklamou

Subbanova 300. asistencia v NHL:

Hviezdy duelu: 1. M. Ekholm (NSH), 2. C. Smith (NSH), 3. S. Weber (MTL)

Ottawa natiahla sériu prehier, Jaroš bol späť v akcii

Slovenský obranca Christián Jaroš sa predčasne vrátil do zostavy Ottawy, ale nebodoval a jeho tím natiahol sériu prehier na sedem zápasov. Senators viedli 1:0 aj 2:1, no napokon podľahli doma Minnesote 3:4. Zach Parise zaznamenal víťazný gól a dve asistencie, Jared Spurgeon dvakrát skóroval, Luke Kunin a Charlie Coyle nazbierali po dve prihrávky. Jordan Greenway strelil zvyšný gól Wild a Devan Dubnyk kryl 24 striel pri tretej výhre v posledných štyroch dueloch. Jaroš ho za 12 a pol minúty v akcii ohrozil dvomi strelami, pričom rozdal aj dva bodyčeky. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Ryan Dzingel, Matt Duchene a Mark Stone, ktorý dosiahol 20-gólovú hranicu v piatej sezóne po sebe. V klubovej histórii to pred ním dokázali iba Daniel Alfredsson (10), Jason Spezza (6) a Marián Hossa (5). Anders Nilsson predviedol pri debute v drese Ottawy 22 zákrokov. Parise má na konte už 40 trojbodových výkonov v NHL.

Hviezdy duelu: 1. J. Spurgeon, 2. Z. Parise (obaja MIN), 3. M. Duchene (OTT)

Sharks ukončili lídrovi súťaže víťaznú i bodovú sériu, Kane s míľnikom

Evander Kane strelil dva góly, víťazný v presilovej hre a jeho 200. v NHL. San Jose doma zdolalo lídra súťaže z Tampy Bay 5:2 a ukončilo mu sedemzápasovú víťaznú aj 16-zápasovú bodovú sériu. Logan Couture, Joe Pavelski a Lukáš Radil tiež skórovali, Timo Meier s Erikom Karlssonom nazbierali po dve asistencie, Brent Burns tri. Martin Jones prispel ku štvrtej výhre v posledných piatich dueloch 17 zákrokmi. Prekonali ho Victor Hedman a Michail Sergačov, ktorí znižovali stav na 1:2 a 2:3. Andrej Vasilevskij čelil 33 strelám. Ani raz ho neohrozil slovenský obranca Erik Černák, ktorý odohral 16 a pol minúty s bilanciou dva mínusové body, bodyček a blok.

Hviezdy duelu: 1. B. Burns, 2. E. Kane, 3. E. Karlsson (všetci SJS)

Calgary predĺžilo Philadelphii negatívnu sériu

Philadelhpia v domácom zápase proti Calgary dvakrát viedla o gól, ale o náskok vždy prišla a T.J. Brodie rozhodol v závere druhej minúty predĺženia o jej šiestej prehre v sérii. Flames zvíťazili 2:1 a pripísali si tretí triumf v posledných štyroch zápasoch. Johnny Gaudreau a dvojbodový Matthew Tkachuk dvakrát zmazali stratu, Noah Hanifin dvakrát asistoval a David Rittich sa prezentoval 32 zákrokmi pri návrate do brány po dvojzápasovej absencii. Recept na neho našli Travis Sanheim v presilovej hre a Travis Konecny. Carter Hart opustil duel s 29 zásahmi. Gaudreau aj Sean Monahan bodovali vo štvrtom zápase po sebe, Tkachuk so 49 bodmi v 42 dueloch tejto sezóny vyrovnal svoje osobné maximum zo 68 súbojov minulého ročníka.

Brodieho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T.J. Brodie (CGY), 2. T. Konecny (PHI), 3. J. Gaudreau (CGY)

Hutchinson doviedol Toronto k výhre prvou nulou po dlhom čase

Michael Hutchinson zneškodnil 28 striel, aby pri svojom druhom štarte v drese Toronta vychytal prvé čisté konto za viac ako dva roky, štvrté v kariére a pomohol k výhre 5:0 nad Vancouverom. „Určite sa teším na dnešný večer, na šancu vydýchnuť si a skutočne si užiť tento moment,“ skonštatoval. Auston Matthews strelil svoj 20. gól v sezóne a pridal dve asistencie, do čierneho sa trafili aj John Tavares, Andreas Johnsson, Trevor Moore a Igor Ožiganov. Pre Moorea išlo o prvý gól v NHL. Toronto ukončilo krátku sériu dvoch prehier, ktorá prišla po päťzápasovej šnúre víťazstiev. Canucks neskórovali v treťom z posledných štyroch zápasov. Jacob Markström v ich bráne predviedol 29 zákrokov. „Vyzerali sme unavene a toto nie je tím, proti ktorému chcete hrať unavení,“ poznamenal tréner Travis Green, ktorého tím hral tretí zápas za štyri dni.


Hviezdy duelu: 1. M. Hutchinson, 2. T. Moore, 3. A. Matthews (všetci TOR)

Jones rozhodol v predĺžení o výhre Columbusu nad Floridou

Seth Jones strelil už svoj ôsmy gól v predĺžení, aby sa medzi obrancami vyrovnal Oliverovi Ekman-Larssonovi, ktorý je lídrom v počte takýchto gólov od sezóny 2013/14. Podstatnejšie však bolo, že ním rozhodol o výhre Columbusu 4:3 nad Floridou. V normálnej hracej dobe sa presadili Brandon Dubinsky, Josh Anderson a Anthony Duclair, kým Sergej Bobrovskij urobil 27 zákrokov. Blue Jackets vyhrali siedmy zápas z posledných deviatich. O góly Panthers sa postarali Mike Hoffman, Jonathan Huberdeau a Aaron Ekblad, ktorý vynútil nadstavený čas v 58. minúte. Keith Yandle zaznamenal dve asistencie a tešil sa z 500. bodu v kariére, James Reimer urobil 31 zákrokov. Florida nevyhrala s Columbusom už sedem zápasov po sebe. „Mali sme viac ako jednu šancu na víťazstvo v tomto zápase. Vybojovali sme si predĺženie, ale to nebolo dostatočné. Každý bod je dôležitý. Nie sme spokojní len s jedným bodom, ale každý bod sa zíde,“ skonštatoval Ekblad.

Jonesov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Jones, 2. B. Dubinsky, 3. S. Bobrovskij (všetci CBJ)

Islanders otočili zápas v St. Louis a natiahli víťaznú šnúru

New York Islanders zmazal v St. Louis stratu 0:2 a štyrmi gólmi po sebe dokráčal k výhre 4:3, šiestej v sérii. Robin Lehner predviedol 29 zákrokov a vychytal dokonca siedmy triumf po sebe, čo dokázal ako prvý brankár v klubovej histórii po Jaroslavovi Halákovi. Matt Martin, Jordan Eberle, Johnny Boychuk a dvojbodový Anders Lee prekonali Jakea Allena len zo 14 striel v zápase, pričom Eberle a Boychuk skóroval za 11 sekúnd. Casey Cizikas dvakrát asistoval. Brayden Schenn a Zach Sanford vybudovali pre Blues náskok 2:0 po prvej tretine, Ryan O´Reilly skorigoval tretiu prehru v posledných štyroch dueloch minútu a pol pred koncom. Allen opustil zápas s 10 zákrokmi, pričom v druhej tretine inkasoval raz z dvoch striel.

Dva góly Islanders za 11 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. A. Lee, 2. C. Cizikas (obaja NYI), 3. R. O´Reilly (STL)

Quick vynuloval Edmonton, on aj Kopitar dosiahli míľniky

Jonathan Quick potreboval urobiť len 16 zákrokov na jeho druhé čisté konto v sezóne a 51. v kariére, ktorým doviedol Los Angeles k domácej výhre 4:0 nad Edmontonom. Zároveň vychytal svoje 300. víťazstvo v NHL, čo dokázal ako piaty Američan v histórii a najrýchlejšie z nich po Ryanovi Millerovi. Podarilo sa mu to v 575. zápase, Miller má na konte rekordných 374 výhier v 566 dueloch. Anže Kopitar dosiahol métu 300 gólov v NHL ako prvý Slovinec a piaty hráč Kings. Potreboval na to 964 zápasov. Ako jediný prekonal Cama Talbota z 15 striel po tom, čo Mikko Koskinen inkasoval trikrát z ôsmich striel v prvých 14 minútach hry. Kyle Clifford, Tyler Toffoli a Jeff Carter vybudovali v prvej tretine náskok 3:0, Drew Doughty dvakrát asistoval. Oilers prehrali siedmy zápas z ostatných ôsmich.

Kopitarov 300. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Quick, 2. D. Doughty, 3. A. Kopitar (všetci LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 21:32 0 0 0 +1 0 1 1
Ch. Jaroš (OTT) 12:31 0 0 0 0 0 2 2
T. Tatar (MTL) 18:37 0 0 0 -1 0 5 0
E. Černák (TBL) 16:28 0 0 0 -2 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský varuje: Len sa zahrievam! Aj ja chcem dosiahnuť túto métu V hre o post nového trénera Senators sú aj veľké mená Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Vzácnosť: Binnington bol produktívnejší ako autor víťazného gólu + videoJeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísali zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-offVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies