Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Černák odohral vyše 21 minút, Jaroš najaktívnejším strelcom

V ôsmich piatkových zápasoch NHL hrali aj dvaja slovenskí obrancovia. – bratranci Erik Černák a Christián Jaroš. Z výhry sa tešil len Černák, pričom ani jeden nebodoval. Obaja však veľa strieľali a bodyčekovali. Patrick Kane opäť zažiaril a dosiahol métu 900 bodov v NHL.

Hedman zariadil triumf Tampy v New Yorku, Vasilevskij aj Greiss s nulami

Victor Hedman premenil ako jediný svoj samostatný nájazd hneď v prvej sérii a rozhodol o futbalovom víťazstve Tampy Bay 1:0 na ľade New Yorku Islanders. Andrej Vasilevskij k nemu pomohol s 36 zákrokmi a troma chytenými nájazdmi. Vychytal svoje štvrté čisté konto v sezóne a 16. v kariére. Ešte o päť zákrokov viac predviedol Thomas Greiss, ktorý zaznamenal tretiu nulu v ročníku, ale nezabránil druhej prehre Islanders po sebe. Newyorský tím však natiahol bodovú sériu na sedem zápasov. Slovenský obranca Erik Černák odohral až 21 a štvrť minúty ako tretí najvyťaženejší hráč Lightning. Zaznamenal štyri strely na bránu a štyri bodyčeky, najvyšší počet v tíme spolu s Yannim Gourdem. Jeho spoluhráč Steven Stamkos prišiel o sedemzápasovú bodovú sériu, kým Nikita Kučerov neskóroval v šiestom dueli po sebe. Islanders nevyužili štyri presilovky, vrátane jednej v predĺžení.

Hedmanov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. T. Greiss (NYI), 3. V. Hedman (TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

Guentzel, Rust doviedli Pittsburgh k výhre nad Ottawou, Jaroš najaktívnejším strelcom

Jake Guentzel a Bryan Rust strelili po dva góly, aby Pittsburgh aj bez zraneného Jevgenija Malkina zdolal doma Ottawu 5:3 a uštedril jej tretiu prehru v sérii. Teodors Blugers otvoril skóre jeho prvým gólom v NHL, Siedney Crosby s Philom Kesselom dvakrát asistovali a Casey DeSmith prispel k druhej výhre po sebe 37 zákrokmi. Prekonali ho Bobby Ryan, Mikkel Bödker a Matt Duchene, prví dvaja v presilovkách. Anders Nilsson kryl 35 striel a pripísal si aj asistenciu. Slovenský obranca Christián Jaroš odohral 17 a pol minúty s bilanciou dva mínusové body, šesť striel a päť bodyčekov. Bol najaktívnejším strelcom zápasu spolu s Dominikom Simonom. Jeho spoluhráč Mark Stone asistoval a dosiahol métu 300 bodov v NHL. Nick Bjugstad a Jared McCann debutovali v drese Penguins, pričom prvý z nich asistoval. Crosby získal 60. bod skôr ako v jeho 50. zápase sezóny siedmykrát v kariére. So 743 asistenciami sa dostal pred Denisa Potvina na 44. miesto historického poradia.


Hviezdy duelu: 1. J. Guentzel, 2. B. Rust, 3. N. Bjugstad (všetci PIT)

Detroit oslávil vyradenie dresu Kellyho výhrou nad Torontom

Danny DeKeyser skóroval v tretej minúte predĺženia, čím zariadil domáci triumf Detroitu 3:2 nad Torontom, druhý po sebe po predošlých dvoch prehrách. Oslávil ním Reda Kellyho, ktorému Red Wings pred zápasom vyradili dres s číslom 4. Gustav Nyquist, ktorý si pripísal aj asistenciu a Dylan Larkin dvakrát posielali Detroit do vedenia, kým Andreas Athanasiou asistoval pri všetkých troch góloch. Jimmy Howard sa prezentoval 19 zákrokmi. Recept na neho našli dvojbodoví Auston Matthews a Patrick Marleau, ktorý vynútil predĺženie v 58. minúte. Frederik Andersen chytil 30 striel pri tretej prehre Maple Leafs v ostatných štyroch dueloch. DeKeyser strelil svoj tretí gól v predĺžení v kariére a už len jeden mu chýba na vyrovnanie klubového rekordu obrancu. Držia ho Nicklas Lidström s Niklasom Kronwallom. Generálny manažér Ken Holland sa s 913. výhrou v tejto funkcii dostal na delené prvé miesto v histórii Red Wings s Jackom Adamsom. Jake Muzzin debutoval v drese Toronta.

Vyradenie dresu Reda Kellyho s číslom 4:

Hviezdy duelu: 1. D. Larkin, 2. A. Athanasiou (obaja DET), 3. A. Matthews (TOR)

Kane doviedol Chicago k výhre v Buffale a dosiahol míľnik

Patrick Kane strelil dva góly a pridal dve asistencie, aby dosiahol hranicu 900 bodov v NHL a doviedol Chicago k víťazstvu 7:3 v Buffale, tretiemu v sérii. Túto métu pokoril ako piaty hráč v klubovej histórii a piaty Američan pred odohraním 900 zápasov v lige. Zároveň vsietil 30. gól v sezóne a natiahol si bodovú sériu na 10 duelov. Na listine strelcov ho doplnili dvojgólový Brandon Saad, Drake Caggiula, Connor Murphy a Duncan Keith. Caggiula pridal dve asistencie a Cam Ward predviedol 40 zákrokov. Kapituloval po strelách Jacka Eichela, Jasona Pominvillea a Kylea Okposa. Jeff Skinner dvakrát asistoval. Carter Hutton inkasoval štyrikrát z 22 striel v prvých dvoch tretinách, striedajúci Linus Ullmark kryl päť zo zvyšných siedmich striel. Kane strelil svoj druhý gól do prázdnej brány. Saad odohral 500. zápas v NHL, Sam Reinhart absolvoval 300. duel v kariére. Sabres prehrali tri z posledných štyroch stretnutí.

Kaneov 900. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. P. Kane, 2. D. Caggiula, 3. B. Saad (všetci CHI)

Nashville otočil zápas s Floridou štyrmi gólmi v tretej tretine

Florida viedla v domácom zápase proti Nashville po dvoch tretinách 1:0 po presilovkovom góle Jonathana Huberdeaua, ale hostia štyrmi gólmi v poslednej tretine otočili stav a zvíťazili v Sunrise 4:1. Dva góly, víťazný a do prázdnej brány, strelil Viktor Arvidsson, dvojbodový Roman Josi a Kevin Fiala tiež skórovali. Filip Forsberg trikrát asistoval a Juuse Saros prispel k tretej výhre v sérii 27 zákrokmi. Jeho náprotivok Roberto Luongo kryl 22 striel, ale nezabránil ukončeniu víťaznej série Panthers na troch dueloch. Huberdeau sa stal štvrtým hráčom v klubovej histórii, ktorý dosiahol 50-bodovú hranicu pred jeho 50. zápasom sezóny. Arvidsson pokoril 20-gólovú métu v treťom ročníku po sebe.

Hviezdy duelu: 1. V. Arvidsson, 2. F. Forsberg (obaja NSH), 3. J. Huberdeau (FLA)

Majster ukončil dlhú sériu prehier, hrdinom Kuznecov

Jevgenij Kuznecov skóroval 57 sekúnd pred koncom tretej tretiny v presilovej hre a rozhodol o domácom triumfe majstrovského Washingtonu 4:3 nad Calgary. Znamenal koniec sedemzápasovej série prehier a pretrhol trojzápasovú víťaznú šnúru Flames. Kanadský tím prišiel aj o deväťzápasovú bodovú šnúru. Kuznecov si pripísal aj asistenciu, z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Nic Dowd, Dmitrij Jaškin a Tom Wilson. Braden Holtby sa prezentoval 27 zákrokmi, o deväť viac ich urobil Mike Smith. Mikael Backlund, Garnet Hathaway a Elias Lindholm sa postarali o góly Flames, kým T.J. Brodie dvakrát asistoval. Lindholm bodoval v deviatom zápase po sebe len ako tretí hráč v jeho premiérovej sezóne v drese Calgary po Dougovi Gilmourovi a Marcovi Savardovi. Alex Ovečkin si odpykal trest za neúčasť v zápase hviezd. Travis Hamonic a Lars Eller nedohrali duel pre zranenia.

Backlundov kandidát na gól roka:

Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov, 2. D. Jaškin (obaja WSH), 3. E. Lindholm (CGY)

Carolina prehĺbila krízu Vegas, Faulk vytvoril klubový rekord

Päť rôznych úspešných strelcov a 23 zákrokov Petra Mrázka viedlo k domácej výhre Caroliny 5:2 nad Vegas, ktorá znamenala predĺženie jej bodovej série na štyri zápasy. Nino Niederreiter, Brett Pesce, Jordan Martinook a Sebastian Aho prekonali Maxima Lagaceho pri jeho sezónnej premiére z 31 striel, dvojbodový Justin Faulk už skóroval do prázdnej brány. S 242 bodmi vytvoril nový klubový rekord obrancu. Justin Williams prispel k tretiemu triumfu Hurricanes v posledných štyroch dueloch dvoma asistenciami. Shea Theodore strelil oba góly Golden Knights, prvý v presilovke, ktorí prehrali tretí zápas po sebe. Niederreiter sa stal len tretím hráčom v histórii Caroliny/Hartfordu, ktorý vsietil päť gólov v jeho prvých piatich zápasoch za tím. Napodobnil Johna Andersona a Radima Vrbatu.

Hviezdy duelu: 1. S. Aho, 2. J. Williams, 3. J. Faulk (všetci CAR)

Seguin zariadil víťazstvo Dallasu nad Minnesotou, ktorú preskočil v tabuľke

Tyler Seguin strelil v tretej tretine dva góly, pričom tým prvým prelomil nerozhodný stav a zariadil domáce víťazstvo Dallasu 3:1 nad Minnesotou. Druhý gól pridal v závere duelu do prázdnej brány. Andrew Cogliano otvoril skóre zápasu jeho prvým gólom v drese texaského tímu a pridal asistenciu, kým Ben Bishop predviedol 21 zákrokov pri tretej výhre Stars v sérii. Devan Dubnyk zaregistroval 29 zákrokov, ale nezabránil koncu víťaznej šnúry Wild na troch zápasoch. O jediný gól hostí sa postaral v presilovke Bran Hunt, ktorý skóroval premiérovo v drese Minnesoty. Jeho spoluhráč Matt Hendricks odohral 600. duel v NHL, kým Pontus Aberg ho opustil pre zranenie. Seguin dosiahol 20-gólovú hranicu aj v šiestej sezóne v drese Dallasu. Len Brian Bellows (10) a Steve Payne (7) ich od príchodu do tímu zaznamenali viac po sebe. Dallas sa dostal na tretie miesto Centrálnej divízie o bod práve pred Wild.

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. D. Dubnyk (MIN), 3. M. Heiskanen (DAL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 21:15 0 0 0 0 0 4 4
Ch. Jaroš (OTT) 17:28 0 0 0 -2 0 6 5



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies