Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
1
ANA
1
po 2. tr.
LAK
3
CHI
1
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Jaroš nebodoval, Duchene zažil v Ottawe víťazný debut v novom drese

V piatok sa v NHL odohralo päť duelov, pričom veká pozornosť smerovala do Ottawy, kde zažil Matt Duchene debut v drese Columbusu. A bol to debut víťazný. V zápase hral aj jediný slovenský zástupca v noci.

Duchene zažil víťazný debut, Columbus uspel v Ottawe

Matt Duchene zažil v deň výmeny debut v drese Columbusu a to rovno na ľade Ottawy, ktorú jeho nový tím zdolal pomerom 3:0. Hviezdny útočník nebodoval, ale duel proti už bývalým spoluhráčom si užil. „Užil som si to a bolo celkom cool zakončiť takto moju kariéru ako Senátora. Pravdepodobne som sa cítil lepšie, pretože sme hrali v tejto aréne a nie niekde inde. Bolo to pre nás veľké víťazstvo a Craig (Anderson) chytal veľmi dobre, aby ich dlhý čas držal v hre,“ poznamenal Duchene, ktorý sa od divákov dočkal potlesku. Kým Craig Anderson inkasoval tri góly zo 40 striel, brankár Blue Jackets, Sergej Bobrovskij eliminoval všetkých 22 streleckých pokusov a so 16 nulami od začiatku sezóny 2016/17 je spolu s Andrejom Vasilevským lídrom NHL. Skóre stretnutia otvoril v prvej tretine Josh Anderson a ďalšie dva góly pridali v tretej tretine Cam Atkinson a Oliver Bjorkstrand. Atkinson skóroval v oslabení. Anthony Duclair zaznamenal dve asistencie. V drese Senators, ktorí nestrelili gól už viac ako 125 minút, nechýbal slovenský obranca Christián Jaroš. V akcii strávil 14 a pol minúty, pričom sa prezentoval aj bodyčekom a dvoma blokmi. Dve minúty strávil aj na trestnej lavici za hru vysokou hokejkou.

Potlesk pre Duchenea:

Hviezdy duelu: 1. J. Anderson, 2. S. Jones, 3. S. Bobrovskij (všetci CBJ)

Článok pokračuje pod reklamou

Kane opäť bodoval, ale z výhry sa tešili Compher a jeho Avalanche

Patrick Kane potvrdil formu a gólom si natiahol bodovú sériu na 20 zápasov. Ako siedmy hráč v dejinách to v kariére dokázal viac ako raz. Len Wayne Gretzky to pritom dokázal viac ako dvakrát – 7. Z výhry sa však netešil. Chicago síce odpovedalo trikrát na gól Colorada, ale napokon sa tím z Denveru tešil z triumfu 5:3, o ktorom rozhodol svojím druhým gólom v zápase J.T. Compher. „Vždy je zábavné vrátiť sa sem a hrať tu. Už som to zažil párkrát a takéto veľké víťazstvo z toho robí ešte lepšiu skúsenosť,“ poznamenal rodák z Illinois po tretej výhre Avalanche v sérii. Dva góly strelil aj Carl Söderberg, druhý do prázdnej brány, aby sa stal deviatym hráčom v histórii NHL, ktorý dosiahol svoju prvú 20-gólovú sezónu vo veku 33 a viac rokov. Compher pridal aj prihrávku na gól Gabriela Landeskoga. Semion Varlamov kryl 41 striel a okrem Kanea na neho našli recept aj Dylan Strome a Alex DeBrincat. Obaja v presilovkách. Collin Delia opustil duel s 26 zásahmi.

Kaneov gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Compher (COL), 2. P. Kane (CHI), 3. G. Landeskog (COL)

Minnesota porazila Detroit tesne 3:2

Luke Kunin a Jordan Greenway skórovali v prvej tretine, Minnesota si dokázala udržať vedenie a napokon porazila Detroite tesne 3:2. Eric Staal strelil v druhej tretine svoj prvý gól od 23. januára a Devan Dubnyk urobil 26 zákrokov, aby sa Wild naladili na sériu šiestich náročných zápasov proti top tímom ligy dvoma víťazstvami po sebe. Z posledných 12 duelov išlo len o tretie víťazstvo. O góly Red Wings sa postarali Tyler Bertuzzi a Anthony Mantha. Jonathan Bernier, ktorému kryl chrbát Harri Säteri, predviedol 32 zákrokov. „Larkinov útok šliapal, ale niekto musí pozdvihnúť aj ďalšie útoky. Oni majú dobrý defenzívny tím, ale nemyslím si, že sme im situáciu príliš sťažili,“ poznamenal tréner Jeff Blashill, ktorého zverenci prehrali štvrtý duel po sebe.

Hviezdy duelu: 1. L. Kunin (MIN), 2. D. Larkin (DET), 3. R. Donato (MIN)

Mangiapane rozhodol o tesnej výhre Flames nad Ducks

Andrew Mangiapane strelil víťazný gól tri a pol minúty pred koncom tretej tretiny, aby si Calgary natiahli víťaznú sériu na štyri zápasy. Líder Západnej konferencie porazil Anahaim tesne 2:1, keď sa presadil aj dvojbodový T.J. Brodie. Mike Smith, ktorý prvýkrát v sezóne štartoval v piatom zápase po sebe, mal v súboji brankárskych veteránov navrch pred Ryanom Millerom, keď kryl 25 striel z 26. Miller kapituloval dvakrát z 28 striel. O jediný gól jeho tímu sa zaslúžil Derek Grant, ktorý v druhej tretine vyrovnával stav na 1:1. Ducks prišli o krátku, dvojzápasovú sériu výhier.

Miller okradol o gól Czarnika:

Hviezdy duelu: 1. A. Mangiapane, 2. T. Brodie, 3. M. Backlund (všetci CGY)

Laine a Lowry ukončili v Las Vegas suchoty, Jets sériu prehier

Winnipeg vyhral každú tretinu 2:1, aby nakoniec ukončil trojzápasovú sériu prehier triumfom 6:3 na ľade Vegas, ktoré pre zmenu teraz ťahá trojzápasovú sériu prehier. Patrik Laine ukončil 15-zápasové suchoty a strelil dva góly, Jacob Trouba nazbieral tri asistencie. Z gólov sa tešili aj navrátilec Nikolaj Ehlers, Kyle Connor, Adam Lowry a Andrew Copp, ktorý pridal poistku do prázdnej brány. Lowry ukončil suchoty trvajúce až 19 zápasov. Connor Hellebuyck kryl 29 striel a pre trénera Paula Mauricea išlo o 685. víťazstvo v kariére, čím sa osamostatnil na ôsmom mieste historického poradia NHL pred Patom Quinnom. Góly Golden Knights mali na svedomí Pierre-Edouard Bellemare, Shea Theodore a Jonathan Marchessault, ktorý v tretej tretine skóroval už po ôsmich sekundách, aby znížil stav na 3:4. Marc-Andre Fleury inkasoval päť gólov z 28 striel.

Ehlers skóroval pri návrate už v úvodnej minúte:

Hviezdy duelu: 1. P. Laine (WPG), 2. P-E Bellemare (VGK), 3. S. Theodore (VGK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Ch. Jaroš (OTT) 14:25 0 0 0 0 2 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies