Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Skvelý Černák hviezdou zápasu, skóroval aj Tatar

V sobotných zápasoch hrali aj šiesti Slováci. Tomáš Tatar sa ako jediný netešil z výhry, ale strelil gól. Gólový duel má za sebou aj Erik Černák, ktorého bratranec Christián Jaroš sa vrátil do akcie po zranení.

Černák hviezdou zápasu, v ktorom Tampa zdolala Pittsburgh

Erik Černák sa vrátil do základnej zostavy a strelil svoj druhý gól v NHL, ktorým pomohol Tampe k víťazstvu 5:4 nad Pittsburghom. Po zápase, v ktorom skórovali aj Yanni Gourde, Anthony Cirelli, Tyler Johnson a J.T. Miller, bol vyhlásený za tretiu hviezdu. Absolvoval 21 a pol minúty, nazbieral tri plusové body, vyslal na bránu tri strely a zblokoval dve strely súpera. Jeho spoluhráč z brány, Andrej Vasilevskij, pomohol ukončiť krátku sériu dvoch prehier s 28 zákrokmi a Lightning sa tak mohli tešiť zo 40. víťazstva v sezóne. O góly Penguins sa postarali Garrett Wilson, ktorý skóroval premiérovo v NHL, ako aj Jared McCann, Bryan Rust a Tanner Pearson. Ten zdramatizoval duel v 56. minúte po prihrávke Sidneyho Crosbyho, ktorý prekonal Maria Lemieuxa a stal sa klubovým rekordérom s 916. odohraným duelom. Casey DeSmith zastavil 28 zákrokov. V zápase sme videli aj dve bitky.

Černákov druhý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. T. Johnson, 2. J. Miller, 3. E. Černák (všetci TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

Tatar pomohol Montrealu k bodu, Tavares rozhodol o výhre Toronta

Zo Slovákov sa strelecky presadil aj Tomáš Tatar, ktorého gól však Montrealu pomohol len k bodu. Inak sa v derby dvoch tradičných tímov tešilo z víťazstva 4:3 Toronto, o ktorého triumfe rozhodol v tretej minúte predĺženia John Tavares. Andreas Johnsson, Nikita Zajcev a William Nylander sa tiež presadili, aby Maple Leafs natiahli víťaznú sériu na štyri zápasy. Frederik Andersen zastavil 35 striel. Okrem Tatara ho prekonali Andrew Shaw, ktorý sa vrátil do akcie a Brendan Gallagher. Carey Price vo svojom 600. zápase kariéry predviedol 28 zákrokov a prehral prvý zápas od 10. januára. „Habs“ prišli o trojzápasovú sériu výhier. Tatar odohral 19 a pol minúty, pripísal si aj plusový bod, štyri strely a tri bodyčeky. Duel bol aj súbojom o druhé miesto v Atlantickej divízii. Toronto si ju udržalo so 71 bodmi, Montreal je tretí so 69.

Tatarov 17. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (TOR), 2. A. Shaw (MTL), 3. A. Johnsson (TOR)

Bergeron rozhodol v predĺžení o výhre Bostonu, Chára najvyťaženejší v tíme

Patrice Bergeron bol pred zápasom ocenený za dosiahnutie méty 1 000 duelov v NHL. Potom v normálnom hracom čase nazbieral dve asistencie a v tretej minúte predĺženia rozhodol v presilovke o domácej výhre Bostonu 5:4 nad Los Angeles. Znamenala natiahnutie bodovej šnúry Bruins na šesť zápasov a kalifornskému tímu ukončila trojzápasovú víťaznú sériu. Danton Heinen, Brad Marchand aj Charlie McAvoy si pripísali po góle a asistencii, skóroval aj David Krejčí. Torey Krug dvakrát asistoval a Tuukka Rask sa prezentoval 25 zákrokmi. Prekonali ho Alex Iafallo, Anže Kopitar, Nate Thompson a Oscar Fantenberg. Prví dvaja otáčali stav z 0:1 na 2:1, poslední dvaja ho vyrovnali z 2:4 na 4:4. Jonathan Quick kryl 28 striel a Kings si aspoň predĺžili bodovú sériu na štyri zápasy. Kapitán Bruins Zdeno Chára bol najvyťaženejším hráčom tímu s časom na ľade rovných 24 minút. Opustil ho s plusovým bodom, strelou, dvomi bodyčekmi a menším trestom. Pri jeho vylúčení skóroval Marchand, ktorý strelil svoj 24. gól v oslabení v kariére. Iba Rick Middleton ich v klubovej histórii vsietil viac (25). Druhý Slovák v akcii, Peter Cehlárik, odohral necelých 14 minút s bilanciou dve „mínusky“ a dve strely.

Bergeronov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron, 2. Ch. McAvoy, 3. D. Heinen (všetci BOS)

Stone, Nilsson doviedli Ottawu k triumfu nad Winnipegom, Jaroš späť v akcii

Mark Stone strelil dva góly, vrátane víťazného v presilovke v strede zápasu, Anders Nilsson sa zaskvel 44 zákrokmi a Ottawa zvíťazila doma nad Winnipegom 5:2. Vyhrala aj druhý duel po predošlej sérii piatich prehier. Matt Duchene zaznamenal v jeho 700. zápase v NHL gól a asistenciu, Ryan Dzingel a Zack Smith tiež skórovali z hráčov Senators. Slovenský obranca Christián Jaroš odohral pri návrate do ich zostavy 15 minút s bilanciou tri bodyčeky a blok. Bryan Little a Brendan Lemieux sa zaslúžili o presné zásahy Jets, ktorí prehrali tri zápasy po sebe prvýkrát v sezóne. Laurent Brossoit opustil duel s 27 zákrokmi. Stone je len druhým hráčom Ottawy za ostatných desať rokov, ktorý má po 55 zápasoch sezóny priemer aspoň jedného bodu (56). Prvým bol Erik Karlsson s priemerom 1,09 v ročníku 2015/16.

Hviezdy duelu: 1. A. Nilsson, 2. M. Stone, 3. M. Duchene (všetci OTT)

Arizona udržala vedenie nad Dallasom, Pánik nebodoval

Arizona dokázala 56 minút kontrolovať zápas, ale potom stačili dva góly v rozmedzí 27 sekúnd a z duelu bola dráma. Nakoniec však tím odolal a ukončili si sériu piatich prehier, keď porazil Dallas tesne 3:2, hoci po góloch Alexa Goligoského a dvojgólového Alexa Galchenyuka viedol už 3:0. Obaja strelci pridali aj po asistencii, Nick Cousins si ich pripísal dve. Darcy Kuemper čelil 35 strelám a prekonať ho dokázali v 57. minúte Brett Ritchie a Alex Radulov. Stars mali viac ako tri minúty na vynútenie predĺženia. Nepomohla im k tomu ani hra bez brankára. Anton Chudobin opustil duel s 35 zákrokmi a jeho tím prišiel o sériu deviatich výhier nad Coyotes, ktorá trvala od marca 2016. V zápase sa predstavil aj Richard Pánik, ktorý bol so šiestimi strelami najaktívnejším strelcom duelu, ale pripísal si len mínusový bod. Počas necelých 17 minút v akcii sa prezentoval aj troma bodyčekmi a dvoma blokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Galchenyuk, 2. A. Goligoski, 3. N. Cousins (všetci ARI)

Labanc doviedol San Jose k výhre nad Edmontonom

San Jose ťahá päťzápasovú víťaznú sériu vďaka prispeniu celého mužstva. V sobotu sa veľkým spôsobom pričinil o triumf 5:2 v Edmontone Kevin Labanc, ktorý dosiahol prvý hetrik v kariére. Na listine strelcov ho doplnili Evander Kane a Tomáš Hertl, Aaron Dell zastavil 21 striel. Joe Thornton odohral 1 540. zápas, aby sa vyrovnal Shaneovi Doanovi a Johnnymu Bucykovi na 15. mieste historického poradia ligy. Pripísal si dve asistencie a vyrovnal sa Gordiemu Howeovi na deviatom mieste historického poradia NHL. Oilers prehrali siedmy zápas z posledných ôsmich celkovo a piaty v sérii na domácom ľade. O ich góly sa postarali Ryan Nugent-Hopkins a Zack Kassian, Cam Talbot urobil 26 zákrokov.


Hviezdy duelu: 1. K. Labanc, 2. J. Thornton, 3. T. Hertl (všetci SJS)

Luongov tisíci štart bol víťazný. Hoffman rozhodol o výhre nad Capitals

Florida myslí na play-off a aktuálne sa jej darí stratu zmazávať. Mike Hoffman strelil v druhej minúte predĺženia presilovkový gól, aby rozhodol o výhre 5:4 nad Washingtonom. Bola to pre Panthers druhá výhra po sebe a šiesta z posledných ôsmich duelov. S 26 zákrokmi k nej prispel aj Roberto Luongo, ktorý ako tretí brankár v histórii štartoval v 1 000. zápase. Strelecky sa v normálnom hracom čase presadili Frank Vatrano, Keith Yandle, Colton Sceviour a Derick Brassard. Dva góly Capitals strelil Brett Connolly, skórovali aj Jevgenij Kuznecov a Lars Eller. Braden Holtby tiež urobil 26 zákrokov. Obhajca titulu opäť doplatil na nedostatočnú disciplínu a dvakrát bol vylúčený Connolly, vrátane osudného sekania zo záverečných sekúnd tretej tretiny. Do obrany „Caps“ sa vrátil Christian Djoos, ktorý vynechal 24 zápasov pre zranenie nohy. Washington tak bol po prvýkrát od začiatku sezóny v plnej sile.

Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman (FLA), 2. B. Connolly (WSH), 3. A. Ekblad (FLA)

Buffalo zdolalo doma Detroit, Dahlin sa zapísal do histórie

Buffalo si predĺžilo bodovú sériu na tri zápasy, keď zdolalo doma Detroit 3:1 a pripísalo si druhý triumf v ostatných troch dueloch. Gólmi ho zariadili Conor Sheary, Casey Mittelstadt a Kyle Okposo, pričom poslední dvaja využili presilové hry. Linus Ullmark predviedol 28 zákrokov, o desať viac ako jeho náprotivok Jimmy Howard. O jediný presný zásah Red Wings pri ich druhej prehre v rade sa postaral Dylan Larkin tiež v početnej výhode. Znižoval stav zápasu na 1:2. Všetky štyri góly padli v druhej tretine. Obranca Sabres Rasmus Dahlin sa stal len piatym obrancom v histórii NHL, ktorý pred 19. narodeninami zaznamenal aspoň 30 bodov. Lídrom v tejto štatistike je jeho súčasný tréner Phil Housley (57).

Hviezdy duelu: 1. C. Sheary, 2. C. Mittelstadt, 3. L. Ullmark (všetci BUF)

Hráči Minnesoty dali trénerovi darček k jubileu. Ukončili sériu prehier

Miínnesota vyhrala prvý zápas vo februári, keď ukončila sériu štyroch prehier víťazstvom 4:2 v New Jersey. Dala tak pekný darček trénerovi Bruceovi Boudreauovi, ktorý oslávil okrúhly 900. zápas na lavičke tímov NHL. Marcus Foligno a Luke Kunin zaznamenali po góle a asistencii, Zach Parise využil presilovku a Joel Eriksson Ek tiež skóroval. Všetci prekonali z 33 striel Coryho Schneidera, ktorý prehral svoj 20. duel v sérii od 27. decembra 2017. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Brett Seney a Jesper Bratt. Devils prehrali tretíkrát po sebe, k čomu prispelo aj 16 zákrokov Devana Dubnyka.

Hviezdy duelu: 1. M. Foligno (MIN), 2. J. Bratt (NJD), 3. Z. Parise (MIN)

Pulock zariadil triumf Islanders, ktorí prehĺbili krízu Colorada

Ryan Pulock strelil dva góly, pričom tým druhým rozhodol v tretej minúte predĺženia o domácom triumfe New Yorku Islanders 4:3 nad trápiacim sa Coloradom. Jordan Eberle a Josh Bailey vyrovnali stav z 0:2 na 2:2, Eberle si pripísal aj asistenciu, Brock Nelson ich získal dve. Robin Lehner prispel k tretej výhre v posledných štyroch zápasoch 25 zákrokmi. Recept na neho našli trojbodový Carl Söderberg, Erik Johnson a J.T. Compher, ktorý vynútil predĺženie v 58. minúte aj vďaka odrazu puku od korčule Devona Toewsa. Semion Varlamov kryl 37 striel, ale neodvrátil šiestu prehru Avalanche v sérii. Všetko mohlo byť inak, ak by Tyson Barrie netrafil v 15. sekunde predĺženia tyčku Lehnerovej brány. Islanders dosiahli métu 70 bodov v 54. zápase sezóny, najskôr v ich histórii od ročníka 1981/82 (51).

Pulockov druhý gól v zápase bol víťazný:

Hviezdy duelu: 1. R. Pulock, 2. J. Eberle (obaja NYI), 3. C. Söderberg (COL)

Flyers si zgustli na trápiacich sa Ducks, Hart vyrovnal ligový rekord

Philadelphia strelila už v prvej tretine štyri góly a zdolala doma nemohúci Anaheim 6:2. Pripísala si deviaty triumf v posledných desiatich zápasoch, kým súperovi uštedrila siedmu prehru v sérii. Sean Couturier skóroval vo štvrtom dueli po sebe a pridal dve prihrávky, Travis Konecny, Michael Raffl a Phil Varone zaznamenali po góle a asistencii. Na listine strelcov ich doplnili Oscar Lindblom a Nolan Patrick. Carter Hart urobil 30 zákrokov a vychytal svoju ôsmu výhru v sérii od 14. januára. Vyrovnal tak ligový rekord brankára mladšieho ako 21 rokov v dĺžke víťaznej šnúry, ktorý už zdieľa s Jocelynom Thibaultom. Pokorili ho iba Adam Henrique s dvojbodovým Nickom Ritchiem, ktorí v presilovkách znižovali stav z 0:4 na 2:4. Ryan Getzlaf dvakrát asistoval v jeho 967. dueli v NHL i v drese Ducks, čím o jeden prekonal klubový rekord Teemu Selänneho. Chad Johnson striedal po štvrtom inkasovanom góle zo 14 striel a od druhej tretiny ho nahradil Kevin Boyle, ktorý pri jeho ligovom debute kryl 24 z 26 striel.

Hviezdy duelu: 1. S. Couturier, 2. M. Raffl, 3. P. Varone (všetci PHI)

St. Louis si predĺžilo víťaznú sériu triumfom nad Nashville

Jordan Binnington sa stal šiestym rôznym brankárom nováčikom v klubovej histórii a prvým od marca 2013 (Jake Allen), ktorý vychytal päť výhier po sebe. Pri tej piatej predviedol 29 zákrokov a doviedol St. Louis k domácemu triumfu 3:2 nad Nashville, rovnako piatemu v sérii. Gólmi ho zariadili Vince Dunn, Vladimir Tarasenko a Mackenzie MacEachern, ktorého druhý gól v NHL zo stredu zápasu bol víťazný. Robert Thomas dvakrát asistoval. Mattias Ekholm v presilovke a Ryan Johansen dvakrát znížili stratu Predators na rozdiel gólu, ale ich presné zásahy ani 30 zákrokov Pekku Rinneho nezabránilo druhej prehre v posledných siedmich dueloch. Tarasenko bodoval v siedmom zápase po sebe. Oba tímy sa opäť stretnú v nedeľu v Nashville.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko, 2. J. Binnington, 3. R. Thomas (všetci STL)

Pettersson rozhodol o výhre Canucks nad Flames

Dramatický zápas medzi Vancouverom a Calgary rozhodli samostatné nájazdy. V nich uspel len Elias Pettersson, ktorý pomohol Canucks k triumfu 4:3 aj dvoma prihrávkami, vďaka čomu sa stal len štvrtým hráčom od jeho narodenia 12. novembra 1998, ktorý zaznamenal 50 a viac bodov v prvých 45 dueloch kariéry (po Ovečkinovi, Malkinovi a Crosbym). Bo Horvat a Josh Leivo posielali Vancouver do vedenia, Brock Boeser v 56. minúte vyrovnal stav na 3:3. Trojzápasová séria prehier sa stala minulosťou aj vďaka skvelému výkonu Jacoba Markströma, ktorý zneškodnil 44 striel i všetky tri nájazdy. Prekonať ho dokázali Elias Lindholm, Sam Bennett a Andrew Mangiapane, ktorý skóroval premiérovo v NHL. David Rittich opustil duel s 22 zákrokmi. Flames prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Mangiapaneho 1. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Markström (VAN), 2. J. Gaudreau (CGY), 3. E. Pettersson (VAN)

Atkinson doviedol Columbus k výhre nad Vegas

Cam Atkinson strelil dva góly za menej ako tri minúty, aby doviedol Columbus k výhre 4:3 nad Vegas. Josh Anderson a Artemij Panarin tiež skórovali, kým Sergej Bobrovskij urobil 20 zákrokov. Blue Jackets sa tak z trojzápasového tripu vrátia domov s bilanciou 3-0-0. Marc-Andre Fleury predviedol 29 zákrokov a z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafili Nate Schmidt, Jon Merrill a Cody Eakin. Golden Knights vyslali v druhej tretine na bránu len tri strely, čím si vyrovnali sezónne minimum. Len tak málo striel mali aj v tretej tretine duelu proti Arizone, ktorý sa hral 21. novembra.

Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson (CBJ), 2. C. Eakin (VGK), 3. J. Merrill (VGK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 21:31 1 0 1 +3 0 3 1
T. Tatar (MTL) 19:27 1 0 1 +1 0 4 3
R. Pánik (ARI) 16:51 0 0 0 -1 0 6 3
P. Cehlárik (BOS) 13:45 0 0 0 -2 0 2 0
Z. Chára (BOS) 24:00 0 0 0 +1 2 1 2
Ch. Jaroš (OTT) 15:07 0 0 0 0 0 0 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies