Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Tatar má na hokejke kus dreva i pripomienku otca

Slovenský útočník Montrealu, Tomáš Tatar, poodhalil podrobnosti o svojej hokejke, ktorá má svoje špecifiká. Na začiatok možno povedať, že hráčovým pričinením nie je stopercentne kompozitová. Nájde sa na nej aj kus dreva.

„Čo je pravdepodobne trochu iné, ako majú ostatní chalani je, že si hokejku skracujem a pridávam na koniec kus dreva, čo (cez pásku) ani nie je vidno, ale mení to moment bodu ohybu mojej hokejky,“ povedal Tatar pre klubový web. „Možno to však nerobí nič a je to len v mojej hlave.“

Dvadsaťosemročný Dubničan sa následne venoval technickému opisu svojho „nástroja“, ktorý je na profesionálne pomery nezvyčajne mäkký a hraničí s tým, čo firmy vyrábajú pre seniorské veľkosti. Zahnutie čepele je taktiež špecifické jeho pričinením.

„Čepeľ som zvykol mať zahnutú, myslím, podľa Druryho na Bauer-ke a jedného dňa som sa z ničoho nič rozhodol, že si zahrejem špičku a ohnem ju. Vyskúšal som si to na ľade a cítil som sa s tým dosť dobre, tak som si to odrezal a nechal urobiť na mieru,“ pokračoval Tatar.

Článok pokračuje pod reklamou

„Pokiaľ ide o tvrdosť, používam flex 75, čo je skutočne pružné ako bič. Je to menej ako má napríklad Weber, ktorého hokejka je 120. Testoval som pár hokejok v nižšej lige a našiel niekoľko plusov mäkšej hokejky. Problém bol s mierením, ale zistil som, ako to vyriešiť. Myslím si, že s takouto pružnosťou rýchlejšie vypustím puk, čo mi vyhovuje.“

Zvláštností na hokejke, ktorá v tejto sezóne nastrieľala 17 gólov, nie je málo. Po dodaní na nej pribúdajú ešte dve veci, ktoré si Tatar vyznačuje fixkou.

„Toto je vec, ktorú možno nikto iný nerobí. Značím si hokejky podľa dátumu výroby, a tak viem, aká stará je daná hokejka. Napríklad, táto bola vyrobená 19. januára 2019. Potom tu mám malé J, čím si uctievam môjho otca. Je tak neustále pri mne,“ dodal Tatar.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies