Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
LAK
0
MIN
1
po 1. tr.
EDM
4
SJS
0
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Chára hviezdou duelu, Cehlárik opäť bodoval, Černák bodyčekoval ostošesť

Vo štvrtok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo sedem zápasov s trojnásobnou slovenskou účasťou. Z víťazstva a bodov sa tešili len Zdeno Chára a Peter Cehlárik. Tuuka Rask vyrovnal klubový rekord a Anaheim ukončil rekordnú sériu prehier.

Chára a Cehlárik asistovali pri výhre nad Blues, Rask vyrovnal rekord

Zdeno Chára sa pobil a pridal asistenciu, aby sa stal treťou hviezdou zápasu, v ktorom jeho Boston zdolal St. Louis pomerom 5:2. Asistenciu si pritom pripísal aj druhý Slovák v akcii, Peter Cehlárik. O góly sa starali Torey Krug, David Bakes, Chris Wagner, Brad Marchand a Sean Kuraly, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. David Krejčí zaznamenal tri asistencie a Tuukka Rask, ktorý vďaka 252. výhre v kariére vyrovnal klubový rekord Cecila Thompsona, zastavil 28 striel. „Toto je tím z Original Six, a tak je luxusom odchytať zaň toľko rokov. Znamená to pre mňa veľa a snáď ešte pridám oveľa viac víťazstiev,“ skonštatoval. Recept na neho našli Ryan O’Reilly a Carl Gunnarsson, ktorí v druhej tretine otočili stav z 0:1 na 2:1. Jake Allen urobil 22 zákrokov a David Perron si s asistenciou udržal nažive 13-zápasovú bodovú sériu. Blues ukončili svoj trip s bilanciou 2-1-1. Chára v zápase odohral 20 a štvrť minúty, pripísal si aj dva plusové body, bodyček a tri bloky. Cehlárik odohral necelých 15 minút, ďalšie dve strávil na trestnej lavici. Na bránu vyslal dve strely, pripísal si aj plusový bod a jeden bodyček.


Wagnerov gól z úniku:

Hviezdy duelu: 1. D. Krejčí, 2. C. Wagner, 3. Z. Chára (všetci BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Andersen doviedol Toronto k výhre nad Tampou, Černák bodyčekoval ostošesť

Mitchell Marner strelil víťazný gól na konci druhej tretiny, Nazem Kadri a Patrick Marleau zaznamenali po góle a asistencii a Zach Hyman pridal gól do prázdnej brány, aby Toronto zdolalo Tampu Bay 4:2. Marner ako prvý hráč v klubovej histórii začal kariéru troma 60-bodovými sezónami po sebe. V tej aktuálnej na to potreboval 46 zápasov, štvrtý najnižší počet v klubovej histórii. Kľúčový v súboji dvoch popredných tímov Atlantickej divízie bol aj brankár Frederik Andersen, ktorý zneškodnil 36 striel. „Ukázali sme, že aj my sme dosť dobrý hokejový tím, keď pracujeme tvrdo,“ poznamenal Dán. Prekonali ho len Brayden Point a Victor Hedman. Nikita Kučerov, ktorý v predošlých dvoch zápasoch po sebe nebodoval, si konto rozšíril o asistenciu. Andrej Vasilevskij opustil duel s 27 zákrokmi. V akcii sme videli aj Erika Černáka, ktorý sa zviditeľnil najmä šiestimi bodyčekmi. Najbližšie sa k nemu dostal Jake Gardiner so štyrmi. Slovenský obranca odohral 17 minút a 38 sekúnd, pričom si pripísal aj plusový bod a dve strely. Duel pre zranenie nedohral jeho spoluhráč Tyler Johnson.

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen (TOR), 2. B. Point (TBL), 3. P. Marleau (TOR)

Prvá tretina základom výhry Islanders nad Devils

Anders Lee skóroval dvakrát a Islanders zužitkovali tri góly z prvej tretiny, aby vyhrali svoj deviaty zápas z posledných jedenástich, keď v Nassau Coliseum zdolali New Jersey pomerom 4:1. Michael Dal Colle strelil svoj prvý gól v NHL a Jordan Eberle sa tiež presadil strelecky. Nick Leddy zaznamenal dve asistencie, Robin Lehner 16 zákrokov. Jediný gól Devils vsietil Andy Greene, zatiaľ čo Mackenzie Blackwood zastavil 22 striel z 25, keďže Lee svoj druhý gól strelil do prázdnej brány. New Jersey sa v tejto sezóne u súperov nedarí a vonku prehrali už 20. zápas. „Dnes sme nemali dostatočný dôraz. Bol to ako zápas mužov proti chlapcom,“ skonštatoval tréner John Hynes, ktorého tím prehral piaty duel z posledných siedmich.


Hviezdy duelu: 1. A. Lee , 2. M. Dal Colle, 3. Eberle (všetci NYI)

Anaheim ukončil sériu prehier na ľade Minnesoty

John Gibson predviedol 37 zákrokov a so svojím druhým čistým kontom v sezóne (18. v kariére) doviedol Anaheim k výhre 3:0 nad Minnesotou, ktorá bola pre kalifornský tím prvá od 17. decembra. K ukončeniu série 12 prehier pomohli aj Adam Henrique, Rickard Rakell a Brian Gibbons, ktorí skórovali v rozmedzí štyroch minút v úvode prvej tretiny. Túto nádielku neprežil v bráne domácich Alex Stalock, ktorý s piatimi zákrokmi opustil bránu už v ôsmej minúte. Devan Dubnyk následne kryl zvyšných 15 striel. Ducks pritom v zápase chýbali Ryan Kesler a Jakob Silfverberg, ktorých trápia zranenia v dolnej časti tela. Za Wild už nehral vymenený Nino Niederreiter, ale v ich drese debutoval Pontus Aberg, ktorého k nim vymenil práve Anaheim.

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson (ANA), 2. A. Henrique (ANA), 3. Z. Parise (MIN)

Lundqvist vyrovnal Sawchuka pri víťazstve nad Chicagom

Chris Kreider zaznamenal gól a asistenciu, Henrik Lundqvist urobil 24 zákrokov a Rangers zdolali Blackhawks 4:3, aby potvrdili svoju najlepšiu formu za takmer dve mesiace. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov a deviatej z posledných 11 viedli aj góly Matsa Zuccarella, Filipa Chytila a Mika Zibanejada. Lundqvista, ktorý so 445. výhrou kariéry vyrovnal zápis Terryho Sawchuka na šiestom mieste historického poradia, prekonali Brandon Saad, Alex DeBrincat a Dominik Kahun. Colin Delia opustil zápas, v ktorom si Chicago pripísalo piatu prehru v sérii, s 29 zákrokmi. Patrik Kane asistoval, a tak si udržal nažive bodovú sériu, ktorá trvá už sedem zápasov. S 554. asistenciou kariéry vyrovnal zápis Douga Wilsona na treťom mieste historického poradia klubu.

Chytil zakončil gólovo svoj únik:

Hviezdy duelu: 1. C. Kreider, 2. M. Zuccarello, 3. M. Zibanejad (všetci NYR)

Hellebuyck, Lemieux doviedli Jets k výhre nad Predators

Connor Hellebuyck odpovedal na spoľahlivé výkony Laurenta Brossoita dominantným výkonom a s 37 zákrokmi doviedol Winnipeg k triumfu 5:1 nad Nashvillom, po ktorom sa kanadský tím od rivala odpútal na čele divízie na rozdiel štyroch bodov. Brendan Lemieux strelil dva góly, aby Jets natiahli sériu výhier na štyri zápasy. Mason Appleton, Bryan Little a Brandon Tanev tiež skórovali, Sami Niku a Joe Morrow zaznamenali po dve asistencie. Čestný úspech Predators, ktorí prehrali tretí zápas z posledných štyroch, dosiahol Viktor Arvidsson. Pekka Rinne opustil duel s 29 zákrokmi. „Bol to pre nás dôležitý zápas, sú hneď pred nami. Majú skvelý tím. Bol to pre nás veľký zápas a samozrejme, nie sme spokojní s výsledkom. Musíme sa z tohto duelu poučiť,“ poznamenal Roman Josi.

Rinneho skvelý zákrok proti Scheifelemu:

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck, 2. B. Lemieux, 3. J. Morrow (všetci WPG)

Campbell pomohol Kings zdolať Dallas

Dustin Brown strelil pre Los Angeles vzácny presilovkový gól a Jack Campbell frustroval tím, ktorý ho draftoval, aby kalifornský tím opustil suterén NHL víťazstvom 2:1 nad Dallasom. Brown usmernil do brány strelu Drewa Doughtyho, aby otvoril stav zápasu. Carl Hagelin v druhej tretine zvýšil vedenie a Campbell, ktorý zneškodnil 29 striel, siahal po čistom konte. Minútu pred koncom mu ho znemožnil Esa Lindell, ktorý pri hre bez brankára tečoval strelu Alexa Radulova. Ben Bishop čelil len 19 strelám. Kings vyhrali druhý zápas z troch, Stars ťahajú sériu štyroch prehier.

Hviezdy duelu: 1. J. Campbell (LAK), 2. D. Doughty (LAK), 3. E. Lindell (DAL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 17:38 0 0 0 +1 0 2 6
Z. Chára (BOS) 20:13 0 1 1 +2 5 0 1
P. Cehlárik (BOS) 14:45 0 1 1 +1 2 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Jeden Slovák skóroval, jeden má po sezóne. Predposledný tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Je tu play-off: Pekarčík pútal prihrávkami, Nemec gólmi. Gajan najhorší spomedzi SlovákovPozdvihol sa Mešár do nových výšin pred plnou sezónou v AHL? Má najviac bodov v celej lige! Sýkora si ukončil suchoty gólom, Regenda toto nezažil od februára + videoKto je na konci základnej časti top favoritom na Cenu Jacka Adamsa?Šesť hviezd NHL, ktoré by v lete mohli zmeniť dres Posledný tím je istý. Aké šance majú na Celebriniho iné tímy, vrátane Canadiens? Veľká nádej Chicaga zažila debut ako hrom: Po hektických dňoch skórovala pri debute v NHL! + video Pospíšil prvým Slovákom po 15 rokoch s týmto zápisom. V tíme to dokázal naposledy Tkachuk! Pospíšil napodobnil Tkachuka, bodovo vyrovnal Tatara. Ten opäť nehral. Hertl hrdinom Hviezdna nádej pod zmluvou: Anaheim si upísal draftovú päťku Toronto podpísalo zmluvu s najlepším hráčom nemeckej DEL Hviezdny obranca Bruins dostal trest od disciplinárky + videoVideo: Jan Jeník vs. Dryden Hunt (bitka) Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies