Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Sumáre

Tatar skóroval a bol najaktívnejším strelcom zápasu

V jedenástich štvrtkových zápasoch NHL hrali aj traja Slováci. Bodoval iba Tomáš Tatar, ktorý strelil jediný gól Montrealu pri prehre. Z výhier sa netešili ani Christián Jaroš a Richard Pánik. Traja brankári vychytali nuly, Patrick Kane si predĺžil bodovú sériu a vytvoril klubový rekord.

Tatar skóroval, ale z výhry sa tešil Nashville. Rozhodol Boyle

Slovenský útočník Tomáš Tatar vrátil svojím 18. gólom v sezóne Montreal späť do hry, keď v 46. minúte vyrovnával po peknej spolupráci s Andrewom Shawom stav na 1:1. Netrvalo však dlho a Brian Boyle svojím prvým gólom po výmene vrátil vedenie Nashvillu. Nakoniec išlo o víťazný gól pri triumfe 3:1. K ukončeniu trojzápasovej série prehier pomohli aj presné zásahy Ryana Hartmana, ktorý ukončil sériu 27 duelov bez gólu a Viktora Arvidssona, ako aj 34 zákrokov Pekku Rinneho. Jeho náprotivok, Carey Price, urobil o jeden zákrok viac a aj jeho zásluhou boli Canadiens dlho v hre. Tatar odohral v stretnutí skoro 16 a pol minúty a so siedmimi strelami na bránu bol najaktívnejším strelcom. Pripísal si aj jeden plusový bod a jeden bodyček. Jeho tím prehral druhý zápas po sebe. Shea Weber odohral na ľade svojho bývalého tímu jubilejný 900. duel v NHL.

Tatarov 18. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. B. Boyle, 2. R. Hartman, 3. P. Rinne (všetci NSH)

Článok pokračuje pod reklamou

Howard doviedol v jubilejnom zápase Detroit k výhre nad Ottawou

Andreas Athanasiou strelil dva góly, jeden z trestného strieľania a Jimmy Howard predviedol vo svojom 500. zápase v NHL rovných 40 zákrokov, aby doviedli Detroit k výhre 3:2 nad Ottawou. „Nikdy nie je uspokojený a stále sa snaží zlepšovať. Nemyslím si, že som ho videl chytať lepšie ako v tejto sezóne. A to je úctyhodné,“ povedal Niklas Kronwall o Howardovi, ktorý sa stal tretím brankárom s 500 duelom v drese Red Wings po Terrym Sawchukovi a Chrisovi Osgoodovi. Víťazný gól strelil v závere druhej tretiny Frans Nielsen, ktorý prelomil nerozhodný stav. O góly Senators sa postarali Brady Tkachuk a Matt Duchene, kým Anders Nilsson zastavil 26 striel. V zápase nechýbal ani slovenský obranca Christián Jaroš, ktorý odohral 12 a pol minúty. Počas nich sa prezentoval troma bodyčekmi.

Athanasiou a jeho trestné strieľanie:

Hviezdy duelu: 1. A. Athanasiou (DET), 2. J. Howard (DET), 3. M. Duchene (OTT)

Binnington vynuloval Arizonu, Pánik zbieral mínusky

Jordan Binnington sa stal štvrtým brankárom v klubovej histórii, ktorý vychytal tri čisté kontá ako nováčik. Len jedno potrebuje na vyrovnanie rekordu, ktorý spoločne držia Jake Allen, Ernie Wakely a Brent Johnson. V Glendale zastavil všetkých 21 striel a doviedol St. Louis k víťazstvu 4:0, ôsmemu v sérii. Viac zápasov po sebe naposledy vyhralo v októbri a novembri 2002 (9). Binnington tiež vyrovnal klubový rekord nováčika so siedmimi výhrami po sebe. Vladimir Tarasenko strelil dva góly a natiahol si bodovú šnúru na desať duelov, čo v tejto sezóne dokázali z jeho spoluhráčov aj David Perron a Ryan O´Reilly. Joel Edmundson a Robert Bortuzzo ho doplnili na listine strelcov. Edmundson pridal aj asistenciu, Oskar Sundqvist ich získal dve. Všetky štyri góly inkasoval Darcy Kuemper z 24 striel. Coyotes prišli o krátku sériu dvoch výhier a prehrali šiesty z posledných ôsmich zápasov. Slovenský útočník Richard Pánik v ňom odohral 16 a pol minúty s bilanciou dva mínusové body, štyri bodyčeky a blok.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko, 2. J. Binnington, 3. J. Edmundson (všetci STL)

Vasilevskij vynuloval Stars, Kučerov opäť štvorbodový

Nikita Kučerov zažil ďalší štvorbodový večer, keď zaznamenal gól a tri asistencie. Steven Stamkos mu sekundoval s dvoma gólmi a asistenciou. Pri takých výkonoch neprekvapí, že dominantná Tampa si pripísala ďalšiu výhru. Doma porazila Dallas hladko 6:0. Tyler Johnson, Michail Sergačov a Alex Killorn sa tiež tešili z gólov, kým Andrej Vasilevskij zastavil 32 striel pri svojom piatom čistom konte v sezóne a 17. v kariére. Vyrovnal ním klubový rekord Bena Bishopa. Ten pre zranenie nebol Stars k dispozícii. V bráne štartoval Anton Chudobin, ktorý ju opustil dvakrát – v prvej tretine po troch inkasovaných góloch zo siedmich striel a po druhej tretine, v ktorej inkasoval ďalšie dva góly zo 14 striel. Landon Bow v prvej tretine kapituloval raz z troch striel, v tretej chytil obe strely na jeho bránu. Erik Černák vynechal pre problémy v dolnej časti tela druhý zápas po sebe.

Štvorgólová 1. tretina Tampy:

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. S. Stamkos (TBL), 3. A. Vasilevskij (TBL)

Reimer doviedol Floridu k výhre nad Flames. Rozhodol Trocheck

James Reimer zareagoval na slabší výkon excelentným, keď zneškodnil 41 striel (najviac v sezóne) a podržal svoj tím aj v samostatných nájazdoch, v ktorých Vincent Trocheck rozhodol o výhre Floridy 3:2 nad Calgary. Tou si Panthers ukončili krátku dvojzápasovú sériu prehier. Mike Hoffman zaznamenal gól a asistenciu, Jevgenij Dadonov tiež skóroval a kľúčové bolo aj prežitie troch oslabení v tretej tretine. V nej padli oba góly Flames. Mark Jankowski vyrovnával stav na 1:1, Elias Lindholm v 58. minúte na 2:2. Mike Smith v zápase kryl 30 striel a pripísal si aj asistenciu, tretiu v ročníku. To však nič nezmenilo na tom, že kanadský tím prehral štvrtý zápas po sebe. Prišiel aj o Jamesa Neala, ktorý pri nevinne vyzerajúcej kolízii s Jayceom Hawrylukom utrpel zranenie hornej časti tela.

Trocheckov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. J. Reimer, 2. V. Trocheck, 3. M. Hoffman (všetci FLA)

Greiss ďalšou nulou pomohol Islanders zdolať Blue Jackets

Do brány Islanders sa tentokrát postavil Thomas Greiss, ktorý s 31 zákrokmi docválal k svojmu štvrtému čistému kontu v sezóne, tretiemu z posledných piatich štartov. Jeho 12. nula v kariére viedla k výhre New Yorku 3:0 nad divíznym rivalom z Columbusu. Nemec pritom zaznamenal aj prvú asistenciu v sezóne. K piatej výhre z posledných siedmich stretnutí pomohol dvoma gólmi z únikov Casey Cizikas, do čierneho sa trafil ešte Josh Bailey, ktorý si z duelu odniesol aj asistenciu. Sergej Bobrovskij opustil duel s 24 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Cizikas , 2. T. Greiss, 3. J. Bailey (všetci NYI)

Colorado ukončilo dlhú sériu prehier, Winnipeg nebodoval doma prvýkrát v tomto roku

Colorado si do stredu prvej tretiny vypracovalo náskok 2:0, ktorý mu napokon stačil na výhru 4:1 vo Winnipegu a ukončilo dlhú sériu ôsmich prehier. Kanadskému tímu zároveň pripravilo prvú domácu prehru v normálnom hracom čase od 29. decembra 2018 po deviatich zápasoch aspoň s bodom (8-0-1). Dominic Toninato strelil svoj prvý gól v NHL a Gabriel Landeskog dosiahol prvýkrát v kariére 30-gólovú hranicu. Len bod mu chýba do méty 400. J.T. Compher skóroval v oslabení a Sven Andrigheto pridal štvrtý gól Avalanche. Semion Varlamov predviedol 24 zákrokov, o sedem menej ako Connor Hellebuyck. O jediný gól domácich sa postaral Brandon Tanev, ktorý znižoval stav na 1:2 len 24 sekúnd po góle Landeskoga. Jets nevyužili ani jednu zo štyroch presiloviek a prehrali štvrtý zápas z posledných šiestich.

Landeskogov 30. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. G. Landeskog, 2. J.T. Comper (obaja COL), 3. K. Connor (WPG)

Chicago zdolalo New Jersey, Kane vytvoril klubový rekord

Patrick Kane zaznamenal gól a dve asistencie, aby si predĺžil bodovú sériu na 16 zápasov a prispel k domácemu triumfu Chicaga 5:2 nad New Jersey. Asistoval v 15. dueli v sérii, čím prekonal klubový rekord Stana Mikitu. Dokázal to len ako siedmy rôzny hráč v ligovej histórii. Damon Severson s Travisom Zajacom poslali Devils do vedenia 2:0, ale domáci piatimi gólmi po sebe otočili stav a vyhrali ôsmy z posledných deviatich zápasov. Drake Caggiula, Jonathan Toews a dvojbodoví Artem Anisimov a Brandonom Saadom (oslabenie) sa postarali o obrat, kým Cam Ward sa zaskvel 41 zákrokmi. V tretej tretine chytil všetkých 19 striel. Jeho náprotivok Cory Schneider kryl 31 striel, ale natiahol si osobnú sériu prehier na 21 duelov od 27. decembra 2017 (0-17-4). Chris Kunitz odohral 1 000. zápas v NHL. Len ako piaty nedraftovaný hráč v histórii dosiahol túto métu a zároveň získal štyri Stanleyho poháre.

Hviezdy duelu: 1. P. Kane, 2. C. Ward, 3. J. Toews (všetci CHI)

Matthews doviedol Toronto k výhre vo Vegas a dosiahol míľnik

Auston Matthews strelil dva góly a pridal asistenciu pri víťazstve Toronta 6:3 v Las Vegas. Prekonal 100-gólovú hranicu už v 187. zápase NHL, v treťom najnižšom počte v klubovej histórii po Regovi Nobleovi (112) a Charliem Conacherovi (162). Okrem neho využil presilovku aj Andreas Johnsson, skórovali tiež Patrick Marleau a dvojbodoví Morgan Rielly s Mitchellom Marnerom (oslabenie). Marner si so 48 asistenciami vytvoril nové osobné maximum. Kasperi Kapanen a Jake Muzzin nazbierali po dve prihrávky, kým Frederik Andersen pomohol ku šiestej výhre Maple Leafs v posledných siedmich dueloch s 30 zákrokmi. Prekonali ho Paul Stastny vo vlastnom oslabení, Oscar Lindberg a William Karlsson. Marc-Andre Fleury chytil 37 striel, no nezabránil tretej prehre Golden Knights po sebe a siedmej v ostatných deviatich zápasoch. Johnsson nedohral duel po kolízii s Braydenom McNabbom.

Matthewsov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. R. Smith, 3. C. Eakin (obaja VGK)

Majster ukončil víťaznú sériu San Jose, Oshie s míľnikom

T.J. Oshie zaznamenal dva góly a asistenciu, aby dosiahol métu 500 bodov v NHL a doviedol Washington k výhre 5:1 v San Jose. Na streleckej listine ho doplnili dvojbodoví Alex Ovečkin, Jakub Vrána a Tom Wilson, ktorý trafil v závere duelu prázdnu bránu. Nicklas Bäckström dvakrát asistoval a Braden Holtby sa prezentoval 25 zákrokmi. Ako jediný na neho našiel recept Kevin Labanc, ktorý otváral skóre zápasu. Martin Jones však potom inkasoval päťkrát z 28 striel a Sharks prišli o šesťzápasovú víťaznú sériu. Joe Thornton asistoval a pripísal si 1 458. bod v NHL, ktorý ho dostal pred Teemu Selänneho na 15. miesto historického poradia.

Oshieho 500. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. T.J. Oshie, 2. B. Holtby, 3. A. Ovečkin (všetci WSH)

Boeser rozhodol v nájazdoch o výhre Vancouveru v Los Angeles

Brock Boeser premenil v tretej sérii rozhodujúci samostatný nájazd a Vancouver zvíťazil v Los Angeles 4:3. Boeser skóroval aj v normálnom hracom čase, Elias Pettersson zaznamenal gól, asistenciu a tiež premenil svoj nájazd. Adam Gaudette vynútil predĺženie v 59. minúte a pridal asistenciu, kým Jacob Markström predviedol 35 zákrokov a chytil dva z troch nájazdov. Uspel proti nemu len Iľja Kovalčuk. Austin Wagner, Michael Amadio a dvojbodový Alex Martinez sa postarali o presné zásahy Kings, ktorí prehrali tretí zápas v sérii. Kyle Clifford dvakrát asistoval a Jonathan Quick opustil duel s 24 zákrokmi. Canucks vyhrali len druhý z posledných siedmich zápasov.

Boeserov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. B. Boeser (VAN), 2. A. Martinez, 3. K. Clifford (obaja LAK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (ARI) 16:27 0 0 0 -2 0 0 4
T. Tatar (MTL) 16:23 1 0 1 0 0 7 1
Ch. Jaroš (OTT) 12:33 0 0 0 0 0 0 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal poslal svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Gretzky odmietol podiel v kanadskom tíme! Aký som len hlúpy, ľutuje s odstupom časuBoj o Celebriniho: Aké šance majú aktuálne tímy na zisk draftovej jednotky? Petrovský zatienil Dvorského a bol terčom veľkej špinavosti! Slovák vychytal výhru nad Mešárom + videoKelemen a Kňažko potvrdili formu pri víťazných góloch. Koch prišiel o sériu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies