Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Cehlárik rozhodol zápas, Pánik asistoval, Tatar nehral

V dvanástich utorkových zápasoch NHL sa predstavili aj štyria Slováci, z ktorých dvaja sa tešili z výhier a dvaja bodovali. Peter Cehlárik strelil víťazný gól, kým Richard Pánik asistoval. Alex Ovečkin vytvoril ruský bodový rekord, kým Patrice Bergeron a tréner Winnipegu dosiahli veľké míľniky.

Cehlárik rozhodol zápas, v ktorom bol Chára najvyťažovanejším hráčom

Peter Cehlárik svojím tretím gólom v sezóne rozhodol o víťazstve Bostonu 3:1 nad rozbehnutými Islanders. Nerozhodný stav prelomil dorážkou strely Kevana Millera v 47. minúte. Zvyšné dva góly strelil vo svojom 1 000. zápase kariéry Patrice Bergeron, druhý do prázdnej brány. Pri oboch asistovali Brad Marchand a David Pastrňák. Tuukka Rask zastavil 28 striel. O jediný gól newyorského tímu, ktorý prehral v normálnom hracom čase po prvýkrát za viac ako tri týždne, sa postaral Jordan Eberle. Ten v druhej tretine vyrovnával stav na 1:1. Robin Lehner inkasoval dva góly z 26 striel. Cehlárik v zápase odohral 13 a pol minúty. Pripísal si aj plusový bod a strelu. V akcii nechýbal ani obranca Zdeno Chára, ktorý bol s časom 23:52 najvyťažovanejším hráčom duelu. Prezentoval sa dvoma plusovými bodmi, dvoma strelami, dvoma bodyčekmi a dvoma blokmi. Bergeron je štvrtým hráčom, ktorý v drese Bruins odohral tisíc duelov po Rayovi Bourqueovi (1 518), Johnnym Bucykovi (1 436), Donovi Sweeneym (1 052) a Wayneovi Cashmanovi (1 027).

Cehlárikov tretí gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron (BOS), 2. T. Rask (BOS), 3. R. Lehner (NYI)

Článok pokračuje pod reklamou

Nashville predĺžil Arizone séru prehier, Pánik bodoval

Ryan Ellis strelil víťazný gól a pridal asistenciu, Roman Josi trafil prázdnu bránu a dvakrát asistoval pri domácej výhre Nashville 5:2 nad Arizonou. Bola preň štvrtou v posledných piatich zápasoch, kým Coyotes prehrali štvrtý zápas v sérii. Nezabránil tomu ani Calvin Pickard, ktorý predviedol 42 zákrokov. Prekonali ho aj Craig Smith, Filip Forsberg v presilovke a dvojbodový Calle Järnkrok. Pekka Rinne pomohol ukončiť trojzápasovú domácu sériu prehier Predators s 24 zákrokmi. Recept na neho našli Vinnie Hinostroza s Derekom Stepanom. Pri otváracom góle Hinostrozu si pripísal sekundárnu asistenciu slovenský útočník Richard Pánik, ktorý odohral takmer 18 minút. Zaznamenal aj plusový bod, dve strely, tri bodyčeky, tri bloky a menší trest za sekanie.

Pánikova 12. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. R. Ellis, 2. R. Josi, 3. C. Smith (všetci NSH)

Tampa podľahla doma Vegas, Černák s najviac bodyčekmi

Tampa Bay viedla v domácom zápase proti Las Vegas 2:0, ale o náskok prišla a napokon mu podľahla 2:3 po samostatných nájazdoch. Ten rozhodujúci premenil v tretej sérii Alex Tuch, ktorý bol jediným úspešným exekútorom. Cody Eakin a Valentin Zykov vyrovnali stav duelu na 2:2 a Marc-Andre Fleury prispel k ukončeniu štvorzápasovej série prehier Golden Knights 24 zákrokmi. Slovenský obranca Erik Černák na neho vystrelil raz, pričom odohral takmer 20 a pol minúty. Pripísal si na konto aj plusový bod, blok a až šesť bodyčekov, najviac zo všetkých hráčov v zápase. Z jeho spoluhráčov skórovali Brayden Point v presilovke a Mathieu Joseph. Steven Stamkos asistoval pri oboch góloch Lightning a Andrej Vasilevskij urobil 35 zákrokov. Floridský tím bodoval v treťom zápase po sebe, Nikita Kučerov natiahol gólové suchoty na osem duelov. Ryan Carpenter sa zranil po zákroku od Cedrica Paquetteho.

Tuchov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. S. Stamkos, 3. B. Point (všetci TBL)

Montreal bez Tatara prehĺbil ďalšiu krízu Anaheimu

Tomáš Tatar nehral pre chorobu, ale jeho spoluhráči si poradili aj bez neho a zvíťazili doma nad trápiacim sa Anaheimom 4:1. Montreal si predĺžil bodovú sériu na štyri zápasy, kým Ducks utrpeli piatu prehru v rade. Brendan Gallagher zaznamenal dva góly a asistenciu, pričom pokoril 20-gólovú hranicu. Jesperi Kotkaniemi strelil víťazný gól, ktorým sa zapísal do histórie. Stal sa vôbec prvým 18-ročným hráčom Canadiens, ktorý skóroval v troch zápasoch tímu po sebe. Phillip Danault sa tiež presadil strelecky, Jonathan Drouin nazbieral tri asistencie a Carey Price kryl 24 striel pri jeho šiestej výhre v sérii. Ako jediný ho prekonal Ryan Getzlaf za stavu 3:0. Chad Johnson opustil duel s 28 zákrokmi, Korbinian Holzer ho vynechal z osobných dôvodov.

Kotkaniemiho historický gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Gallagher, 2. J. Drouin, 3. J. Armia (všetci MTL)

Reinhart rozhodol o výhre Buffala nad Minnesotou

Sam Reinhart uspel v nájazdoch ako jediný, aby Buffalo porazilo Minnesotu 5:4 a pripísalo si len tretiu výhru z posledných deviatich zápasov. Reinhart zaznamenal aj gól a asistenciu. Evan Rodrigues, C.J. Smith a Rasmus Dahlin tiež skórovali. Jack Eichel zaznamenal dve asistencie a Linus Ullmark 41 zákrokov. Wild v zápase prehrávali 0:1, 1:3 aj 3:4. Predĺženie vynútil a bod tímu zaistil Zach Parise v 59. minúte. Dva góly strelil Jared Spurgeon a jeden Charlie Coyle, ktorý pridal aj asistenciu. Dve si z duelu odniesli Ryan Suter a Luke Kunin. Devan Dubnyk zastavil 35 striel pri tretej prehre jeho tímu v sérii. Minnesota v dueli prišla aj o kapitána Mikku Koiva, ktorý v prvej tretine utrpel zranenie pri kolízii s Tageom Thompsonom.

Reinhartov víťazný nájazd:


Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart (BUF), 2. J. Spurgeon (MIN), 3. J. Eichel (BUF)

Blues otočili druhý zápas v sezóne. Opäť proti Panthers

Keď St. Louis v zápase prehráva, tak nevyhráva. Platí to vždy, len v zápasoch proti Floride nie. Blues ešte v tretej tretine prehrávali 0:2, ale gólmi Coltona Parayka, Ryana O’Reillyho a Vincea Dunna stav otočili a tešili sa z výhry 3:2. V sezóne pritom dokázali otočiť len dva zápasy z 23 a oba boli proti Panthers. „Potrebujeme určite začínať lepšie. Našťastie sme získali víťazstvo a to je dobré. V šatni je potom dobrý pocit, keď ste schopní zápas otočiť,“ poznamenal Dunn. K tretej výhre v sérii pomohol 22 zákrokmi Jordan Binnington, ktorého prekonali Henrik Borgström a Aleksander Barkov. James Reimer opustil duel s 31 zákrokmi. Florida prehrala druhý zápas z posledných troch. „Keď vediete 2:0, musíte nájsť spôsob, ako súpera udržať na uzde a získať dva body,“ povedal tréner Bob Boughner.

Hviezdy duelu: 1. V. Dunn (STL), 2. A. Barkov (FLA), 3. H. Borgström (FLA)

Kovaľčuk sa pri návrate do New Jersey tešil z gólu i výhry

Iľja Kovaľčuk sa nemýlil. Vo svojom prvom zápase v New Jersey od opustenia tímu v roku 2013 bol poriadne vybučaný – pri predstavení i pri každom dotyku puku. Nakoniec mal však on posledné slovo, keď v 58. minúte spečatil gólom výhru Los Angeles 5:1. „Viete, sú to ich emócie a spôsob, akým reagujú. Bol som šťastný, keď som skóroval. To je vždy tá najlepšia odpoveď,“ poznamenal skúsený Rus. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov viedli aj góly Adriana Kempeho, Diona Phaneufa a Tylera Toffoliho, ktorý skóroval dvakrát v rozmedzí 35 sekúnd. On a Phaneuf sa pritom postarali o tri góly za 70 sekúnd. Anže Kopitar nazbieral tri asistencie a Jack Campbell kryl 29 striel. Ako jediný na neho našiel recept Pavel Zacha, ktorý v druhej tretine vyrovnával stav na 1:1. Keith Kinkaid opustil duel s 20 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. T. Toffoli (LAK), 2. J. Campbell (LAK), 3. A. Kopitar (LAK)

McElhinney doviedol Carolinu s čistým kontom k výhre nad Pittsburghom

Curtis McElhinney zneškodnil všetkých 23 striel, aby so svojím prvým čistým kontom v sezóne doviedol Carolinu k výhre 4:0 nad Pittsburghom. „Urobil niekoľko zákrokov, ktoré sme dnes potrebovali. Bol schopný nás uvoľniť a nemuseli sme dnes doháňať stratu,“ povedal tréner Rod Brind’Amour. Prvý a víťazný gól zápasu strelil v poslednej minúte prvej tretiny Jordan Martinook. Po ňom sa do čierneho trafili aj Brett Pesce a Andrej Svečnikov, ktorý uzavrel skóre v poslednej minúte tretej tretiny. Krátko pred ním ešte skóroval Micheal Ferland, ktorý dal gól do prázdnej brány. Domáci Matt Murray inkasoval tri góly z 31 striel a po prestávke prehral tretí zo svojich štyroch štartov. Matt Cullen vyrovnal zápis Waynea Gretzkyho, ale len v počte odohraných duelov – s 1 487 zdieľajú 22. miesto v historickom poradí.

Hviezdy duelu: 1. C. McElhinney (CAR), 2. J. Martinook (CAR), 3. B. Pesce (CAR)

Ovečkin vytvoril ruský rekord pri výhre nad Canucks

T.J. Oshie strelil gól, pri ktorom sa Alex Ovečkin vďaka asistencii stal ruským rekordérom s 1 180 bodmi v NHL. Naštartoval tiež cestu Washingtonu za výhrou 3:2 nad Vancouverom, v drese ktorého sa do hlavného mesta USA vrátil Jay Beagle. Braden Holtby pomohol k potrebnému triumfu 30 zákrokmi, pričom v druhej tretine ich urobil 13 a zneškodnil aj trestné strieľanie Bo Horvata. Brett Connolly a dvojbodový Jakub Vrána sa postarali o zvyšné dva góly tímu, ktorý prehral osem z predošlých deviatich duelov. Na ne reagovali Markus Granlund a Elias Pettersson. Jacob Markström zastavil 28 striel. Canucks prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Trestné strieľanie Horvata:


Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. J. Vrána (WSH), 3. J. Kuznecov (WSH)

Sharks ukončili domácu sériu Winnipegu, Maurice s míľnikom

Joe Pavelski skóroval v tretej minúte predĺženia vo vlastnom oslabení, čím rozhodol o víťazstve San Jose 3:2 vo Winnipegu, treťom v sérii. Všetky tri prišli v nadstavenom čase. Pavelski, ktorý pridal aj asistenciu, sa stal len druhým hráčom v histórii Sharks, ktorý strelil gól v predĺžení pri presilovej hre súpera. Logan Couture využil presilovku a dosiahol 20-gólovú métu v ôsmej sezóne v kariére, Marcus Sörensen tiež prispel k výhre gólom. Kevin Labanc dvakrát asistoval a Martin Jones sa prezentoval 25 zákrokmi. Kapituloval po strelách Blakea Wheelera a Mathieua Perreaulta. Connor Hellebuyck chytil 35 striel, ale nezabránil ukončeniu série troch výhier Jets celkovo a siedmich na domácom ľade. Kanadský tím však bodoval vo štvrtom zápase po sebe. Jeho tréner Paul Maurice absolvoval 1 500. duel na lavičkách tímov NHL ako najmladší v histórii už vo veku 52 rokov.

Pavelskiho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck, 2. B. Wheeler (obaja WPG), 3. L. Couture (SJS)

Columbus ukončil v Denveri sériu prehier, Dubois s historickým zápisom

Columbus sa dve tretiny naťahoval s Coloradom o vedenie, ale v tretej strelil tri góly a zvíťazil v Denveri 6:3, aby pretrhol šnúru piatich prehier. Rozhodli o tom dva rýchle góly Josha Andersona a dvojbodového Alexa Wennberga za 102 sekúnd v strede tretej tretiny. Oliver Bjorkstrand, Cam Atkinson a dvojgólový Pierre-Luc Dubois ich doplnili na listine strelcov, Boone Jenner s Deanom Kukanom dvakrát asistovali a Sergej Bobrovskij predviedol 27 zákrokov. Dubois strelil druhý gól do prázdnej brány a stal sa prvým hráčom v klubovej histórii, ktorý začal kariéru v NHL dvoma 20-gólovými sezónami. Erik Johnson, Nikita Zadorov a Samuel Girard sa postarali o góly Avalanche, ktorí prehrali štvrtý zápas v sérii a 14. z ostatných 17. Philipp Grubauer ho opustil s 31 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Anderson (CBJ), 2. E. Johnson (COL), 3. P. Dubois (CBJ)

Chicago uštedrilo Edmontonu ďalšiu prehru, Kane natiahol bodovú sériu

Chicago prehrávalo po prvej tretine v Edmontone 1:2, ale v tretej časti hry strelilo päť gólov, vrátane štyroch za 2 minúty a 48 sekúnd, aby zvíťazilo 6:2 a predĺžilo si sériu výhier na päť zápasov. Patrick Kane a Dominik Kahun zaznamenali po góle a asistencii, Erik Gustafsson, John Hayden, Dylan Strome a Drake Caggiula tiež skórovali. Kane si natiahol bodovú šnúru na 12 duelov, čo dokázal štvrtýkrát v kariére. Jonathan Toews s Brandonom Saadom dvakrát asistovali a Cam Ward kryl 25 striel. Prekonal ho iba dvojgólový Leon Draisaitl, ktorý sa stal prvým Nemcom v histórii NHL s 30 gólmi v sezóne. Oba góly vsietil v presilovkách za dve minúty. Cam Talbot striedal po štvrtom inkasovanom góle z 27 striel, Mikko Koskinen chytil šesť zo zvyšných ôsmich striel. Oilers prehrali už šiesty zápas v sérii.

Gólové hody Chicaga v 3. tretine:

Hviezdy duelu: 1. J. Toews (CHI), 2. L. Draisaitl (EDM), 3. C. Ward (CHI)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Cehlárik (BOS) 13:25 1 0 1 +1 0 1 0
R. Pánik (ARI) 17:53 0 1 1 +1 2 2 3
Z. Chára (BOS) 23:52 0 0 0 +2 0 2 2
E. Černák (TBL) 20:22 0 0 0 +1 0 1 6



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies