Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Pánik strelil jediný gól Arizony, Černák vyhral súboj s Marinčinom

V siedmich pondelkových zápasoch NHL hrali aj štyria Slováci. Z výhier sa tešili dvaja, ale bodoval iba Richard Pánik, ktorý strelil jediný gól Arizony pri vysokej prehre. Súboj slovenských obrancov vyhral Erik Černák. Traja brankári vychytali nuly, Brendan Perlini strelil hetrik. Videli sme aj dve úspešné trestné strieľania.

Pánik ukončil suchoty gólom, ale nezabránil vysokej prehre

Richard Pánik ukončil trojzápasovú sériu bez bodu, keď v piatej minúte poslal Arizonu do vedenia 1:0 so svojím 12. gólom v sezóne. Bol však jediný, kto prekonal Coreyho Craworda z 26 striel. Jeho bývalý spoluhráč Brendan Perlini zaznamenal prvý hetrik v kariére a doviedol Chicago k domácej výhre 7:1, tretej v sérii. Na listine strelcov ho doplnili Brandon Saad, Chris Kunitz, Patrick Kane a dvojbodový Jonathan Toews, ktorý strelil svoj 30. gól v ročníku z trestného strieľania. Prvýkrát od sezóny 2010/11 pokoril 30-gólovú i 70-bodovú métu. Alex DeBrincat a Dominik Kahun dvakrát asistovali. Darcy Kuemper inkasoval štyrikrát zo 16 striel, striedajúci Calvin Pickard trikrát z 18. Pánik odohral 18 minút aj s „mínuskou“, tromi strelami a šiestimi bodyčekmi, druhý najvyšší počet v zápase. Coyotes prehrali len druhýkrát v ostatných 10 dueloch. Ak by vyhrali, mohli byť na postupovej pozícii. Toews, Kane a DeBrincat sú prvou trojicou spoluhráčov, ktorá v drese Blackhawks strelila po 30 gólov, od sezóny 2000/01 (Tony Amonte, Eric Daze a Steve Sullivan).

Pánikov 12. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. B. Perlini, 2. J. Toews, 3. D. Strome (všetci CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Draisaitl zariadil triumf Edmontonu nad Rangers

Leon Draisaitl skóroval v 35. sekunde predĺženia a rozhodol o domácom triumfe Edmontonu 3:2 nad New Yorkom Rangers, piatom v posledných šiestich zápasoch. V normálnom hracom čase asistoval pri oboch góloch a predĺžil si bodovú sériu na 14 duelov. Connor McDavid v presilovej hre a Matt Benning vybudovali pre Oilers náskok 2:0 po prvej tretine, ale dvojbodový Brendan Lemieux a Brett Howden vyrovnali stav. Mikko Koskinen prispel k výhre 28 zákrokmi, o dva viac ich urobil Alexandar Georgiev. Slovenský obranca Andrej Sekera ho ohrozil jednou strelou, pričom odohral až 23 a pol minúty. Prvýkrát v sezóne absolvoval viac ako 20 minút na ľade. Zaznamenal aj plusový bod a štyri bloky, najviac v zápase. Newyorský tím prehral siedmy duel z ostatných ôsmich a na play-off stráca 11 bodov. Oilers chýba na druhú divokú kartu v Západnej konferencii päť bodov. V zápase sa im zranili Benning aj Oscar Klefbom.

Daisaitlov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. B. Lemieux (NYR), 3. M. Benning (EDM)

Tampa zdolala Toronto a dosiahla métu 110 bodov

Tyler Johnson a Cedric Paquette strelili po dva góly, Andrej Vasilevskij kryl 26 striel a Tampa Bay zvíťazila v Toronte 6:2. Dosiahla métu 110 bodov už v 70. zápase sezóny, čo dokázala ako siedmy tím v ligovej histórii. Na čele NHL má už 17-bodový náskok pred Bostonom. Ku štvrtej výhre floridského tímu v posledných piatich dueloch prispeli gólmi aj Anthony Cirelli a Ondřej Palát, kým Yanni Gourde, Ryan McDonagh aj Jan Rutta dvakrát asistovali. McDonagh odohral 600. duel v NHL. Súboj slovenských obrancov vyhral Erik Černák, ktorý odohral 19 a pol minúty s bilanciou dva plusové body, päť striel, bodyček a menší trest za nedovolené bránenie. Martin Marinčin si pripísal strelu a bodyček za 17 a trištvrte minúty v akcii. Z jeho spoluhráčov skórovali Auston Matthews a Connor Brown. Frederik Andersen inkasoval štyrikrát z 19 striel, striedajúci Garret Sparks chytil 21 zo zvyšných 23 striel. Maple Leafs hrali bez chorého Kasperiho Kapanena. Duel musel predčasne opustiť aj rozhodca Brad Kovachik.


Hviezdy duelu: 1. T. Johnson, 2. C. Paquette, 3. R. McDonagh (všetci TBL)

Greiss vynuloval Columbus, Islanders siahajú na rekord

Thomas Greiss zastavil všetkých 31 striel (ďalších 16 jeho spoluhráči zblokovali) pri jeho piatom čistom konte v sezóne a 13. v kariére. Doviedol ním New York Islanders k domácemu víťazstvu 2:0 nad Columbusom, tretiemu v posledných štyroch zápasoch. V tomto ročníku vynulovali súpera už deväťkrát a len jeden takýto duel ich delí od klubového rekordu zo sezóny 1975/76 (10). Nemecký brankár vychytal nulu v druhom zápase proti Blue Jackets po sebe a ťahá proti nim sériu 151 minút a 27 sekúnd bez inkasovania. Otvárací a zároveň víťazný gól strelil v siedmej minúte Ryan Pulock, Anders Lee pridal poistku minútu a pol pred koncom tretej tretiny do prázdnej brány. Sergej Bobrovskij predviedol 18 zákrokov pri piatej prehre Columbusu v ostatných ôsmich zápasoch. Cam Atkinson trafil dvakrát tyčku. Tím z Ohia sa delí o pozíciu druhej divokej karty na východe s Montrealom, kým Islanders sú druhí v Metropolitnej divízii.

Greissov skvelý výkon:

Hviezdy duelu: 1. T. Greiss, 2. R. Pulock, 3. A. Lee (všetci NYI)

Flyers zdolali Ottawu, ktorá prišla o šancu na play-off

Ottawa hrajúca stále bez Christiána Jaroša viedla po prvej tretine 1:0, ale v druhej inkasovala trikrát a prehrala vo Philadelphii 2:3. Po štvrtej prehre v sérii a 11. v posledných 12 zápasoch už stratila aj matematickú šancu na postup do play-off. Flyers pritom nevystrelili na bránu až do úvodného gólu Chrisa Tierneya v 10. minúte. Oskar Lindblom, dvojbodový Michael Raffl a Scott Laughton však troma gólmi otočili stav a zariadili šiesty triumf v ostatných ôsmich dueloch. Pre Raffal išlo o 400. zápas v NHL. Brian Elliott sa prezentoval 20 zákrokmi, jeho náprotivok Craig Anderson ich urobil 33. Druhý gól Senators strelil Filip Chlapík v 58. minúte. Claude Giroux prišiel o sedemzápasovú bodovú sériu, kým Laughton a Sean Couturier si tie svoje predĺžili na päť duelov. Jakub Voráček si odpykal prvú časť suspendácie. Flyers strácajú na play-off tri body.

Hviezdy duelu: 1. M. Raffl, 2. S. Laughton, 3. S. Couturier (všetci PHI)

Jones vynuloval Minnesotu, San Jose je na čele konferencie

Martin Jones pochytal všetkých 24 striel pri jeho treťom čistom konte v sezóne a 22. v kariére. San Jose aj vďaka nemu zvíťazilo na ľade Minnesoty 3:0 a po piatom triumfe v sérii sa dostalo na čelo Pacifickej divízie i Západnej konferencie o bod pred Calgary. Jones tiež vyhral svoj piaty štart po sebe. Barclay Goodrow strelil víťazný gól v druhej tretine, v tretej skórovali Tomáš Hertl a Logan Couture, ktorý premenil trestné strieľanie. Devan Dubnyk inkasoval trikrát z 29 striel a Wild prehrali štvrtý duel z ostatných piatich. Zostávajú však na pozícii druhej divokej karty na západe o bod pred Arizonou. Goodrow strelil svoj prvý gól od 16. decembra po 35 zápasoch. Hertl a Timo Meier, ktorý dosiahol métu 100 bodov v NHL, si predĺžili bodové série na päť duelov.

Coutureovo trestné strieľanie:

Hviezdy duelu: 1. M. Vlasic, 2. M. Jones (obaja SJS), 3. J. Brodin (MIN)

Mrázek doviedol Carolinu k historickej výhre na ľade Colorada

Petr Mrázek sa zaskvel 38 zákrokmi pri jeho štvrtom čistom konte v sezóne a 18. v kariére, pričom v posledných ôsmich štartoch vychytal tri nuly. Predĺžil si víťaznú sériu na šesť zápasov a doviedol Carolinu k výhre 3:0 nad Coloradom. Išlo o prvý triumf Hurricanes na ľade Avalanche v normálnom hracom čase, odkedy sa oba kluby presťahovali. Posledný bol predtým 1. februára 1994, keď Whalers uspeli u Nordiques (2:1). Dougie Hamilton strelil víťazný gól v strede druhej tretiny, Andrej Svečnikov skóroval dvakrát v tretej tretine a pridal asistenciu. Jeho druhý gól padol do prázdnej brány. Teuvo Teräväinen prispel k siedmej výhre v posledných deviatich zápasoch dvom asistenciami. Philipp Grubauer predviedol 30 zákrokov, ale neodvrátil štvrtú prehru Colorada v ostatných šiestich dueloch. Na druhú divokú kartu na západe stráca dva body. Calvin de Haan nedohral zápas po zásahu pukom do tváre od Alexa Kerfoota.

Mrázkov zákrok hokejkou proti Colinovi Wilsonovi:

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek, 2. A. Svečnikov, 3. D. Hamilton (všetci CAR)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 19:37 0 0 0 +2 2 5 1
R. Pánik (ARI) 18:05 1 0 1 -1 0 3 6
M. Marinčin (TOR) 17:46 0 0 0 0 0 1 1
A. Sekera (EDM) 23:32 0 0 0 +1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies