Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Kapitán Floridy prekonal rekord, ktorý držali aj dvaja Slováci + video

Kapitán tímu Florida Panthers, Aleksander Barkov, pomohol k piatkovej výhre Floridy 6:2 nad Minnesotou ziskom piatich asistencií. To mu negarantovalo len post prvej hviezdy zápasu, ale aj meno zapísané do knihy rekordov tímu.

Barkov stanovil s piatimi asistenciami v jednom zápase nový rekord Panthers. Prekonal tým zápis, ktorý dosiahli so štyrmi asistenciami aj dvaja Slováci – Jozef Stümpel a Juraj Kolník. Spolu s nimi predošlý rekord držali Juho Lammikko, Thomas Vanek, Brian Campbell, Bryan McCabe, Brett McLean, Nathan Horton, Olli Jokinen, Ray Whitney a Scott Mellanby.

Dvadsaťtriročný Fín bol ako správny kapitán po zápase spokojný hlavne s tým, že sa Panthers podarilo ukončiť sériu šiestich prehier a zareagovať na trpkú porážku zo štvrtka, keď vyhrávali nad Bostonom ešte 37 sekúnd pred koncom.

„V tomto zápase sme mali dve možnosti: buď zabudnúť na posledný zápas a hrať tak tvrdo ako dokážeme, alebo sa ľutovať. Myslím si, že sme dnes skutočne tvrdo dreli a toto víťazstvo si zaslúžili,“ poznamenal Barkov a o rekorde povedal: „Len som posielal puky spoluhráčom a oni strelili góly. Som im za to vďačný. Ale áno, je to pekný zápis.“

Barkov má po 68 zápasoch na konte 29 gólov a 46 asistencií. Kým s gólmi si už nové osobné maximum vytvoril, asistencií na to ešte potrebuje šesť. So 75 bodmi už zároveň potrebuje len štyri, aby zažil najproduktívnejšiu sezónu v kariére.

Piata asistencia pri góle Mikea Mathesona:




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies