Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Don Cherry obdivuje Cháru, vyzdvihol aj Haláka

Jozef Struhár  
12.03.2019

Nie je tajomstvom, že Don Cherry má vrúcny vzťah k tímu Boston Bruins, ktorý v minulosti päť rokov viedol ako hlavný tréner. Nečudo, že má radosť z toho, v akej forme sa „Medvede“ v ostatnom čase prezentujú.

„Sú absolútne úžasní. S tými zraneniami, ktoré mali, keď sa jeden hráč vrátil a druhý zranil, je fantastické, ako im to ide,“ povedal Cherry. „Dúfam len, že nedosiahli vrchol príliš skoro.“

Vo svojej hokejovej relácii povedal, že center Patrice Bergeron by si za svoje výkony zaslúžil nie len Selkeho, ale aj Hartovu trofej. Vysoké hodnotenie dal aj trénerovi Bruceovi Cassidymu, ktorému by dal Cenu Jacka Adamsa, ak by ju už nemal vo vrecku Barry Trotz z Islanders.

Pozornosť venoval aj dvom Slovákom. Jaroslava Haláka spoločne s Tuukkom Raskom ocenil za výkony v bránkovisku a Zdena Cháru obdivuje za jeho vytrvalosť a konkurencieschopnosť vzhľadom na to, že čoskoro oslávi 42. narodeniny. Podľa neho hrá stále ako mladík.

Článok pokračuje pod reklamou

„Chára hrá ako v časoch, keď prišiel do tejto ligy,“ skonštatoval Cherry. „Teraz majú aj niečo, čo nemali na začiatku sezóny. Rask chytá ako pred dvoma či troma rokmi, takže majú teraz aj s Halákom dvoch spoľahlivých brankárov, ktorým sa darí.“

Halák s Raskom majú v tejto sezóne šancu získať Jenningsovu trofej a obaja patria do prvej desiatky brankárov ligy v oboch kľúčových individuálnych štatistikách (úspešnosť zákrokov, priemer inkasovaných gólov)

Slovenský gólman má pri bilancii 18-10-4 úspešnosť zákrokov 92,4 % a priemer 2,34 inkasovaného gólu na zápas. Fín má bilanciu 24-8-5 s 92,1% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,30 inkasovaného gólu na zápas.

Chára je medzitým aj napriek značne pokročilému hokejovému veku tretím najvyťažovanejším hráčom tímu s priemerným časom 20:58. V 50 zápasoch strelil štyri góly, pridal šesť asistencií a zblokoval 75 striel súpera.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies