Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar hrdinom Canadiens, Černák hviezdou duelu. Ako dopadol návrat Sekeru?

V deviatich zápasoch, ktoré sa odohrali v NHL v utorok, sa predstavili traja Slováci. Návratu sa dočkal Andrej Sekera, ktorý sa však z výhry netešil. Naopak, Tomáš Tatar a Erik Černák áno. A obaja boli aj hviezdami zápasov.

Tatar rozhodol o výhre Montrealu i ukončení série prehier

Montreal prišiel o dvojgólové vedenie, ale potom prišiel čas pre Tomáša Tatara. Slovenský útočník strelil svoj 19. gól v sezóne sedem minút pred koncom tretej tretiny, aby rozhodol o triumfe 3:2 nad Columbusom, ktorým si kanadský tím ukončil štvorzápasovú sériu prehier. Tretia hviezda duelu nadviazala na góly Maxa Domiho a navrátilca Paula Byrona z prvej tretiny. Jesperi Kotkaniemi zaznamenal dve asistencie a Carey Price 31 zákrokov. „Všetci sme vedeli, že toto bolo naše najťažšie obdobie v sezóne. Teraz už je za nami a musíme sa koncentrovať na ďalší zápas,“ poznamenal Domi. Sergej Bobrovskij kryl 29 striel a najčastejšie ho ohrozil Tatar, ktorý sa počas necelých 17 minút prezentoval šiestimi strelami a pripísal si aj plusový bod. O góly Blue Jackets sa postarali Josh Anderson a Nick Foligno. Anderson pridal aj asistenciu, Boone Jenner ich zaknihoval dve. Brandon Dubinsky odohral svoj 800., Byron 400. duel v kariére.

Tatarov 19. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. M. Domi (MTL), 2. J. Anderson (CBJ), 3. T. Tatar (MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Černák hviezdou zápasu, v ktorom Tampa zdolala Philadelphiu

V akcii sme zo Slovákov videli aj obrancu Erika Černáka, ktorý nezostal dlžný svojej povesti a predviedol štyri bodyčeky – najviac v tíme. Zblokoval aj dve strely, jednu vyslal na bránu súpera, pripísal si „plusku“. Hoci nebodoval, počas 19 minút a 12 sekúnd podal taký dobrý výkon, že si vyslúžil post tretej hviezdy zápasu. Zápasu, v ktorom jeho Tampa Bay potvrdila formu víťazstvom 5:2 nad Philadelphiou. J.T. Miller strelil víťazný gól a pridal asistenciu, k siedmej výhre po sebe viedli aj presné zásahy Alexa Killorna, Michaila Sergačova a Yanniho Gourdeho, ako aj gól do prázdnej brány Ryana McDonagha. Tím ťahá sériu s minimálne siedmimi výhrami po tretí raz v sezóne, čo je druhý najvyšší počet v historii NHL. Edmonton to dokázal štyrikrát. Nikita Kučerov tento raz nebodoval. „Hĺbka zostavy je naša sila. Je dobrým znamením, že dnes boli odmenení za svoju hru aj iní hráči,“ poznamenal McDonagh. Jeho tímu chýbali zranený Victor Hedman i potrestaný Brayden Point, ktorý zmeškal tímovú poradu. Louis Domingue urobil 28 zákrokov pri svojej 11. výhre po sebe a prekonať ho dokázali len Oskar Lindblom a Travis Konecny. Flyers prehrali len tretí zápas z posledných 15. Nevyšiel im úvod, v ktorom Carter Hart inkasoval tri góly z deviatich striel. Brian Elliot následne kryl 22 striel z 23.

Hviezdy duelu: 1. J. Miller (TBL), 2. S. Couturier (PHI), 3. E. Černák (TBL)

Sekera nepomohol ukončiť trápenie Oilers, Coyotes ich zdolali po nájazdoch

V Edmontone sme sa dočkali očakávaného návratu Andreja Sekeru. Slovenský obranca odohral pri sezónnom debute 17 a pol minúty, pričom sa prezentoval aj jedným bodyčekom a pripísal si jeden mínusový bod. Z víťazstva sa netešil. Arizona hrajúca opäť bez chorého Richarda Pánika síce dvakrát prišla o vedenie, ale napokon porazila Oilers 3:2 po nájazdoch. Ten víťazný premenil vo štvrtej sérii Vinnie Hinostroza. Skóroval aj v normálnom hracom čase, rovnako ako Josh Archibald. Darcy Kuemper kryl 35 striel, kým jeho náprotivok, Mikko Koskinen, 33. O góly domácich, ktorí prehrali piaty zápas po sebe, sa po prihrávkach Leona Draisaitla postarali Adam Larsson a Ryan Nugent-Hopkins, ktorý vynútil predĺženie 11 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Connor McDavid nehral pre chorobu.

Nájazd, ktorý rozhodol o všetkom:

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. D. Kuemper (ARI), 3. M. Koskinen (EDM)

Huberdeau a Barkov doviedli Panthers k výhre nad Sabres

Jonathan Huberdeau zaznamenal dva góly a asistenciu, aby doviedol Floridu k výhre 4:2 nad Buffalom. Aleksander Barkov tiež nazbieral tri body, ale za gól a dve asistencie. Zvyšný gól vsietil Jayce Hawryluk, kým Frank Vatrano zaknihoval dve asistencie a James Reimer 32 zákrokov pri jeho treťom štarte po sebe. Panthers, ktorí strelili štyri góly v tretej tretine, vyhrali všetky tri posledné zápasy a v posledných 13 majú bilanciu 9-4-0. Jack Eichel a Vladimír Sobotka strelili góly Sabres, kým Linus Ullmark zastavil 37 striel. Ich tím, pre zmenu, prehral tretí zápas v sérii. Svoje 400. zápasy v NHL odohrali MIke Hoffman a Zemgus Girgensons. Floride sa v zápase zranil Mike Matheson, ktorý už v prvej tretine utrpel zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. F. Vatrano, 2. A. Barkov, 3. J. Huberdeau (všetci FLA)

Ruhwedel rozhodol o výhre Penguings nad Devils

Chad Ruhwedel strelil pri návrate do akcie svoj prvý gól v sezóne, ktorý bol napokon víťazný. Pittsburgh porazil New Jersey 4:3 a zaistil si, že v tejto sezóne neprehrá vzájomnú sériu s posledným tímom divízie na nulu. Zach Aston-Reese, Nick Bjugstad a Bryan Rust sa tiež tešili gólov, Matt Murray kryl 33 striel, z toho 15 v tretej tretine. Aj vďaka výhre Montrealu nad Columbusom sa Penguins, ktorí vyhrali štyri zápasy z piatich, posunuli na tretie miesto v Metropolitnej divízii. Jesper Bratt, Marcus Johansson a Miles Wood strelili góly Devils, ktorí prišli o krátku dvojzápasovú sériu výhier. Keith Kinkaid predviedol 24 zákrokov. Travis Zajac odohral za New Jersey svoj 900. zápas.

Hviezdy duelu: 1. B. Rust (PIT), 2. M. Johansson (NJD), 3. J. Bratt (NJD)

Namestnikov zavŕšil obrat Rangers proti Hurricanes

Vladislav Namestnikov strelil víťazný gól v úvode tretej tretiny, aby Rangers porazili Carolinu tesne 2:1. Stav vyrovnal Connor Brickley a Henrik Lundqvist zahviezdil so 43 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Jordan Martinook, ktorý otváral skóre. Curtis McElhinney opustil duel s 24 zákrokmi a Hurricanes prehrali v tomto mesiaci len tretí zápas. V predošlých siedmich sa tešili z výhry šesťkrát, vrátane ich prvej v New Yorku od roku 2010. Rangers im však o necelé dva týždne vrátili láskavosť a neumožnili tak oslavy, ktoré sa v NHL stali kontroverznou témou.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. V. Namestnikov (NYR), 3. J. Martinook (CAR)

Binnington opäť doviedol Blues k triumfu

St. Louis prišlo o svoju sériu čistých kônt, ale aj proti Torontu sa tešilo z víťazstva. Jordan Binnington predviedol 31 zákrokov, aby doviedol Blues k triumfu 3:2, o ktorom v úvodnej minúte predĺženia rozhodol Ryan O’Reilly. Blues vyhrali 11-krát po sebe, čím si vytvorili nový klubový rekord. Binnington natiahol svoju sériu na deväť výhier, čo je najviac u nováčika v maske v klubovej histórii. Ako šiesty brankár v histórii ligy vyhral aspoň 13 z prvých 15 štartov. O svoju bodovú sériu prišiel Vladimir Tarasenko. V normálnej hracej dobe skórovali v prvej tretine Jaden Schwartz a Colton Parayko. Schwartz pridal aj asistenciu, dve si pripísal Tyler Bozak. V tretej tretine náskok domácich zmazali v rozmedzí 31 sekúnd Zach Hyman a Auston Matthews, ktorý vďaka tomu bodoval už proti všetkým tímom v NHL. Frederik Andersen opustil duel s 38 zásahmi, Nazem Kadri s otrasom mozgu po tvrdom zákroku Vincea Dunna v prvej tretine. Maple Leafs prehrali druhý zápas po sebe.

Víťazný gól z nadstaveného času:


Hviezdy duelu: 1. R. O'Reilly, 2. C. Parayko, 3. T. Bozak (všetci STL)

Ryan Miller vynuloval trápiacu sa Minnesotu

Ryan Miller zažil ďalší vydarený štart po návrate zo zranenia kolena. Aj teraz sa tešil z výhry, dokonca teraz doviedol Anaheim k výhre 4:0 nad Minnesotou, keď pri svojom 44. čistom konte v kariére zneškodnil 31 striel. K tretej výhre v posledných štyroch zápasoch viedli aj góly Jakoba Silfverberga, Coreyho Perryho, Ryana Keslera a Hampusa Lindholma. Trápiaci sa Wild prehrali piaty zápas po sebe a gól nestrelili v posledných 156 minútach. Devan Dubnyk inkasoval v utorok tri góly z 23 striel, keďže Lindholm uzatváral skóre strelou do prázdnej brány. Minnesota nevyužila v tretej tretine tri presilovky v rozmedzí deviatich minút. Napriek trápeniu zostáva na pozícii druhej divokej karty v Západnej konferencii. Ducks na ňu strácajú päť bodov.

Hviezdy duelu: 1. R. Miller (ANA), 2. J. Silfverberg (ANA), 3. M. Granlund (MIN)

Josi rozhodol o výhre Predators nad Stars

Roman Josi strelil víťazný gól 12 a pol minúty pred koncom a potom pridal aj gól do prázdnej brány, aby pomohol k výhre Nashvillu 5:3 nad Dallasom, ktorá bola len druhá z posledných šiestich duelov. Pripísal si aj asistenciu. Filip Forsberg vyrovnal stav v závere druhej tretiny, len 21 sekúnd po tom, čo sa Stars prvýkrát v zápase ujali vedenia. Skórovali aj Brian Boyle a Rocco Grimaldi, Ryan Ellis nazbieral tri asistencie. Pekka Rinne čelil 39 strelám, z ktorých ho pokorili Jason Spezza, Esa Lindell a Tyler Seguin. Prví dvaja menovaní zaznamenali aj po asistencii. Anton Chudobin zastavil 42 zo 46 striel pri piatej prehre jeho tímu z posledných šiestich duelov.

Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. E. Lindell (DAL), 3. R. Ellis (NSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 19:12 0 0 0 +1 0 1 4
T. Tatar (MTL) 16:52 1 0 1 +1 0 6 0
A. Sekera (EDM) 17:33 0 0 0 -1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies