Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Tréner po famóznom výkone Budaja: Náš tím ho zbožňuje, je skvelý

Slovenský brankár Peter Budaj pretavil posledné dva štarty do postov hviezd zápasov. Kým minulú sobotu prehral, tú aktuálnu sa uistil, že jeho tím uspeje, najlepším možným spôsobom – čistým kontom.

Budaj vychytal prvú nulu Ontaria v tejto sezóne, keď urobil až 47 zákrokov! Niekoľko z nich bolo pritom veľkých, pričom až do úvodu tretej tretiny sa hralo za bezgólového stavu. Po výhre 2:0 nad Coloradom sa tak mohol jeho hlavný tréner rozplývať. Poukázal však aj na veľkosť Slováka po osobnej stránke.

„Nie len to bolo dobré pre neho, ale bolo to dobré aj pre tím. Každý tu Buudsovi fandí. Náš tím, napriek našej bilancii, miluje svojich brankárov. Veľmi sa snažia v každom zápase, takže je pekné, že sú odmenení víťazstvom. Buudsovi sa to blížilo už dlho. Nie je to sezóna, akú by chcel, pokiaľ ide o výhry a prehry, ale jeho prístup je úžasný,“ povedal Mike Sothers.

„Je lídrom v našej šatni, je nápomocný našim mladým hráčom a je skvelým mentorom pre Cala. Buuds je jedným z tých hráčov, ktorí prídu na štadión a len veľmi zriedka majú zlú náladu. Je jednoducho šťastný, že môže byť okolo svojich spoluhráčov a je šťastný, že môže hrať. Je tu v hokeji už dlhý čas a vie, že to neberiete za samozrejmosť. Vaša kariére môže skončiť lúsknutím prstov. Momentálne si užíva život a my z neho máme radosť.“

Ontario je s bilanciou 17-25-5 najslabším tímom AHL. Dvadsaťštyriročný Cal Perersen chytáva vo väčšine zápasov a pri bilancii 7-13-3 má 89,5% úspešnosť zákrokov. O dvanásť rokov starší Budaj si v 19 zápasoch pripísal štyri výhry a kryl 88,5 % striel.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies