Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Cassidy má pravdu, zareagoval Chára na kritiku

Boston vo štvrtok prehral s Philadelphiou, aby si pripísal piatu prehru z posledných šiestich zápasov. Hlavný tréner Bruce Cassidy nie je momentálne príliš nadšený z výkonov svojich zverencov a tvrdým slovám neušiel ani kapitán Zdeno Chára.

Bruins prehrali s Flyers 2:3 po predĺžení, aby si natiahli sériu prehier na tri zápasy a v posledných šiestich mali bilanciu 1-2-3. Kormidelník by bol rád, ak by sa zlepšila defenzíva mužstva na čele so skúseným Slovákom.

„Počujte, on je kapitánom tohto hokejového klubu. Vyhral tu Stanleyho pohár tým, že bol defenzívnou oporou, jedným z najlepších hráčov do oslabení v celej lige, takže áno, je súčasťou nášho mužstva, tou najväčšou. Je to ohromný líder, ale v ďalšom zápase už musí pochopiť, čo nás robí úspešnými. Budeme sa o tom spolu ešte rozprávať,“ povedal Cassidy podľa 98,5 The Sports Hub.

„Je naším lídrom v obrane. Chára jednoducho musí doviesť Charlieho (McAvoya) k tomu, aby bol zaangažovaný. To platí aj o Carlovi. Aj Kevana Millera by som k nim zaradil. Musia vzadu viesť náš tím a chápať, čo je potrebné, aby sme boli práve teraz úspešní. Práve teraz náš tím potrebuje obranu.“

Článok pokračuje pod reklamou

Chára v ostatných zápasoch často pôsobil na ľade pomaly a neisto. V pondelok bol pri dvoch z troch inkasovaných gólov. On samotný vie, že sa musí zlepšiť a že ako kapitán musí aj svojich kolegov z defenzívy prinútiť k tomu, aby boli lepší.

„Áno, všetko to začína mnou. Určite je to niečo, čo ako líder musím urobiť, aby sme sa uistili, že pochopia danú správu,“ poznamenal Chára po zápase. „Cassidy má pravdu. Musíme hrať určitým spôsobom a je mojou prácou, aby som v tom oddelení viedol tím a uistil sa, že je každý zaangažovaný. Máme zručnosti a schopnosti, no všetci musíme hrať určitým spôsobom. Defenzíva bola vždy niečím, čím sme sa tu pýšili. Keď sa darí jej, ťaží z toho aj ofenzíva.“

Okrem toho, aby sa obrana Bruins vyvarovala chybám, by podľa trénera Cassidyho mala byť aj o čosi produktívnejšia. Tím sa nemôže stále spoliehať na góly od rovnakých útočníkov a potrebuje v tomto smere zlepšenie aj od obrancov.

„Všetci sa snažíme pomôcť... Je to len jedna z tých situácií, pri ktorých nás nemôžete viniť za to, že sa nesnažíme. Musíme len zabrať v tých správnych časoch,“ dodal Chára, ktorý si vo štvrtok pripísal aj jednu asistenciu.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies