Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Černák odohral takmer 22 minút pri výhre, Sekera sa z nej tešiť nemohol

V noci zo stredy na štvrtok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo päť zápasov, pričom v dvoch z nich sme mali aj zastúpenie. Slovenskí obrancovia však nebodovali. Erik Černák sa aspoň tešil z výhry.

Hedman rozhodol o 10. výhre Tampy v sérii, Černák nebodoval

Slovenský obranca Erik Černák bol s časom 21:45 tretím najvyťažovacejším hráčom Tampy, ktorá v stredu zdolala Rangers 4:3 po predĺžení, aby si pripísala už desiatu výhru po sebe. Hrdinom floridského tému bol hráč najvyťažovanejší – rozhodujúci gól strelil Victor Hedman, ktorý odohral viac ako 27 minút. Zaznamenal počas nich aj asistenciu. Tri nazbieral Nikita Kučerov, ktorý mal prsty aj v Hedmanovom presnom zásahu. O tie zvyšné sa postarali Tyler Johnson, J.T. Miller a Dan Girardi. Lightning v zápase viedli 2:0 i 3:1. Andreja Vasilevského z 36 striel prekonali Mika Zibanejad, Jimmy Vesey a Boo Nieves. Alexandar Georgiev kryl 26 striel, vrátane jednej z hokejky Černáka. Ten si pripísal jeden mínusový bod, dva bloky a päť bodyčekov. Johnson svojím gólom dosiahol na métu 300 bodov v NHL. Kučerov už so 104 bodmi v sezóne prekonal zápis Martina St. Louis a na rekord Vincenta Lecavaliera stráca už len štyri body.

Hedmanov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. V. Hedman (TBL), 2. N. Kučerov (TBL), 3. J. Vesey (NYR)

Článok pokračuje pod reklamou

McDavidov návrat Edmontonu nepomohol. Toronto vyhralo 6:2

Andreas Johnsson strelil dva góly počas štvorgólovej explózie Toronta v úvode druhej tretiny, ktorá viedla k výhre 6:2 nad trápiacim sa Edmontonom, ktorému nepomohol ani návrat Connora McDavida zo suspendácie. Mitchel Marner pomohol k tretej výhre po sebe gólom a dvoma asistenciami, John Tavares, Patrick Marleau a William Nylander zaznamenali po góle a asistencii. Frederik Andersen kryl 34 striel a prekonali ho len Leon Draisaitl a Ryan Nugent-Hopkins, ktorí otvárali a uzatvárali skóre zápasu. Darnell Nurse si pripísal dve asistencie. Mikko Koskinen inkasoval štyri góly zo 16 striel, a tak debut v bráne Oilers zažil Anthony Stolarz, ktorý kryl 18 z 20 striel. V drese Edmontonu nechýbal slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý absolvoval 15 a pol minúty. Na bránu vyslal jednu strelu a predviedol aj dva bodyčeky. „Urobili sme príliš veľa malých chýb. Keď ich máte toľko proti takémuto tímu, tak on to využije naplno. A to sa aj stalo,“ poznamenal Draisaitl. Ani pre Toronto nevyšlo všetko bezchybne – v zápase sa mu zranil obranca Travis Dermott.

Hviezdy duelu: 1. A. Johnsson, 2. M. Marner, 3. F. Andersen (všetci TOR)

Calgary si v New Jersey natiahlo sériu výhier

Johnny Gaudreau prihrával na dva góly v druhej tretine, ktoré Calgary stačili na to, aby uspelo v New Jersey 2:1 a natiahlo svoju najdlhšiu víťaznú sériu v sezóne na sedem zápasov. Skóre stretnutia otvoril v presilovke Elias Lindholm a na 2:0 zvyšoval Mark Giordano, ktorého gól bol napokon víťazný. Mohol za to presný zásah domáceho Kevina Rooneyho, ktorý v oslabení znížil ešte v druhej tretine na 1:2. Bol to jediný gól, ktorý David Rittich inkasoval. Český brankár inak kryl 19 striel. Viac práce mal Mackenzie Blackwood, ktorý pri návrate do NHL predviedol 33 zákrokov. Devils sa dočkali návratu Samiho Vatanena, ale zranil sa im Mirco Mueller, ktorý vrazil hlavou do mantinelu. Giordano má už na konte 60 bodov, čo sa mu podarilo ešte len ako štvrtému obrancovi vo veku 35 rokov a viac. Pred ním to dokázali Nicklas Lidstrom, Al MacInnis a Sergej Zubov.


Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau (CGY), 2. M. Blackwood (NJD), 3. M. Giordano (CGY)

Soderbergov nájazd rozhodol o výhre Avalanche nad Canucks

Carl Soderberg uspel v šiestej sérii samostatných nájazdov, aby rozhodol o víťazstve Colorada 3:2 nad Vancouverom v zápase, v ktorom prišlo dvakrát o vedenie. Na gól Nathana MacKinnona odpovedal už o menej ako minútu neskôr Antoine Roussel. Mikko Rantanen využil presilovku, aby vedenie Avalanche obnovil. Tentokrát trvalo od konca prvej tretiny po koniec tretej. V 57. minúte zaistil Canucks bod Josh Leivo. Alex Biega zaregistroval dve asistencie. Viac práce v bráne mal Jacob Markstrom, ktorý predviedol 43 zákrokov. Víťazstvo si však na konto pripísal Semion Varlamov, ktorý kryl 30 striel. Kým Colorado vyhralo piaty zápas z posledných šiestich, Vancouver prehral štvrtý z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. J. Markstrom (VAN), 3. G. Landeskog (COL)

Kane rozhodol v samom závere o výhre Chicaga nad Anaheimom

Chicago dvakrát prišli o vedenie a nakoniec samo prehrávalo. Alex DeBrincat však v 56. minúte strelil svoj druhý gól v zápase a Patrick Kane len 16,1 sekundy pred koncom rozhodol o triumfe 4:3 nad Anaheimom svojím 40. gólom v sezóne. Z gólu sa tešil aj Artem Anisimov, kým Jonathan Toews a Erik Gustafsson nazbierali po dve asistencie. V bráne Blackhawks stál Corey Crawford, ktorý vo svojom prvom zápase od 16. decembra kryl 29 striel, aby pomohol svojmu tímu ukončiť krátku dvojzápasovú sériu prehier. Do brány Ducks sa po jednozápasovej absencii vrátil Ryan Miler, ktorý však ani s 31 zákrokmi štvrtú prehru v sérii neodvrátil. Devin Shore, Carter Rowney a Troy Terry sa postarali o góly kalifornského tímu, ktorý v úvode druhej tretiny oslabil Rickard Rakell, ktorý bol po zákroku na Drakea Caggiulu poslaný predčasne pod sprchy. Caggiula duel tiež nedohral.

Kane a jeho víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. T. Terry (ANA), 3. H. Lindholm (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 21:45 0 0 0 -1 0 1 5
A. Sekera (EDM) 15:33 0 0 0 0 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies