Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Špekulácie

Ohrozí lukratívny kontrakt Stonea situáciu Karlssona?

Jozef Struhár  
17.03.2019

Útočník Mark Stone pár týždňov po výmene podpísal s Vegas osemročný kontrakt za 76 miliónov amerických dolárov, ktorý by mohol ovplyvniť situáciu útočníka Williama Karlssona. Generálny manažér George McPhee si však nemyslí, že tomu tak bude.

„Vôbec nás to neovplyvní. Budeme mať flexibilitu na to, aby sme robili rôzne veci. Nemám záujem dostať sa do situácie, v ktorej by sme boli v niečom ochromení. A minimálne podľa nášho odborníka na platový strop Andrewa Lugemera to nehrozí,“ poznamenal McPhee.

Karlssonovi po tejto sezóne vyprší zmluva a môže sa stať obmedzeným voľným hráčom. Momentálne strany o predĺžení spolupráce nerokujú a vyzerá to tak, že rokovania sa začnú až po skončení sezóny.

V budúcej sezóne sa odhaduje platový strop na hodnotu 83 miliónov amerických dolárov. Golden Knights by už teraz mali využiť 82,375 milióna dolárov. Môžu však zapísať Davida Clarkssona s jeho 5,25-miliónovým „cap-hitom“ na listinu dlhodobo zranených hráčov.

Článok pokračuje pod reklamou

Karlsson by v prípade kvalifikačnej ponuky mal „cap-hit“ 4,75 milióna dolárov, ale takúto sumu by takmer určite odmietol. Navyše, má právo prihlásiť sa na arbitráž.

Momentálne sa odhaduje, že pri krátkodobom kontrakte by jeho ročný plat mohol byť súčasného 5,25 milióna amerických dolárov alebo o čosi viac. Pri dlhodobom by to bolo medzi 5,5 a 6 miliónmi dolárov.

Golden Knights by mohli byť nakoniec nútení aj urobiť nejaké transakcie, aby si ho mohli udržať dlhodobo. Potenciálne by sa mohli rozlúčiť so zmluvami Codyho Eakina, Colina Millera či Ryana Reavesa. Prví dvaja majú „cap-hit“ tesne pod 3,9 miliónmi, Reavesov je 2,775 milióna amerických dolárov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies