Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Cehlárik hviezdou duelu, Pánik skóroval, Chára vyrovnal Selänneho

Na stredu sa v kanadsko-americkej NHL naplánovalo tentokrát päť zápasov. Jaroslav Halák si výhru nepripísal, ale Peter Cehlárik sa strelecky presadil viac ako raz. Jeden gól strelil aj Richard Pánik, kým Zdeno Chára napodobnil Teemu Selänneho.

Cehlárik skóroval dvakrát, ale Halák si pripísal ďalšiu prehru

Už dávno sme nevideli v akcii v jednom drese trio Slovákov. Ak sa bude Petrovi Cehlárikovi dariť naďalej tak ako v stredu, mohli by sme to vidieť aj častejšie. Žilinský rodák v prvom zápase po povolaní do prvého tímu strelil dva góly, aby sa stal treťou hviezdou zápasu. Góly však k výhre neviedli napriek tomu, že na Jaroslava Haláka našli z 19 striel recept len dvaja hráči. K výhre Philadelphie 4:3 nad Bostonom však viedol aj hetrik Seana Couturiera. Na tretí gól mu prihrával Oskar Lindblom, ktorý strelil aj jeden gól. Claude Giroux, ktorý zaknihoval 500. asistenciu ako druhý hráč Flyers v histórii (prvým bol Bobby Clarke) a Ivan Provorov zaznamenali po dve asistencie a k tretej výhre z posledných štyroch zápasov pomohol aj Carter Hart, ktorý zneškodnil 39 striel. Okrem Cehlárika ho prekonal aj David Pastrňák. Cehlárik si pripísal dva strelecké pokusy aj dve trestné minúty, pričom odohral necelých 18 minút. Bolo to viac ako odohral Zdeno Chára. Kapitán Bruins, ktorý s 1 451. zápasom v kariére vyrovnal zápis Teemu Selänneho na treťom mieste spomedzi Európanov, si počas 16 minúť a 18 sekúnd pripísal mínusový bod a jednu strelu. „Oni boli viac oportunistickí alebo ich brankár bol lepší ako náš. Môžete to zhrnúť oboma spôsobmi,“ poznamenal tréner Bostonu Bruce Cassidy.

Cehlárikov 1. a 2. gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. S. Couturier (PHI), 2. C. Hart (PHI), 3. P. Cehlárik (BOS)

Pánik pomohol k výhre nad San Jose gólom v oslabení

Richard Pánik získal puk a dostal sa do úniku, aby napokon svoj desiaty gól v sezóne strelil v oslabení. Zvyšoval ním stav na 2:0 a bol to jeden zo šiestich gólov Arizony pri víťazstve 6:3 nad San Jose. V prvých dvoch tretinách sa do čierneho trafili aj Lawson Crouse, Christian Fischer a Oliver Ekman-Larsson. V tretej tretine pridali góly do prázdnej brány Alex Galchenyuk a Josh Archibald. Ku štvrtej výhre z posledných piatich zápasov pomohol aj Darcy Kuemper, ktorý zastavil 26 striel. Prekonali ho Evander Kane, Logan Couture a trojbodový Kevin Labanc. Aaron Dell zastavil 35 striel z 39, pričom Pánik ho dokopy ohrozil trikrát. Odohral 18 minút a dve mohol stráviť aj na trestnej lavici, ak by jeho hákovanie nepotrestal už po 20 sekundách Couture. Sharks prišli o sedemzápasovú sériu výhier. Coyotes inak už strelili 12 gólov v oslabení – klubový rekord je 15 (1988/89).

Pánikov 10. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. O. Ekman-Larsson, 2. Ch. Fischer, 3. M. Kempe (všetci ARI)

Duchene pri návrate doviedol Sens k výhre nad Coloradom

Matt Duchene sa po trojzápasovej absencii vrátil do akcie skvelo, keď dvoma gólmi a asistenciou v deň svojich 28. narodenín potopil svoj bývalý tím. Ottawa si víťazstvom 5:2 nad Coloradom pripísala prvú domácu výhru od 17. decembra. Gólmi k nej prispeli aj Brady Tkachuk, Mark Stone a Ryan Dzingel. Anders Nilsson urobil 30 zákrokov a slovenský obranca Christián Jaroš otváral i uzatváral prehľad vylúčených hráčov – v oboch prípadoch dostal menší trest za zdržovanie hry. Súper jeho vylúčenia nepotrestal, hoci Nathan MacKinnon skóroval počas presilovky, ale pri vylúčení Zacka Smitha. On i Nikiza Zadorov predtým znižovali stav na rozdiel dvoch gólov. Semion Varlamov inkasoval štyri góly z 30 striel, Duchene uzavrel skóre gólom do prázdnej brány. Mikko Rantanen zaznamenal 50. asistenciu, pričom na to potreboval len 47 zápasov. Rýchlejšie to dokázal v klubovej histórii len Peter Šťastný – v 46 dueloch (1981/82). Jaroš, ktorý odohral 16 a štvrť minúty, vyslal na bránu ruského brankára dve strely. Z duelu si odniesol aj tri bodyčeky a tri bloky.

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene, 2. A. Nilsson, 3. M. Stone (všetci OTT)

Eichel rozhodol v predĺžení o výhre nad Flames

Jack Eichel skóroval v druhej minúte nadstaveného času, aby rozhodol o výhre Buffala 4:3 nad Calgary. Stalo sa tak len niekoľko sekúnd po tom, čo trafil tyčku. Jake McCabe, Evan Rodrigues a Rasmus Dahlin skórovali v normálnom hracom čase a k ukončeniu série štyroch prehier pomohol s 30 zákrokmi aj Linus Ullmark. Z hráčov Flames, ktorí prišli o päťzápasovú víťaznú šnúru, sa presadili Johnny Gaudreau, Matthew Tkachuk a Noah Hanifin. Gaudreau zaznamenal aj asistenciu a dosiahol na 70-bodovú métu už v 48. zápase. Rýchlejšie to z hráčov Calgary dokázali v minulosti len Kent Nilsson (1980/81, 46) a Bob MacMillan (1978/79, 47). David Rittich opustil stretnutie s 19 zákrokmi. Dahlin bodoval v piatom zápase po sebe, čím vyrovnal ligový rekord 18-ročného obrancu. V minulosti to dokázali Aaron Ekblad, Phil Housley a Bobby Orr.

Ullmark napravil zaváhanie skvelým zákrokom:

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau (CGY), 2. J. Eichel (BUF), 3. R. Dahlin (BUF)

Chiassonov nájazd rozhodol o výhre Oilers nad Canucks

Alex Chiasson uspel v nájazdoch ako jediný, aby v piatej sérii rozhodol o víťazstve Edmontonu 3:2 nad Vancouverom, ktorý stále hral bez Eliasa Petterssona. Oilers v zápase dvakrát viedli zásluhou gólu Jujhara Khairu v oslabení a Connora McDavida v presilovke. Canucks sa však zakaždým podarilo odpovedať. Na 1:1 vyrovnával Brandon Sutter v presilovke a na 2:2 Markus Granlund pri hre piatich proti piatim. K druhej výhre Edmontonu po sebe pomohol dvoma asistenciami Ryan Nugent-Hopkins a 20 zákrokmi Mikko Koskinen. Jeho náprotivok, Jacob Marksktröm, urobil 28 zákrokov. Granlund okrem gólu zaznamenal aj asistenciu. Vancouver prehral štvrtý zápas z posledných piatich. Do zostavy Oilers sa po zranení vrátil Kailer Yamamoto.

Khaira povyzvŕtal v oslabení hráčov súpera:

Hviezdy duelu: 1. M. Granlund (VAN), 2. R. Nugent-Hopkins (EDM), 3. M. Koskinen (EDM)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 15/19 (78,9%) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 16:18 0 0 0 -1 0 1 0
P. Cehlárik (BOS) 17:40 2 0 2 +2 2 2 0
Ch. Jaroš (OTT) 16:16 0 0 0 0 4 2 3
R. Pánik (ARI) 18:06 1 0 1 0 2 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies