Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Tatar asistoval, Chára sa pobil, Sharks si zaistili play-off

V desiatich utorkových zápasoch NHL hrala aj trojica Slovákov. Z výhier sa tešili dvaja, pričom Tomáš Tatar k nej pomohol asistenciou. Zdeno Chára sa opäť pobil. Jaden Schwartz strelil hetrik, dvaja brankári vychytali nuly. San Jose si zaistilo postup do play-off.

Tatar bodoval pri výhre nad Flyers

Tomáš Tatar zaznamenal prihrávku, ktorou prispel Montrealu k výhre 3:1 nad Philadelphiou. Viedli k nej presné zásahy Brendana Gallaghera a Sheu Webera, ako aj gól do prázdnej brány, ktorého autorom bol Max Domi. Ten si pripísal aj asistenciu, Andrew Shaw dve. Carey Price čelil 33 strelám, z ktorých ho prekonal len Sean Couturier. Carter Hart opustil duel s 33 zákrokmi. Tatar, ktorý odohral necelých 16 minút, ho ohrozil trikrát. Okrem asistencie si pripísal aj plusový bod a prehral jedno vhadzovanie. Pre Canadiens išlo o dôležité víťazstvo, pretože oba tímy bojujú vo Východnej konferencii o play-off. Kanadský tím teraz stráca na Columbus na pozícii druhej divokej karty len jeden bod a zvýšil si náskok pred Flyers na päť bodov.

Tatarova 29. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. B. Gallagher (MTL), 2. S. Couturier (PHI), 3. M. Domi (MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Boston vynuloval Islanders, diváci skandovali meno Haláka

Sean Kuraly ukončil 23-zápasové suchoty dvoma gólmi a Tuukka Rask dosiahol svoje 45. čisté konto kariéry pri výhre Bostonu 5:0 nad Islanders na horúcom ľade v Nassau Coliseum. Noel Acciari, Patrice Bergeron a Jake DeBrusk sa tiež presadili strelecky, aby Bruins vyhrali druhý zápas po sebe po trojzápasovej sérii prehier. Potvrdili pritom, že to na Islanders vedia – zdolali ich v siedmom vzájomnom zápase po sebe, pričom v New Yorku vyhrali posledných osem zápasov. V bráne newyorského tímu stál prvýkrát od zranenia Robin Lehner, ktorý inkasoval päť gólov z 39 striel. Slovenský obranca Zdeno Chára ho ohrozil dvakrát, pričom odohral necelých 20 minút. Pripísal si aj tri plusové body, dva bloky a jeden bodyček. V úvode druhej tretiny zhodil rukavice a pobil sa s Mattom Martinom. Boston potešil aj návrat Davida Pastrňáka, ktorý odohral prvý zápas od 10. februára. Islanders privítali Jaroslava Haláka, ktorý duel sledoval zo striedačky, spomienkovým videom. Diváci skandovali „Ja-ro! Ja-ro!“.

Hviezdy duelu: 1. S. Kuraly, 2. N. Acciari, 3. T. Rask (všetci BOS)

Schwartzov hetrik viedol k vysokej výhre St. Louis nad Edmontonom

Jaden Schwartz zaznamenal tri góly a asistenciu, aby svojím štvrtým hetrikom a tretím štvorbodovým zápisom v kariére doviedol St. Louis k domácemu triumfu 7:2 nad Edmontonom. Bol preň druhý v posledných šiestich zápasoch, ale znamenal predĺženie bodovej série na tri duely. David Perron strelil dva góly a na jeden prihral, dvojbodový Alex Pietrangelo a Pat Maroon tiež skórovali. Oskar Sundqvist nazbieral dve asistencie, Tyler Bozak tri a Jordan Binnington potreboval urobiť len 15 zákrokov. Prekonali ho Ryan Nugent-Hopkins a Zack Kassian, ktorí v závere druhej tretiny znižovali stav z 0:4 na 2:4 za necelú minútu. Mikko Koskinen inkasoval trikrát z 20 striel, striedajúci Anthony Stolarz kryl 20 zo zvyšných 24 striel. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral 16 a štvrť minúty s jednou „mínuskou“ a dvoma blokmi. Oilers prehrali štvrtý zápas z posledných šiestich a na play-off strácajú sedem bodov. Connor McDavid prišiel o 12-zápasovú osobnú bodovú šnúru aj o sériu ôsmich viacbodových duelov. Blues mali späť v zostave Vladimira Tarasenka.


Hviezdy duelu: 1. J. Schwartz, 2. D. Perron, 3. A. Pietrangelo (všetci STL)

Rinne vynuloval Toronto, Nashville natiahol víťaznú sériu

Pekka Rinne zastavil všetkých 22 striel pri jeho štvrtom čistom konte v sezóne a 55. v kariére, ktorým doviedol Nashville k domácej výhre 3:0 nad trápiacim sa Torontom. Bola preň treťou v sérii a priblížila ho na rozdiel bodu k Winnipegu, ktorý vedie Centrálnu divíziu. Rozhodujúci gól strelil už v piatej minúte Brian Boyle, Wayne Simmonds skóroval v strede tretej tretiny premiérovo v drese Predators a Filip Forsberg trafil v záver duelu prázdnu bránu. Ryan Johansen dvakrát asistoval. Frederik Andersen inkasoval dvakrát z 19 striel a Maple Leafs prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich. Slovenský obranca Martin Marinčin nehral v ich drese pre chorobu. Nashville mal späť v zostave Kylea Turrisa. Toronto vynuloval v oboch vzájomných súbojoch sezóny, čo dokázal ako druhý tím v ligovej histórii po Philadelphii z ročníka 1992/93.

Simmondsov 1. gól za Nashville:

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne, 2. W. Simmonds, 3. B. Boyle (všetci NSH)

Capitals potvrdili formu hladkým triumfom v New Jersey

Washington uspel v New Jersey 4:1, aby sa dostal do čela Metropolitnej divízie. Brett Connolly k tomu prispel gólom a asistenciou, aby potvrdil svoju formu. Od zápasu hviezd je spolu s Alexom Ovečkinom najlepším strelcom tímu s 11 gólmi. Okrem neho skórovali aj Andre Burakovsky, Jevgenij Kuznecov a Tom Wilson. K 10. výhre z posledných 13 zápasov pomohol s 20 zákrokmi Pheonix Copley, ktorý vyhral svoj šiesty štart po sebe. Ako jediný ho prekonal Kenny Agostino, ktorý v prvej tretine vyrovnával na 1:1. V bráne Devils stál MacKenzie Blackwood, ktorý kryl 18 striel. Jeho tím v prvej tretine prišiel o svojho najlepšieho strelca, keď sa v nej zranil Kyle Palmieri. Tím z Newarku odohral svoj jubilejný 3 500. zápas základnej časti NHL.

Hviezdy duelu: 1. B. Connolly, 2. J. Kuznecov, 3. P. Copley (všetci WSH)

Athanasiou sa priblížil k tridsiatke, Detroit zdolal Rangers

Andreas Athanasiou strelil dva góly, aby pomohol Detroit vyhrať druhý zápas po sebe a priblížil sa k 30-gólovej méte na rozdiel dvoch presných zásahov. Jimmy Howard zneškodnil 41 striel, aby potvrdil, že to na Rangers vie. K víťazstvu 3:2 viedol aj gól Fransa Nielsena. Taro Hirose zase pri svojom debute v NHL zaznamenal asistenciu. Kým Red Wings už boli z hry o play-off vyradení, New York sa k tomu rýchlo približuje. V utorok prehral piaty zápas po sebe. Na úspech nestačili góly Ryana Stromea a Brendana Smitha ani 27 zákrokov Henrika Lundqvista. „Jazdci“ vyhrali z posledných 12 zápasov len jeden. Zápas nedohral Jacob de la Rose, ktorý bol pre zrýchlený tlkot srdca prevezený z preventívnych dôvodov do nemocnice. Detroit nemal 30-gólového strelca od sezóny 2008/09.

Hviezdy duelu: 1. J. Howard (DET), 2. A. Athanasiou (DET), 3. R. Strome (NYR)

Hamilton rozhodol o dôležitej výhre Hurricanes nad Penguins

Dougie Hamilton ukončil intenzívny zápas nájazdom, ktorým rozhodol o triumfe Caroliny 3:2 nad Pittsburghom. Justin Williams vynútil predĺženie dve minúty pred koncom tretej tretiny, skóroval aj Brock McGinn a Petr Mrázek kryl 36 striel i všetky tri nájazdy. „Najlepšie na tom je, že hráme hokej ako v play-off. A to play-off ešte ani nezačalo,“ tešil sa po zápase Williams, ktorého tím vyhral štvrtý zápas z piatich a udržal si pozíciu divokej karty. Stále má šancu dobehnúť Penguins na treťom mieste v Metropolitnej divízii. Strata je len dvojbodová. O góly Pittsburghu sa postarali Jake Guentzel a Kris Letang, Bryan Rust zaznamenal dve asistencie a Matt Murray urobil 37 zákrokov. Pre „Tučniakov“ išlo o tretiu prehru po sebe.

Hamiltonov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek (CAR), 2. M. Murray (PIT), 3. J. Williams (CAR)

Minnesota podľahla Coloradu a poslala San Jose do play-off

Minnesota síce ukončila sériu 18 nevyužitých presiloviek, ale prehrala doma s Coloradom 1:3 a San Jose má vďaka tomu zaistené miesto v play-off. Jediný gól Wild pri piatej prehre v posledných šiestich zápasoch strelil Zach Parise, ktorý vyrovnával stav na 1:1. Devana Dubnyka prekonali z 37 striel Tyson Barrie a Tyson Jost, ktorý ukončil 10-zápasové gólové suchoty. Ian Cole trafil v závere prázdnu bránu a skóroval prvýkrát od 2. novembra, po 48 dueloch. Pripísal si aj asistenciu, kým Philipp Grubauer prispel k druhej výhre Avalanche po sebe 36 zákrokmi. Jeho tím stráca na postupovú pozíciu už len dva body, Minnesota stále jeden. Päťzápasovú domácu sériu ukončila s bilanciou 1-3-1.

Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer, 2. T. Jost (obaja COL), 3. D. Dubnyk (MIN)

Bishopova séria je minulosťou, Dallas však zdolal Floridu

Alex Radulov strelil dva góly v tretej tretine, pričom tým prvým prelomil nerozhodný stav a zariadil domáce víťazstvo Dallasu 4:2 nad Floridou, prvé po predošlých dvoch prehrách. Druhý gól pridal do prázdnej brány a zaznamenal aj asistenciu. Jamie Benn si pripísal gól a dve asistencie, John Klingberg využil presilovku a Tyler Seguin asistoval pri všetkých štyroch góloch Stars. Ben Bishop predviedol 20 zákrokov a už v tretej minúte prišiel o sériu bez inkasovania. Aleksander Barkov, ktorý strelil oba góly Panthers, mu ju ukončil na 233 minútach a 4 sekundách. Napriek tomu je to nový klubový rekord. Druhýkrát skóroval Barkov v presilovke a vyrovnal stav na 2:2. Sam Montembeault chytil 33 striel pri druhej prehre Floridy v rade po predošlých štyroch výhrach. Jason Spezza bol zdravým náhradníkom len druhýkrát v kariére. Keith Yandle s 57. bodom v sezóne vyrovnal klubový rekord obrancu, ktorý teraz drží s Róbertom Švehlom.

Hviezdy duelu: 1. A. Radulov (DAL), 2. A. Barkov (FLA), 3. T. Seguin (DAL)

Calgary sa udržalo na čele divízie i konferencie, Giordano s historickým zápisom

Štyria rôzni strelci a 31 zákrokov Davida Ritticha viedli k domácej výhre Calgary 4:2 nad Columbusom, štvrtej v posledných piatich zápasoch. Vďaka nej si zvýšili náskok na čele Pacifickej divízie i Západnej konferencie na tri body pred San Jose. Johnny Gaudreau, Andrew Mangiapane, dvojbodový Michael Frolík a Matthew Tkachuk (prázdna brána) sa tešili z gólov, Austin Czarnik dvakrát asistoval. Oliver Bjorkstrand v presilovke a dvojbodový Zach Werenski sa postarali o presné zásahy Blue Jackets, ktorí prehrali aj druhý zápas po predošlých dvoch výhrach. Stále im patrí druhá divoká karta na východe o bod pred Montrealom. Sergej Bobrovskij opustil duel s 27 zákrokmi, Markus Nutivaara nehral pre chorobu. Mark Giordano odohral 826 zápas za Flames, čím sa vyrovnal Robynovi Regehrovi na druhom mieste klubovej histórie. Lídrom je Jarome Iginla (1 219).

Hviezdy duelu: 1. D. Rittich, 2. M. Frolík (obaja CGY), 3. J. Anderson (CBJ)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 15:42 0 1 1 +1 0 3 0
A. Sekera (EDM) 16:13 0 0 0 -1 0 0 0
Z. Chára (BOS) 19:43 0 0 0 +3 5 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies