Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:30info
CGY
WSH
NHL live
03:00info
SEA
BUF
NHL live
18. 03.
kurzy
01:30info
CGY
WSH
NHL live
03:00info
SEA
BUF
NHL live
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
«

Sumáre

Tatar opäť bodoval, Černák rozdával bodyčeky, Švehlov rekord padol

V jedenástich sobotných zápasoch NHL hralo až šesť Slovákov. Bodoval však iba Tomáš Tatar, kým z výhry sa tešil len Erik Černák. Jaroslav Halák si zachytal v dvoch tretinách. Aaron Ekblad prekonal rekord Róberta Švehlu.

Tatar proti Flyers bodoval, ale z výhry sa netešil

Slovenský útočník Tomáš Tatar si pripísal jednu prihrávku, ale Montreal strelil len dva góly a nedokázal zvrátiť duel, v ktorom si Philadelphia triumfom 5:2 natiahla sériu výhier na tri zápasy. Flyers sa rozbiehali pomaly, ale mali v bráne spoľahlivého Cartera Harta, ktorý duel opustil napokon s 33 zákrokmi. Kým v prvej tretine vyslali na bránu len jednu strelu, v druhej boli aktívnejší a prinieslo to aj ovocie v podobe gólov Travisa Konecnyho (100. bod v NHL) a Jamesa van Riemsdyka. V tretej tretine sa dvakrát presadil Nolan Patrick a bodku za duelom dal gólom do prázdnej brány Michael Raffl. O góly Canadiens sa postarali Max Domi a Brett Kulak. Antti Niemi kryl 19 striel z 23. Tatar odohral 17 minút a okrem asistencie si pripísal mínusový bod a štyri strelecké pokusy. Jeho tím prišiel o štvorzápasovú sériu výhier.

Tatarova 21. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. N. Patrick, 2. T. Konecny, 3. C. Hart (všetci PHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Tampa zdolala San Jose bez Karlssona, Černák rozdával bodyčeky

Slovenský obranca Erik Černák bol opäť najaktívnejším hráčom zápasu v rozdávaní bodyčekov. Súperom ich uštedril až sedem, pričom zaznamenal aj tri bloky, tri strely a plusový bod za 19 a pol minúty v akcii. Tampa Bay zvíťazila doma nad San Jose 6:3 a zvýšila si náskok na čele Východne konferencie už na 16 bodov. Len tri tímy ju od prelomu tisícročí vyhrali takým rozdielom. Steven Stamkos strelil dva góly a pridal asistenciu, dvojbodový Victor Hedman, Mathieu Joseph, Alex Killorn a Yanni Gourde ho doplnili na streleckej listine. Nikita Kučerov dvakrát asistoval a Andrej Vasilevskij predviedol 36 zákrokov. Prekonali ho iba dvojgólový Evander Kane a Marcus Sörensen. Martin Jones kryl 20 striel, ale prišiel o osobnú sériu ôsmich výhier. Sharks prehrali aj druhý zápas po predošlej šnúre siedmich triumfov. Hrali bez zraneného Erika Karlssona.

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos, 2. M. Joseph, 3. V. Hedman (všetci TBL)

Lundqvist doviedol Rangers k výhre, Halák nahrádzal zraneného Raska

Henrik Lundqvist predviedol 27 zákrokov, aby doviedol Rangers k výhre 3:2 nad Bostonom a osamostatnil sa na šiestom mieste historického poradia v počte výhier (446). Filip Chytil strelil gól, ktorým vyhnal z brány Tuukku Raska – nie pre brankárov lapsus, ale pre zranenie, ktoré mu spôsobil tvrdým nárazom. Ďalšie dva góly pridal Mika Zibanejad, ktorý pokoril Jaroslava Haláka. Fínsky brankár opustil duel so šiestimi zákrokmi, slovenský s 11. O góly Bruins sa postarali Danton Heinen a Brad Marchand. Zdeno Chára ani Peter Cehlárik nebodovali. Prvý menovaný sedel za zdržovanie hry na trestnej lavici, keď Zibanejad strelil víťazný gól. Inak odohral 18 minút a 20 sekúnd, počas ktorých si pripísal dva mínusové body. Cehlárik odohral 15 minút a prezentoval sa jednou strelou na bránu. Kým New York oslávil tretiu výhru po sebe, Bruins prehrali tretí zápas z posledných štyroch.


Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad (NYR), 2. D. Heinen (BOS), 3. M. Zuccarello (NYR)

Gunnarsson rozhodol o výhre Blues nad Senators

Obranca Carl Gunnarsson strelil rozhodujúci gól necelých osem minút pred koncom tretej tretiny a St. Louis vďaka tomu porazilo Ottawu 3:2. Švéd skóroval aj v druhom zápase po návrate z choroby. Pred ňou bodoval v troch zápasoch po sebe. „Je dôležitou súčasťou nášho tímu, nie len ofenzívne, ale je ho cítiť na celom ľade,“ skonštatoval Colton Parayko. Vladimir Tarasenko a Vince Dunn tiež skórovali, Ryan O’Reilly zaznamenal dve prihrávky a Jordan Binnington 28 zákrokov. Recept na neho našli len Nick Paul a Magnus Pääjärvi. Craig Anderson vo svojom prvom štarte od 21. decembra urobil 35 zákrokov. V zápase nechýbal ani slovenský obranca Christián Jaroš, ktorý si počas 14 odohraných minút pripísal mínusový bod, tri bloky a jeden menší trest za sekanie.

Hviezdy duelu: 1. C. Gunnarsson, 2. R. O'Reilly, 3. V. Tarasenko (všetci STL)

Anaheim vyhral dva zápasy po sebe prvýkrát po mesiaci

Hráči Anaheimu potrebovali iba 14 striel na bránu na tri góly, ktoré im stačili na víťazstvo 3:2 v New Jersey, druhé po predošlej 12-zápasovej sérii prehier. Dva zápasy po sebe vyhrali prvýkrát od polovice decembra. Marcus Johansson síce poslal domácich do vedenia, ale ešte do prvej prestávky dvojbodoví Daniel Sprong s Troyom Terrym otočili stav za 88 sekúnd a Derek Grant pridal tretí gól Ducks v rade v úvode tretej tretiny. Ten bol jeho prvý v drese kalifornského tímu a napokon aj víťazný, lebo dvojbodový Jesper Bratt ešte upravil skóre v poslednej minúte duelu. Will Butcher prihrával na oba góly Devils, ktorí prehrali tretí zápas v sérii. Mackenzie Blackwood v ňom urobil iba 11 zákrokov. John Gibson prispel k výhre 29 zákrokmi. Terry zaznamenal prvý gól i asistenciu v jeho desiatom stretnutí v NHL. Využil jednu z dvoch presiloviek hostí, kým tím z Newarku premárnil všetky štyri.


Hviezdy duelu: 1. J. Gibson, 2. D. Sprong (obaja ANA), 3. M. Johansson (NJD)

Ekblad prekonal Švehlov rekord pri výhre Floridy v Nashville

Aaron Ekblad a Vincent Trocheck zaznamenali po góle a asistencii, James Reimer urobil 37 zákrokov (najviac v sezóne) a Florida zdolala Nashville na jeho ľade 4:2. Ekbladov otvárací presilovkový gól znamenal vytvorenie nového klubového rekordu obrancu v ich počte. So 62 gólmi o jeden predstihol Róberta Švehlu. Frank Vatrano a Jared McCann tiež skórovali a Colton Sceviour dvakrát asistoval pri druhej výhre Panthers po predošlých siedmich prehrách. Nick Bonino a Austin Watson sa postarali o góly Predators za 38 sekúnd v úvode tretej tretiny, keď znižovali stav z 0:3 na 2:3. Obaja si pripísali aj asistenciu, kým Juuse Saros chytil 26 striel. Jeho tím prehral štvrtý duel z posledných piatich. Pre suspendáciu mu chýbal Ryan Johansen.

Hviezdy duelu: 1. A. Ekblad, 2. V. Trocheck (obaja FLA), 3. A. Watson (NSH)

Colorado si pochutilo na Los Angeles

Colorado strelilo šesť gólov v druhej tretine, aby vyrovnalo klubový rekord z rokov 1995 a 1999 a zdolalo Los Angeles hladko 7:1. So siedmimi gólmi si denverský tím vyrovnal svoje gólové maximum v tejto sezóne, ktoré dosiahol aj 21. novembra, takisto proti kalifornskému tímu. Mikko Rantanen strelil dva góly, po jednom pridali Carl Söderberg, Gabriel Landeskog, Alex Kerfoot, Sheldon Dries a Colin Wilson. Tyson Barrie zaknihoval tri asistencie, Nathan MacKinnon dve, aby ako druhý hráč tímu dosiahol na métu 70 bodov pred odohraním 50. zápasu. To sa v histórii organizácie stalo po štvrtý raz, ale po prvý od presťahovania do Denveru. Semion Varlamov urobil 30 zákrokov. Čisté konto mu pokazil krajan Iľja Kovaľčuk, ktorý skóroval za stavu 0:7 v 48. minúte. Jonathan Quick inkasoval päť gólov z 22 striel, Jack Campbell dva z 18.

Hviezdy duelu: 1. T. Barrie, 2. C. Söderberg, 3. M. Calvert (všetci COL)

Faksa rozhodol o výhre Stars nad Jets

Dallas i Winnipeg si ukončili v sobotu štvorzápasové série. Pozitívne to vyznieva v prospech Stars, ktorí sa po odmlke dočkali víťazstva. „Neurobili sme nič špeciálne, len sme tvrdo dreli. Keď budete takto tvrdo pracovať, stanú sa dobré veci,“ povedal Jamie Benn. O výhre 4:2 pritom rozhodol gól Radka Faksu, ktorého na listine strelcov doplnili Brett Ritchie, Blake Comeau a Tyler Seguin. Ten pridal aj jednu asistenciu. Dve si z duelu odniesli John Klingberg a Esa Lindell, Ben Bishop urobil 27 zákrokov. Recept na neho našli Brendan Lemieux a Kyle Connor, ktorí ho prekonali v rozmedzí 11 sekúnd v 44. minúte. Connor Hellebuyck opustil duel s 35 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. B. Comeau (DAL), 2. K. Connor (WPG), 3. B. Ritchie (DAL)

Parise, Greenway doviedli Minnesotu k výhre nad Columbusom

Zach Parise a Jordan Greenway skórovali v rozmedzí 29 sekúnd v závere prvej tretiny, čím zariadili domáce víťazstvo Minnesoty 2:1 nad Columbusom. Victor Rask si pri debute v drese Wild pripísal asistenciu pri rozdielovom góle a Devan Dubnyk sa prezentoval 19 zákrokmi pri druhej výhre tímu zo St. Paul v posledných piatich zápasoch. Pariseov gól bol jeho 20. v sezóne. Artemij Panarin sa v druhej tretine v presilovke zaslúžil o čestný úspech Blue Jackets, ktorí prehrali aj druhý zápas po predošlých štyroch triumfoch. Sergej Bobrovskij ho opustil s 29 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. Z. Parise, 2. J. Greenway, 3. D. Dubnyk (všetci MIN)

Marchessaultov hetrik viedol k triumfu Vegas nad Pittsburghom

Jonathan Marchessault strelil svoj druhý hetrik v NHL, vrátane víťazného gólu, ktorým doviedol Vegas k domácemu triumfu 7:3 nad Pittsburghom. Posledný gól pridal do prázdnej brány. William Karlsson a Max Pacioretty zaznamenali po góle a asistencii, Shea Theodor a Oscar Lindberg tiež skórovali. Colin Miller a Paul Stastny dvakrát asistovali, Marc-Andre Fleury prispel k druhej výhre v posledných štyroch zápasoch 34 zákrokmi. Recept na neho našli Dominik, Simon, Sidney Crosby a Phil Kessel, ktorý dosiahol 20-gólovú hranicu v 11. sezóne po sebe. Len Patrick Kane a Keith Tkachuk to zo všetkých Američanov v ligovej histórii dokázali viackrát (12). Jake Guentzel dvakrát asistoval a Casey DeSmith zaregistroval 28 zákrokov. Penguins prehrali tretí duel z ostatných štyroch a tretí z piatich na výjazde. S Vegas už majú vyrovnanú bilanciu 2-2.


Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault, 2. W. Karlsson, 3. M. Fleury (všetci VGK)

Calgary vyhralo albertské derby. Gaudreau s rekordnou sériou

Calgary si v druhej tretine vypracovalo náskok 3:0, ktorý mu stačil na výhru 5:2 v štátnom derby na ľade Edmontonu. Johnny Gaudreau, Mikael Backlund, Mark Giordano aj Sean Monahan si pripísali po góle a asistencii, Oliver Kylington strelil víťazný gól a David Rittich zastavil 22 striel. Aspoň bod vychytal tímu už v jeho 10. zápase po sebe (7-0-3). Flames si natiahli bodovú sériu na osem zápasov, Gaudreau si predĺžil tú svoju na 11 duelov, najdlhšiu v kariére. Na klubový rekord Jaromeho Iginlu mu chýba ešte päť zápasov s bodom. Ryan Nugent-Hopkins a Milan Lucic znižovali stav z 0:3 na 2:3, kým Jesse Puljujärvi prihral na oba ich góly a Mikko Koskinen inkasoval päťkrát z 34 striel. Oilers prehrali druhý zápas z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. M. Backlund (CGY), 2. J. Puljujärvi (EDM), 3. M. Giordano (CGY)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 11/13 (84,6 %)
T. Tatar (MTL) 16:55 0 1 1 -1 0 4 0
Ch. Jaroš (OTT) 14:09 0 0 0 -1 2 0 0
P. Cehlárik (BOS) 14:56 0 0 0 0 0 1 0
Z. Chára (BOS) 18:20 0 0 0 -2 2 0 1
E. Černák (TBL) 19:32 0 0 0 +1 0 3 7



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anaheim priniesol nemilú správu o RegendoviLepší ako velikáni slovenského hokeja: Šimon Nemec má na dosah rekord! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Gretzky odmietol podiel v kanadskom tíme! Aký som len hlúpy, ľutuje s odstupom časuBoj o Celebriniho: Aké šance majú aktuálne tímy na zisk draftovej jednotky? Petrovský zatienil Dvorského a bol terčom veľkej špinavosti! Slovák vychytal výhru nad Mešárom + videoKelemen a Kňažko potvrdili formu pri víťazných góloch. Koch prišiel o sériu Latkóczy to dokázal, zahrá si finálový turnaj! Výhru vychytal aj ďalší Slovák Zhodenie rukavíc sa mu vypomstilo: Obranca Oilers utrpel zlomeninuPôjde na koberec: Ruského obrancu čaká konfrontácia s disciplinárkou NHL Nemec viedol svoj tím, prvý tím so Slovákom je vyradený z hry o play-off!Mešár: Mužský hokej by mi pomohol. MS alebo AHL? Rastie nám hviezda: Dvorský má lepší gólový priemer aj ako najlepší strelec ligy!Nemec atakoval Top 10, na rekord stratil 5 minút. Nedrží ho Zdeno Chára Na ľade si nič nedarujú: Pospíšil hovoril o účasti na MS i incidente so SlafkovskýmSlafkovský klubový rekord neohrozí. Už je v top 40 všetkých čias, prekoná aj Tomáša Jurča? Nemec: K novému trénerovi máme bližšie, otočilo sa to v môj prospech Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies