Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Pánik sa tešil z ďalšej výhry Coyotes, Jaroš nebodoval pri prehre

Šesť nedeľných zápasov NHL prinieslo niekoľko zaujímavých momentov, vrátane hetriku Pavelskiho, stretnutia bratov či úspešného večera na počesť Shanea Doana. Pri ňom bol prítomný aj Richard Pánik, pričom v akcii sme videli aj Christiána Jaroša.

Doanov večer dopadol na jednotku: Coyotes vyhrali nad Jets

Arizona pred zápasom proti Winnipegu vyradila číslo 19 Shanea Doana a potom sa hráči Coyotes uistili, že bývalý dlhoročný kapitán odíde z arény spokojný. Patrik Laine síce otvoril skóre už v tretej minúte, ale Darcy Kuemper už nekapituloval a s 34 zákrokmi doviedol domácich k víťazstvu 4:1. O vyrovnanie sa postaral ešte v prvej tretine Brad Richardson, v druhej skórovali Lawson Crouse a Clayton Keller, v tretej pridal poistku do prázdnej brány Josh Archibald. Pre tím z Glendale išlo o tretiu výhru po sebe. Slovenský útočník Richard Pánik nebodoval, pričom počas 11 minút a 27 sekúnd v akcii sa prezentoval bodyčekom, blokom a nedovoleným bránením. Jets, ktorých bránu opustil Laurent Brossoit s 20 zákrokmi, prehrali štvrtý zápas z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper, 2. C. Keller, 3. L. Crouse (všetci ARI)

Stretnutie Tkachukovcov: Brady skóroval, Matthew sa tešil z víťazstva

V akcii sa ukázal aj obranca Christián Jaroš, ktorý vo vyrovnanom zápase Ottawy proti Calgary odohral 18 minút so ziskom mínusového bodu, jedného bodyčeku a troch blokov. Senators držali krok s Flames vďaka 33 zákrokom Craiga Andersona a gólu Bradyho Tkachuka z druhej tretiny. Napokon však prehrali štvrtý zápas po sebe, keď sa favoritovi podarilo uspieť tesne 2:1. O piatej výhre v sérii rozhodol 41 sekúnd pred koncom Austin Czarnik, ktorý nadviazal na gól Mikaela Backlunda z úvodu prvej tretiny. David Rittich kryl 22 striel. Duel bol zaujímavý aj preto, že sa prvýkrát proti sebe na úrovni NHL postavili bratia Tkachukovci. Za Calgary nastúpil starší Matthew. „Bol to špeciálny večer, ale želám si, aby sme ho opúšťali s dvoma bodmi,“ povedal Brady.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Czarnik (CGY), 2. B. Tkachuk (OTT), 3. M. Tkachuk (CGY)

Kuznecov rozhodol o výhre Washingtonu v gólovej prestrelke s Rangers

Jevgenij Kuznecov skóroval 40 sekúnd pred koncom predĺženia, čím rozhodol o domácom triumfe Washingtonu 6:5 nad New Yorkom Rangers. Na gól mu prihral Alex Ovečkin, ktorému patrí už tretie miesto v historickom poradí s 34 bodmi v predĺžení v základnej časti NHL. Pred ním sú len české legendy Patrik Eliáš (37) a Jaromír Jágr (35). Úradujúci majster prišiel o náskok 3:1 aj 5:3, ale napokon vyhral tretí zápas z posledných štyroch a piaty proti manhattanskému tímu v sérii. Nicklas Bäckström strelil dva góly, Michal Kempný, Tom Wilson v presilovej hre a Nic Dowd tiež skórovali. Až 15 hráčov Capitals si pripísalo aspoň bod a Pheonix Copley predviedol 26 zákrokov. Prekonali ho Chris Kreider, dvojbodový Jimmy Vesey, Vladislav Namestnikov v presilovke a dvojgólový Brady Skjei, ktorý vynútil predĺženie pol minúty pred koncom tretej tretiny. Mika Zibanejad dvakrát asistoval, kým Henrik Lundqvist kryl 29 striel. Rangers, hrajúci bez vymeneného Matsa Zuccarella a zdravých náhradníkov Kevina Hayesa s Adamom McQuaidom, pokračujú v striedaní výhier a prehier už jedenásť duelov. Ich obranca Tony DeAngelo asistoval v siedmom zápase po sebe.

Kuznecovov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov, 2. N. Bäckström (obaja WSH), 3. B. Skjei (NYR)

Zuccarellov skvelý i smolný debut pomohol Dallasu uspieť v Chicagu

Mats Zuccarello zaznamenal pri debute v drese Dallasu gól a asistenciu, aby ako prvá hviezda zápasu prispel k výhre 4:3 v Chicagu. V tretej tretine sa však zranil pri blokovaní strely Connora Murphyho. Rozhodujúci bol presilovkový gól Jasona Spezzu zo stredu tretej tretiny po tom, ako hostia premárnili náskok 3:0. Radek Faksa a dvojbodový Alex Radulov tiež prekonali Cama Warda, ktorý čelil 29 strelám. Oveľa viac práce mal Anton Chudobin, ktorý sa zaskvel 44 zákrokmi. Recept na neho našli Chris Kunitz, Drake Caggiula a Jonathan Toews, ktorý vyrovnal stav na 3:3 v presilovej hre. Duncan Keith a Erik Gustafsson nazbierali po dve prihrávky. Blackhawks prehrali aj druhý zápas po predošlých dvoch výhrach. Bodová séria Patricka Kanea sa skončila na 20 dueloch. Stars vyhrali druhý zápas z posledných troch. V ich drese debutoval aj Ben Lovejoy, ale už v prvej tretine sa im zranil kapitán Jamie Benn.

Zuccarellov vydarený debut v drese Dallasu:


Hviezdy duelu: 1. M. Zuccarello, 2. A. Chudobin, 3. J. Spezza (všetci DAL)

Pavelskiho čistý hetrik viedol k výhre San Jose v Detroite

Joe Pavelski strelil tri góly po sebe, posledný do prázdnej brány, aby svojím piatym hetrikom v kariére dokonal obrat San Jose z 1:3 za necelé minúty a zariadil víťazstvo 5:3 v Detroite. Prvé dva góly, vrátane rozdielového, vsietil za 55 sekúnd. Brent Burns si pripísal gól a asistenciu, aby dosiahol métu 70 bodov už v 63. zápase sezóny. Skôr ako on to z obrancov v lige naposledy dokázal Ray Bourque (61, 1993/94). Tim Heed otvoril skóre, Marc-Edouard Vlasic s Loganom Cotureom dvakrát asistovali a Aaron Dell chytil 20 striel pri deviatej výhre Sharks v ostatných dvanástich zápasoch. Darren Helm, Gustav Nyquist a dvojbodový Mike Green otočili stav z 0:1 na 3:1, kým Justin Abdelkader nazbieral dve prihrávky a Jonathan Bernier sa prezentoval 32 zákrokmi. Nezabránil však piatej prehre Red Wings v sérii. San Jose hralo bez zraneného Erika Karlssona.


Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski, 2. B. Burns (obaja SJS), 3. J. Abdelkader (DET)

Donato rozhodol o výhre Wild nad Blues

Ryan Donato v treťom zápase po výmene strelil gól, ktorým v strede predĺženia rozhodol o výhre Minnesoty 2:1 nad vo forme hrajúcim St. Louis. Po troch dueloch má na konte štyri body. K tretej výhre Wild v sérii pomohol gólom aj Jason Zucker, ktorý v druhej tretine otvoril skóre. Dve asistencie si pripísal Jonas Brodin. Devan Dubnyk kryl 27 striel a jediný gól inkasoval v 48. minúte z hokejky Alexa Pietrangela, ktorý v presilovke potrestal faul Ryana Sutera. Jake Allen opustil zápas s 33 zásahmi. Blues prehrali len po druhý raz z posledných 14 zápasov.

Hviezdy duelu: 1. R. Donato, 2. J. Zucker, 3. D. Dubnyk (všetci MIN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Ch. Jaroš (OTT) 17:56 0 0 0 -1 0 0 1
R. Pánik (ARI) 11:27 0 0 0 0 2 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies