Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Boston prišiel o bodovú sériu, Halák o sériu výhier

V nedeľu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo päť zápasov. Len v jednom malo zastúpenie Slovensko – trojnásobné. Jaroslav Halák prišiel o svoju sériu výhier a Boston o dlhú bodovú sériu.

Halák prišiel o sériu výhier, Pittsburgh ukončil sériu Bruins

Po prvýkrát za takmer dva mesiace sa Bostonu nepodarilo zaknihovať v zápase ani bod. Stalo sa tak v Pittsburghu, ktorý víťazstvom 4:2 ukončil 19-zápasovú bodovú sériu Bruins. V ich bráne stál Jaroslav Halák, ktorý prišiel o svoju sériu piatich výhier. Čelil pritom 36 strelám, z ktorých ho prekonali Nick Bjugstad, Jared McCann a Jake Guentzel. McCann ešte pridal po prihrávke Guentzela gól do prázdnej brány. Ku štvrtej výhre z posledných piatich zápasov pomohol aj Matt Murray, ktorý zneškodnil 39 striel. Prekonali ho len David Krejčí a John Moore. Danton Heinen zaznamenal dve asistencie. Slováci nebodovali. Peter Cehlárik odohral 14 minút so ziskom plusového bodu a štyroch striel. Zdeno Chára tiež zaznamenal plusový bod a pripísal si aj jednu strelu, jeden blok a tri bodyčeky. Na ľade strávil 19 minút. „Dnes sme boli ľahkovážni pri súbojoch v prvej tretine. Mohli ste jasne vidieť, že sa na dnešný zápas lepšie pripravili ako my. Stálo nás to pár gólov,“ poznamenal tréner Bruins Bruce Cassidy. Duel nedohrali dvaja hráči – domáci Aston-Reese a hosťujúci Grzelcyk.

Hviezdy duelu: 1. J. McCann, 2. M. Murray, 3. N. Bjugstad (všetci PIT)

Florida si vychutnala Detroit

Aleksander Barkov po prvýkrát v kariére dosiahol na métu 30 gólov, aby pomohol Floride k jasnému víťazstvu 6:1 nad Detroitom. Kapitán Panthers vo svojom 400. zápase kariéry pridal aj asistenciu. O zvyšných päť gólov sa postaralo päť rôznych strelcov – Josh Brown, Jamie McGinn, Frank Vatrano, Jonathan Hubedreau a Dryden Hunt. Brown a Hunt pritom skórovali v NHL premiérovo. Svoj tretí štart v NHL zaknihoval Sam Montembeault, ktorý zastavil 19 striel. Jediný gól mu stelil Thomas Vanek. Jimmy Howard urobil 37 zákrokov a Red Wings si pripísali desiatu prehru z posledných 11 zápasov. Oba tímy sa v sezóne už nestretnú. Vzájomnú bilanciu vyhrala Florida pomerom 3-0-1. Piatykrát vo svojej histórii odohrala dva zápasy po sebe, v ktorých strelila šesť alebo viac gólov.

Článok pokračuje pod reklamou

Barkov skóroval vo svojom 400. zápase:


Hviezdy duelu: 1. A. Barkov , 2. D. Hunt, 3. J. Brown (všetci FLA)

Hagelin rozhodol o výhre Capitals nad Jets

Carl Hagelin beznádejne sledoval, ako jeho spoluhráči ubránili oslabenie. Po jeho skončení naskočil na ľad, dostal sa do úniku a strelil gól, ktorý napokon rozhodol o výhre Washingtonu 3:1 nad Winnipegom. „Samozrejme, že nechcete byť štyri minúty na trestnej lavici, ale nakoniec to dopadlo dobre,“ poznamenal. Aj o zvyšné dva góly sa postarali Severania – Švéd Nicklas Bäckström a Dán Lars Eller, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Washington vyhral aj vďaka 33 zákrokom Pheonixa Copleyho. Jeho náprotivok, Connor Hellebuyck, čelil len 17 strelám. O jediný gól Jets sa postaral Mathieu Perreault. Kým Alex Ovečkin nezískal svoj 1 200. bod kariéry, obranca John Carlsson sa stal tretím hráčom klubovej histórie po Scottovi Stevensovi a Larrym Murphym, ktorý absolvoval dve sezóny po sebe s aspoň 50 asistenciami.

Hviezdy duelu: 1. P. Copley, 2. C. Hagelin, 3. N. Bäckström (všetci WSH)

Tkachuk a jeho útok doviedli Flames k úspechu nad Vegas

Matthew Tkachuk strelil tri góly a pridal jednu asistenciu, aby doviedol Calgary k výhre 6:3 nad Vegas, ktoré tým pádom prišlo o sériu šiestich výhier. Mikael Backlund pridal dva góly a asistenciu, aby si Flames ukončili štvorzápasovú sériu prehier a vrátili sa späť do čela Pacifickej divízie. Z gólu sa tešil aj Andrew Mangiapane. Michael Frolík si po boku Tkachuka a Backlunda pripísal štyri asistencie a jeho krajan David Rittich urobil 25 zákrokov. Recept na neho našli Brandon Pirri, Reilly Smith a Mark Stone. Malcolm Subban opustil duel s 29 zákrokmi.

Hagelinov gól po návrate z trestnej lavice:


Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk, 2. M. Backlund, 3. M. Frolík (všetci CGY)

Kalifornské derby vyhrali Kings

Carl Grundström strelil druhý gól v NHL vo svojom druhom ligovom zápase, aby pomohol len k druhej výhre Los Angeles v posledných 15 zápasoch. Výhra to bola cenná o to viac, že prišla v derby. Kings zdolali Anaheim pomerom 3:2. Grundström sa stal prvým hráčom L.A., ktorý skóroval v každom z prvých dvoch duelov s tímom, od sezóny 2007/08, v ktorej to dokázal Brian Boyle. Strelecky sa presadili aj Dustin Brown a Kyle Clifford, kým Jonathan Quick kryl 18 striel. O góly Ducks sa postarali Jakob Silfverbeg a Daniel Sprong. Ryan Miller zastavil 22 striel. Kluby sa stretli v 139. vzájomnom zápase v základnej časti, ale Honda Center nebola zaplnená, ako tomu bývalo zvykom v minulosti. Vzhľadom na výsledky oboch tímov sa však niet čomu čudovať.

Hviezdy duelu: 1. D. Brown, 2. K. Clifford (obaja LAK), 3. H. Lindholm (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 33/36 (91,7%) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 19:09 0 0 0 +1 0 1 3
P. Cehlárik (BOS) 14:09 0 0 0 +1 0 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies