Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Marinčin bodoval, on i Sekera sa tešili z výhier

Jozef Struhár  
05.03.2019

V NHL sa v pondelok odohrali len dva zápasy a v oboch sa predstavil slovenský obranca. Obaja sa tešili aj z výhier svojich tímov, no do bodovania sa zapísal len jeden – Martin Marinčin.

Ennis doviedol Toronto k výhre s hetrikom, Marinčin asistoval

Tyler Ennis sa vrátil do základnej zostavy a vsietil tri góly, aby doviedol Toronto k výhre 6:2 nad Calgary, pri ktorej si bod za asistenciu pripísal aj slovenský obranca Martin Marinčin. O zvyšné góly sa postarali dvojgólový Zach Hyman a Mitch Marner, ktorý pridal aj dve asistencie, aby si v posledných štyroch dueloch vylepšil konto o rovných 10 bodov a po 66 dueloch má už 81 bodov. K druhej výhre v sérii a piatej z posledných šiestich zápasov pomohol aj Frederik Andersen, ktorý urobil 35 zákrokov. Toronto po ôsmykrát v histórii dokázalo v jednej sezóne vyhrať 20 zápasov doma i vonku. Marinčin, ktorý bodoval v druhom zápase po sebe, odohral 15 minút a prezentoval sa aj jednou strelou, jedným bodyčekom, jedným blokom a aj jedným faulom. Jeho držanie bolo potrestané gólom Matthewa Tkachuka. Okrem neho sa z hráčov Flames, ktorí prehrali druhý zápas po sebe, presadil aj Derek Ryan. David Rittich opustil duel s 26 zákrokmi.

Nahodenie, ktoré prinieslo Marinčinovi asistenciu:


Hviezdy duelu: 1. T. Ennis, 2. F. Andersen, 3. M. Marner (všetci TOR)

Článok pokračuje pod reklamou

Edmonton si posilnil šance na play-off výhrou v Buffale

Buffalo viedlo po prvej tretine 3:1, ale v druhej sa Edmontonu stav podarilo otočiť a nakoniec kanadský tím docválal k výhre 4:3, ktorou si predĺžil víťaznú sériu na tri zápasy a udržal sa v hre o play-off. O obrat sa postarali Zack Kassian, Darnell Nurse a Kyle Brodziak, ktorí nadviazali na gól Leona Draisaitla z prvej tretiny. Draisaitl, ktorý bodoval v 11. zápase po sebe a Nurse pridali po asistencii, Connor McDavid si pripísal dve. „Som hrdý na to, ako chlapci odpovedali. Nastúpili sme do autobusu aj druhou nohou. Vyhrnuli sme si rukávy, hrali sme tvrdo a bojovali. To je pre náš tím teraz dobré znamenie,“ povedal tréner Ken Hitchcock, ktorý slovenského obrancu Andreja Sekeru nechal hrať necelých 16 minút. Počas nich zaregistroval plusový bod a dve strely na bránu. Mikka Koskinena prekonali z 38 striel Casey Mittelstadt a dvakrát Jack Eichel. Linus Ullmark striedal na konci druhej tretiny, keď inkasoval štyri góly z 20 striel a tri z posledných štyroch striel, ktorým čelil. Carter Hutton následne zastavil všetkých sedem striel. Sabres si zhoršili bilanciu v posledných 10 zápasoch na 2-7-1.


Hviezdy duelu: 1. J. Eichel (BUF), 2. D. Nurse (EDM), 3. C. McDavid (EDM)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (EDM) 15:40 0 0 0 +1 0 2 0
M. Marinčin (TOR) 15:03 0 1 1 0 2 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies