Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar sa vrátil do akcie, takúto noc NHL zažila len trikrát v histórii

Bohatý štvrtkový program v NHL priniesol 14 zápasov aj s dvojicou slovenských útočníkov. Ani jede z nich nebodoval a obaja zbierali mínusové body. Z výhry sa tešil iba Tomáš Tatar. Až osem duelov potrebovalo predĺženie, čo sa stalo tretíkrát v histórii. Patrick Kane natiahol bodovú sériu, Sidney Crosby vyrovnal klubový rekord.

Štvorbodoví Drouin a Danault doviedli Habs k výhre nad Jets, Tatar nebodoval

Jonathan Drouin zaznamenal dva góly a dve asistencie, aby svojím prvým štvorbodový zápasom kariéry doviedol Montreal k výhre 5:2 nad Winnipegom, ktorou si Canadiens predĺžili sériu výhier na tri zápasy. Phillip Danault skončil tiež štvorbodový, keď zaznamenal gól a tri asistencie. Strelecky sa presadili aj Shea Weber a Jesperi Kotkaniemi, ktorý ako piaty osemnásťročný hráč od ročníka 2001/02 skóroval vo štvrtom zápase po sebe. Carey Price si po piaty raz v kariére pripísal siedme víťazstvo po sebe, keď predviedol 32 zákrokov. Do zostavy „Habs“ sa po chorobe vrátil Tomáš Tatar, ktorý nebodoval. V akcii strávil 16 minút, počas ktorých si pripísal mínusový bod, dve trestné minúty a štyri strely na bránu Connor Hellebuycka, ktorý opustil duel so 48 zákrokmi. Mark Scheifele a Brendan Lemieux strelili góly Jets, ktorí prehrali druhý zápas po sebe. Nepomohol im ani návrat Dustina Byfugliena.

Hviezdy duelu: 1. J. Drouin, 2. P. Danault, 3. B. Gallagher (všetci MTL)

Columbus predĺžil Arizone sériu prehier, Pánik zbieral mínusky

Josh Anderson prelomil nerozhodný stav v strede tretej tretiny v presilovej hre a pridal asistenciu, aby Columbus zvíťazil na ľade Arizony 4:2 a predĺžil jej sériu prehier na päť zápasov. Lukáš Sedlák a David Savard vybudovali v prvej tretine náskok 2:0, ktorý zmazali dvojbodový Jordan Oesterle a Conor Garland za 103 sekúnd. Boone Jenner v tretej tretine spečatil druhý triumf Blue Jackets po sebe na aktuálnom výjazde a po predošlých piatich prehrách. Pripísal si aj asistenciu, kým Sergej Bobrovskij predviedol 29 zákrokov. Ani raz ho strelecky neohrozil Richard Pánik, ktorý odohral takmer 15 a pol minúty s tromi mínusovými bodmi a tromi bodyčekmi. Jeho spoluhráč Darcy Keumper kryl rovnako 29 striel.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Anderson (CBJ) , 2. J. Oesterle (ARI), 3. D. Savard (CBJ)

Binnington vynuloval lídra NHL, o výhre Blues rozhodol Schenn

Jordan Binnington zastavil všetkých 32 striel pri jeho druhom čistom konte v kariére a doviedol St. Louis k futbalovej výhre 1:0 v Tampe Bay, na ľade lídra súťaže. O štvrtom triumfe Blues v sérii a ôsmom v ostatných jedenástich zápasoch rozhodol až 59 sekúnd pred koncom predĺženia Brayden Schenn. Andrej Vasilevskij dovtedy zaznamenal 38 zákrokov, ale nezabránil druhej prehre Lightning po sebe. Bodovali však v posledných štyroch dueloch. Dva zápasy po sebe prehrali prvýkrát od stredu novembra. Slovenský obranca Erik Černák tentoraz v zostave floridského tímu nefiguroval.

Schennov jediný gól zápasu:

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. J. Binnington, 3. B. Schenn (obaja STL)

Nilsson pomohol ukončiť Ottawe sériu prehier

Christián Jaroš zostal vo štvrtok mimo hry a ako divák sledoval, ako jeho Ottawa poľahky zdolala Anaheim pomerom 4:0. Svoje prvé čisté konto v sezóne vychytal Anders Nilsson, ktorý čelil až 45 strelám. Skóre otvoril Brady Tkachuk a presadili sa aj dvaja hráči, o ktorých budúcnosti sa často špekuluje – Mark Stone a Matt Duchene, ktorý strelil dva góly – druhý do prázdnej brány. Stone pridal aj asistenciu, dve si pripísali Chris Tierney a Cody Ceci. Kým Senators si ukončili sériu piatich prehier, Ducks pokračujú v trápení a prehrali šiesty duel po sebe. John Gibson striedal vo štvrtom zápase po sebe, ale tentokrát pre nešpecifikované zranenie. Inak inkasoval dva góly z 24 striel. Chad Johnson následne kryl deväť striel z desiatich.

Hviezdy duelu: 1. A. Nilsson, 2. M. Duchene, 3. M. Stone (všetci OTT)

Teräväinen rozhodol o výhre Hurricanes nad Sabres

Carolina viedla 2:0, 3:2 aj 5:3, no nakoniec potrebovala predĺženie, aby zdolala Buffalo pomerom 6:5. Rozhodnutie priniesol vo štvrtej minúte nadstaveného času Teuvo Teräväinen, pre ktorého to bol druhý gól a tretí bod v zápase. Po góle strelili Justin Faulk, Greg McKegg, Brock McGinn a Nino Niederreiter. Curtis McElhinney zastavil 34 striel a posledný gól inkasoval v 60. minúte, v ktorej svojím druhým gólom v zápase zaistil Sabres bod Jeff Skinner, bývalý hráč „Hurikánov“. Evan Rodrigues, Jason Pominville a Marco Scandella strelili zvyšné góly domácich, Linus Ullmark opustil duel s 24 zásahmi. Carolina si zlepšila bilanciu v posledných 17 zápasoch na 12-4-1 a dostala sa o dva body pred Buffalo na deviate miesto Východnej konferencie. Oba tímy začali duel s trojbodovou stratou na Columbus, ktorý je na pozícii druhej divokej karty.

Teräväinenov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Teräväinen (CAR), 2. J. Skinner (BUF), 3. S. Aho (CAR)

Matheson rozhodol o výhre Panthers nad Penguins

Mike Matheson skóroval v poslednej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Floridy 3:2 nad Pittsburghom. Jevgenij Dadonov a Colton Sceviour skórovali v normálnej hracej dobe a Aleksander Barkov zaznamenal dve asistencie, vrátane svojho 300. bodu v kariére. K siedmej výhre z posledných deviatich duelov pomohol aj Roberto Luongo, ktorý kryl 29 striel. Recept na neho našli Marcus Pettersson a Jared McCann. Kris Letang si pripísal dve asistencie a Casey DeSmith zaknihoval 39 zákrokov. Sidney Crosby odohral svoj 915. zápas v NHL, čím vyrovnal klubový rekord Maria Lemieuxa. Brankár Matt Murray v zápase chýbal pre zranenie hornej časti tela. Panthers privítali McCanna a Nicka Bjugstada spomienkovým videom. Išlo o ich prvý zápas v Sunrise od výmeny za Dericka Brassarda a Rileyho Sheahana. Penguins prehrali tretí duel po sebe.

Mathesonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Matheson, 2. A. Barkov, 3. C. Sceviour (všetci FLA)

Súboj brankárov vyhral Greiss. Baileyho nájazd rozhodol o výhre Islanders

Josh Bailey uspel vo štvrtej sérii nájazdov, aby rozhodol o výhre Islanders 2:1 nad New Jersey v zápase, ktorý patril predovšetkým brankárom. „Bol tam pre nás, keď sme ho najviac potrebovali a urobil niekoľko kľúčových zákrokov. Dnes bol našou prvou hviezdou,“ povedal Bailey o Thomasovi Greissovi, ktorý potvrdil formu 30 zákrokmi. Cory Schneider vo svojom prvom zápase za takmer dva mesiace podal tiež výborný výkon s 27 zákrokmi. „Je fajn cítiť sa opäť dobre a chytať dobre. Je to však len jeden zápas. Dúfajme, že sa dokážem rozbehnúť a dostať do rytmu tak, ako som to vo svojej kariére už dokázal,“ poznamenal. Pokiaľ ide o góly, padli oba v prvej tretine – skóre otvoril domáci Kevin Rooney, na ktorého reagoval Mathew Barzal. Newyorský tím vyhral sezónnu sériu s Devils hladko 4-0. Do zostavy „Diablov“ sa vrátil Ben Lovejoy.

Baileyho rozdodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Bailey (NYI), 2. C. Schneider (NJD), 3. K. Rooney (NJD)

Los Angeles ukončilo víťazné ťaženie Flyers

Los Angeles sa v ostatnom čase darí a vo štvrtok sa stalo katom ďalšieho tímu s výbornou formou. Tyler Toffoli premenil rozhodujúci nájazd, aby kalifornský tím porazil Philadelphiu 3:2 a ukončil jej osemzápasovú sériu výhier. Kings vyhrali tretí zápas po sebe a štvrtý z posledných piatich aj vďaka gólom Adriana Kempeho a Austina Wagnera, ako aj 30 zákrokom Jonathana Quicka. „Hráme teraz so sebavedomím. Robíme veľa vecí správne a koncentrujeme sa na detaily,“ povedal Wagner. L.A. mohlo vyhrať aj v normálnej hracej dobe, ak by ubránilo Jakuba Voráčka, ktorý vynútil predĺženie 18,2 sekundy pred koncom tretej tretiny. Skóroval aj Sean Couturier a na oba góly prihrával Claude Giroux. Anthony Stolarz opustil duel s 37 zákrokmi.

Toffoliho rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. S. Couturier (PHI), 3. A. Wagner (LAK)

Kuznecov rozhodol o výhre Capitals nad trápiacim sa Coloradom

Jevgenij Kuznecov svojím druhým gólom v zápase rozhodol v poslednej minúte predĺženia o výhre Washingtonu 4:3 nad Coloradom. Capitals ani raz neprehrávali. Do čierneho sa trafili aj Andre Burakovsky a Matt Niskanen. Alex Ovečkin zaznamenal dve asistencie, Kuznecov a Niskanen pridali ku gólom po jednej. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov pomohol s 34 zákrokmi aj Pheonix Copley. Semion Varlamov kryl 38 striel a z jeho spoluhráčov sa presadili Nathan MacKinnon a v tretej tretine Mikko Rantanen s Colinom Wilsonom, ktorí zmazali stratu 1:3. Avalanche prehrali piaty zápas po sebe a od 7. decembra sú najhorším tímom NHL s bilanciou 5-15-4. Z posledných 12 duelov prehrali 10.

Kuznecovov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov (WSH), 2. M. Niskanen (WSH), 3. M. Rantanen (COL)

Vegas ukončilo víťaznú sériu Detroitu

Jonathan Marchessault strelil dva góly, prvý v presilovke, William Karlsson zaznamenal gól a prihrávku a Marc-Andre Fleury chytil 36 striel pri víťazstve Vegas 4:3 v Detroite. Bolo preň druhým v rade po predošlej sérii štyroch prehier. Brayden McNabb vsietil rozdielový gól v strede tretej tretiny a Golden Knights si vylepšili celkovú bilanciu s Red Wings na 2-1. Rozhodli o tom tri góly v druhej tretine. Skóre duelu otvoril Gustav Nyquist, ktorého na listine strelcov doplnili zo spoluhráčov dvojbodový Michael Rasmussen v presilovke a Thomas Vanek tri sekundy pred koncom zápasu. Dylan Larkin dvakrát asistoval a Jimmy Howard sa prezentoval 28 zákrokmi. Detroit prišiel o trojzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson, 2. J. Marchessault, 3. M. Fleury (všetci VGK)

Nashville pribrzdil rozbehnutý Dallas, rozhodol Johansen

Ryan Johansen skóroval v 43. sekunde predĺženia a pridal asistenciu, rovnakú bilanciu zaznamenal Viktor Arvidsson a Nashville zdolal doma Dallas 3:2. Vyhral piaty zápas z posledných šiestich a súperovi ukončil víťaznú sériu na piatich dueloch. Craig Smith otváral skóre v závere prvej tretiny a Juuse Saros prispel k výhre 27 zákrokmi. Prekonali ho Miro Heiskanen a Taylor Fedun, ktorí v druhej tretine dvakrát zmazali jednogólové manko. Anton Chudobin opustil zápas s 21 zákrokmi. Debut v drese Predators si odbili najnovšie posily Brian Boyle a Cody McLeod. Heiskanen dosiahol métu 10 gólov v sezóne ako tretí obranca nováčik v klubovej histórii. Potreboval na to 54 duelov, piaty najnižší počet spomedzi obrancov mladších ako 20 rokov v celej histórii NHL.

Johansenov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Johansen, 2. V. Arvidsson, 3. C. Smith (všetci NSH)

Edmonton ukončil negatívnu sériu na úkor Minnesoty

Edmonton si v prvých dvoch tretinách vybudoval náskok 2:0, ktorý mu napokon stačil na triumf 4:1 na ľade Minnesoty, ktorým ukončil sériu šiestich prehier. Darnell Nurse, Ty Rattie, Leon Draisaitl v presilovej hre a dvojbodový Zack Kasssian (prázdna brána) sa postarali o góly, Connor McDavid a Ryan Nugent-Hopkins dvakrát asistovali. Cam Talbot predviedol 35 úspešných zákrokov, až o 16 viac ako jeho náprotivok Devan Dubnyk. Jediný gól Wild pri ich štvrtej prehre v sérii strelil Joel Eriksson Ek, ktorý znižoval stav na 1:2. McDavid si predĺžil bodovú šnúru na šesť zápasov (2+8) a dosiahol métu 80 bodov v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl, 2. R. Nugent-Hopkins (obaja EDM), 3. J. Eriksson Ek (MIN)

Toews rozhodol o výhre Chicaga v predĺžení, Kane opäť bodoval

Jonathan Toews sa strelecky presadil vo štvrtej minúte predĺženia, čím rozhodol o domácej výhre Chicaga 4:3 nad Vancouverom, šiestej v sérii. Dlhšiu víťaznú šnúru ťahalo naposledy vo februári a marci 2017 (7). Alex DeBrincat strelil dva góly, prvý pri presilovke o dvoch hráčov, Brandon Saad tiež využil presilovku len necelú minútu po DeBrincatovi v závere prvej tretiny. Dylan Strome nazbieral tri asistencie a Collin Delia sa zaskvel 40 zákrokmi. Prekonali ho Alex Biega, Josh Leivo a Elias Pettersson, ktorý vynútil predĺženie v 59. minúte pri početnej výhode. Leivo pridal aj dve asistencie a Jacob Markström kryl 31 striel. Canucks zmazali stratu 0:2 aj 2:3, ale prehrali tretí zápas po sebe. Kane si natiahol bodovú šnúru na 13 duelov, pričom asistoval v posledných 12. DeBrincat ťahá druhýkrát v sezóne sedemzápasovú bodovú sériu.

Toewsov parádny víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Toews, 2. A: DeBrincat, 3. D. Strome (všetci CHI)

Kane, Hertl doviedli Sharks k výhre nad Flames

Evander Kane a Tomáš Hertl zaznamenali po dva góly a asistenciu, Martin Jones urobil 36 zákrokov a San Jose zvíťazilo v Calgary 5:2. Pripísalo si štvrtý triumf v sérii. Hertl využil aj jednu presilovku, Brent Burns skóroval v oslabení a pridal dve asistencie. Dosiahol métu 50 prihrávok v 55. zápase sezóny, čo naposledy z obrancov v lige dokázal Sergej Zubov v drese Rangers (1993/94). V prvej tretine strelili Sharks tri góly za 85 sekúnd, najrýchlejšie v klubovej histórii od 8. októbra 2013 proti Rangers (83). Mark Jankowski a dvojbodový T.J. Brodie skórovali z hráčov Flames, ktorí prehrali druhý zápas z posledných troch. David Rittich striedal po dvoch inkasovaných góloch zo šiestich striel, Mike Smith kryl 21 zo zvyšných 24 striel.

Hviezdy duelu: 1. E. Kane, 2. M. Jones, 3. T. Hertl (všetci SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 15:56 0 0 0 -1 2 4 1
R. Pánik (ARI) 15:25 0 0 0 -3 0 0 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies