Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Sumáre

Jaroš dvojbodový, Cehlárik asistoval, Černák vyhral súboj s Tatarom

V dvanástich sobotných zápasoch NHL hrali aj piati Slováci, z ktorých dvaja bodovali. Christián Jaroš si pripísal dve asistencie, Peter Cehlárik jednu. Štyria brankári vychytali nuly, Andrej Vasilevskij vytvoril klubový rekord. Patrick Kane opäť natiahol bodovú sériu.

Jaroš pomohol dvoma bodmi k výhre Ottawy nad Winnipegom

Christián Jaroš zaznamenal dve asistencie, aby pomohol Ottawe k výhre 4:3 nad Winnipegom. Rozhodol o nej Ryan Dzingel vo štvrtej minúte predĺženia, pričom prsty vo víťaznom góle mal aj slovenský obranca. V normálnej hracej dobe skórovali Mark Stone, Rudolfs Balcers a Matt Duchene, ktorí využili presilové hry. Stone a Dzingel pridali aj po asistencii. Anders Nilsson zastavil 23 striel, aby si Senators vylepšili bilanciu v posledných desiatich zápasoch na 3-7-0. Jaroš odohral necelých 16 minút a pripísal si aj plusový bod, dve strely, jeden bodyček a jeden blok. Tyler Myers strelil dva góly Jets, Brandon Tanev jeden. Laurent Brossoit opustil duel s 37 zákrokmi. Líder Centrálnej divízie prehral piaty zápas z posledných siedmich a prvýkrát v tomto roku dva domáce po sebe. Jets strelili dva góly v oslabení v jednom dueli najrýchlejšie v klubovej histórii (2:37).

Dzingelov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene (OTT), 2. T. Myers (WPG), 3. M. Stone (OTT)

Článok pokračuje pod reklamou

Cehlárik prispel asistenciou k predĺženiu víťaznej i bodovej série Bruins

Peter Cehlárik si pripísal druhú asistenciu v sezóne pri otváracom góle Jakea DeBruska, ktorou prispel k víťazstvu Bostonu 4:2 v Los Angeles. Bolo preň piatym v sérii a znamenalo predĺženie bodovej šnúry na desať zápasov. Kings dvakrát zmazali jednogólové manko, ale Charlie McAvoy prelomil nerozhodný stav 73 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Patrice Bergeron ešte pridal poistku 36 sekúnd po ňom. Brad Marchand tiež skóroval a Tuukka Rask urobil 23 zákrokov, aby vychytal svoj piaty triumf po sebe a vylepšil si bilanciu od 29. decembra na 11-0-2. Recept na neho našli iba Iľja Kovalčuk v presilovke a Alex Iafallo. DeBrusk s Bergeronom pridali ku gólu asistenciu. Cehlárik odohral necelých 11 minút aj s plusovým bodom, strelou a jedným zblokovaným pokusom. Duel však nedohral pre zranenie. Jeho krajan a kapitán Bruins Zdeno Chára bol druhým najvyťaženejším hráčom tímu s časom na ľade 21 a pol minúty. Zaznamenal dva plusové body, menší trest za držanie a tri bloky. Kings prehrali štvrtý zápas v sérii a Jack Campbell ho opustil s 20 zákrokmi. Boston sa dostal o bod pred Toronto na druhé miesto v Atlantickej divízii.

Cehlárikova 2. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. Ch. McAvoy, 2. T. Rask, 3. B. Marchand (všetci BOS)

Vasilevskij vytvoril nový klubový rekord pri výhre nad Habs

Andrej Vasilevskij kryl všetkých 20 striel a Nikita Kučerov potvrdil formu gólom a asistenciou, aby Tampa Bay porazila Montreal pomerom 3:0. Všetky tri góly padli v tretej tretine, v ktorej úvode využil presilovku Kučerov. Krátko na to skóroval Yanni Gourde a vedenie ešte zveľadil Tyler Johnson. Dve asistencie si pripísali Steven Stamkos a Ondřej Palát. Vasilevskij inak vychytal svoje druhé čisté konto po sebe a 18. v kariére, čím vytvoril nový klubový rekord pred Benon Bishopom. V zostave Tampy sme videli aj Erika Černáka, ktorý po dvojzápasovej absencii odohral necelých 18 minút so ziskom plusového bodu. Prezentoval sa aj troma bodyčekmi a siedmimi strelami – bol najaktívnejším strelcom duelu. Carey Price čelil dokopy 37 strelám. Tomáš Tatar odohral vyše 14 a pol minúty s dvoma streleckými pokusmi. Canadiens prehrali tretí zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. N. Kučerov (TBL), 3. Y. Gourde (všetci TBL)

Kuemper vynuloval Toronto, Arizona opäť porazila Matthewsa

Plná Gila River Aréna bola zvedavá na predstavenie arizonského rodáka Austona Matthewsa. Fanúšikom Coyotes však zrejme neprekážalo, že sa bodovo nepresadil. Darcy Kuemper totiž zneškodnil všetkých 21 striel, aby doviedol Arizonu k výhre 2:0 nad Torontom. O góly sa v úvode druhej tretiny postarali Alex Galchenyuk a Josh Archibald. Richard Pánik nehral zo zdravotných dôvodov. Frederik Andersen mal z brankárov viac práce, keď čelil 29 strelám. Maple Leafs prehrali oba zápasy s Coyotes v tomto ročníku. Minulý mesiac v Kanade vyhrali „Kojoti“ 4:2.

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper, 2. J. Archibald, 3. A. Galchenyuk (všetci ARI)

Calgary ukončilo v Pittsburghu sériu prehier, Kessel s míľnikom

Štvorgólová druhá tretina doviedla Calgary k víťazstvu 5:4 v Pittsburghu, po ktorom ukončilo sériu štyroch prehier. Andrew Mangiapane, Michael Frolík, Austin Czarnik, Travis Hamonic a Sam Bennettv presilovke prekonali Matta Murrayho z 24 striel a vyhnali ho z brány už po druhej tretine. V tretej jeho náhradník Casey DeSmith chytil všetkých sedem striel, ale nezabránil piatej prehre Penguins v posledných siedmich zápasoch. Derek Ryan nazbieral tri asistencie a Mike Smith predviedol 34 zákrokov pri druhej výhre Flames v ostatných siedmich dueloch. Recept na neho našli Jake Guentzel, Sidney Crosby a dvakrát v presilovkách Jevgenij Malkin, ktorý si pripísal aj asistenciu pri návrate do akcie. Na gól čakal od 11. januára. Po dve prihrávky zaznamenali Crosby, ktorý sa s 1 185 bodmi dostal pred Roda Brind'Amoura na 49. miesto historického poradia NHL aj Phil Kessel, ktorý dosiahol métu 800 bodov ako 17. Američan v ligovej histórii. Pittsburgh využil tri presilovky zo štyroch.

Hviezdy duelu: 1. M. Frolík (CGY), 2. J. Malkin (PIT), 3. D. Ryan (CGY)

Flyers premárnili veľký náskok, ale napokon zdolali Detroit

Philadelphia viedla v úvode tretej tretiny domáceho zápasu proti Detroitu 5:1, ale o náskok prišla. Travis Konecny však strelil po 87 sekundách svoj druhý gól, ktorým rozhodol o jej triumfe 6:5. Z jeho spoluhráčov skórovali dvojbodoví Shayne Gostisbehere so Scottom Laughtonom, Jakub Voráček a trojbodový Nolan Patrick, ktorý vyhnal z brány Jimmyho Howarda. Ten inkasoval päťkrát z 24 striel, striedajúci Jonathan Bernier raz zo zvyšných ôsmich. Wayne Simmonds a Sean Couturier prispeli k 11. výhre Flyers v posledných 13 zápasoch dvoma asistenciami, Carter Hart 33 zákrokmi. Prekonali ho dvojbodový Tyler Bertuzzi, Thomas Vanek a dvojgólový Anthony Mantha, ktorý vyrovnal stav na 5:5 sedem sekúnd pred koncom tretej tretiny. Mike Green dvakrát asistoval a Red Wings bodovali v treťom zápase po sebe. Len tretíkrát v histórii zmazali štvorgólové manko v poslednej tretine a získali aspoň bod. Voráček si predĺžil bodovú sériu na deväť duelov.

Konecnyho víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. N. Patrick (PHI), 2. A. Mantha (DET), 3. T. Konecny (PHI)

Blues vynulovali aj Colorado a natiahli víťaznú sériu, hrdinom Tarasenko

Jake Allen zastavil všetkých 32 striel pri jeho druhom čistom konte v ročníku a 18. v kariére, s ktorým doviedol St. Louis k výhre 3:0 na ľade Colorada. Bola preň druhou na nulu po sebe a celkovo deviatou v sérii. Ide o druhú najdlhšiu víťaznú šnúru v klubovej histórii, pričom tímový rekord je 10 z januára 2002. V prvých dvoch tretinách gól nepadol, ale v úvode tretej skórovali Vladimir Tarasenko a Zach Sanford v rozmedzí 57 sekúnd a zariadili tretí triumf Blues nad Avalanche v sezóne. Tarasenko pridal aj asistenciu vytvoril si osobný rekord s 11-zápasovou bodovou sériou. Jaden Schwartz trafil v závere duelu vo vlastnom oslabení prázdnu bránu, v ktorej stál predtým Semion Varlamov. Jeho 30 zákrokov však neodvrátilo deviatu prehru Colorada v posledných desiatich zápasoch. Z ostatných 23 stretnutí vyhralo iba štyri. St. Louis vyhralo dva zápasy po sebe na nulu 16. raz v histórii a prvýkrát od februára 2017.

Hviezdy duelu: 1. J. Allen, 2. V. Tarasenko (obaja STL), 3. S. Varlamov (COL)

Islanders sa rozlúčili s Brooklynom víťazstvom nad Oilers

Mathew Barzal a Anders Lee strelili dva z troch gólov Islanders v kľúčovej tretej tretine, aby newyorský tím porazil Edmonton pomerom 5:2 vo svojom poslednom zápase v Barclays Center v základnej časti. Ryan Pulock, Valtteri Filppula a Brock Nelson tiež skórovali, kým Devon Toews zaznamenal dve asistencie, aby pomohli New Yorku vyhrať piaty zápas z posledných šiestich. Robin Lehner zastavil 34 striel a prekonali ho Ryan Nugent-Hopkins a Leon Draisaitl. Mikko Koskinen zastavil 19 striel z 23. Nelson totiž skóroval do prázdnej brány. Oilers prehrali desiaty zápas z posledných jedenástich a v zostave dali šancu aj Samovi Gagnerovi, ktorého v deň zápasu získali z Vancoveru. Nebodoval.

Hviezdy duelu: 1. A. Lee, 2. V. Filppula, 3. D. Toews (všetci NYI)

Mrázek doviedol Carolinu k výhre nad Stars

Hurricanes sa už prepracovali na postupovú pozíciu. Petr Mrázek zlikvidoval všetkých 30 striel, aby so svojím tretím čistým kontom v sezóne doviedol Carolinu k víťazstvu 3:0 nad Dallasom. Predĺžiť víťaznú sériu na tri zápasy pomohli aj góly Justina Williamsa a Brocka McGinna, ktorí skórovali v rozmedzí štyroch minút v prvej polovici prvej tretiny, ako aj Micheala Ferlanda, ktorý využil presilovku v závere tretej tretiny. Tím z Raleigh má v posledných 22 dueloch bilanciu 16-5-1 a za dané obdobie nikto v lige nevyhral viac zápasov. Na postupovej pozícii je prvýkrát v sezóne. V bráne Stars stál Anton Chudobin, ktorý kryl 24 striel. Jeho tím nestrelil gól v druhom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek, 2. B. McGinn, 3. J. Williams (všetci CAR)

Panarinovi vyšiel návrat do Chicaga

Artemij Panarin zažil veľký večer proti svojmu bývalému tímu. Ruský útočník zaznamenal dva góly a jednu asistenciu, aby doviedol Columbus k výhre 5:2 nad Chicagom, ktorá bola pre tím z Ohia piatou z posledných šiestich duelov. Pierre-Luc Dubois pridal gól a asistenciu, Sergej Bobrovskij urobil pri svojom šiestom štarte v sérii 39 zákrokov. Cam Atkinson a Josh Anderson sa tiež tešili z gólov. V oboch góloch Blackhawks mal prsty Patrick Kane, ktorý si s gólom a asistenciou natiahol bodovú sériu na 17 zápasov, čím vyrovnal najdlhšiu bodovú sériu tejto sezóny. Asistoval v 16. dueli po sebe a vylepšil svoj klubový rekord. Jonathan Toews strelil druhý gól. Cam Ward opustil duel s 25 zákrokmi. Duel sledovalo až 22 196 divákov – najviac v United Center v tejto sezóne. Hala bola vypredaná v 486. dueli po sebe.

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin , 2. S. Bobrovskij, 3. P. Dubois (všetci CBJ)

Sharks sa vrátili na víťaznú koľaj triumfom nad Canucks

Vancouver dvakrát dohnal jednogólovú stratu, ale na presný zásah Joea Pavelskiho z 54. minúty už nedokázal odpovedať a prehral v San Jose 2:3. Timo Meier v presilovej hre a Logan Couture dvakrát posielali Sharks do vedenia, pričom všetci traja strelci gólov si pripísali aj po asistencii. Jednu zaznamenal aj Erik Karlsson, ktorý sa vrátil do akcie po deväťzápasovej absencii. Martin Jones chytil 32 striel, vrátane všetkých 19 v druhej tretine, pri siedmej výhre v posledných ôsmich zápasoch. Prekonali ho Antoine Roussel a Brock Boeser, ktorý dosiahol métu 100 bodov v NHL. Roussel odpovedal na vedúci gól Meiera po necelej minúte. Jacob Markström kryl 23 striel, ale Canucks prehrali tretí duel z ostatných štyroch a siedmy v San Jose v sérii. Sharks bodoval proti Vancouveru v 13. zápase po sebe (12-0-1) a dostali sa na delené prvé miesto v Západnej konferencii spolu s Calgary. Loui Eriksson odohral 900. zápas v NHL.

Boeserov 100. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski, 2. T. Meier, 3. L. Couture (všetci SJS)

Vegas zdolalo Nashville a ukončilo domáce trápenie

Max Pacioretty strelil dva góly, ktorými otváral aj uzatváral skóre zápasu. Vegas v ňom zdolalo Nashville 5:1 a ukončilo sériu piatich domácich prehier, najdlhšiu v klubovej histórii. Gólmi mu k tomu pomohli aj Brandon Pirri (presilovka), Shea Theodore a dvojbodový Oscar Lindberg. Alex Tuch dvakrát asistoval a Malcolm Subban predviedol 29 zákrokov pri jeho treťom víťaznom štarte po sebe. Kapituloval iba po strele Kevina Fialu, ktorý v tretej tretine znižoval stav na 1:3. Juuse Saros sa zaskvel 45 zákrokmi, ale nezabránil štvrtej prehre Predators v posledných piatich dueloch a jeho prvej proti Golden Knights v kariére (3-1-0). Nashville má teraz s Vegas vyrovnanú bilanciu 3-3, odkedy prišlo do NHL.

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty, 2. O. Lindberg, 3. M. Subban (všetci VGK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Ch. Jaroš (OTT) 15:47 0 2 2 +1 0 2 1
T. Tatar (MTL) 14:37 0 0 0 0 0 2 0
P. Cehlárik (BOS) 10:57 0 1 1 +1 0 1 0
Z. Chára (BOS) 21:32 0 0 0 +2 2 0 0
E. Černák (TBL) 17:48 0 0 0 +1 0 7 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal poslal svoju jednotku draftu do AHLFlames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Slovenský súboj v NHL je za nami, zažiaril v ňom Ovečkin. Prepisoval dejiny Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Anaheim priniesol nemilú správu o RegendoviVytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Gretzky odmietol podiel v kanadskom tíme! Aký som len hlúpy, ľutuje s odstupom časuBoj o Celebriniho: Aké šance majú aktuálne tímy na zisk draftovej jednotky? Petrovský zatienil Dvorského a bol terčom veľkej špinavosti! Slovák vychytal výhru nad Mešárom + videoKelemen a Kňažko potvrdili formu pri víťazných góloch. Koch prišiel o sériu Latkóczy to dokázal, zahrá si finálový turnaj! Výhru vychytal aj ďalší Slovák Zhodenie rukavíc sa mu vypomstilo: Obranca Oilers utrpel zlomeninuZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies