Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar hviezdou súboja proti Pánikovi, bodoval aj Marinčin

V šiestich stredajších zápasoch NHL sa predstavili traja Slováci, z ktorých dvaja sa stretli vo vzájomnom súboji. Vyhral ho Tomáš Tatar, ktorý bodoval a dostal sa medzi hviezdy. Asistenciou prispel k výhre aj Martin Marinčin. Nazem Kadri strelil hetrik, Alex Ovečkin vyrovnal ruský ligový rekord.

Tatar hviezdou víťazného duelu proti Pánikovi

Súboj slovenských útočníkov v Montreale vyhral domáci Tomáš Tatar, ktorý bodoval v treťom zápase po sebe a tešil sa z výhry nad Richardom Pánikom. S 22. asistenciou v sezóne pomohol Canadiens k triumfu 2:1 nad Arizonou, keď prihral Jonathanovi Drouinovi na otvárací presilovkový gól v strede prvej tretiny. Vyhlásili ho za druhú hviezdu duelu. Connor Garland vyrovnal stav v závere druhej časti hry tiež v presilovke, ale Mike Reilly rozhodol o piatej výhre v posledných šiestich dueloch v úvode záverečnej tretiny. Carey Price predviedol 30 zákrokov pri jeho 20. víťazstve v ročníku. Túto métu dosiahol deviatykrát v kariére, čím vyrovnal klubový rekord Jacquesa Planteho a Patricka Roya. Calvin Pickard urobil pri jeho prvom štarte v drese Coyotes 22 zákrokov. Tatar na neho nevystrelil, ale za 16 minút a 17 sekúnd na ľade rozdal dva bodyčeky. Pánik odohral bez dvoch sekúnd 17 minút s jednou strelou na bránu a jedným blokom. Jeho tím ukončil kanadský výjazd s bilanciou 2-1-0. Montreal oslávil okrúhle 2 000. domáce víťazstvo v klubovej histórii a predbehol Boston na treťom mieste Atlantickej divízie. Alex Galchenyuk zažil prvý návrat do Bell Centre ako súper. V 57. minúte skóroval, ale gól mu neuznali pre ofsajd.

Tatarova 22. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Armia, 2. T. Tatar, 3. C. Price (všetci MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Kadri zariadil triumf Toronta nad majstrom, Marinčin bodoval

Druhý zápas v tomto roku odohral obranca Martin Marinčin, ktorý zaznamenal druhú asistenciu v sezóne pri druhom z troch gólov Nazema Kadriho. Ten bol napokon rozdielový pri domácej výhre Toronta 6:3 nad Washingtonom, ktorý si natiahol sériu prehier už na sedem zápasov. Naposledy takú ťahal v januári 2014. Kadri pridal k piatemu hetriku v NHL asistenciu, na listine strelcov ho doplnili Nikita Zajcev, Auston Matthews a Mitchell Marner, ktorý trafil prázdnu bránu. Connor Brown a Morgan Rielly dvakrát asistovali, William Nylander trikrát a Frederik Andersen sa zaskvel 41 zákrokmi. Prekonali ho dvojbodový Nicklas Bäckström, Alex Ovečkin a Matt Niskanen. T.J. Oshie dvakrát asistoval a Braden Holtby kryl 31 striel. Ovečkin vyrovnal historický ruský rekord Sergeja Fiodorova s 1 179 bodmi v NHL. Rielly dosiahol métu 50 bodov a Maple Leafs vyhrali 30. zápas v ročníku. Marinčin v ňom odohral 14 minút aj s plusovým bodom, dvoma strelami a blokom. Ovečkin s Bäckströmom pokorili 50-bodovú métu v rovnakej sezóne už desiatykrát.

Marinčinova 2. asistencia v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. N. Kadri, 2. W. Nylander, 3. F. Andersen (všetci TOR)

Staal doviedol Minnesotu k výhre nad Coloradom

Eric Staal strelil dva góly, vrátane víťazného v presilovke o dvoch hráčov a pridal asistenciu pri víťazstve Minnesoty 5:2 na ľade Colorada, treťom v sérii. Jared Spurgeon a dvojbodoví Charlie Coyle s Ryanom Suterom k nemu tiež pomohli gólmi, Pontus Aberg dvoma prihrávkami a Devan Dubnyk 20 zákrokmi. Recept na neho našli Carl Söderberg a Tyson Barrie v presilovke, ktorí dvakrát posielali Avalanche do vedenia. Wild však strelili štyri góly po sebe a vyhrali štvrtý z posledných piatich duelov. Philipp Grubauer sa prezentoval 23 zákrokmi pri tretej prehre Colorada v ostatných štyroch zápasoch a 12. v posledných 15.

Hviezdy duelu: 1. E. Staal, 2. R. Suter (obaja MIN), 3. C. Söderberg (COL)

St. Louis uspelo v Anaheime, ktorý mal len 13 striel

Daniel Sprong síce otvoril skóre zápasu, ale bol to jediný gól Anaheimu pri domácej prehre 1:5 so St. Louis. Na Jordana Binningtona vyslal dokopy iba 13 striel a prehral aj druhý duel po predošlých dvoch výhrach. Zach Sanford strelil víťazný gól a pridal asistenciu, o zvyšné presné zásahy sa postarali Vladimir Tarasenko, Oskar Sundqvist, Tyler Bozak a Sammy Blais. John Gibson striedal po piatom inkasovanom góle z 31 striel v strede tretej tretiny. Chad Johnson čelil do konca zápasu jedinej strele. Blues vyhrali druhé stretnutie z posledných troch. Ryan O´Reilly získal 50. bod už v 49. zápase sezóny, čo naposledy v klubovej histórii dokázal Craig Janney (1992).

Hviezdy duelu: 1. Z. Sanford, 2. R. O´Reilly (obaja STL), 3. D. Sprong (ANA)

Nashville otočil zápas vo Vegas, Saros žiaril

Nashville prehrával po prvej tretine v Las Vegas 0:1, ale v druhej dvoma gólmi otočil stav a zvíťazil v „meste hazardu“ 2:1. Na vedúci gól Maxa Paciorettyho odpovedal po 52 sekundách prostredne časti hry Ryan Johansen a víťazný gól strelil už v 24. minúte Nick Bonino. Stal sa 17. rôznym hráčom Predators, ktorý v tejto sezóne rozhodol zápas. Viac ich bolo len v ročníku 2010/11 (20). Juuse Saros bol zaslúženou prvou hviezdou duelu, keďže predviedol 47 zákrokov. Jeho náprotivok Marc-Andre Fleury ich urobil o 22 menej. Kým Golden Knights prehrali tretí zápas z posledných piatich, Nashville vyhral len druhý z ostatných šiestich. Vylepšil si však bilanciu vzájomných súbojov s Vegas na 3-2.

Hviezdy duelu: 1. J. Saros (NSH), 2. N. Schmidt, 3. C. Eakin (obaja VGK)

Niederreiter, Teräväinen doviedli Carolinu k výhre vo Vancouveri

Nino Niederreiter strelil ďalšie dva góly, vrátane víťazného, Teuvo Teräväinen zaznamenal gól a dve asistencie a Carolina zvíťazila vo Vancouveri 5:2. Predĺžila si bodovú sériu na tri zápasy a súperovi ju ukončila na štyroch dueloch. Gólmi k tomu prispeli aj dvojbodoví Greg McKegg a Dougie Hamilton, kým Sebastian Aho dvakrát asistoval. Alex Nedeljkovic chytil 24 striel a stal sa piatym brankárom v histórii Hurricanes, ktorý vyhral svoj premiérový štart v NHL v ich drese. Prekonali ho Josh Leivo a Sven Bärtschi, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1. Jacob Markström opustil duel s 29 zákrokmi. Všetkých sedem gólov padlo v druhej tretine.

Hviezdy duelu: 1. N. Niederreiter, 2. T. Teräväinen, 3. D. Hamilton (všetci CAR)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 14:04 0 1 1 +1 0 2 0
T. Tatar (MTL) 16:17 0 1 1 0 0 0 2
R. Pánik (ARI) 16:58 0 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies